Merhabalar abiler kardeşler, Canon 650D makinem aldım 1 hafta önce fotografium üzerinden sipariş ettim elime geleli tam 1 hafta oldu ama bu sabah cantasından cıkardığımda vizörde görüntü yoktu lens girişi actığımda ayna kendini yukarı doğru kapatmıştı anlamadım elimle indirdiğimde cekim yapıyordu fakat cekimden sonra yine kendini yukarı kapatmıstı ve kendiiliğinden ayna geri aşağı inip kendini acmıyordu ve çekimde yapamıyorum lütfen yardımınızı esirgemeyin canım burnumdan cıkmıs durumda suan
bu tür bi sorundan bahseden başkaları da olmuştu. ayna mekanizmasının değişmesi gerekiyormuş sanırım problemin çözümü için. Fotografium ile irtibata geçmelisiniz bence. daha yeni makine, ben olsam değişim isterim yeni bir makineyle.
"Mirror lock up" modunu aktif hale getirmiş olabilir misiniz? Bu mod sensor temizlerken ve çok hassas çekimlerde tercih edilen bir moddur. 650 menusunu bilmiyorum ama şu şekilde test edebilirsiniz. Makineyi açın deklanşöre ilk bastığınızda makine aynayı yukarı k aldırır ve 2. kez basışınızda fotoyu çeker. Menu'den bir check etmenizi tavsiye ediyorum. Ya da hızlıca kullanıcı kılavuzundan arayınız. "Ayna kilitleme" de olabilir Türkçesi emin değilim...
Fotografium ile irtibada geçtim ve gönderdim elime cumartesi günü geldi cumartesi günü gönderdim ki tam 1 hafta olmuştu suanda tek umudum ücretsiz değişmesi sizce değiştirlermi 1 hafta oldu diye ?
bu tür sorunlarda en iyi cevabı şirketten alabilirsiniz.
eğer fabrika hatası ise değişirler büyük ihtimal.
ama ayarlarla ilgili bir sıkıntıysa yapıp yollarlar.
evet mirror lock up takılı kalmış olabilir,650 d yi bilmem ama 600D de MENU/sondan 1. sekme/özel işlevler/8.sekme/ayna kilitleme/kapalı yapın bir eğer olmazsa hemen fotoğrafium arayın yardımcı olacaklardır kesinlikle,mağdur bırakmazlar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme