Şimdi Ara

Canon SX130 ve Fujifilm S2800 Sizce Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün Nikon Coolpix L110 aldım Bimeks'ten. Fiyarı 549 TL.
    Eve gelip inceledim biraz manuel özellik hiç yok gibi. Markaya aldandık birazda galiba.
    Bugün ürünü değiştiriceğim ve S2800HD almaya karar verdimki az önce bir arkadaşımız Canon SX130 SI önermiş onada baktım bu ikisinden iyi gibi duruyor özellikleri olarak. Onun fiyatıda 514 TL.

Şimdi şu durumda hakikaten kafam karıştı. Bu konuda da çok tecrübeli değilim ve daha iyi bilen arkadaşlarımızın görüş ve yorumlana ihtiyaç duyuyorum. Teşekkür ederim.

• Bildiğim kadarıyla Canon daha başarılı Fuji'den.
  • Son 2 haftadır bende bu 2 ürünü inceliyorum. Gerçekten çok ama çok kararsız bırakıyor bu 2si. Canon'un kalite olarak güvenilir ve önde olması, Fujininde bu modelinin özelliklerinin canon sx130'dan iyi olması insanı ikilemde bırakıyor. 2 gün önce Teknosa'da bu 2 ürünü sordum. Teknosa yetkilisi bile ne diyeceğini şaşırdı :) Kaç gündür burda sağa sola yazıyorum ama tam anlamıyla tatmin edecek ve son kararı vermemi sağlayacak bir cevap bulamadım. Profesyonel olarak bu işle ilgilenen veya bu 2 ürünü sağlam bir şekilde karşılaştırabilecek biri olsa çok sevineceğim.
  • ya kafanı karıştırmak istemem. bende canon sx130 ve nikon L110 arasında gidip geliyorum. ikisinden birini almayı düşünüyordum. bir fotoğrafçı arkadaşım nikon ve canondan şaşma dedi. sony'yi bile düşünme dedi ve nikon L110 u önerdi. sende onu beğenmemişsin. benim kafam fena karıştı :)
  • nikon l110 makinesini pek araştırdım diyemem ama sağda solda gördüğüm karşılaştırmalarda canon'un bariz daha iyi olduğu anladım.
  • Benzer bir konuda yazdığım yazıyı aynen aktarıyorum:

quote:

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

Şuan emin olun forumda bir anket açarsanız en iyi kompakt/like üreten marka diye sıralama aynen şöyle olur:

1.Fujifilm
    2.Canon
    3.Panasonic
    4.Olympus
    5.Sony
    6.Nikon

• Canon sx130 dusunmeden alabilirsiniz. Kendi makinam olduğundan değil ciddi anlamda bu yiyatlarda onerebileceğim tek makinadır. Nikonu kafadan atın zatın l110 iyi bi alet değil. 2800 e gelince 2500 2300 falan filan hepside aynı uzerine mp iyilestirilmesi yapılan makinalardır. Artılarına gelince soylemeden edemem fujiler çok daha class boyle ağır abi edası var :P gel gor ki sekil pek onemli olmadığı icin size sx 130 oneririm. her iki makinadada HD video cekim var youtubeden farka sizin bakmanızı isterim. Ve en onemlisi hangfi makinaya ısındıysanız onu alın.. benim odnerim sx130 olurn.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teknosa ve benzeri mağazaların çalışanlarının laflarıyla hareket etmeyin, en iyi bilenlerinin bile benim bildiklerimin yarısından haberi yok. Kulaktan dolma bilgilerle size cihaz satmaya çalışırlar. Gene en doğru bilgiyi buradaki üstat kullanıcılardan ve çevrenizdeki tecrübeli kişilerden alırsınız.
  • Bence Canon SX 130 Nikon L110'dan da iyi.
  • Canon SX130 IS modelinde sonunda karar kıldım ve aldım. Lensi kaliteli bir ürün Fujifilme göre bu bariz belli. Renkleri daha canlı ve güzel alıyor. Video çekimine laf etmeye yüz ister heralde bence oldukça başarılır. Zoom'da motor sesi bu makinede de kayıda işliyor bu galiba dogal bişey geliyor bana.

Lcd ekranı çizilmez ekran gerçekten oda hoşuma gitti.

Ama bu makineye eş değer Leica lensi kullanılan Panasonic DMC TZ8 modelinide önerebilirim bakmanız için oda oldukça ergonomik ve manuel ayara imkan veriyor.
    Ben neden tercih etmedim dersek Panasonic'i bataryalı olmasından ötürü diyebilirim ve açılmamış kutusu yoktu. Ama tercih etmeme sebebim bataryalı oluşuydu. Ufak tefek elde rahat taşınabilir bir ürün istiyenler gerçekten o makineyi değerlendirmeli biraz daha imkanı olanlar TZ10 modeline de bakmalı bence.

