Şimdi Ara

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
866
Cevap
17
Favori
36.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İyi günlerde kullan dostum. Gündüz dediğin gibi bir alt ya da üst segment makineler ile arasında fark yok denecek kadar az oluyor ama 22mm'yi keşke alsaydınız çok zevkli bir lens. Mezuniyet törenimde 22mm ile yüksek iso da 550d ye nal toplatmıştım hiç unutmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR

İyi günlerde kullan dostum. Gündüz dediğin gibi bir alt ya da üst segment makineler ile arasında fark yok denecek kadar az oluyor ama 22mm'yi keşke alsaydınız çok zevkli bir lens. Mezuniyet törenimde 22mm ile yüksek iso da 550d ye nal toplatmıştım hiç unutmam

Teşekkür ederim. Bakalım ilerde 2. El olarak denk gelirse alırım belki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Katılıyorum. 22mm in video kalitesi özellikle manuel focus da gündüz çekimi süper bişey ya yeni keşfettim :) Sanki profesyonel ürün incelemelerinde kullanılan kaliteli makineler gibi sonuçlar alınabiliyor. Magic Lantern olayında daha da artıyormuş video kalitesi 4-5 bit civarı. Yavaş yavaş keşvedicez :D
  • magic latern tam olarak nedir arkadaşlar. birde bu cihazlarda en güncel sürüm hangisi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

magic latern tam olarak nedir arkadaşlar. birde bu cihazlarda en güncel sürüm hangisi acaba?

kameranın neredeyse tüm özelliklerinin erişilebilir kılan ve potansiyelini tam kullanan bir yazılım. Son sürüm 2.0.2.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iSpeedy

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

magic latern tam olarak nedir arkadaşlar. birde bu cihazlarda en güncel sürüm hangisi acaba?

kameranın neredeyse tüm özelliklerinin erişilebilir kılan ve potansiyelini tam kullanan bir yazılım. Son sürüm 2.0.2.

Tamam akşam biraz araştırayım.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Magic lantern hafıza kartından çalışan, iSpeedy nin de bahsettiği gibi makinenin tüm fonksiyonlarına erişim olanağı sağlayan bir yazılım.
    Magic lantern'in kendi menüsü var canon menüsünde yer alan fonksiyonları içermesinin yanında, makinenin sınırlarını genişletiyor. Mesela timelapse modunu açarak 1 fps ye kadar düşürülebilor, bitrate'i yükselterek çok kaliteli videolar çekilebiliyor. Manuel focus ile odaklanmayı kolaylaştırmak için focus peaking ,hareket algılamalı deklanşör gibi özellikler aktif hale getirilebiliyor. Tek kötü yanı kullanımı canon menüsü kadar pratik değil.
  • quote:

Magic lantern hafıza kartından çalışan, iSpeedy nin de bahsettiği gibi makinenin tüm fonksiyonlarına erişim olanağı sağlayan bir yazılım.
    Magic lantern'in kendi menüsü var canon menüsünde yer alan fonksiyonları içermesinin yanında, makinenin sınırlarını genişletiyor. Mesela timelapse modunu açarak 1 fps ye kadar düşürülebilor, bitrate'i yükselterek çok kaliteli videolar çekilebiliyor. Manuel focus ile odaklanmayı kolaylaştırmak için focus peaking ,hareket algılamalı deklanşör gibi özellikler aktif hale getirilebiliyor. Tek kötü yanı kullanımı canon menüsü kadar pratik değil.

Bu uygulamayı yukleyince makinenin menusune bir şey olmuyor değilmi? Yani istediğimizde onu istemediğimizde diğerini kullanabiliyoruz.

• Birde arkadaşla bu dokunmatik ekrandan odak noktasını seçmek ne kadar basit ve keyifliymiş. Eskiden odağı tutturmak için ne çileler çekmişimde haberim yokmuş.

Kameranın kendi menüsüne hiçbir şey olmuyor. Bu ayrı bir menü erişmek için info tuşuna basılı tutuyorsun ya da ekranda iki parmakla zoom out yapıyorsun o zaman açılıyor.
  • quote:

Aynen acayip bi menüsü var. Aslında anlayan arkadaşlar youtubeye bi video çekerse çok hoş olur :D

Keyiflidir:) Deklanşör de açık mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Keyiflidir:) Deklanşör de açık mı?

Evet açık. Ya gittikçe makine elime uymaya benimde keyif kat sayım artmaya başlıyor.

• quote:

Kameranın kendi menüsüne hiçbir şey olmuyor. Bu ayrı bir menü erişmek için info tuşuna basılı tutuyorsun ya da ekranda iki parmakla zoom out yapıyorsun o zaman açılıyor.

Teşekkür ederim

• Birde arkadaşlar bu cihazda shutterı görmek mumkun mu?

• Neyse hocam senin istediğin deneme çekimlerini paylaşiyim ama fotolarda da olduğu gibi diyaframı 22ye kadar kıstım fakat odaklanan alan çok az merkezde. Çözemedim ama iyi sonuçlar da çıkabiliyor bazen :) 22mm STM lens ile çektim. RAW olarak çekilip lightroom da düzenleme yapılmadan jpg olarak bu hale geldi son olarak :)
    Ek olarak 107 ekran TV ye HDMI ile bağlayıp fotoğrafları çektim.
     Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 2 Eylül 2014; 20:36:39 >

• iSpeedy kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler, büyütme oranı çok iyi ama dediğin gibi alan derinliği çok düşük bu da odak alanını oturturken sorun olur gibi. Magic lantern focus peaking ile denemek lazım bir de :) 18-55mm ile denediniz mi belki onda daha iyi sonuçlar alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 2 Eylül 2014; 17:39:28 >
  • K@sToR kullanıcısına yanıt
    18-55 de dün denemiştim aslında daha iyi sonuçlar da alınabilir ama üşenmekten dünkileri atıyorum k.bakmayın :)
     Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]

• iSpeedy kullanıcısına yanıt
    magic lantern için güzel bir türkçe kaynak isteyenleri şuraya alalım:http://fulgurafilm.wordpress.com/2013/11/
  • enfarktus kullanıcısına yanıt
    Çok iyi oldu bu ewy sağolasın ustam.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.