Şimdi Ara

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
866
Cevap
17
Favori
36.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bak bu kötü oldu işte hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iSpeedy

Bak bu kötü oldu işte hocam

Amazon'a mahkum değilsiniz.
    e-bay'da da çok satıcı var. Daha uygun fiyata. Eğer satıcı güvenilir ise hiç tereddütsüz alabilirsiniz. Mesela,
    -
    http://www.ebay.ca/itm/2x-Battery-Charger-for-CANON-LP-E12-EOS-M-M2-EOS-100D-EOS-KISS-X7-REBEL-SL1-/181335881282?pt=Batteries_Chargers&hash=item2a3875f642

20 us$'a gönderme ücreti satıcıya ait !

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Ben dx.com dan almayı düşünüyorum. Batarya + RC6 kumanda ile birlikte alıcam.

• quote:

Ben dx.com dan almayı düşünüyorum. Batarya + RC6 kumanda ile birlikte alıcam.

Orası hakkında en ufak bir fikrim yok. Umarım sizi menun edecek şekilde neticeye ulaşırsınız.
  • arkadaşlar foto mak hakkında bilgim yok şunu sormak istiyorum bu makine auto modda iken örnegin canon 100d gibi foto çekebilir mi. yada ne bliiyim nikon d3100 gibi falan olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mussti19

arkadaşlar foto mak hakkında bilgim yok şunu sormak istiyorum bu makine auto modda iken örnegin canon 100d gibi foto çekebilir mi. yada ne bliiyim nikon d3100 gibi falan olur mu ?

100D nin tek farkı (teknik olarak) Hybrid AF II nin olması diye biliyorum. Günlük hayatta fark yok denicek kadar azdır yani. Sadece focus hızında fark eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 11 Temmuz 2014; 20:14:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mussti19

arkadaşlar foto mak hakkında bilgim yok şunu sormak istiyorum bu makine auto modda iken örnegin canon 100d gibi foto çekebilir mi. yada ne bliiyim nikon d3100 gibi falan olur mu ?

Oto fokus hızı yavaş yoksa pek bir fark olmaz iso başarımı, foto kalitesi açısından. Fakat işte oto fokus hızı üzebilir. Mesela hareketli bir şey çekerken siz kadrajı oturttunuz, deklanşöre bastınız ama obje oradan 5-10 cm. farklı bir yere hareket etti( Otomatik odaklama odaklayana kadar) ve bakıyorsunuz fotoğrafını çektiğiniz şey net değil ! Odaklanan noktanın dışına çıkmış çünki !.. Bu koşup-hoplayan çocuk, hareket halinde kedi, köpek, kuş vb. , yolda giden araba vs. çekerken yaşayabilmeniz muhtemel durumlardır. Muhtemel diyorum kesin olur demiyorum :) O sebeple EOS M teknik olarak, dizayn olarak, kasa olarak sağlam da olsa bu otomatik odaklama hızının ciddi yavaşlığı yüzünden zaten fiyatı müthiş indi.
    -
    Bakalım neler çekebilmiş kullananlar EOS M ile
    https://www.flickr.com/cameras/canon/eos_m/
    -
    https://www.flickr.com/search/?q=action&cm=canon%2Feos_m
    -
    https://www.flickr.com/search/?q=landscapes&cm=canon%2Feos_m

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 11 Temmuz 2014; 22:04:54 >

Aynen hareketli nesne çekmeyi unutsak iyi olucak :) Garip bi odaklama mantığı var :) Bariz kontrast farkından odaklıyor makine. Siyah bi yeri çekicekseniz ama siyahın da tonları olan bi yer ise maalesef odak yapamıyor. Hareketde de spor modu gibi bişey var ama yeterli değil bence. Ama verdiğin örneklerde çok güzel spor / aksyon fotoları çekilmiş. Belki ben daha acemiyim beceremiyorumdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 12 Temmuz 2014; 15:33:39 >
  • quote:

Aynen hareketli nesne çekmeyi unutsak iyi olucak :) Garip bi odaklama mantığı var :) Bariz kontrast farkından odaklıyor makine. Siyah bi yeri çekicekseniz ama siyahın da tonları olan bi yer ise maalesef odak yapamıyor. Hareketde de spor modu gibi bişey var ama yeterli değil bence. Ama verdiğin örneklerde çok güzel spor / aksyon fotoları çekilmiş. Belki ben daha acemiyim beceremiyorumdur

