Şimdi Ara

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
866
Cevap
17
Favori
36.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam teşekkürler lensi çıkarıp taktıgımda düzeliyor fakat kapatıp açtıgımda tekrar bu sorunu yaşıyorum sizce normal mi bu durum ?
    Bugün bir fotoğrafçıya gittim adam kendi harici kartını taktı çalıştı sonra benimkini taktı benim haricide de çalıştı sonra eve geldim tekrar çalışmadı inanın aldığıma alacağıma pişman oldum desem yeridir
  • sinan377 kullanıcısına yanıt
    magic lantern'i hem karttan hem makineden sildiniz mi?
  • Evet sildim sonradan canonun sitesinden kendi güncellemesini kurdum ve ayarları sildim olmadı.
    Bugün itibari ile iadeye yolladım makinemi ve hafıza kartı ile beraber aldığım uv filtreyi.
  • ML silme derken kartı formatlamak gerekiyormuş,
    bunun yöntemi varmış,
    keşke bi araştırsaydınız.

neyse geçmiş olsun,
    ama pişmanlığınızın sebebi makina değil kendinizsiniz.
    bunuda unutmayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 3 haftadır eos m kullanıyorum kamera kardeşimin. Kameranın performansı beni çok sasirtti görüntü kalitesi kesinlikle üst seviye ve beni en çok mutlu eden de jpeg yorumu çok başarılı renkler çok yerinde. 18-55 kit lensi de beğendim. Fiyatına göre kamera muazzam bir kalite sunuyor bana göre. Canon mutlaka bu sisteme daha iyi kameralar cikaracaktir. Bu yüzden bende eos m alıp bu lens sisteminde kalmayı düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim 22mm f/2 lensim yolda, istanbula gelmiş,
    keza eos-M adaptörde yolda ama daha uzak o, sanırım havada.
    o da gelince malum ef ve ef-s lensleri kullanabileceğim.
    işte ozaman dertler başlıyor,
    gözüm 55-250mm lenste ama araştırırken bir de 420-800mm gördüm, ucuzda.
    acaba onumu almalıki?
    420-800mm bu yılın yani 2014 ürünüymüş.
    yoksa, 55-250mm alayım sonra 500mm zoom lens alarak sezonu kapatayımmı?

arayıştayım,
    ama önce adaptör gelsin, sonra düşünürüz.

bu arada illaki yüksek zoom isteyen arkadaşlar,
    2x converteri alsın, af olanıda varmış.
    böylece 18-55 oluyor 110mm,
    eğer 55-250 olan 500mm oluyor.
    biraz görüntü bozuluyormuş ama değer,
    teleskop gibi kullan.

ek,
    biraz çalışıp eos-M için uygun lensler ve adaptörle kullanılacak ef/ef-s lensleri toparlayacağım.
    yazarım buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 9 Kasım 2014; 0:20:33 >

• Selamlar herkese, benim daha önce fotoğraf makinesi deneyimim yok ve bir yerden başlamak istiyorum. Aslında 650d almak istiyordum ama bütçem yeterli değil. Fotoğraf yarışmalarına katılmayı, video çekip bilgisayarda çeşitli düzenlemeler yapmayı, röpotaj çekmeyi ve ürün tanıtımı yapmayı düşünüyorum. Okuduğum bölüm gereği de kısa film çalışmalarımız olma ihtimali de var. Sizce yeterli olur mu bu cihaz. Hocalar 650d ile kısa film yarışması kazanan olduğunu söyledi ve en azından 650d falan alın dedi. Ha aslında almak zorunda değilim ama ben bir yerden başlamak istiyorum. Araştırdığıma göre 650dye yakın bir ürünmüş, sizce işimi görür mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: Aty.

Selamlar herkese, benim daha önce fotoğraf makinesi deneyimim yok ve bir yerden başlamak istiyorum. Aslında 650d almak istiyordum ama bütçem yeterli değil. Fotoğraf yarışmalarına katılmayı, video çekip bilgisayarda çeşitli düzenlemeler yapmayı, röpotaj çekmeyi ve ürün tanıtımı yapmayı düşünüyorum. Okuduğum bölüm gereği de kısa film çalışmalarımız olma ihtimali de var. Sizce yeterli olur mu bu cihaz. Hocalar 650d ile kısa film yarışması kazanan olduğunu söyledi ve en azından 650d falan alın dedi. Ha aslında almak zorunda değilim ama ben bir yerden başlamak istiyorum. Araştırdığıma göre 650dye yakın bir ürünmüş, sizce işimi görür mü?

