Şimdi Ara

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
866
Cevap
17
Favori
36.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ses dışarıdan kulak ile duyuluyor hocam. O derece fazla sesi var makinın. Kullanan kişilere özel mesaj attım. İşallah en kısa sürede dönerler. Bence IS olmamasından dolayı kaynaklanan bi ses gibi durmuyor hocam. 18-55mm gibi taiwan yapımı yine lens. Anlayamadım. Şu açıdan bakarsak hocam sizin teori doğru gibi. Lens küçük olduğu için gövdeye yakın ve ses iletim hususunda daha başarılı :D Ama arkadaş bu kadar da olmaz ki kulakla bile duyuluyor :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: iSpeedy

Ses dışarıdan kulak ile duyuluyor hocam. O derece fazla sesi var makinın. Kullanan kişilere özel mesaj attım. İşallah en kısa sürede dönerler. Bence IS olmamasından dolayı kaynaklanan bi ses gibi durmuyor hocam. 18-55mm gibi taiwan yapımı yine lens. Anlayamadım. Şu açıdan bakarsak hocam sizin teori doğru gibi. Lens küçük olduğu için gövdeye yakın ve ses iletim hususunda daha başarılı :D Ama arkadaş bu kadar da olmaz ki kulakla bile duyuluyor :S

Bakalım... belki de sizdeki lenste bir sorun vardır. Diğer arkadaşlar dener ise sonuca göre görür-öğreniriz.
  • Canon 1100D ile kıyaslarsak çok mu absürd olur? Herhangi bi karşılaştırma bulamadım. Merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazerboy

Canon 1100D ile kıyaslarsak çok mu absürd olur? Herhangi bi karşılaştırma bulamadım. Merak ettim.

Yoo, hiç de absürt olmaz. Bana göre kıyaslama için bir tek "bütçe" bile yeterlidir. Bütçe dahilindeki her ürün bir biri ile kıyaslanabilir. Ayrıca ben 1100D'den daha başarılı buluyorum ! Tek kusuru işte şu otomatik odaklama hızı.
    -
    http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Canon-EOS-700D-versus-Canon-EOS-M-versus-Canon-EOS-1100D___870_819_693

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: lazerboy

Canon 1100D ile kıyaslarsak çok mu absürd olur? Herhangi bi karşılaştırma bulamadım. Merak ettim.

Yoo, hiç de absürt olmaz. Bana göre kıyaslama için bir tek "bütçe" bile yeterlidir. Bütçe dahilindeki her ürün bir biri ile kıyaslanabilir. Ayrıca ben 1100D'den daha başarılı buluyorum ! Tek kusuru işte şu otomatik odaklama hızı.
    -
    http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Canon-EOS-700D-versus-Canon-EOS-M-versus-Canon-EOS-1100D___870_819_693

1100D düşünüyordum bunu görünce ve adaptörleri olduğunu da okuyunca aklımı karıştırdı açıkçası. Ben daha çok macro çekim tercih ediyorum yavaş AF sıkıntı olur mu? Ayrıca vizörün eksikliğini hissettiniz mi?

• lazerboy L kullanıcısına yanıt
    Daha önce vizörlü makine deneme şansı yakalamış biri olarak, eğer Manuel Focus taraftarıysanız bence vizör olmalı :) ama EOS M de Focus için yardımcı zoom özelliği var o da çok etkili bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 13 Temmuz 2014; 6:23:29 >
  • Selam,

bende de aynı sorun mevcut ve farkettiğim kadarıyla STM yarım dektanşöre basılınca aktif olarak çalışmıyor. Serve AF açık konumdayken ekran üzerinden odaklanma yapmanız gerekiyor. Deklanşöre basınca normal fotoğraf çekermiş gibi hızlıca odaklanmaya çalışıyor ve ses çıkarıyor. Ayrıca Serve AF açıkken 18-55 de hiç odaklanma sesi duymuyorken, 22mm de ses birazda olsa duruyor. Karşılaştırma yapmanız için video çekip upload ettim.
    22mm Deklanşör ile odaklanma:http://1drv.ms/1nrPEFI
    22mm Servo AF Açık dokunmatik ile odaklanma:http://1drv.ms/1mvV9TF

