Şimdi Ara

Canon SX Serisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 1 aydır fotoğraf makinelerini inceliyorum ve param olsa Canon S95/90-Panasonic LX5/3 gibi makineler alırım elbette. Fakat ben biraz da makinede zoom arıyorum. Bu yüzden yukarıdaki makinelerde maalesef maksimum 4x zoom var. Bu yüzden sensör boyutlarından/görüntü kalitesinden ve diyaframdan biraz fedakarlık yaparak Canon SX serisine yöneldim.

Makineden beklentilerim 10x ve üzeri yüksek zoom, kaliteli gece ve gündüz çekimi, dolu şarj başına çekilecek fotoğraf sayısı ve bir fotoğraf çekildikten sonra ikinci çekime hazır hale gelmesi için uyuz etmemesi.

Ve aşağıdaki makineler arasında kaldım. Siz hangisini tavsiye edersiniz. Veya 400-600TL bütçeye başka tavsiyeniz var mı?

- Canon SX120 ------ 10x Optik Z. & F2,8 & 10MegaPixel & 1/2,5Sensör CCD & 2xAA Pil
    - Canon SX130 ------ 12x Optik Z. & F3,4 & 12MegaPixel & 1/2,3Sensör CCD & 2xAA Pil
    - Canon SX210 ------ 14x Optik Z. & F3,1 & 14MegaPixel & 1/2,3Sensör CCD & Li-ion Batarya
    - Canon SX230 HS -- 14x Optik Z. & F3,1 & 12MegaPixel & 1/2,3Sensör CMOS & Li-ion Batarya

Yardımlarınızdan dolayı teşekkürler...

• Dslr düşünürsen 600 liraya kadar, Pentax K100D Super - Canon 350D - 400D - Nikon D40 bulabilirsin.
  • tam aklımdaki konu bende takip ediyorum

ayrıca bu konuya şu soruları da ben ekleyeyim, zoom önemli midir ? ayrıca temmuz 2011 itibari ile piyasadaki en iyi compact makine hangisidir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AviatoR -- 22 Temmuz 2011; 16:35:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AviatoR

tam aklımdaki konu bende takip ediyorum

ayrıca bu konuya şu soruları da ben ekleyeyim, zoom önemli midir ? ayrıca temmuz 2011 itibari ile piyasadaki en iyi compact makine hangisidir ?

Panasonic LX5
  • lensi eğer otomatik kapansaydı bence de ama lensi kullanmayacağımız zamanlarda kapakla kapatmak gerekiyor dolayısı ile mesela tatil esnasında sık kullanım anlarında lens daha zarar görmez mi ? ( mesela kapağı kapatmayı unuttuk ve plajda kuma düşürdük gibi, çok ütopik oldu belki ama keşke bence o kapak olmasaydı )
  • @İmportant hocam dediğiniz makineler elbette benim belirttiğim makinelere kıyasla çok daha profosyonel ve kaliteli sonuçlar veren makinelerdir. Fakat benim asıl arzu ettiğim kompakt makine. Yanımda sürekli taşıdığım çanta içerisinde beni rahatsız etmeyecek şekilde taşıyabileceğim, yeri geldiği zaman teknoloji düşmanı hanımın rahatlıkla çekim yapabileceği (şu düğmeye mi basacağım sorusuna 3 kere evet ona derim :) ) ve çocuğumun resimlerini kaliteli çekecek bir makine aslında.

Optik zoom'un benim için önemli olan noktası da şu, bilgisayar öğretmeniyim ve törenlerde elimde fotoğraf makinesi bi oraya koş, bi şu açıyı denk getir, bir yaklaş bir uzaklaş törende en az 100 resim çekerim web sayfasına koymak için. Optik zoom ile ileri geri gitme olayını kaldırıp sadece sağa sola kayarak resim çekmek daha kolay tören alanının karşı cephesinden.

@AviatoR hocam size katılıyorum lens konusunda. LX serisinin en itici tarafı bu. Ayrıca lens body'nin dışarısında duruyor. Oysa ki Canon S95 ve Nikon P300 gibi makinelerde objektif makine kapanınca içerisine girerek tam diktörtgen bir hale gelerek makine küçülüp lensi de perdesi ile koruyor.

Sonuç olarak benim istediğim kompakt bir makine. Maksimum SX130 büyüklüğünde.

Merakla ustalardan yardım bekliyorum.

• quote:

@İmportant hocam dediğiniz makineler elbette benim belirttiğim makinelere kıyasla çok daha profosyonel ve kaliteli sonuçlar veren makinelerdir. Fakat benim asıl arzu ettiğim kompakt makine. Yanımda sürekli taşıdığım çanta içerisinde beni rahatsız etmeyecek şekilde taşıyabileceğim, yeri geldiği zaman teknoloji düşmanı hanımın rahatlıkla çekim yapabileceği (şu düğmeye mi basacağım sorusuna 3 kere evet ona derim :) ) ve çocuğumun resimlerini kaliteli çekecek bir makine aslında.
    Optik zoom'un benim için önemli olan noktası da şu, bilgisayar öğretmeniyim ve törenlerde elimde fotoğraf makinesi bi oraya koş, bi şu açıyı denk getir, bir yaklaş bir uzaklaş törende en az 100 resim çekerim web sayfasına koymak için. Optik zoom ile ileri geri gitme olayını kaldırıp sadece sağa sola kayarak resim çekmek daha kolay tören alanının karşı cephesinden.

