Şimdi Ara

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
866
Cevap
17
Favori
36.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BarvaArtena

Arkadaşlar canon eos m ve panasonic gx1 arasında kaldım.
    İkisinin de artıları falan var ama,hangisini seçeceğim konusunda tereddut yaşıyorum.
    Bir de 22 mm objektifi en uygun kaç tl ye bulabilirim?

Ebaydan 100-120$ seviyesinde satın alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En ucuz 22mm ile birlikte nereden alınır ? Vatan'da 1099 TL 18-55 , 22mm ve Flash ile birlikte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smhtnc

En ucuz 22mm ile birlikte nereden alınır ? Vatan'da 1099 TL 18-55 , 22mm ve Flash ile birlikte.

www.escmarket.com bu siteden indirimle 1000 tlye aldım. Fakat şuanda 22mm kit set kaldırılmış. Takip ederseniz tekrar listelenebilir.

• Merhaba arkadaşlar. Yeni bir slr makine alma arifesindeyim ancak bütçeyi minimumda tutmak istiyorum. Bu yüzden Eos M dikkatimi çekti bayağı bir araştırdım ve araştırmalarım sonucunda aynalı muaddilleri ile aynı kalitede fotoğraf çektiğini herkes söylüyor ancak bunun karşılaştırmalı testini bulamadım. Videoda karşılatırmalar var ve inceledim ama video benim için ikinci planda kalıyor bu yüzden oradaki odaklanma sorunu benim için çok önemli değil ancak fotoğraftaki kaliteden ödün vermek istemem. Sizlerden ricam aynı yerde muadil bir aynalı (600,650,700 d veya 100d) ile karşılaştırmalı fotoğraf testi göreniniz bileniz varmı. yada her iki cihaza sahip olan birisi varsa bu noktada yardımcı olabilirmi?
    Şimdi Eos M fotoğraflarını incele bir fikir edenirsin diyenler olabilir, baştan söyleyeyim fikir edinemedim (aslında olumsuz anlamda edindim de bu yanıltıcı olabilir)
    Sanırım meramımı anlatabildim, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    Bu arada Eos M alırsam mutlaka adaptörde alıp mevcut 55-250 ve 50 mm lenslerimlede kullanacağım.
    Bana artıları 1000 tl ye hem video için stm lens hemde geniş açıda f 2.0 lı bir lens olacak. Bu anlamda minimum maliyet ile daha fazla iş yapmış olacağım diye düşünüyorum.
    Saygılarımla..

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Amacınız öncelikli olarak fotoğraf çekmekse, eos m kullanan biri olarak, vizörü olan bir makine öneririm. Bu yüzden Eos 100D mi Eos M mi diye sorsanız Eos 100D derdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enfarktus

Amacınız öncelikli olarak fotoğraf çekmekse, eos m kullanan biri olarak, vizörü olan bir makine öneririm. Bu yüzden Eos 100D mi Eos M mi diye sorsanız Eos 100D derdim.

ben sizden canon eos m ve Panasonic gf2 yi kıyaslamanızı isteyeceğim sizce hangisi
    Panasonic vizör var kendinden flash var fiyat 600 tl
    canon vizör yok+flash harici
    -ikisinin JPEG çıktısı ve video performansı nasıldır
    -vizör bu kadar önemli mi?
    -tutuş kolaylıkları nasıl
    -canon eos m in 18-55 lensi panasoniğin lensine kit lensine göre nasıldır sizce
    650d,700d, 100d hepsi aynı sensörü ve işlemciyi kullanıyor fakat, kit lensleri ele alırsak eos m'inki daha kaliteli. EF-S 55-250 ve 50mm lensleriniz varsa 100d almanız sizi ekstra adaptör masrafından kurtarır. Bu açıdan düşünebilirsiniz ama, 1000 tl ye çift lens eos m de sizi üzmez
  • quote:

Onceliğim kesinlikle fotoğraf ama videoda çekeceğim bu yüzden stm lens istiyorum. 100d stm lens ile 1400 den aşağı yok. Eos m içinse 250 tl adaptör masrafım olacak yani aralarında 150 tl gibi bir maliyet farkı olacak ama birde eos m in 22 mm lens artısı olacak. Sizce vizor haricinde fotoğrafta başka bir ekşisi varmıdır.bu anlamda hiç kıyaslama yaptınız mı.

• quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR

650d,700d, 100d hepsi aynı sensörü ve işlemciyi kullanıyor fakat, kit lensleri ele alırsak eos m'inki daha kaliteli. EF-S 55-250 ve 50mm lensleriniz varsa 100d almanız sizi ekstra adaptör masrafından kurtarır. Bu açıdan düşünebilirsiniz ama, 1000 tl ye çift lens eos m de sizi üzmez

Hocam izlemediğim video kalmadı 7d ile bile kıyasını yapmışlar ama hep videoda kıyaslamışlar. Arkadaş birde aynı ayarla 2 fotoçek yan yana koyda karar verelim ama yok işte. O yüzden tam karar veremedim. Birde incelediğim fotoğrafların bazılarında keskinlik çok zayıf ama makinedenmi çekenden miortamdan mı emin olamadım.

