Şimdi Ara

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
866
Cevap
17
Favori
36.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun zamandır inceleme paylaşımları yapmıyorum. Bundan sonra paylaşımlara ara ara devam edicem.

Canon'un 2012' nin yaz aylarına doğru piyasaya sunduğu bu ufaklık'ın özellikleri şu şekilde :

• Yeni EF-M lens Yuvası
    • 18 MP APS-C Hybrid CMOS Sensör
    • Video’da sürekli Otomatik Netleme Sistemi , Objeyi Takip etme sistemi
    • 14 bit Digic 5 İşlemci
    • ISO 100-12800 ve 25600’e yükseltme seçeneği
    • Saniyede 4.3 çekim hızı , otomatik netleme takibiyle saniyede 3 fotoğraf çekim hızı
    • 1080p video kaydı ve streo sesi kaydı (25p ve 24p seçeneğiyle )
    • Harici mikrofon girişi ve ses şiddeti ayarlama
    • 1040k noktalı 3.2 dokunmatik Clearview II LCD ekran
    • Yaratıcı Filtreler

Kullanımı:
    Canon'un bu makinada tuş sayısını baya bi azalttığını söyleyebilirim. Ancak aklınıza özelliklerinin az olduğunu getirmesin. Boyuna göre büyük işler başaran EOS-M, dokunmatik LCD ekran kullanımını gerçekten çok kolaylaştırmış. Bütün ayarlar dokunmatik olarak yapılıyor. ISO ayarları yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Sadece 2 dokunma ile ISO’yu değiştirebilirsiniz. Ufak olduğu kadar, kullanımı da çok zahmetsiz. Ancak ilk başta biraz alışmak gerekiyor. Hedef kitlesine gelince; Fotoğrafçılığa yeni başlayanlar ve sürekli yanlarında SLR bulundurmak isteyen kullanıcılar için ideal bir makina olduğunu söyleyebilirim.

Ürün Görselleri

Fotoğraf Çekimi

Diğer fotoğrafları için bakabilirsinizhttp://www.flickr.com/search/?q=canon%20eos%20m

Nerede Kaç Para

http://www.akakce.com/dijital-slr-fotograf-makinasi/en-ucuz-canon-eos-m-18-55mm-lens-fiyati,938643.html

Buradan hangi sitede kaç paraya satıldığına bakabilirsiniz.

Ürün Hakkındaki Düşüncelerim

Ürünün ufak, özelliklerinin büyük olması beni çok etkiledi. EOS M, Canon’un aynasız fotoğraf makinesi pazarını bir süre uzaktan takip ettikten sonra çıkardığı ilk model.Gayet hafif, kullanımı kolay, görüntü kalitesi yüksek bir ürün EOS M. Bu makineyi görüp, inceleyip pek memnun olmayan Canon hayranları olduğunu biliyorum. Ancak bu makinenin hedef kitlesini yazımızın başında üstüne vura vura anlattık. Ancak hemen şunu da eklemeliyim ki, bu makine Canon’un aynasız segmentindeki son makine olmayacak. Mutlaka çok kısa bir süre sonra başka aynasız modellerini de Canon’un ürün yelpazesi içerisinde göreceğiz. Ancak Canon’un kısa bir süre içerisinde profesyonel kullanıcıları aynasız makinelere yönlendirmesini de beklemiyorum tabi. DSLR pazarı en azından 2016 yılına kadar pazarlama dinamiklerini koruyacaktır.

İlkbaharın ortalarına doğru fiyatının 700 Tl'ye kadar düşmesi bekleniyor. Ürünün fiyatı düştükçe buradan yazıcam.

Şu an en düşük fiyatı 753 TL.

Size en iyi ve tatmin edici incelemeyi yapabilmek adına internette çeşitli sitelerden aldığım alıntılar vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashr00t -- 24 Haziran 2014; 20:56:48 >

• Aslında forumda bu ürün ile ilgili dağınık olarak tecrübelerini paylaşan arkadaşlar, görüşlerini ve görüp-bildiklerini paylaşan arkadaşlar var. Bu bilgilerin bir başlık altında toplanması iyi olur. Hatırladığım şu bilgiyi de buraya ekliyim müsadeniz ile...

quote:

