Şimdi Ara

CANON, SAMSUNG, PANASONIC, SHARP VE JVC DESTEK HATTI (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.150
Cevap
4
Favori
262.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YA ARKADAŞLAR BENİM SORUMA YARDIMCI OLACAK KİMSE YOKMU KİMSE ANLAMIYORMU BU İŞTEN
  • Arkadaşlar Panasonic nvgs-250 için 1gb sd kart aldım ama kartı yuvasına tam olarak oturtmama ve guvenlik kilidinin açık olmasına ragmen kartı bir turlu camera okumuyor error kart uyarısı verıyor.Acaba sd kart için belirli bir markamı gerekıyor aldıgım kart oem urundu aynı kartdan 1 tane daha denedım onuda okumadı bu sd kartları alırken birşeye dıkkat etmek gereklımı.Teşekkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: pula

YA ARKADAŞLAR BENİM SORUMA YARDIMCI OLACAK KİMSE YOKMU KİMSE ANLAMIYORMU BU İŞTEN

Sorunuz "çektiğiniz videoları dönüştürme" üzerine... değil mi? Ama kameranız kasete mi, dvd'ye mi, hardiske mi çekiyor? Siz nasıl dönüştürdünüz ki kayıp oldu? Hangi formata dönüştürmek istiyorsunuz? ...gibi bilgileri vermemişsiniz. Arkadaşlar nasıl yardımcı olsunlar size?
  • Düşük ışık performansından kasıt 0 lüx çekimleri ise bu konuda yavuz bnb.nin bir yazısı var:

bu gece çekimi olayına ziyadesiyle değinmem gerekiyor. Arkadaşlar eğer zifiri karanlıkta çekim yapıyorsanız (0 lux) değil Panasonic hiçbir kameradan hayır bekleyin. Öyle bir kamera yok. Varsa bana söylesin. Hangi kamera 0 lux.te birşey görüp gösterebilir arkadaşlar yapmayın. Eğer sıkça gece çekimi yapacaksanız (mesela belgesel falan çekmek isteyebilirsiniz mevcut ormanlarımızda) o zaman iki seçeneğiniz var :

1- Kameranızın üst kısmında bulunan aksesuar yuvasına bir güçlü bir ışık kaynağı takarsınız (İlla orijinal marka aramayın, Hama ve Tumax.ın kaliteli ışıkları mevcut)

2- Ne kadar paranız var bilemiyorum ama iyi bir infrared ışık alırsınız.

SONY.nin bazı kameralarında dahili infrared var ancak çok başarısız.

Gel gelelim bir diğer konuya :
    Panasonic kameraların NV GS75.ten sonraki tüm modellerinin az ışıklı ortamlardaki performansı - 5000 küsür Euro.luk Canon XL2 ve SONY Fx1.i dışarıda tutarsak - diğer mini dv kameralara göre çok çok daha iyidir. Özellikle Canon Mini DV kameraların az ışıklı ortamlardaki performansı çok kötü.

Ben kendi kameramdaki bütün çekimleri ev içerisinde gündüz ve gece yaptım. Üstelik görüntüleri pc ye atıp vcd olarak render ettiğimde bile izlediğim görüntü kalitesi gerçekten çok iyi. Sonuç olarak 0 lüx te çekim yapmak istersem yavuz ustanın dediği gibi bir ışık kaynağı alacağım.