Fujifilm S2800HD kasa olarka çok hoş ele oturuyor diyebilirim. Çekim kalitesi olarak bulanık gibi geldi bana ve ışığı tam almıyor gibi daha koyu çekiyor Canon'a göre bunuda deneyerek kendiniz görebilirsiniz.

Canon makinede bir farkda yine denemeyle ortaya çıktı işlemci hızı daha iyi makine seri hareket ettiginde fuji lcd ekranı bulanırken canon ekrnaı aynen görüntüyü yansıtıyordu hemen hemen.

Bu arada bugün Canon'u almadna önce Nikon L110 isimli ürününü almıştım ürün yarı pro makine görüntüsünde ancak hiçbir manuel ayara imkan tanımıyordu buda beni şaşırttı. Bildiginiz kompact makine gibiydi hazır seçeneklerden seçebiliyordunuz. Ancak kalite olarak iyi bir çekim kalitesi yok diyemem. Gece çekimleride oldukça hoştu. Ancak onu iade ettim ve yerine Canon SX130'u aldım.

Manuel ayar bekliyorsanız Nikon L110'dan uzak durun diyebilirim.
    Görüntü kalitesi işlem hızı renklerdeki canlılıklar benim için ikinci plan ben tecrübe kazanmak istiyorum diyorsanız profesyonele geçiş için. Kasa itibariylede aynı tipte olan S2800HD yada S seris iFujifilmleri tercih edebilirsiniz.
    Ben görüntü kalitesi arıyorum renklerdeki canlılığı yakalamak istiyorum ve kaliteli çekim yapmak ve yine canlı bir video kaydı yapmak istiyorsanız Canon SX130 'u tercih edebilirsiniz.
    Ergonomik bir cihaz istiyorsanız bence Panasonic TZ8 modelini incelemelisiniz.

Ve Fujifilm S serisi modelleri ve Canon SX130 SI modeli arasında kalan arkadaşlara diyebilirim ki tereddütünüzü gidermek için iki makineyide alın elinize ve kurcalayın. Anlıyorsunuz yada anlamıyorsunuz farketmez. Bir resim çekin ikisiylede ve resimleri kıyaslayın. Buna göre karar verin.

Hatta zamnınız bol ise alın ürünü mağazadan 3 gün yada 1 hafta içinde koşulsuz iade fırsatı var o sürede kurcalayın gidin iade edin beğenmediyseniz. Ben Nikon L110'dan öyle vazgeçtim mesela..

Nikon inceleme :http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2010/04/15/Nikon-CoolPix-L110/p1

Canon SX130 SI inceleme :http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2011/02/07/Canon-PowerShot-SX130-IS/p1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RehadroN -- 28 Eylül 2011; 12:49:09 >

• hayırlı olsun, bence doğru seçim yaptınız (saydıklarınızın arasında)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasim888

hayırlı olsun, bence doğru seçim yaptınız (saydıklarınızın arasında)

teşekkür ederim.
  • Reha bey birkaç gündür forumda yazdıklarınızla makine konusundaki tereddütlerinizi, kararsızlığınızı okudum. Maalesef aynı kararsızlık bende de var. Şu anda Fujifilm s2800 ve canon sx130 arasında gidip geliyorum. Sizin bu konudaki deneyimlerinizi paylaşmanız benim karar verme aşamasında çok işime yarayacak. Önceki mesajlarınızdan anladığım kadarıyla manuel çekim modları konusunda fujifilmi önde görüyorsunuz sanırım. Bunun nedenini biraz daha açabilir misiniz ben bu konuya çok önem vermekteyim.

Ayrıca canon sx130da videoda zoom yaparken motor sesi duyuluyor demişsiniz ben youtube'de izlediğim videolarda böyle bir şey duymamıştım bu çok kısık bir sesmi acaba ?

Açıkçası şu anda Canon sx 130'u almak istiyorum fakat tasarım olarak gözüme çok kaba geliyor. Fujifilmin daha profesyonel bir havası var sanki..Canon'unda adı yetiyor ayrıca fiyat/performans olarak en iyi makinesi diyebiliriz buda beni cezbediyor.

Kısacası sizden detaylı bir açıklama bekliyorum :)

Şimdiden cevap verdiğiniz için teşekküler verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.. :)

• canon sx130 ıs da video çekiminde motor sesi duyulmamaktadır bizzat kullanıyorum
  • Evet ses var ancak cok az. Fujifilm kadar değil.

Aldıgım makinenin kasası profesyonel olsun vizör olsun diyorsanız fuji alın.

Ama yok ben kaliteli resim yakalamak istiyorum. Güzel video kayıdı yapmak istiyorum diyorsanız Canon SX130 u tercih edin.