Yüzlerce kullanıcısının birkaç ay yada yıllık süreçte çektiği binlerce fotoğraf içerisinden belki makinanın onlarca yanlış odakladığı fotoğraflar içerisinden çıkan tek-tük doğru odaklanmış fotoğraflardır bunlar :) flickr'da çok görünüp makina bu konuda iyi diye düşünmemek lazım. Bu açıdan da bakmak lazım. Ben de 4 yıl önce benzer şekilde otomatik odaklama hızı yavaş olan Olympus pen e-pl1 model bir makina kullandım. Aynen dediğim gibi 10'larca foto çekiyordum 1-2 tane doğru netlenmiş fotoğraf çıkabiliyordu. Hali ile de o yanlış odaklanmış fotoğrafları flickr'a falan yüklemiyor, direk siliyorsunuz :) Olympus da zamanında aynı yoldan geçti. Hemen bir firmware ile AF hızını biraz düzeltti ise de yeterli değildi. Sonraki model PL2'de baya bir iyileşti AF hızı ve üçünsü seri PM1,P3,PL3'te ise bir çok d-slr hızında otomatik odaklama seviyesine ulaştı. Canon da EOS M II'de bu işi düzeltecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 12 Temmuz 2014; 16:37:29 >

EOS M2 de 2,6 kat daha hızlı AF diye çıkışını yaptı ama Japonya dışında satılmadı. Bu yılın 3. çeğreğinde de EOS m3 bekleniyor. Bakalım nasıl birşey gelicek. Biz sektöre girelim diye aldık EOS M i bakalım. Dün konsere gitmiştim 18-55 ile zoom yaparaktan güzel fotolar elde ettik. Aradaki mesafe yaklaşık 50-70metre civarıydı yanlış tahmin etmiyorsam. Croplamama rağmen güzel sonuçlar aldım bir de gece dış mekan çekimi onca el arasından sanatçıya odaklanabiliyor makine :) Hoş yani standart kullanıcılar için yeterli sayılır. Yanlız benim video çekerken sıkıntılarım var .Hafıza kartının yavaşlığından mıdır nedir ? Çekime başlıyorum 10-12sn sonra otomatik durduruluyor video çekimi. Dandik bi hafıza kartı sanırsam ondan ama var mı bi bilgisi olan ?
  • quote:

EOS M2 de 2,6 kat daha hızlı AF diye çıkışını yaptı ama Japonya dışında satılmadı. Bu yılın 3. çeğreğinde de EOS m3 bekleniyor. Bakalım nasıl birşey gelicek. Biz sektöre girelim diye aldık EOS M i bakalım. Dün konsere gitmiştim 18-55 ile zoom yaparaktan güzel fotolar elde ettik. Aradaki mesafe yaklaşık 50-70metre civarıydı yanlış tahmin etmiyorsam. Croplamama rağmen güzel sonuçlar aldım bir de gece dış mekan çekimi onca el arasından sanatçıya odaklanabiliyor makine :) Hoş yani standart kullanıcılar için yeterli sayılır. Yanlız benim video çekerken sıkıntılarım var .Hafıza kartının yavaşlığından mıdır nedir ? Çekime başlıyorum 10-12sn sonra otomatik durduruluyor video çekimi. Dandik bi hafıza kartı sanırsam ondan ama var mı bi bilgisi olan ?

Kesinlikle hafıza kartındandır bu bahsettiğiniz olay. Class 10 kartlar artık çok ucuz. Toshiba, Samsung'un uygun fiyatlı Class 10 kartları var. Alırsanız video konusunda böyle bir şey tekrar yaşamazsınız.

Doğru tahmin etmişim o zaman. 16GB Toshiba UHS-1 Class 10 alıcam dediğiniz gibi baya ucuzladı SD ler 20 TL gibi bi fiyat + kargo. Bi de 22mm prime lens video çekiminde motor gibi ses yapıyor odak yaparken ben anlamadım ya :) Sizde de öyle mi ?
  • quote:

Doğru tahmin etmişim o zaman. 16GB Toshiba UHS-1 Class 10 alıcam dediğiniz gibi baya ucuzladı SD ler 20 TL gibi bi fiyat + kargo. Bi de 22mm prime lens video çekiminde motor gibi ses yapıyor odak yaparken ben anlamadım ya :) Sizde de öyle mi ?

Bende bu makinadan yok. Fakat şu var. Sessiz bir ortamda sırf bunu denemek için çekim yaparsanız o ses duyulabilir ama sokakta, evde konuşmaların olduğu falan bir ortamda çekince o ses hemen hemen hiç duyulmaz yada rahatsız etmez diye tahmin ediyorum. Ben de 3 yıldır kullanırım(başka bir model) onca video çektim izledim hiç lensin odaklama anındaki motor sesini duymamıştım. Geçen ay bir arkadaş "bu ses yapıyor" deyince şaşırdım. Direk lens arızasıdır diye düşündüm hali ile, e 3 yılda 100 küsür video çekip izlemişimdir hiç duymamışım ! Arkadaş gönderdi videoyu. Bir odada çıt çıkmıyor sadece makinayı farklı bölgelere çevirip odaklıyorlar ve lens motorunun sesi videoda duyuluyor. Siz de böyle bir durumda sesi duyuyor iseniz dediim gibi dış çekimlerde, işte konuşma-gürültü olan çekimlerde o sesi duyamazsınız diye tahmin ediyorum.