• quote:

Orjinalden alıntı: stanleykubrick

quote:

Orjinalden alıntı: pula

YA ARKADAŞLAR BENİM SORUMA YARDIMCI OLACAK KİMSE YOKMU KİMSE ANLAMIYORMU BU İŞTEN

Sorunuz "çektiğiniz videoları dönüştürme" üzerine... değil mi? Ama kameranız kasete mi, dvd'ye mi, hardiske mi çekiyor? Siz nasıl dönüştürdünüz ki kayıp oldu? Hangi formata dönüştürmek istiyorsunuz? ...gibi bilgileri vermemişsiniz. Arkadaşlar nasıl yardımcı olsunlar size?

arkadaşlar yanlış anlamışsınız ben hiçbir dönüştürme işlemi yapmadan çektiğim videoları dvd playerde oynatabilecek yani destekleyen bir model olup olmadığını öğrenmek istemiştim (dönüştürme kaliteyi bozuyor) ama malesef bir yanıt alamadım demekki bilen veya ilgilenen kimse yok yinede teşekkürler

• mesaj ismindeki kamerlara sharp ve jvcyi de ekleyelim
  • merhaba arkadaşlar

arkadaşlar benim avustralyadan arkadaşım gelecek ve ona bir kamera aldırmayı düşünüyorum ve sizden bu konuda bana yardımcı olmanızı istiyorum biz şuan JVC GZ-MG77E bu modeli beğendik burdaki fiyatı 2000 ytl ordan ise 1300 ytl ye alabiliyorum siz ne dersiniz

şimdiden teşekkürler.
  • http://shopping.msn.com/specs/shp/?itemId=24336158 adresindeki kameraya sahibim. JVX GR-DX75 modeli. soyle bir sorun var ki LCD ekranindaki goruntu bir sure sonra karisiyor sonra tekrar geri geliyor. bunu surekli (15-20 dk) tekrarliyor sizce sorun nedir ve de bunun tamir masrafi ne kadar olabilir? asagi yukari bir fiyat tahmin edin yeter cok mu tutar az mi tutar tamir ettirmek?

tesekkurler.
  • arkadaşlar ist. doğubank'ta gs500 peşin fiyatına ne kadar mal oluyor bilgi verebilirseniz sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sunshines35

arkadaşlar ist. doğubank'ta gs500 peşin fiyatına ne kadar mal oluyor bilgi verebilirseniz sevinirim.

Bir ay önce 950 - 1000 dolar idi.
  • yanıt için teşekkürler

bu arada ebayde 650 usd ye gs500 buldum ama tek kötü yanı butonların japonca olması, lcd menü ingilizce.
  • ebay'de bulduğunuz makinenin PAL sistem olmasına yani NV-GS kodlu olmasına da dikkat edin.
    Ayrıca kargo masrafını göz önüne alın.

lcd menu ingilizce ise problem olmaz sanki...
    japonca butonlardan kastınız lcd ekrandakiler değil demek ki...

abd'deki bhphotovideo.com'daki fiyatı doğubank'a oranla çok avantajlı değildi geçen ay...
  • makinanın pal olmaması tv de izleme haricinde bir konuyu (aktarma, montaj, dvd hazırlama vs) etkiler mi?
    doğubank garanti veriyor mu?

bu arada makinanın ebay linki
    toplamda 750 dolar'a mal olacak. 200 dolar için bu riske değmez gibi geliyor hem pal ve buton işaretleri ingilizce değil.
  • Bu linkteki makine PAL... ama 200 dolar için uğraşmaya ve riske değmez bence...
    Çünkü bir de gümrüğe takılma ve bir miktar da orada ödeme yapmak zorunda kalma tehlikesi var. Yurt dışından paket gelince, sizi belirli bir yere çağırıyorlar, paketi gözünüzün önünde açıyorlar, içinden çıkan şeylere göre vergisi olup olmadığına karar veriyorlar. Bu işlemleri yaşayan arkadaşlarım var. Kamera kesin gümrüğe takılır.