Tutuş olarak Fujifilm e göre kıyaslandıgında cok rahat olmasada kullandıgınızdada farkı anlayacaksınız. Zaten Yukardaki uzun mesajımda da belirtmişim kısmen.

Canon ile fuji resim ve video kalitesi olara aynı kulvarda olabilirlermi ben sanmıyorum. Canon gerçekten çok farklı. Auto ayarda bile.

Video çekimleri internette izlediğimde yok artık demiştim. Ancak gerçekten öyle harika bir canlılık ve HD farkını hissediyorsunuz.

Bu makine de insanların çekindği şeyler ki bende de oldu. 1. olarak dış görünüş makinenin kasası. 2. olarak vizörsüz oluşu.

Kalite arıyorsanız kısacası Canon. Dış görünüm arıyorsanız Fujifilm i alabilirsiniz.

• Canon'un 15 saniye gibi perde hızı var ki bu compact'lar içinde arayıp da bulabileceğin en iyi değer sanırım ki. Başka 15 saniye perde hızı olan yok diye biliyorum bu sınıfta Canon'lar harici. Bu sayede uzun pozlama ile mesela bir sokağı fotoğraflarken sokaktan geçen arabaları ışık çizgisi halinde fotoğraflayabilirsin. Hatta ufak bir led ile karanlık bir odada led ile geç karşısına yaz, çiz :) bak ne acayip fotoğraflar yakalanıyor.
  • Panasonic Lx3 ve Lx5 60 sn sunuyor. Uzun pozlama konusunda Canon S95 ve G12 maalesef başarılı değiller.
  • Onlar fiyat konusunda Canon sx130'u fena döverler :) O bakımdan aynı sınıfta görmemekteyim ki sensör olarak da farklılar. Bunlar dediğiniz Panasonic lx3-5 üst sınıf compact oluyor galiba. Evet G12 ve S95 ile kıyaslanabilirler. Ayrıca "Uzun pozlama konusunda Canon S95 ve G12 maalesef başarılı değiller." demişsiniz ki bu yanlış bir tabir. Söylediğiniz gibi üst sınıf compact modeli olan bu 2 Panasonic makina harici diğer tüm marka ve model compact'lar içerisinde Canon sx130 gibi 15 saniye ve üzeri pozlama imkanı sunan makina yoktur. Bu durumda maalesef başarılı değiller demek çok yanlış bir tabir oluyor. Bilakis fiyat/performans + sensör sınıfı çerçevesinde uzun pozlama konusunda EN BAŞARILI modeller Canon'lar ve Panasonic'in Lumix DMC-TZ10, TZ7, TZ6 modelleri 60 saniye pozlama imkanı veren bu modelleridir. Fakat compact makinalar sınıfında birinci bu panasonicler ise ikinci Canon'lar ise diğer geri kalan en az 10 üreticinin belki 100'ü aşkın farklı modeli arasında ikinci en uzun pozlama süresine sahip olan Canon compact'lar için başarılı değiller derseniz, Fuji gibi, olympus gibi, 2 yada 4 saniye pozlama süresi olan makineler için ne diyeceksiniz ? "Hiiiç başarılı değiller" mi ? Bence şöyle sıralanabilir, uzun pozlamada en uzun pozlama imkanı veren Panasonic'in yukarıda dediğim modelleri(gözümden kaçan varsa eklenebilir) ondan sonra en uzun pozlama imkanı sunan Canon'un sx130 dahil diğer birçok modelidir, bunlardan sonra da var ise eklenebilir... altına doğru. Ayrıca konu başlığındaki gibi Fujifilm s2800 ile kıyaslanınca Canon sx130 uzun pozlamada fark atar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 18 Mart 2011; 14:23:54 >

• canon sx130 modelinde film uzunluğu HD için 1280x720 , en çok 4 gb veya 10 dk. diyor.640x480 vga için 1 saat veya 4 gb diyor.
    hakikaten 10 dakikalık 1280x720 hd film mi çekebiliyoruz. kullanan arkadaşlar bu doğru mu acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: psyc.hopath

canon sx130 modelinde film uzunluğu HD için 1280x720 , en çok 4 gb veya 10 dk. diyor.640x480 vga için 1 saat veya 4 gb diyor.
    hakikaten 10 dakikalık 1280x720 hd film mi çekebiliyoruz. kullanan arkadaşlar bu doğru mu acaba.

evet yüksek çözünürlüteki videolarınızı tek çekimde max. 10 dk çekiyorsunuz sebebi renk algılayıcı sensörün ısınması ve makinanın sensörü korumak amaçlı videoyu onuncu dakikada bitirmesi ama ben 8gb kart ile arka arkaya onar dakikadan 40 dk. video çekebiliyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.