Anladım hocam.

• Bu arada formu incelerken Panasonic TZ10 ve Canon IXUS 300HS de oldukça hoş makineler olarak gözüme çarptı. Fakat Ixus'un optik zoomu düşük resim kalitesi çok güzel.

Misal DigitalVersus sitesinden incelediğim kadarıyla SX210'un (3,84sn) bir resmi çektikten sonra diğer resme geçme süresi ve gece çekimleri SX130'a (2,53sn) nazaran daha kötü. Ayrıca SX130'un makrosu da daha iyi gibi gözüküyor. Aşağıdaki link;
    http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=1&ma1=1&mo1=1224&p1=9572&ma2=1&mo2=1062&p2=8208&ph=7

Ama Ixus'da CMOS sensör olduğu için resimdeki kumlama (noise) oranı oldukça şaşırtıcı. Demek arka aydınlatmalı CMOS sensörlerin geçe çekimleri oldukça tatminkar ama renk canlılığı konusunda CCD kadar iyi değiller. CMOS'un bir artısı da çekimlerin hızlı yapılması ve ısınmama diye biliyorum. Aslında bunlar ciddi avantajlar özellikle video çekiminde. Eğer ki arka aydınlatmalı CMOS'a geçelim ve zoom oranını da unutmayalım dersek o zaman Nikon S9100 var bildiğim ama biraz pahalı.

Şunun şusu böyle, ötekinin şu özelliği daha kötü vs. vs. bu hikaye uzar gider. Ve her test sitesinde farklı sonuçlar çıkıyor. Biraz ticari de olduğunu da düşünmeye başladım. O yüzden bu işten anlayan ve fotoğrafçılık konusunda vizyon sahibi olan arkadaşlar fikirleri ile aydınlatarak beni yönlendirirse çok sevinirim. Nihayetinde neredeyse yarı maaşı vereceğim makineye.

• sayın murat ticari olması konusunda tamamen haklısınız bende ixus70 var üstüne olarca ixus modeli çıktı, hepsini alsak yanyana koysak ne farkları var diye baksak, sanırım komik olur incir çekirdeği kıvamında özelliği ekle yeni model diye sür piyasaya sat bizlere, neyse

ben lx5 ciddi olarak düşünüyorum ancak işte o lens olayı düşündürüyor, ixus 300 hs ise bayağı pahalı,cmos olmasa aslında sx230 hs çok iyi duruyor
  • Arkadaşlar bu makineler hakkında fikirleri/bilgileri olan birisi yok mudur? Size zahmet bi el atıp beni kurtarıverin bu işkenceden.

@AviatoR hocam http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=1&ma1=1&mo1=1225&p1=9573&ma2=60&mo2=1256&p2=9802&ph=18 incelemede CanonS95 sanki flaşlı çekimde daha iyi gibi duruyor ayrıca lens koruma olayı ve daha kompakt duruşu bir artı gibi sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat_alb

Arkadaşlar bu makineler hakkında fikirleri/bilgileri olan birisi yok mudur? Size zahmet bi el atıp beni kurtarıverin bu işkenceden.

@AviatoR hocam http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=1&ma1=1&mo1=1225&p1=9573&ma2=60&mo2=1256&p2=9802&ph=18 incelemede CanonS95 sanki flaşlı çekimde daha iyi gibi duruyor ayrıca lens koruma olayı ve daha kompakt duruşu bir artı gibi sanki.

sizin probleminiz şu:
    siz, teknolojik cihazlara daha aşina olduğunuz için daha "gelişmiş" bir kullanıcısınız, oysa eşiniz daha temel seviyede kullanıcı... bu yüzden size daha gelişkin, eşinizeyse daha pratik bir makine gerek...

doğrusu, ikinizin de ayrı makineler alması...

ben sizin için Canon SX210 öneririm, daha iki hafta öncesine kadar 900-1000 lira arasında fiyatı olan bu makine şu anda online AV'lerde 600 liraya düşmüş, bu yüzden sadece iyi bir makine almış olmakla kalmaz, ayrıca akıllıca ve ekonomik bir alışveriş yapmış olursunuz...

eşiniz içinse Canon Ixus 115 HS modelini öneririm...

• http://www.youtube.com/watch?v=EsCKa94X3kw

şu adam lx5 den övgüyle bahsediyor
  • LX5 kesinlikle üst düzey compact düşünenlerin alması gereken bir makine.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.