Galiba DHL ile gelen paketler doğrudan eve ulaşıyor. Ama emin değilim işin bu kısmını da iyice araştırmak gerekiyor. Ama onun yerine Doğubanktan yüz yüze konuştuğunuz birisinden hiç olmazsa "dükkan garantisi ile" kamera almak bana daha mantıklı geliyor. En azından ilk aldığınızda sağlam bir makine almayı garanti edersiniz. ileride çıkacak problemlerde zaten ebay'den alacağınız makineyle aynı şeyleri yaşarsınız.
  • arkadaşlar en sonunda bir kamera alıyorum. ama ilk defa bir kamerayla karşı karşıya geleceğim için biraz telaşlıyım.anlayan bikaç arkadaşa sordum. biraz internetten bu konudaki terimleri araştırdım. ve panasonic nv-gs500 e karar werdim. birde sizin fikrinizi alayım dedim. sizce iyi bi seçim olurmu. aynı fiyat ciwarında daha iyi kameralar önerebilirmisiniz? camcorder.info ya baktım pv-gs500 incelemesi çok olumlu. ancak nv-gs500 ile pv-gs500 arasındaki fark ntsc-pal farkımı? eğer öyle ise ntsc-pal arasındaki farklar nelerdir? birde nv-gs500 galiba f1.4,7 lens war. daha ucuz kameralarda f1.2 lensler war. ama onlarda da 3ccd yok. sizce 3ccd nin artısı f1.4,7 nin eksisini götürürmü?

tşk..

selametle..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZaNdAR
    panasonic nv-gs500 e karar werdim. birde sizin fikrinizi alayım dedim.

Güzel bir karar. Kafanızı fazla karıştırmadan alabilirsiniz bence... camcorder.com ntsc formatlı pv serisinden bir örnek incelemiş ama nv serisi de tıpatıp aynı özelliklere sahip. Siz mutlaka nv serisi yani pal alın. Türkiyede kullanılan sistem PAL, kafanızı karıştırmaya uğraşmaya gerek yok... Zaten turkiyedekiler nv-gs500...

ek teknik not: PAL sistem, NTSC'ye göre daha fazla satır sayısı içerdiğinden, zaten otomatikman bir gıdım daha kalitelidir.
  • quote:

Güzel bir karar. Kafanızı fazla karıştırmadan alabilirsiniz bence...

teşekkür ederim dostum.

