Şimdi Ara

Hangi uydu olmalı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uydu konusunda tam bir körcahilim ve konya'nın bir ilçesinde oturduğum için televizyonumuzda karıncalar boy gösteriyor ki bu yüzden de bir uydu almam gerekiyor. Forumları inceledim ama tam bir fikir sahibi olamadım.

Benim bir uydudan beklentim...
    1. Fiyatı uygun olmalı (100-150 YTL)
    2. Kanallar arasında çok hızlı geçiş yapabilmesi (Arkadaşta V.es.tel marka bir uydu gördüm, bende o uydu olsa kesin kırarım).
    3. Güncelleme olayını mümkünse kendisinin uydudan yapması veya USB'den güncellenen (kolay bulunan dokuman ile) bir model olması (Özellikle milli maçlar sırasındaki A.T.V.'nin bazı uydularda gösterilmemesi (herkes key'midir nedir dolaşıp duruyordu çok sinir edici bir durum)) (Yukarıda bahsettiğim arkadaşımın V.es.tel marka uydusu kapanırken veya arada sırada "yazılım güncellemesi yapılıyor.." mesajı veriyor. Neyi güncellediğini de bilmiyorum işin gerçeği. Uydu yazılımı mı, kanalların frekansları mı?)
    4. Gerisi herkesin isteyebileceği genel kriterler (Görüntü kalitesi, ekranı 9a 12ye bilmem kaça bölme, vs. vs.)

Bir öğretmen olduğum için parayı çöpe atmak istemiyorum (gerçi kim ister ki?), hobi için değil sadece ihtiyaç olduğu için almam gerekiyor. Akşamları eve geldiğimde uyduya sinir olmadan rahat bir şekilde televizyonumu seyretmek istiyorum. Kanalların arasında yavaş dolaşmaması, bir gün çıkan bir kanalın 1 ay sonra gösterilememesi, kullanımının kolay olmaması gibi uğraştırıcı veya eziyet edici unsurlar ile vakit kaybetmek istemiyorum.

Bazı markaların teknik özelliklerin güncelleme var/yok bilgileri var ama kanal geçiş süreleri hakkında bir bilgi yok ki bu da doğal olarak birçok makineyi kullanmış veya test edebilme imkanı bulmuş arkadaşlardan yardım almam gereğini doğuruyor. Bulunduğum ilçede 1-2 tane satıcı var ve ellerinde forumlarda hiç adı geçmeyen basit makineler var. Bu yüzden Konya merkez'den alacağım makineyi. Merkezde sorduğum birkaç makine;

* Nextstar 6000 FTA - 109 YTL
    * Nextstar 2000 FTA - 137 YTL
    * Newwave 5000 FTA - 74 YTL
    * Goldmaster 76100 FTA - 141 YTL
    * Goldmaster 55000 FTA - 141 YTL
    * Goldmaster 74000 FTA - 115 YTL

Son olarak uygun bir seyir için kaç santimetrelik bir çanak almalıyım ve marka çok mu farkeder?

Sizin bu makinlerden "arkadaş aradığın şudur" veya "kriterlerine uyan cihaz onlar değil şu dur." diyebileceğiniz tavsiye veya önerileriniz var ise yardımlarınızı bekliyorum.

Hepinize teşekkür ederim.

• FTA uydu alıcısı alacaksanız 100 YTL civarına Seoul Hiremco X1 almanızı şiddetle tavsiye ederim. Şuan fiyat performans oranı en iyi ürün olarak dikkat çekiyor. Üstelik PVR uyumlu bir receiver olduğu için istediğiniz programı kayıt edebiliyor yada timeshift özelliğini kullanarak programa ara verip tekrar devam edebiliyorsunuz

Hangi kanalları izleyeceğinize bağlı olarak çanak seçimi yapılmalı. Ayrıca lnb alırkende bilinen markaların 0,2 db lik modellerinden almanız faydalı olacaktır. Ben Sharp markasını lnb alırken özellikle tavsiye ederim. Fakat önemli olan marka değil db değeridir. Alacağınız lnb nin db değeri 0,3 ten büyük olmamalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEWEST -- 8 Eylül 2008; 16:26:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: NEWEST

FTA uydu alıcısı alacaksanız 100 YTL civarına Seoul Hiremco X1 almanızı şiddetle tavsiye ederim. Şuan fiyat performans oranı en iyi ürün olarak dikkat çekiyor. Üstelik PVR uyumlu bir receiver olduğu için istediğiniz programı kayıt edebiliyor yada timeshift özelliğini kullanarak programa ara verip tekrar devam edebiliyorsunuz

