Şimdi Ara

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
866
Cevap
17
Favori
36.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 22 mm lensi olan bir arkadaştan rica etsem camdan yada balkondan (manzara şeklinde) aynı yere odaklayarak hem 22 mm hemde 18-55 ile aynı ayarda fotoğraflayıp buraya koyabilirmi?
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    dosya isimlerine yazdım hangi lens olduğunu. Resimlerin orta sağ tarafında bayraklı bir ev var. Bayraktan anlaşılıyor 22mm'nin daha keskin olduğu.
    http://1drv.ms/1wUXuOu
  • quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR

dosya isimlerine yazdım hangi lens olduğunu. Resimlerin orta sağ tarafında bayraklı bir ev var. Bayraktan anlaşılıyor 22mm'nin daha keskin olduğu.
    http://1drv.ms/1wUXuOu

İlginize teşekkür ederim. Zahmet verdim.
    Fotoğrafları çok detaylı inceledim. Bir tık 22 mm bence de önde ama çok çok büyük bir farkta yok. Sizce 55-250 ıs lensi olan (keskinliğinden çok memnunum) 50 mm f1.8 lensi olan ve adaptör alıp bunları eos m de kullanacak birisinin bu 22 mm yi alması gereklimi. 300 tl boşu boşunamı vermiş olurum. Çünkü 22 mm de f2.0 ne kadar gerekli tam çözemedim.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    dikkat ettiyseniz 2 fotoğrafı da f/4 diyafram açıklığında çektim. 22mm nin f/2 ye kadar inebilmesi düşük ışıkta günlük kullanımda (eş dost manzara çekimleri gibi) avantaj. Bir de makineyi neredeyse at cebe çık boyutlarına getiriyor.
  • quote:

dikkat ettiyseniz 2 fotoğrafı da f/4 diyafram açıklığında çektim. 22mm nin f/2 ye kadar inebilmesi düşük ışıkta günlük kullanımda (eş dost manzara çekimleri gibi) avantaj. Bir de makineyi neredeyse at cebe çık boyutlarına getiriyor.

Haklısınız aslında. Sonuçta akşam manzara çekerken çok işe yarayacaktır. Tekrar teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen. 22 mm lensler avucunun içinde yaşıyorsun resmen çok küçülüyor. Ama eğer mobiliteye önem vermiyorsan elindekiler de iş görür ama ben EF-M lenslerin kalitesini diğer marka modellerin binler liralık makinelerin hiçbirinde göremedim. Resmen oyuncak gibiler diğerleri :)

• quote:

Orijinalden alıntı: iSpeedy

Aynen. 22 mm lensler avucunun içinde yaşıyorsun resmen çok küçülüyor. Ama eğer mobiliteye önem vermiyorsan elindekiler de iş görür ama ben EF-M lenslerin kalitesini diğer marka modellerin binler liralık makinelerin hiçbirinde göremedim. Resmen oyuncak gibiler diğerleri :)

Mobilite çok önemli değil hocam her halükarda bu aleti eski setimin çantasında taşıyacağım dolaysıyla yanımda zaten her daim55-250 gibi hacimli ve kutleli bir lens olacağından çokta önemli değil aslında. Gecede şu ana kadar çektiğim manzara fotosu 5-10 nu geçmez.

• Bu EOS M de elektronik aksamsız makro uzatma tüpü kullanılamıyor arkadaşlar. Makine lenssiz fotoğraf çekemiyor. Feci derecede makro yakınlaştırma yapabiliyorum ama fotoğraf çekemiyorum. Ayar oldum ayarlarını kurcaladım gene olmadı. Adamlar satıyorlarsa çalışması lazım ama bi türlü çalıştıramadım. Varmı bilgisi olan ?
  • iSpeedy kullanıcısına yanıt
    manuel odaklanma ile odaklanmaya çalışıyorsunuz değil mi?
  • K@sToR kullanıcısına yanıt
    :) Odağı felan geçtim makine lenssiz fotoğraf çekmiyor. Magic Lantern yükledim onda da biton ayar var anlamadım :S
    menüden özel işlevlere girip, deklanşöre lenssiz basın sekmesini aktif hale getirdiniz mi?
  • enfarktus kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun senden valla biliyorsun bu işleri başkan :) Harbi çok teşekkürler lenssiz çekebiliyor. Örnekleri paylaşırım yakın zamanda.
  • Bu sefer de şöyle bir sorun doğdu ; lens herhangi bir elektronik aksan ile bağlı olmadığı için ayarlardan MF yapmama rağmen lensin focus motoruna akım gitmediği için mf olmuyor( benim görüşüm ). Bunun çözümü yok zannedersem ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 31 Ağustos 2014; 21:13:08 >
    Eos m'de adaptörle bir süre 55-250 lens kullanmıştım, netlemeyi de lens üzerinden yapmak zorundasınız. Bildiğim kadarıyla belirttiğiniz durumun tek çözümü çipli bir adaptör almak.
  • enfarktus kullanıcısına yanıt
    Evet. Diğer Canon lenslerinde makine kapalı olsa bile focus ringi çevirdiğinde odaklama ayarlayabiliyor ama bu lensler daha küçük ve kompak olduğu için sanırsan herşeyi elektronik hale getirmişler. Çipli tek çözüm gibi ama yine de biraz uğraştığınızda sonuçları hoş gibi :)
  • Ve bizim ufaklık abisinin yanına geldi. Ara ara ikisini karşılaştıracağım (şu aralar çok yoğun bir maratonun içindeyim bu nedenle hemen beklemeyin lütfen)
     Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]
    makro tüpü ile çekilmiş birkaç örnek fotoğraf atabilir misin?
  • akşam yaptığım testlerin tamamında 18-55 dc li 1100 d den daha iyi performans sergiledi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 2 Eylül 2014; 9:59:25 >
  • quote:

makro tüpü ile çekilmiş birkaç örnek fotoğraf atabilir misin?

Tabi fakat focus olayı çok zahmetli. Lensin merceğine kadar yapıştırmam gerekiyor bazı zamanlar. Bi türlü ayarlayamadım. Gerçekten sinir bozucu :)
  • Gündüz denemelerinde renklerdeki canlılık hariç hemen hemen aynı performansı sundu iki makinede
    Hareketli nesnelerde 1100 d nin bariz üstünlüğü olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim tabiki. Bu arada video performansları karşılaştırmaya bile gerek bırakmayacak kadar farklı.
    Özet olarak 1100 veya muadili veya bir üst segment (600-650-700 d gibi) slr'ler ile fotoğraf kalitesi anlamında aynı olduğunu kit lensinin 18-55 dc den bir tık daha iyi olduğunu da yazayım.
    Benden şimdilik bu kadar arkadaşlar 1100 d yi satar satmaz lens adaptörü, yedek batarya alacağım ve bir sonraki maceraya kadar canon eos m le yolculuğumuza devam edeceğiz.
    Şimdiye kadar sorduğum bütün sorulara içtenlikle cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.
    Bu arada 22mm yi çok konuşmuştum alıp almama konusunda almadım arkadaşlar çünkü kafama çok yatmadı açıkçası.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.