selametle..
  • yavuz bey bu sorum direk size Panasonic AG-DVX-100 kamera almaya karar verdim birde sizin değerli görüşlerinizi almak isterim Panasonic AG-DVX-100 kamrayı tv-video amaçlı kulanıcam kamera hakkındaki kıymetli fikirlernizi paylaşırsanız memnun olurum
  • araştırdıkça kafam karıştı.
    kürşad_75 arkadaş'ı tebrik ediyorum allah hayırlı,sağlıklı,güzel bir evlat verir inşallah. iki ay sonra bende bir kız çocuğu bekliyorum kürşat arkadaşla aynı sebepten kamera arıyorum.
    problem 1: kürşat çok güzel bir metinle neden panasonic gs 280 modelini seçtiğini anlatmış. ancak başka bir arkadaş camcorder infodan bu modelin hc96 e ile karşılaştırmasını sunarak kafamdaki şüpheleri arttırmıştır. cmos sensörmü? 3ccdmi?(yada bu ikisi birbirleriyle karşılaştırılabilecek birşeymi?)
    problem 2: 1 ay önce kardeşimi evlendirdik düğün salonundaki kameramanda profesyonel kamera vardı. adamın çekimini cd ye aktarmışlar bilgisayarımda seyrettim bu kadar berbat bir görüntü olamaz. düğünde bizler değil sanki elektronik kareler dans etmiş. şimdi korkum şu profesyonel kamerada bile böyle bir problem yaşanıyorsa benim alacağım bir minidv yada dvd kamerada neler olur neler?
    problem 3: megapiksel ne kadar önemlidir? örneğin birçok vasat modelde 800.000 piksel var fiyat biraz yükselince 1.230-1.330 pikseli görüyoruz. piksel gerçekten ne kadar önemlidir? önemliyse 1.230.000-1.330.000 yeterlimidir?
    problem 4: teknosa ya gittim eleman bana panasonic in 3 ccd li bir modeliyle bir sony yi karşılaştırdı . ikiside aynı yere bakıyordu. panasonic te renkler çok canlıydı sonyde ise biraz soluk. gerçek görüntü ise bu ikisinin arasındaydı. ne soluk bir görüntü nede herkesi rengarenk seyretmek istemiyorum.
    problem 5: internette indirimde olan bir sürü eski model kamera var 300-500-600 ytl bunların içinden sıyrılıp yüksek fiyatlılarla kalite açısından başabaş gidecek olan bir model biliyormusunuz?yoksa bu modellerin hepsi stoklardan kurtulmak içinmi bu fiyatlara gidiyor?
    problem 6 :http://www.dahadaha.com/asp/show_stock.asp?product=MINIDVKMR016X bu adresteki model canon mvx 350i modeli buradaki fiyatı gördüğünüz gibi 750 ytl. site sahipleri aynı zamanda doğubankta işyeri olan esnaf. ancak aynı model bütün internet sitelerinde 1.500 ytl ve üstü. bu işte bir üçkağıt varmı yokmu merak ediyorum. ayrıca eğer üçkağıt yoksa bu iyi bir modelmi?
    problem 7: diyelim mini dv değilde dvd seçtik dvd çekimi sürekli para harcamamızı gerektirirmi?
    çok fazla model var. sadece jvc, canon, sony,panasonic markalarından efektif pikseli yüksek, geleceği olan, gördüğümle çektiğim arasında problem olmayan, 900 - 1.400 ytl arasında model yazarsanız sevinirim. eğer inandığınız model biraz daha yüksek fiyatlıysa ve ancak buna değerse yazabilirsiniz. lütfen tavsiye ettiğiniz modelin hangi özelliğiyle bunu hakettiğinide yazarsanız sevinirim.
    profesyonel çekim yapacak değilim ama yaptığım şeyi keyifle izlettirmek isterim. öyle bir model olsunki çok fazla uğraşmadan montaj yaptığımda görüntü kaybım az olsun.
    benim kafamda hc 96e, dvd 404e(yada yurtdışından dvd 505e)canon mvx350i, jvc gz-mc200e(yurtdışından fiyatlarıyla almayı düşünebilirim ama modelin handikapı varmı çok iyi anlayabilmiş değilim), panasonic gs 280 yada gs 500 ama illede bunlar olacak diye birşey yok. aynı fiyata yada daha düşüğe aynı işi görebilecek hatta ondan daha iyi bir jvc, sony, canon, panasonic varsa bilmek isterim, başta YAVUZ bey olmak üzere tüm katılımcıların göstereceği ilgi için şimdiden teşekkürler...

• mekanizma arkadaş geçenlerde şu mesajı göndermiş.

--------------------------------
    Arkadaşlar, japonya dan video kamera getirtiyorum. JVC, panasonic, sanyo. İlanlarımı sahibinden.com da fkucuk adıyla görebilirsiniz. Hepsi şu an japonya da en üst modeller. Türkiye piyasasının neredeyse yarı fiyatına satıyorum. Bana fkucuk@hotmail.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

JVC MG505 3ccd 5 mpiksel 30 gb harddiskli vide kamera 1550 YTL
    JVC MC500 3 ccd 5 mpiksel 4 GB microdrive harddiskli profesyonel video kamera 1450 YTL
    Sanyo HD1a 5 mpiksel high definition sd kartlı video kamera, cep boyutunda + 4 GB sd kart 1300 YTL
    Panasonic s200 3 ccd 3 mpiksel sd kartlı video kamera + 4 gb sdhc kartı 1450 YTL
    Canon DC40 4 Mpiksel dvd yazıcılı 1200 YTL

Şu an elimde MC500 ve DC40 mevcut. Ambalajında, bütün parçaları orijinal japon malı ve hiç kullanılmamış. Diğerlerinden isterseniz 15 gün içinde elinize ulaşır. selamlar.
    --------------------------------
    Siz olsanız hangi modeli alırdınız yada alırmıydınız? ilginiz için şimdiden teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.