Hangi kanalları izleyeceğinize bağlı olarak çanak seçimi yapılmalı. Ayrıca lnb alırkende bilinen markaların 0,2 db lik modellerinden almanız faydalı olacaktır. Ben Sharp markasını lnb alırken özellikle tavsiye ederim. Fakat önemli olan marka değil db değeridir. Alacağınız lnb nin db değeri 0,3 ten büyük olmamalı

işte bu son 2 yılın süper cihazıdır bende 2 tane aldım birini arkadaşa verdim böyle cihaz bu fiyata yok eger kartta takarum ilerde diyorsanız X2 yoksa X1 iş görür,bazı arkadaşlar 100 ytl almışlar ,bende aynı paraya aldım gibi,araştırın

• Arkadaşlar hepsi.bu.ra.da ya baktım ve ürünün özellikleri arasında uydudan güncellemeleri gördüm. Belki de işin hiç içerisinde olmadığım için sadece şu unsur kafama takıldı.

* Ürün çok bilindik bir marka olmamasından ötürü ileride güncellemeler konusunda sıkıntı çıkar mı? Yoksa güncelleme olayı markaya ait bir paramatre değil mi? Standart bir arama işlemi olup tüm uydularda aynı prosedürler mi geçerlidir.

Ayrıca aşağıdaki linkte yer alan video çekiminde hiremco'nun kanal geçiş hızı oldukça iyi olarak gözüküyor.
    http://www.seoul.gen.tr/videolar/hiremcox1kanalgecis.zip

• quote:

Orjinalden alıntı: murat_alb

Arkadaşlar hepsi.bu.ra.da ya baktım ve ürünün özellikleri arasında uydudan güncellemeleri gördüm. Belki de işin hiç içerisinde olmadığım için sadece şu unsur kafama takıldı.

* Ürün çok bilindik bir marka olmamasından ötürü ileride güncellemeler konusunda sıkıntı çıkar mı? Yoksa güncelleme olayı markaya ait bir paramatre değil mi? Standart bir arama işlemi olup tüm uydularda aynı prosedürler mi geçerlidir.

Ayrıca aşağıdaki linkte yer alan video çekiminde hiremco'nun kanal geçiş hızı oldukça iyi olarak gözüküyor.
    http://www.seoul.gen.tr/videolar/hiremcox1kanalgecis.zip

Bu cihazlar seoul çıktıgından beri uydudan güncelleme devam ediyor ama bu işin yazılımcısı arkadaş dürüstçe bu işler yasal olmayan işler bunun güvencesi olmaz ama bu iş ve sistem devam ettigincede ben güncelleme işinide bırakmamda diyor bu artık nereye kadar bilinmez ama bu piyasanın şu an en iyisi bu cihaz bu katagoride bende yoksa redlineyi atıp bunu almazdım zaten alın pişman olmayacaksınız,varsa bu fiyata daha iyisi bu özelliklere sahip yada onu alacaksınız ama gelecegiz cihazın bu türkiyede,
    bakın bunu yapan yazılımcı arkadaş ne diyor,kendi yazısından aktarıyorum,dünyada en hızlı cihaz fujitsu serilmiz,dünyada en saglam donaınıma sahip cihazsa bu X serilerimiz,bukadar.

• Nextstar 2000 FTA - 137 YTL tavsiye ederim.usb li.
  • dostum hiç fazla kafamı ve cebini yorma
    al bir tane yumatu iq plus 50 liraya tadını çıkar herşeyi ile memnun kalırsın zaten...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yumatu ig alalım almasınada bu cihazın bu kadar övülmesinin sebebi nedir.açıklarmısınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ESTEEM

yumatu ig alalım almasınada bu cihazın bu kadar övülmesinin sebebi nedir.açıklarmısınız.

tek sadece ucuz olması başka bir marifeti yok.
  • seoul hiremco al
  • Yukardaki cihazların bazrılarının 3 te biri yarı fiyatınaysa ve aynı şeyleri yapıyorsa kanal geçişleri çok hızlıysa ,yayın kalitesi güzel ise yazılım konusunda en çok desteklenen ürün ise ve türkiyede bu kadar çok satıyorsa alınması normaldir
    eğer internet bağlantın varsa yumatu ıq al kendin netten takip edip yazılımları güncellersin , eğer yoksa internetten güncellenenlere yönel
    ben alalı 4 ay oluyor çok memnunum
    ama arkdaşın dediği plus modelini alma küçük olabilir ama yazılım açısından bazen geri kalıyor
    istanbulda 65 ytl fiyatı
    quote:

Orjinalden alıntı: aziz0571

quote:

Orjinalden alıntı: ESTEEM

yumatu ig alalım almasınada bu cihazın bu kadar övülmesinin sebebi nedir.açıklarmısınız.

tek sadece ucuz olması başka bir marifeti yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.