Arkadaşlar iyi günler dilerim. Maalesef ağ sistemleri konusunda pek bilgim yok o yüzden yardımlarınıza ihtiyacım var. Okulumuzda 50 ye yakın akıllı tahta, 20-30 arasında idari bilgisayar var. Ayrıca ağ üzerinde çalışan kamera sistemi mevcut. Bilgisayar laboratuarında ise 25 bilgisayarım var. Ders başında bilgisayarları açtığım zaman birçok bilgisayar IP almıyor maalesef. Bilgisayarları tekrar açıp kapatıyoruz, ya da laboratuardaki switch'i kapatıp açıyoruz. Bu durumda da farklı 25 bilgisayardan farklı pc'ler IP alıyor yine hepsi IP alamıyor. Bu bilgisayarları statik IP yapmak mantıklı değil gibi geliyor sanki IP havuzu mu yetmiyor diye düşünüyorum. Ya da ADSL modem mi kaldırmıyor. Alt yapımız fiber internet ve VESTEL DGW9000 modem. Modemden çıkan uç önce kabinetteki Switch'e, oradan katlardaki switch'lere, oralardan da sınıflara ve laboratuarlara geçiyor. Sistemin stabil çalışması için ne veya neler yapmam lazım.
- Labotatuardaki bilgisayarlar 192.168.7.21-----192.168.7.46 gibi değişken aralıkta bir IP havuzu oluşturabilirmiyim statik olarak ki böylece her zaman IP alabilsin
- Donanım mı değiştirmek lazım (Switch yerine rooter gibi vs)
- Kamera sistemini ağdan ayırmak mı lazım (idare ekranlardan seyrettiği için aynı ağa dahil)
- Ya da ne yapmalıyım.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Okul bağlantısını ifade edebilmesi için basit bir çizim yaptım.
I30 Isıtma Bujisi Kırıldı - Lütfen Yardım
|
ASP - AJAX - Post hatası
|
Access Point ve MAC Filtreleme
|
önemli bir program ihtiyacı
|
Canon SX Serisi
|
60Volt - 5Amper Güç Kaynağı (Yardım Lütfen)
|
Sizce hangisi...
|
Klasör erişimi engelleme
|
Hangi uydu olmalı...
|
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 34
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.823 (Bu ay: 99)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware