ev içinde biraz noise var fakat başka bir makine ile karşılaştıramayacağım için kesin bir şey söylemek doğru olmaz. isterseniz cekim şartlarını söyleyin ben bu aksam ceker eklerim(flashlı/flashsız ışık rengi vb.)
hem flashlı hem flashsız bir kaç resim koyarsanız sevinirim.
Teşekkürler şimdiden
İngilizce kullanım kılavuzunu aşağıdaki linkten indirebilirsiniz...
arkası flu fotolar için manuel ayarlarda macro moduna getirip merkeze odaklanmayı deneyin.iyi sonçlar çıkacağından eminim
quote:
Orijinalden alıntı: firstafa_
arkası flu fotolar için manuel ayarlarda macro moduna getirip merkeze odaklanmayı deneyin.iyi sonçlar çıkacağından eminim
Az önce denedim lakin arka plan da net çıkıyor..Sanırım bir noktayı atlıyorum..
Makina şuan bende değil fakat önceden bende denemiştim normal makro modunda çok denedim olmadı. Manuel focus ile uğraştım olmadı. Birde odak yapılacak kişinin uzaklığına da bağlıdır diye düşünüyorum.
şu an tam aklımda değil.birde makinamı bir arkadaşıma sattım.ama en kısa zamanda nasıl olacağını söyleyebilirim.makinanın o kadar çok özelliği var ki...... manuel ayarlamalarda manuel netlemede olabilir.focus ayarları vardı sanırım.birazda o 3 seçenekten birini seçip denemek lazım
arka planı flulaştırmak konusunda belki yarar sağlar.kaynak burda
Diyaframı birer seviye açma (değer düşürme) ve kapama (değer artırma) ile, bir kat daha fazla ışık alırız film üzerine ya da eksiltiriz. Aşağıda değineceğimiz enstantene de aynı işi yapar. Peki o zaman bunları değiştirmek, neyi değiştiriyor ? Bu değerleri değiştirmek, bize görüntü üzerinde efekt uygulama şansı vermektedir. Açık diyafram (düşük değer), odaklanan objeyi netleştirirken, bu odak mesafesi dışında kalan objeleri giderek bulanıklaştırır (blur). Bu da objelerin ön ve arka planlarını temizlememize ve objenin kendisini öne çıkarmamıza yardımcı olur. Kısık diyafram ise, net alanın daha fazla olmasını sağlar. Yani çalışma ilkesi aynı gözümüz gibidir. Gözümüzü çok fazla açıp bir objeye bakarsak, arka planın hafifçe bulanıklaştığını görürüz.
buyrun aksam ev içi cekimleri flashlı ve iso yuksek olarak 2 turlu cektim umarım işinizi görür
quote:
Orijinalden alıntı: claasss
buyrun aksam ev içi cekimleri flashlı ve iso yuksek olarak 2 turlu cektim umarım işinizi görür
çok teşekkür ederim. iç çekimleride gayet başarılı.
bu benim pil dünyam :D
Bende sx130 is aldım arkadaşlar öncelikle gerçekten çok kaliteli bir makine alacaklar tavsiye ederim.
hayırlı olsun.güle güle kullanın. birde arkadaşlar bişe sormak istiyorum. biliyorsunuz makina çıktıktan kısa bir süre sonra firmware si çıktı. güncellemesini yaptınız mı?değişiklik oldumu birde canonlara has bi program var.canonun gücünü ortaya çıkarıyormuş.aranızda bunu deneyen oldumu http://forum.donanimhaber.com/m_25931039/tm.htm
herkese iyi geceler
arkadaşlar gece çekimi için hangi ayaları kullanıyorsunuz önerileriniz nedir?
tripot un varsa perde hızını yavaş tutarak iso yu ise 800-400 kullanarak guzel sonuclar alabilirsin. iso 1600 de görüntü biraz fazla bozuluyor.
Arkadaşlar yukarıdakı ürünü almak istiyorum sizce fiyat/performans açısından nasıl bir alet? Türkiye'de bunun sx120 si var 130'unu satan bir yer göremedim henüz. Compact makine olmasına karşın diyafram/estantene öncelikli modları olması beni en çok çeken özelliği... Yalnız şu alette olmayan bir şey var ki acaip canımı sıkıyor o da yıllar önce aldığım nikon d4800 de olan elektronik vizör... Şu fiyata şu özelliklere ve elektronik vizöre sahip bir alet var mıdır acaba çok merak ediyorum. Sizlerin fikirleri nelerdir acaba?
Arkadaşlar yukarıdakı ürünü almak istiyorum sizce fiyat/performans açısından nasıl bir alet? Türkiye'de bunun sx120 si var 130'unu satan bir yer göremedim henüz. Compact makine olmasına karşın diyafram/estantene öncelikli modları olması beni en çok çeken özelliği... Yalnız şu alette olmayan bir şey var ki acaip canımı sıkıyor o da yıllar önce aldığım nikon d4800 de olan elektronik vizör... Şu fiyata şu özelliklere ve elektronik vizöre sahip bir alet var mıdır acaba çok merak ediyorum. Sizlerin fikirleri nelerdir acaba?
Hocam öncelikle cihazdan bahsedelim.
1/2.3" CCD sensöre sahip. 12 MP bir makina. Tam manuel modu mevcuttur ayrıca dediğin gibi Diyafram ve Enstantene modlarıda mevcut. ISO 1600 a kadar destekliyor fakat 1600 de ciddi bozulmalar oluyor haliyle :) Diyafram aralığı 3.4 8.0 arasında. HD video çekme imkanımız var ki benzer fiyatlı çoğu üründe video olarak geçer hepsini. Raw çekimi olmuyor fakat CHDK hazırlanıyor makina için az kaldı raw çekimide yapacağız :) Menü anlaşılır güzel.
Genel olarak artılarını eksilerini belirtirsek Artılar: Tam manuel mod. HD video çekim. Kullanışlı menü. 12x optik zoom.
Eksiler: Vizor yok. Flaş kapağını kendin açıp kapatıyorsun. Flaş dolum süresi. (Flaş dolum süresi makina ile alakalı mı yoksa pil ile mi pilmiyorum ama flaş için ayrı bi pil kısmı var sanırım. İlk aldığım zamanlarda daha hızlıydı. Ama önemli bir sorun değil.)
Benim aklıma gelen başka birşey yok.
Video kalteisini görmek için bu videoyu mutlaka izle (720 pikselde izlemeni öneririm.)
Sonuç olarak önerebileceğim bir makina. Bu makina gibi şu sıralar piyasada çok satılan fuji s1800 1900 serisinden kat kat iyi diyebilirim. Tabi bu kişisel bir görüş. Görünüş olarak onlar iyi olsalarda yaptığı iş bakımından SX 130 daha kaliteli buluyorum.
ben bu özelliği eksi değil artı olarak görüyorum . bir çok yerde aynı anda flaslı ve flaşsız çekim gerekebiliyor ve manuel olması size zaman açısından çok pratik oluyor. ve ayrıca mesela bir mekandasınız ve flaslı çekimde sıkıntı olacak bir yer , " flas ile beraber tüm kızgın gözler üzerinizde olacak" manuel olması bu tür kazalara sebebiyet vermez. tabiki bu sadece benim görüşüşüm..
ay fotoğrafı eklemişsin bu resimde tripot kullandın dimi..