Eğer bir şeyler üretecekseniz profesyonel anlamda,aynalı almanızı tavsiye ederim.Bütçe kısıtlıysa 2.ellere yönelebilirsiniz.650d kesinlikle yeterli gelecektir.

• tam tersine tavsiyem aynasız olur.
    böylece anlık, bizim hisseteyeceğimiz ama vizörün algılayacağı titreşimsiz çekimler elde edersiniz.
    küçük yapısı itibariyle, anlık sokak çekimleri ve belgesellerde avantaj, koy cebine çık.
    ilk başlarda lens sıkıntısı olurmu demiştim, ama yelpaze genişledi,
    sabit 22mm, 11-22 mm, 18-55, 55-200 eos-m lensleri piyasada üstelik IS (titreşim giderme) ve STM (sessiz motor) özellikleriyle ef veya ef-s lenslere göre daha ucuz.
    unutmayalım, eos-m makina 650 nin birebir teknik özelliklerini taşıyor, işlemcisi, vizörü, algılayıcıları vs......farkı, cüssesi, vizör penceresi, gelişmiş uzaktan kumanda bağlantısı dışında. 650 de yer alan ve daha gelişmiş makina hissi veren manual tuş ve düğmelerin tümü eos-m de çıkarılmış dokunmatik ekranda yer alıyor, haliyle parmaklarınızı ekranda görerek ulaşıyorsunuz seçeneklere.
    650 duruşuyla "ben gelişmiş bir DSLRyim" diyor, ama eos-m "bende aynı makinayım ama boyutum küçük, her şey büyüklükle ölçülmez" diyor.

ilk çıktığında netlemnin yavaş olduğu söylenmiş, ben yeni firmware li olandan aldım, yani düzeltilmiş netleme özellikleri, farketmedim bile, yavaş gelmiyor, istediğim görüntü anında netliyor.
    22mm lens ile tek elde çekim yapabiliyorsunuz, o kadar hafif.

yaklaşık 3 gündürde RAW çekimi, pc de işlemeyi öğreniyorum.
    Lightroom dene programla ilk aşamalarda dehşet fark oldu, ilk çekimle düzeltilmiş foto çok farklı, onu gördüm.

şu anda orjinal canon, ebay siparişi 22mm, ef/ef-s adaptörüm ve paketten çıkan canon 18-55mm ve ex90 flaş var, adaptörü almam sebebim ef lensleri kullanmaktı (sigma tamron vs...) ama gerek kalmadı, 55-200mm ve 2x ektender alırsam takım tamam olacak.
    aksesuarları ise çinden sipariş ettim, gelince tanıtımlarını yaparım.

bundan sonrası size kalmış,
    eos-m ve 650 kıyaslaması yapan sayfalrı bulmaya çalışın, teknoloji olarak aynı, kullanım olarak iyi olacağını göreceksiniz.

eos-M........iş yaparım
    650d ........hava atarım modunda makinalar.
    (bence)

kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 16 Kasım 2014; 17:00:32 >

• eos-m lensleri, kısa bir bilgi,
    bu lenler ile tam bir takım kurmuş olursunuz,
    her derde deva,
    birde uygun çaplarda alacağınız filtre ve eklentilerle işiniz görülecektir.
    (dikkat; 22mm filtre çapı 43mm, 11-22mm çapı 55mm, 18-55mm ve 55-200mm nin çapı 52mm dir)

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]

olmazsa olma aksesuar ise,
    rc-6 uzaktan kumanda, 5m ye kadar makinada görerek ayarlarınızdan sonra dokunmadan resim çekmek için.
    136cm e kadar uzayabilen tripod, özellikle telephoto lenslerde kullanım için,
    çanta, lens miktarınıza göre boyutunu seçin, en küçüğü 21-16-18 olsun, aksesuarınıza göre arttırın.
    2x extender.....makina ile lens arasına takılır, merceksiz, odak uzaklığı ı arttırıp 55mm 110mm gibi yapar, AF olanı da var. pahalı
    0.45 geniş açı, lensin önüne takılan ikinci bir mercek, ilave genişlik sağlar, pahalı
    2x lens, lensin önüne takılan ikinci bir mercek, ilave odak uzaklığı sağlar, extender gibi, pahalı