• Eos m ile çekilmiş nefis fotoğraflar, belki yardımcı olur

https://www.flickr.com/search/?q=eos+m
  • 18-55 lens ile flash kullanmasak olur mu? iso başarımı nasıldır ?
  • BarvaArtena kullanıcısına yanıt
    gece çekimlerinde 3200'ü geçmemeye çalışıyorum. Fakat 6400 ve 12800'de de kullanılabilir fotoğraflar veriyor.
    Vizör dışında fotoğraf çekimlerinde gözlemlediğim hiçbir eksi yön olmadı. Eos m ile gelen 22mm'lik stm lensin video performansı çok iyidir. Fakat bu lenste küçük bir problem var. Video çekimi esnasında otomatik netleme yaparken gürültü yapıyor ve bu gürültü kayıt esnasında diğer sesleri bastırıyor. Bu arada eos m için manuel kullanabileceğiniz bir adaptörü(eos-eosm) ebay'den 15-20 dolara alabilirsiniz.
  • BarvaArtena kullanıcısına yanıt
    eos m sensör boyutu 22.3 mm × 14.9 mm
    panasonic sensör 17.3 x 13 mm

eos m görüntü boyutu max 5184x3456
    panasonic görüntü boyutu max 4000 x 3000

Bunlar eos m'in kağıt üzerindeki artıları. Ben eos m'i aylardır kullanıyorum flashını bir defa bile kullanmadım. Bu durum dışında lcd ekranı dokunmatik olduğu için gayet kullanışlı buldum. Daha önce slr kullandığım için eos m'in vizörsüz olmasına alışamadım, bu tabiki kişisel tercih. Eos m'in bir artısıda "magic lantern" yazılımıyla alete yararlı bir çok özellik ekleyebilmeniz. Panasonic'i kullanma şansım olmadığı için yorum yapamayacağım, fakat yukarıdaki değerler çok büyük farklar yaratabilecek değerler değil. Çektiğiniz fotoğraflara poster çıktısıda alacak olsanız, bence arada çok büyük bir fark göremeyeceksiniz.
  • quote:

Vizör dışında fotoğraf çekimlerinde gözlemlediğim hiçbir eksi yön olmadı. Eos m ile gelen 22mm'lik stm lensin video performansı çok iyidir. Fakat bu lenste küçük bir problem var. Video çekimi esnasında otomatik netleme yaparken gürültü yapıyor ve bu gürültü kayıt esnasında diğer sesleri bastırıyor. Bu arada eos m için manuel kullanabileceğiniz bir adaptörü(eos-eosm) ebay'den 15-20 dolara alabilirsiniz.

İlginize teşekkür ederim. Adaptörün o fiyata alınabilir olduğunu bilmiyordum bu çok iyi haber.
    sanırım şu adaptor değilmi?
    http://www.ebay.com/itm/Canon-EOS-EOS-M-Lens-Mount-Adapter-Tube-Ring-for-EF-EF-S-Lens-to-EOSM-EFM-Camera-/271113555253?pt=US_Lens_Adapters_Mounts_Tubes&hash=item3f1fa08d35

Evet bu adaptör, yalnız unutmayın bu adaptörle lensleri manuel kullanabilirsiniz.
  • quote:

eos m sensör boyutu 22.3 mm × 14.9 mm
    panasonic sensör 17.3 x 13 mm

eos m görüntü boyutu max 5184x3456
    panasonic görüntü boyutu max 4000 x 3000

Bunlar eos m'in kağıt üzerindeki artıları. Ben eos m'i aylardır kullanıyorum flashını bir defa bile kullanmadım. Bu durum dışında lcd ekranı dokunmatik olduğu için gayet kullanışlı buldum. Daha önce slr kullandığım için eos m'in vizörsüz olmasına alışamadım, bu tabiki kişisel tercih. Eos m'in bir artısıda "magic lantern" yazılımıyla alete yararlı bir çok özellik ekleyebilmeniz. Panasonic'i kullanma şansım olmadığı için yorum yapamayacağım, fakat yukarıdaki değerler çok büyük farklar yaratabilecek değerler değil. Çektiğiniz fotoğraflara poster çıktısıda alacak olsanız, bence arada çok büyük bir fark göremeyeceksiniz.

18-55 lensle mi glash sız çekimler tapıyorsunuz. Cevap için teşekkürler bu arada

• quote:

Evet bu adaptör, yalnız unutmayın bu adaptörle lensleri manuel kullanabilirsiniz.

peki canonun orjinal adaptöründe bu yoktur değilmi. yani aradaki fiyat farkı bundan mı kaynaklanıyor.
    Orjinal adaptör çipli olduğu için otomatik netleme yapabiliyor. Ben manuel adaptörle bir süre 55-250 is lens kullandım, ayarlara alışınca güzel sonuçlar alabiliyorsunuz.
  • quote:

Orjinal adaptör çipli olduğu için otomatik netleme yapabiliyor. Ben manuel adaptörle bir süre 55-250 is lens kullandım, ayarlara alışınca güzel sonuçlar alabiliyorsunuz.

tekrar teşekkür ederim. daha önceki slr'in hangi modeldi acaba?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.