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 13 Temmuz 2014; 11:48:08 >

• İlginiz için çok teşekkürler. Örneklerdeki gibi durumlar aynı. Dediğiniz gibi STM deklanşörde çalışmıyor galiba. Dokunmatik AF yi hiç denememiştim öylede iyi oluyormuş yine ses çok az var ama anımsanmıyacak derecede onun için heyecan yapmaya gerek yok diye düşünüyorum. Ama 18-55 lens sıfır ses mükemmel bişey :)
  • Ben hepinize teşekkür ederim arkadaşlar ! Samimiyetle... Birkaç gündür bir başlıkta birisi bir modelin "gövdesindeki plastik malzemenin pek kaliteli hissi vermiyor" diye yazdım diye "marka kötüleyen" vb. 100 türlü iftira ve hakarete maruz kaldım da... Burada sizin gibi arkadaşlar ile ürün hakkında bu kadar kılcal bir detayı araştırarak çekinmeden konuşabilmek ürünün, markanın değil sizlerin kalitesinin en güzel kanıtıdır benim için. Eksik olmayın... Ayrıca yaptığınız paylaşımlar çok yararlıdır. Bunun için de teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 13 Temmuz 2014; 16:20:15 >
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    İltifatlarınız için teşekkürler hocam Bende katılıyorum, İnsanlarda bir görüş hakim ; Benim aldığım mal en iyidir, ona laf yok ... Böyle görüşe karşıyım. Varsa kusuru hodrimeydan ...
  • quote:

İltifatlarınız için teşekkürler hocam Bende katılıyorum, İnsanlarda bir görüş hakim ; Benim aldığım mal en iyidir, ona laf yok ... Böyle görüşe karşıyım. Varsa kusuru hodrimeydan ...

Vallahi iltifat değil, apaçık görülebilen gerçekler.
    Gaz vermeyin hocam !.. Dedik zamanı ve yeri geldi mi defalarca. Otomatik odaklama hızı yavaş, bir de lens çeşitliliği az. Buna karşın imaj kalitesi, ürünün ve lenslerin kalitesi çok iyi.
  • quote:

Daha önce vizörlü makine deneme şansı yakalamış biri olarak, eğer Manuel Focus taraftarıysanız bence vizör olmalı :) ama EOS M de Focus için yardımcı zoom özelliği var o da çok etkili bence.

Manuel Focus denemedim hiç, denemeye de niyetim olmadı daha önce ama vizörün verdiği berrak görüntüyü seviyorum. Ekranda ne kadar anlarım neyi çektiğimi o konuda şüohelerim var açıkçası.
  • lazerboy L kullanıcısına yanıt
    Ürünün ekranı çok iyi. Parlaklık seviyesi de iyi. ama işte oynar bi ekran olsaymış çok iyi olurmuş dedirtmiyor ddeğil de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Vallahi iltifat değil, apaçık görülebilen gerçekler.
    Gaz vermeyin hocam !.. Dedik zamanı ve yeri geldi mi defalarca. Otomatik odaklama hızı yavaş, bir de lens çeşitliliği az. Buna karşın imaj kalitesi, ürünün ve lenslerin kalitesi çok iyi.

İmaj kalitesi gerçekten güzel. Lensler de ele alınca tabiri caizse " Ele geliyor " cinsten. Makine de öyle. AF hızı da eh işte :)

• quote:

Bu nasıl bir ortam ?

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]

https://www.flickr.com/photos/fotodiox/14651042944/

Dünyadaki bütün lensleri takma peşinde herhalde arkadaş

• Baya bi okudum.Sıra 2. sayfada
  • Bende sadece kısa film video için almak istiyorum.
    Panasonic g3k ile aynı fiyat. Bu makina ile arasında kaldım.
    magic latern yüklendiğinde diğer 600d ler gibi kalite artıyormu. Aynı görüntüyü veriyormu.
  • LETHALDOZE L kullanıcısına yanıt
    magic lantern video çekerken ne gibi farklılıklar var çok bilmiyorum fakat, çok fazla özelliği var. Chipset, sensör her şey 650d 700d ile aynı olduğu için aynı kaliteyi verir diye düşünüyorum.
  • K@sToR kullanıcısına yanıt
    Valla g3 daha bir kamera gibi duruyor fakat lens ciddi sikintili. Hem az hem cok pahali. Ayrica sensorde 2 carpanli ve canomdan kucuk. Ama iste gh2 nin aynisi videosu deniyor.

Eos m ise teknik ozellikte cok daha iyi g3 den. Ama tam bilemedigimden bir turlu karar veremiyorum.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.