Orijinalden alıntı: ytkn

Konu biraz hortlayacak ,ancak,bende canon eos m'i araştırırken,hakkında yazılan aynı konuları okumaktan sıkıldım.Canon eos m alma nedenim her yere kolay taşımaktı.Kesinlikle prof. düşünenlerin hoşlanacağı bir makine değil.Ama anı yakalamak ,kaliteli fotoğraf çekmek isteyenlerin makinesi bence.
    Performansına gelince 650 d ile hemen hemen aynı özelliklere sahip.
    Artıları:
    -Küçük ve heryere taşınabilir olması.
    -digic5 işlemcisi ve giriş seviyesindeki dslr makinelerle aynı kalitede foto çekebilmesi.
    -Video kalitesi son derece iyi(650d ile aynı)
    -dokunmatik ekrana alışınca ,kullanımı çok kolay.
    -Body'nin ve objektifin malzeme kalitesi son derece yüksek.(ef-m 18-55 ıs stm)
    Eksileri:
    -Odaklama konusunda biraz yavaş,650d kullandım daha başarılıydı.Firmvare güncellemeside yapmama rağmen ben pek memnun kalmadım.
    -Pili sıkıntılı,Yine 650d 'ye göre bence çok az gidiyor.Kesinlikle yedek pil şart.
    -En önemli eksiği bence vizörünün olmaması.
    -Ekranın sabit olmasıda bir eksi.
    -ef-m lens sayısının sadece 2 tane olmasıda sıkıntı,çünkü adaptör takınca ,makinenin küçüklük espirisi bitiyor malesef.
    Sonuç olarak,tatmin edici foroğraflar çekiyor,özellikle benim gibi taşıma konusunda sıkıntı yaşayanların,her an küçük bir sırt çantasında yanımda olsun diyenlerin makinesi.
    Canon eos m ile çekilen bir kaç fotoğraf:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Şubat 2014; 10:48:10 >

• Ayrıca en çok eleştiri alan zaafı otomatik odaklama hızı (AF hızı, otofokus hızı) konusunda sürekli "güncellendi ve düzeltildi" deniliyor. Bunu en iyi şekilde görebileceğiniz videoları da paylaşalım.

• EOS M 2012 yazında çıktı, 2013'ün soğuk aylarında değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

EOS M 2012 yazında çıktı, 2013'ün soğuk aylarında değil

Canon Türkiye sitesindeki arkadaş 2013 Kasım yazmış :/ hemen düzeltiyorum, teşekkür ederim.
  • Bu Eos m ye Normal canon lensleri kullanabileceğimiz adaptör falan var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vendetta0

Bu Eos m ye Normal canon lensleri kullanabileceğimiz adaptör falan var mı

Var var...
    http://www.ebay.com/itm/Electronic-AF-Auto-Focus-Lens-Adapter-for-Canon-EF-EF-S-mount-to-EOS-M-EF-M-M2-/331129283843?pt=US_Lens_Adapters_Mounts_Tubes&hash=item4d18d7e503
    -
    Bu da resmi Canon üretimi olanı
    http://www.ebay.com/itm/Canon-EOS-M-Mount-Adapter-/171249136077?pt=US_Lens_Adapters_Mounts_Tubes&hash=item27df3e71cd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 1 Mart 2014; 0:30:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon EOS 5D Mark 3 önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Ben bu yi hiç ciddi ciddi incelememiştim. Gerçekten iyi makine. 720p de 60fps varmı kullanan birisi bilgilendirebilirmi.

• Bu da manuel kullanabileceğiniz bir adaptör:http://www.ebay.com/itm/New-Fotga-Lens-Adapter-for-Canon-EOS-EF-EF-S-to-EOS-M-EF-M-Mirrorless-Camera-/281034732622?pt=US_Lens_Adapters_Mounts_Tubes&hash=item416ef9b44e

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enfarktus -- 1 Mart 2014; 11:17:12 >
  • 720p de 50fps çekim yapabiliyor.
  • Kameranın af hızı gerçekten çok mu kötü yani bu firmware sonrası da mı hala kötü?

• Elimde kıyaslama yapabileceğim başka bir aynasız modeli yok. O nedenle cep telefonuyla çektiğim görüntüyü izleyip siz karar verin.

http://www.youtube.com/watch?v=91jMKfUBtvM&feature=youtu.be
  • Benim pm1 bastığın anda netleme yapıyo hiç gecikme yok
  • enfarktus kullanıcısına yanıt
    bana kabul edilebilir düzeyde geldi ve makinenin fiyatı şu an çok iyi gerçekten.

• Aydenz kullanıcısına yanıt
    Hocam Eos M'in eleştirilebilecek yönleri olabilir fakat Pm1 ile kıyaslamak yanlış olur. Aynasız olmaları dışında pek ortak noktaları yok. Çektiğim video da makine one shot modunda. Seri çekimde de takılma söz konusu değil. Bence vergi cehennemi olan ülkemiz koşullarında bu fiyata şimdilik alınabilecek en iyi aynasız makinenin Eos M olduğunu düşünüyorum. Yoksa fiyatların eşitlenmesi durumunda Sony Nex 5 ve sonrası modeller her koşulda Eos M'i döver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enfarktus

Hocam Eos M'in eleştirilebilecek yönleri olabilir fakat Pm1 ile kıyaslamak yanlış olur. Aynasız olmaları dışında pek ortak noktaları yok. Çektiğim video da makine one shot modunda. Seri çekimde de takılma söz konusu değil. Bence vergi cehennemi olan ülkemiz koşullarında bu fiyata şimdilik alınabilecek en iyi aynasız makinenin Eos M olduğunu düşünüyorum. Yoksa fiyatların eşitlenmesi durumunda Sony Nex 5 ve sonrası modeller her koşulda Eos M'i döver.