çeşitli filtreler,
    uv......çekime etkisi olmazmış, sadece lensinizin merceğini korusun yeter diyorsanız, çok ucuz
    clp....cam su metalden yansıma önleyici.....olmasa olmaz, ucuz
    nd....çok ışık altında net ve gerçek renkler için, lazım. orta fiyatta
    yarım gölgeli.....filtrenin yarısı değişik renkte olup, çekimlerde resmin yarısı hafif renkli (veya gri) çıkar, faydası var ucuz
    balık gözü........geniş görüş için, olmasada olur.

Yukarda yazdıklarım amatör bir fotoğrafçının anlatımıdır, anlatımda hatam olabilir, ama özellikleri anlamanız açısından yazılmıştır, hatam varsa lütfen yazın düzeltelim.

bu aksesuarların çoğunu sipariş ettim, beklemedeyim, gelince detaylı yazarım.

Elde olanlar;
    - çanta
    -tripod
    - 22mm
    - 18-55mm
    - ef ve ef-s lensleri takabilmek için eos-m adaptör
    - ex90 flash
    - 16gb class10 sdhc kart ve okuyucu
    -lightroom pc foto işleme yazılımı

iyi çekimler.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 16 Kasım 2014; 17:04:38 >

• -
    Bu videoyu izlemeli almayı düşünenler. Hızlısı nedir bilmeden, bunun hızı nedir bilmeden kullananların yorumlarının nerede olduğunu anlamak zor. Fakat burada farklı makinalar ile hızı nedir kanıtlanıyor. Hele burada bir tripod vakası var ki ! Yani o nasıl iştir !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 17 Kasım 2014; 0:39:51 >
  • bu adamın onlarca youtube videosunu izledim,
    bu çekik gözlü son derece itici ve bilgiç biri.
    hel bir eos-m tanıtımı varki,
    videonun başından sonuna caddelerde tanıtım yapmadan elde makina koştu durdu,
    onun için yazdıkları umrumda değil.

sadece şunu bilirim,
    eos-m kitabında yazan ve diğer tüm fotoğrafçılık derslerinde söylenen,
    "konuyu seçin, ekrana alın, yarım basarak makinanın ayarlarını yapmasını bekleyin sonra tam basın"

hiç bir fotoğrafçı (savaş fotoğrafçıları dahil) saniyenin 1/10 sürede tam basmaz.
    hızı bunula ölçüyorsan yanlış yaparsın.

ayrıca,
    arada pencere camı olan bir konuda, cam sonrası sonsuzlukta yer alan bir nesneyi netlemenin teknik detaylarını bilen bir arkadaşımız anlatsın.

eos-m bu bilgicin testlerine (!) göre netleme hızında 3. sırada.
    şimdide fiatlara bakalım,
    sony 4. olan ....1250tl (20mp)
    olympus..........1500+ tl (16mp)
    panasonic........1800tl (12mp)
    nikon...............1800tl (18mp)
    .
    eos-m....800tl (18mp)

ne kadar ekmek, o kadar köfte misali,
    bende biliyorum 1800tl makina ile kıyaslamayı,
    ama yapmam,
    haksızlık olur.

herşeyi yazalım,
    ama eksik değil, tam olsun.

• birde şu videoyu izleyin,
    test nasıl yapılır,
    neler ölçülür görün.
    22mm sabit lens ile

yok öyle şaklaban testler....

bu ise eski firmware ile netleme 1.0.6 olan belirgin bir fark var

doğruya doğru.....

bu ise olympus aynasızın netleme testi,
    3. dakikadaki lens eos-m deki test yapılan lense yakın 50mm
    bakın bakalım ne kadar hızlı.

sanırım yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 17 Kasım 2014; 1:40:12 >