Aynen sizin arkadaşınızın senaryosunu ben yaptım hocam Hafıza kartı gelince detaylı bi test yapıcam lakin 15-55 IS STM lens de aynı ortamda hiç ses yok. 22mmde de STM olmasına rağmen motoru maşallah İsterseniz örnek olarak upload edebilirim bariz farklar var.

• quote:

Aynen sizin arkadaşınızın senaryosunu ben yaptım hocam Hafıza kartı gelince detaylı bi test yapıcam lakin 15-55 IS STM lens de aynı ortamda hiç ses yok. 22mmde de STM olmasına rağmen motoru maşallah İsterseniz örnek olarak upload edebilirim bariz farklar var.

Olur... youtube'a yükleyin de herkes nasiplensin :) Ben tecrübelerimden yola çıkarak birşey söyledim ama siz böyle 2 lensle deneyip de birisinde sesin bariz olduğunu test etti iseniz o da sizin yurdum insanına çok faydası olabilecek bir detaydır. Bence hem 18-55 ile sessizi hem de 22mm ile sesliyi yükleyin ki farkı bizler de görebilelim.

• Dropbox a yüklemiştim ama fark etmez sanırsam. Buyrun ;

18-55 IS STM
    https://www.dropbox.com/s/67fb0sqkl49fri6/18-55%20IS%20STM.mp4

22mm STM
    https://www.dropbox.com/s/18o6i6bfbjtjxr1/22mm%20STM.mp4

22mm STM AF
    https://www.dropbox.com/s/qdyfutg3m29b0ye/22mm%20STM%20AF.mp4 (Son snlerde Deklanşörle AF yapılmaktadır)

Sanırsam sıkıntılı 22mm olan, yoksa bana mı öyle geliyor.

Küçük bi detay daha ekliyeyim, Üstteki denemelerde deklanşöre basarak netleme deniyorum. 22mm lens te deklanşöre basmadan AF sesi yok denicek kadar az ama deklanşöre basıldığında iki lens te STM olmasına rağmen 22mm'in fabrika gibi ses çıkarması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 13 Temmuz 2014; 1:30:37 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 13 Temmuz 2014; 0:32:25 >
  • quote:

Deklanşöre basmadığınızda lens odaklamaya çalışmaz diye biliyorum. O zaman da tabi odak motorunun sesi duyulmaz. Evet, ilginç 22mm. baya yüksek bir iç ses yaratıyor ! Ben bu kadar olabileceğini tahmin etmemiştim. Acaba başlıktaki başka EOS M'li arkadaşlar da bunu deneyip sonucu paylaşabilir mi ? Çok faydalı bir detay paylaştığınız yalnız. Ben bunun için size çok teşekkür ederim.
    Rica ederim hocam. Video menüsü böyle, bi ayar gözüme çarptı ama bu kadar da olmaz herhalde ? :)
    Bu arada video sırasında AF yapabiliyor hocam. Nesne takibi de var onu takip edebilip AF de yapabiliyor.
    22mm STM AF videosu ;https://www.dropbox.com/s/qdyfutg3m29b0ye/22mm%20STM%20AF.mp4 (Son snlerde Deklanşörle AF yapılmaktadır)
     Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]

Canon sitesinde lens için böyle yazmış ama benim lenste mi sorun var ney ? :S
    - Filmlerde kusursuz sessiz STM odaklanma (https://www.canon.com.tr/For_Home/Product_Finder/Cameras/EF_Lenses/EF-M/EF-M_22mm_f_2_STM/ )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 13 Temmuz 2014; 1:30:51 >

• quote:

Rica ederim hocam. Video menüsü böyle, bi ayar gözüme çarptı ama bu kadar da olmaz herhalde ? :)
    Bu arada video sırasında AF yapabiliyor hocam. Nesne takibi de var onu takip edebilip AF de yapabiliyor.
    22mm STM AF videosu ;https://www.dropbox.com/s/qdyfutg3m29b0ye/22mm%20STM%20AF.mp4 (Son snlerde Deklanşörle AF yapılmaktadır)
     Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]

Canon sitesinde lens için böyle yazmış ama benim lenste mi sorun var ney ? :S
    - Filmlerde kusursuz sessiz STM odaklanma (https://www.canon.com.tr/For_Home/Product_Finder/Cameras/EF_Lenses/EF-M/EF-M_22mm_f_2_STM/ )

Doğru, unutmuşum bu videodaki AF olayını :) Aklıma bir şey geldi ama öteki lensle olmaması bu şeyi anında çürüttü. Şöyle ki madem deklanşöre basınca bu ses çok fazla duyuluyor(böyle diyelim) öyle ise bu ses bir titreşim ise, deklanşöre basıldığında ses lens motorundan tüm gövdeye iletilerek gövdedeki mikrofonların bu titreşimi algılamasını mı sağlıyoruz acaba ?!

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.