:) Daha ne olacak ? Aynı sınıftalar işte. Daha da mı bunları birbirisi ile kıyaslayamayacağız ! Kaldı ki bu sınırlama bile son derece saçmadır ! Ancak bu sınıflandırmalar tüketici, alıcı, soran özellikle belirttiği anda sınırlayıcı olabilir. Bunun haricinde birisi 1500 TL. param var ne alayım dediğinde PL3'ü de EOS M'i de X-A1'i de Canon G15'i de vb. birbiri ile kıyaslayabiliriz. Hiç kimse kimseye böyle bir saçma laf etmemeli. Onu şunla, bunu onla kıyaslamayamayız , kıyaslamak yanlış olur ? Kime ve neye göre yanlış oluyor bu yanlış ? Belirtmemiş isem özellikle ufak, taşınabilir veya aynasız diye belirttiğim bütçe içinde d-slr like, kompakt, aynasız ve d-slr birbirisi ile kıyaslanarak tercih yapacak kişi(lere) bilgilendirmek amacı ile gösterilebilir, kıyaslanabilir bu ürünlerin +/-'leri birbirlerine göre. Yanlış bunun neresinde ? Bu sınıflandırmaların var oluş amacı bilinçli tüketici almak istediği ürün sınıfı içindeki modelleri incelerken kolay ulaşsın ve incelemelerde dengi ürünlere karşı durumu nedir diye göstermek. Yoksa böyle şunu şunla kıyaslamak yanlıştır, şu şunla kıyaslanamaz falan demek yanlışın ta kendisidir. Tüketici bütçesine uygun olan her sınıf ürünü birbirisi ile kıyaslar. Cep telefonunu bile d-slr ile kıyaslarım ! Foto kalitesi+hamallık+extra çanta vb. mi istiyorum yoksa her zaman her yerde bir kovboy hızında çıkart çek foto elimde olsun mu istiyorum diye kıyaslar. Yanlış nerede ? Siz burada hepsini de geçip aynasız PM1 ve aynasız EOS M'i kıyaslamak yanlış olur demişsiniz !..

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinize katılmakla birlikte, konu fotoğraf makinesi ise ben ilk önce sensör boyutuna bakarım. Yanlış nerede
    derseniz, Micro Four Thirds ile APS-C sensörü aynı sınıfta değerlendirmekte derim.
    Benim için bu fark önemlidir, başkası için önemsizdir.
  • quote:

Hocam kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim Bu yaz aylarının ortalarında fiyatının biraz daha düşmesi bekleniyor.
  • Dün Eos M'e Magic Lantern yazılımını yükledim, oldukça ilginç ve karmaşık bir sistemmiş. Gerçi sitesinde de belirtiliyor: "Bu yazılım amatör kullanıcılar için değil, profesyonel kullanıcılar içindir." diye.
    İlk bakışta intervalometer ve FPS Override özellikleri Time Lapse yapmak için kullanılabilir görünüyor. Vakit buldukça kurcalayacağım. Magic Lantern konusunda bilgisi olan üstadlar bilgilerini paylaşırsa güzel olur.

Sanıyorum Eos M ile ilgili forumdaki tek konu bu, o nedenle konuyu açtığınız için size teşekkür etmek istiyorum sayın Cashr00t. Umarım bu konu şu makine iyi şu makine kötü, şunda çapak var vb tartışmalarından ziyade, yalnızca Eos M ile ilgili bilgi ve deneyim paylaşımının yapıldığı bir alan olur. Katkı sağlayacak arkadaşlara da şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Dün Eos M'e Magic Lantern yazılımını yükledim, oldukça ilginç ve karmaşık bir sistemmiş. Gerçi sitesinde de belirtiliyor: "Bu yazılım amatör kullanıcılar için değil, profesyonel kullanıcılar içindir." diye.
    İlk bakışta intervalometer ve FPS Override özellikleri Time Lapse yapmak için kullanılabilir görünüyor. Vakit buldukça kurcalayacağım. Magic Lantern konusunda bilgisi olan üstadlar bilgilerini paylaşırsa güzel olur.

Sanıyorum Eos M ile ilgili forumdaki tek konu bu, o nedenle konuyu açtığınız için size teşekkür etmek istiyorum sayın Cashr00t. Umarım bu konu şu makine iyi şu makine kötü, şunda çapak var vb tartışmalarından ziyade, yalnızca Eos M ile ilgili bilgi ve deneyim paylaşımının yapıldığı bir alan olur. Katkı sağlayacak arkadaşlara da şimdiden teşekkürler.

Aynen... konu çok iyi oldu. Fakat hiç fotoğraf paylaşmıyorsunuz !.. :) Biraz da fotoğrafları konuştursanız ?..

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.