• Bugün baya bir araştırdım ve bu cihazı 1-2 aya kadar almaya karar verdim. Aklımda 18-55 ile başlayıp daha sonra adaptorle lens kullanmak var saçma mı olur 22mm almamak? 22mm nin sunabildiiklerini adaptör ile kullanacağım lenslerle alabilir miyim? Eğer öyleyse hiç 22mm almayayım çünkü ilerde adaptör ve ekstra lens alacağım o kesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • deneyimli arkadaşların yazdıklarına göre,
    önce 18-55 ile başlayıp, ustalaştıkça ihtiyaca göre lens almak lazımmış.
    ancak yakın çekimler ve portre için en iyi lensler sabit odaklı olanlarmış, 22mm veya 50, 85 gibi
    bunlar daha derin ve perspektif çekim verirmiş.
    lensler uzadıkça nesneler, birbirine daha yakın, derinlikten uzak foto verirmiş.
    gerçi eos-m de arka planı uzaklaştıran netleneni öne çıkaran mod var ama yazılan bu, deneyerek görmek lazım.

bende lens konusunda çok arada kaldım,
    500-800mm lik zoom alamayı bile düşündüm,
    ama IS özelliği olmadan 100mm geçtinmi foto ölüyormuş, tripod falan bile kesmezmiş.
    özellikle ucuz lenslerde, tamron ve sigma gibi, canonlar ise ateş pahası 3-5 bin lira gibi.

sonuçta,
    var olan 22mm ve 18-55mm ye ek olarak daha sonra 55-200 alırsam sistem yeter geldi.
    ama tümü eos-m uyumlu olacak, adaptörüm var ama ef-s falan düşünmüyorum.
    onlar hem ağır hemde adaptörle yeni bir yük olacak,
    eos-m seçme sebebim olan mobilite gidecek yani.
    en fazla 2x extender alırım, zoom dahada artar.

kolay gelsin.

• Tabi öyle yapalım da Dünya çapında AF hızı ile nam yapan EOS-M'in satılmaması sebebi ile müthiş fiyat kırmasından sonra gelinen şu noktada 800 TL. olmasını da adil bir kıyaslama olarak almayalım öyle ise !
    Mesele kimin saniyenin ne kadar süresinde tam bastığı değil. Buradaki otomatik odaklama hızı (AF) denen kavram sizin yarım basma(ve netlemesini bekleme) süresi zaten. Ondan sonra tam bastığınızda tepki verme süresini ise "Shutter lag" : deklanşör gecikmesi olarak tanımlıyorlar.
    -
    Canon EOS M Performance-Updated 07/24/2013 with autofocus-related timing using firmware version 2.0.2.
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/canon-eos-m/canon-eos-mA6.HTM
    -
    PM2 - 899 TL. - (http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=7438 )
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/olympus-epm2/olympus-epm2A6.HTM
    -
    Dokunmatik ekrandan yapılan test ne kadar doğrudur ? Ayrıca "zuiko digital four thirds lenses" ne demek biliyor musunuz ? Bu lensler Olympus'un m43 aynasızları çıkmadan önceki makinaları için ürettiği çok eski lensler ! En azından benim bildiğim 2008'de çıkmıştır en yeni four thirds lensi ! Misal testteki lenslerden birisi olan "Olympus Zuiko Digital ED 14-35mm 1:2.0 SWD" 2005 yılında çıkmış 9 senelik lens !!! Olympus Zuiko Digital ED 50-200mm 1:2.8-3.5 SWD ise 2007'de çıkmış 7 yıl öncesinin teknolojisi ile üretilmiş bir lens !!! Olympus Zuiko Digital 50mm F2.0 Macro Lens ise 2003 yılında çıkmış 11 senelik bir lens !!!

Bu mudur adil ölçüm ? Size o sondaki videoyu (https://www.youtube.com/watch?v=y2k8flFM9xE) kaldırmanız yönünde bir önerim olacak. Çünki dediğim gibi bilmeyen insanlar için son derece yanıltıcı bir derlemeyi mesajınızda bir araya getirmiş oluyorsunuz. Sanırım bu yanlış bilgiyi bile bile paylaşmayı siz de istemezsiniz.
    -
    Size cevap veremeyecek birisi hakkında "şaklaban test" demeyi bilip, şu karşılaştırma diye koyduğunuz videodaki durumu da bir görün bakalım şimdi ! O aşağılayarak bahsettiğiniz kişi testi güncel lensler ile, deklanşörü kullanarak ve de videoda herhangi bir entrika yapmadan yapmış. İşini yapar iken eğlenmesi belki kullandığınız ürünü göklere çıkartmıyor diye hoşunuza gitmiyor olabilir. Elbette ki eleştirebiliriz de ama kendimize yakışır şekilde olması bizim için daha şık olmaz mı ? Bu vatandaşa şaklaban dediniz. Yukarıdaki siteye ne diyeceksiniz bakalım. Kaldı ki o site EOS-M'in güncel firmware ile de pek hız kazanmadığını yazan tek site değil. Hepsine bir kulp bulabilecek misiniz ?

