Şimdi Ara

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
866
Cevap
17
Favori
36.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: K@sToR

Ooo ! Saat ve yemek fotoğrafı süper olmuş. Paylaştığınız için teşekkürler...
  • Gayet güzel makime alınabilir hatta şuan f/p ürünlerindendir. İlerde daha iyi gövde çıkarma ihtimali yüksek lenslerle devam edip gerekirse gövde değiştirilir.
  • Eos M2 satışta zaten ama TR'ye gelmeyecek herhalde hiç hareket yok.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Zamanım oldukça paylaşımlara devam edeceğim :) Bence makine içinde bulunduğu fiyat seviyesinde bile hakettiği değeri bulamıyor.
  • Arkadaşlar. Bu makineyi sizce 1000 TL ye 18-55+22mm mi almak daha mantıklı yoksa 750 TL ye 18-55mm + EF-M adaptör + 50mm f1.8 lens ile almak mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iSpeedy kullanıcısına yanıt
    normalde EF-M adaptör 400 tl civarı, 250 tl de 50mm f/1.8 desek 650 yapar. Bu kombinasyon makineyi fazla büyütür diye düşünüyorum.
    22mm f/2 hoş bir lens ayrı almaya kalksanız 650 tl den fazlaya mal olur. Makineyi sırf potre için kullanacaksanız 50 mm, genel amaçlı kullanacaksanız 22mm mantıklı.
  • K@sToR kullanıcısına yanıt
    40$ muadil AF destekli, 70-80$ da Orj. Adaptörler mevcut eBay da. 250TL de lens. Yani makineye ek 350 TL gibi bir masraf çıkıyor ustam. Lakin 50mm f1.8 ile alan derinliği daha iyi vurgulanır diye düşünüyorum (Aslında acemiyim bu işlerde). Ama aradaki 0.2 değer için böyle bi aksiyona girmeye değer mi ustam ? Bu arada ilginiz için çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 5 Temmuz 2014; 3:06:44 >
    50mm tek potre için 22mm den daha iyi ama, aradaki 0.2 diafram açıklığından ziyade 22mm in sunduğu güzel açıyı düşün. İster potre çek, ister manzara. ben 22mmi hiç çıkarmıyorum makineden, her işimi de görüyor. Ve en önemlisi makneyi cepte taşınabilir boyutlarda tutuyor.
    Ben çokta geniş açı olmasını istemiyorm. çünkü insan gözü de 50mm genişliğindeymiş, gördüğümüzü çekeriz :D Bir de 50mm f1.8 prime ile çekilen videolara baktığımda beni benden alıyor. Aynı alan derinliği 22mm f2.0da da verilebilir mi ? Bir de ben 750-800 TL ye 18-55mm alıp bi gidişata bakıp duruma göre ebay dan felan 100-110$ seviyesinde 22mm f2.0 almayı düşünüyorum ustam çünkü sıfırdan başlıcam gibi bişey olucak yürümez se fazla masrafta etmek istemiyorum. Sizce en iyi paket hangisidir ?

ya da şöyle de bkabiliriz olaya : Sıfırdan başlıcak biri için sizce 750 TL ye 18-55 ilerledikçe alırız mi yoksa 1000 TL ye 18-55+22 mi ustam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 5 Temmuz 2014; 21:10:18 >
    bence 22mm i bir şekilde almaya bakın :)
    Anladım ustam :) Sizde makine mevcut zannedersem, nasıl performansından memnun musunuz ? :)
  • 1000 TL ye 18-55+22mm kiti aldım. Bakalım gelsin inceleme yaparım. Belki duruma göre 22mm lensi satabilirim kullanmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 7 Temmuz 2014; 1:47:35 >
    Selam, bence güzel bir tercih yaptınız. Ben makineden gayet memnunum performans bakımından. 22mm için erken karar vermeyin. Optik kalitesi yüksek bir lens, size kendisini sevdirir makineye biraz alışınca :)
    İşallah hocam, şuanda hazırlanıyor sipariş. Bakalım nasıl olucak gidişat. Bi heyecanla aldık ama, hayırlısı
  • Ürün geldi arkadaşlar. İlk bakışta ben bunu neden aldım diye bir sordum kendime Ama çektikçe alışıyor insan. Sonuçlar, buyrun arkadaşlar :
    22mm f/2 ISO 100 1/8
     Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]
    35mm f/5 ISO 100 1/1
    22mm f/2 ISO 100 1/8
    52mm f/5.6 ISO 100 1/250

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 8 Temmuz 2014; 19:24:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iSpeedy

Ürün geldi arkadaşlar. İlk bakışta ben bunu neden aldım diye bir sordum kendime Ama çektikçe alışıyor insan. Sonuçlar, buyrun arkadaşlar :
    22mm f/2 ISO 100 1/8
    35mm f/5 ISO 100 1/1
    22mm f/2 ISO 100 1/8
    52mm f/5.6 ISO 100 1/250

güle güle kullanın sonuçta canon marka ve bu paraya zor bulunur bir makine.odaklama hızını nasıl buldunuz iyileştirme varmı

• webislander W kullanıcısına yanıt
    Fotoğraf ta iyi fakat lenslerin makro mesafeleri var. 18-55 için 25 cm , 22mm için 15 cm. Sınırlarda çekim yaparsak kontraz algılamalı odak olduğu için biraz zorluyor ama diğer durumlarda oldukça rahat ve tatmin edici. Benim gibi cep telefonundan geçenler için iyi sonuçlar. Sonuçta anı yakalamak için cep telefonları daha pratik. Video fokusunu denemedim. Gece çekimini de denemedim. Önümüzdeki günler ayrı konu açıp detaylı incelerim.

• Pil sorunu yaşayanlar için bir önerim olacak. Yan sanayi iki pil ve şarj aleti aldım ve sorunsuz kullanıyorum. Ayrıca orjinal pilden daha fazla çekim imkanı sunuyor. Birlikte gelen sarj aleti amerika prizlerine uygun ve dönüştürücü yok, fakat aynı zamanda oto çakmak girişinden şarj edebiliyor.

http://www.amazon.com/gp/product/B00DGBIDCC/ref=oh_details_o01_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enfarktus -- 16 Ağustos 2014; 10:14:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enfarktus

Pil sorunu yaşayanlar için bir önerim olacak. İki pil ve şarj aletini 19 dolara aldım ve sorunsuz kullanıyorum. Ayrıca orjinal pilden daha fazla çekim imkanı sunuyor. Birlikte gelen sarj aleti amerika prizlerine uygun ve dönüştürücü yok, fakat aynı zamanda oto çakmak girişinden şarj edebiliyor.

http://www.amazon.com/gp/product/B00DGBIDCC/ref=oh_details_o01_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

2200mAhm oldukça iddialı hocam gerçekten. Ben de çekim süresi olarak kısa buldum cihazı. 2 Saate doluyor pil ama tek pil gerçekten sıkıntılı. Sorunsuz herhalde piller ? Ücretsiz türkiyeye gönderim var herhalde ?

Türkiye'ye gönderimi yok. Ben bir arkadaş aracılığıyla aldım ama aracı siteler aracılığıyla alınabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.