Şöyle bir kaynak daha paylaşayım
    http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Olympus-PEN-E-PM2-versus-Canon-EOS-M___840_819
    -
    quote:

Orijinalden alıntı: mimleon
    birde şu videoyu izleyin,
    test nasıl yapılır, neler ölçülür görün.
    22mm sabit lens ile

http://youtu.be/JW-fcHl39y4

yok öyle şaklaban testler....

bu ise eski firmware ile netleme 1.0.6 olan belirgin bir fark var

http://youtu.be/MWU6EnDYqDM

doğruya doğru.....

bu ise olympus aynasızın netleme testi,
    3. dakikadaki lens eos-m deki test yapılan lense yakın 50mm
    bakın bakalım ne kadar hızlı.

http://youtu.be/y2k8flFM9xE

sanırım yeterli.

Canon EOS-M'in 18-55 kit lensi , 28.8mm - 88mm. aralığında açılarda çekim yapabilir.
    Olympus'un 14-42 R II kit lensi 28mm. - 84 mm. aralığında açılarda çekim yapabilir.
    Yanlış ve yanıltıcı kaynağınızdaki Olympus 43 sistem eski lenslerden biri olan 50mm.'nin Canon EOS-M'deki dengi 30 yada 35mm. odak mesafeli F2.0 diyaframlı bir lens olabilir. Tabi bir de aynı yılda üretilmiş olmaları da gerekir. Öyle ya teknoloji ürünleri konusunda konuşuyor isek üretim yılları da dengi bir kıyaslama için çok önemli bir detaydır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 17 Kasım 2014; 3:20:52 >

• İşte ben de sadece eos m ile uyumlu olmasını istemiyorum, çünkü yarın öbür gün body değiştirirsem aynı lensleri kullanmayı düşünüyorum. Açıkça benim alma sebebim mobilitesi değil fiyat/performans oluşu.

Neyse önce bir alayım, 18-55 ile biraz öğreneyim ne yapacağıma sonra karar veririm fazla acele etmeye gerek yok. Teşekkürler yardımınız için eğer alırsam sizi bol bol rahatsız ederim artık :) iyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xginxa -- 17 Kasım 2014; 2:53:23 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • O videoyu ceken once minimum odaklanma mesafesi nedir ogrensin ondan sonra video ceksin.

Sirf o degil butun videolari rezalettir izleyicileride bu adami ciddiye alarak izlemez zaten.
  • Bende Eos M kervanına katılanlardanın.

Cihazı dün akşam Vatan Bilgisayardan 1.099 liraya aldım.

22mm ve 18-55 kit.

şimdi elimde, biraz karıştırıp menüsünü çözmeye çalışıyorum.Daha öncesinde bir süre 7D ve 24-70 lensi kullandım. Şimdi Eos M e alışmak biraz zaman alacak gibi.

Fransadan da lens ve diğer ekipmanlarımı dayıma getirticeğimden türkiye pazarına girip ürün almaya hiç niyetim yok.

Zaten 7D ve 24-70 kiti 750 Euro ya almıştık.

Zaman içerisinde cihazla alakalı sorularım olacaktır. Sizler bu cihaz hakkında benden daha tecrübeli olduğunuz için daha çok kapınızı çalıcam.
  • Hala bu makinenin afsini hızlı diye savunanlar var. Loş ışıkta bir kedi çekeyim dedim. Girmediğim şekil kalmadı. Hareketli nesne çekmek loş ışıkta nerdeyse çok zor. Ama fiyat performans oranı yüksek bir alet. Yeterli/doğru ışık verirseniz güzel sonuçlar alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 17 Kasım 2014; 12:55:13 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.