Şimdi Ara

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
866
Cevap
17
Favori
36.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enfarktus

Elimde kıyaslama yapabileceğim başka bir aynasız modeli yok. O nedenle cep telefonuyla çektiğim görüntüyü izleyip siz karar verin.

http://www.youtube.com/watch?v=91jMKfUBtvM&feature=youtu.be

Bahsedilen AF deki sıkıntı Touch Focus mevzusu değil yalnız, jiddi nin paylaştığı videolardan ilkine bakarak bir deneme yapın bence. Magic Lantern iyi iş çıkarıyorsa bu makinada dikkate değer aslında.

• Evet konuda hiç fotoğraf paylaşılmıyor, biraz paylaşsanız da alacaklara örnek olsa?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotoğraflar revize edilmiştir arkadaşlar. Bu seferkiler daha detaylı ve profesyonel çekimler...

NOT// Yabancı fotoğraf makinası forumlarından bulup ekledim.
  • Adaptör ile 50mm. F1.4
     Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]

Canon EOS M & Canon 50mm 1.4 by davidcwong888, on Flickr
    -
    ISO 100 - ISO 25.600 fotoğrafları
    http://www.flickr.com/photos/ralfs-foto-bude/8203270226/in/set-72157632054679695/

Ayrıca bir sürü fotoğraf :http://www.flickr.com/search/?q=canon%20eos%20m

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 4 Mart 2014; 18:35:02 >

• Hocam çok teşekkürler.

Bir sürü fotoğraf linkini konuya ekledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cashr00t

Hocam çok teşekkürler.

Bir sürü fotoğraf linkini konuya ekledim

Rica ederim... Vatandaş bilgilensin yeter ki...
  • Kampanyayla birlikte 1000 liranın altına kadar indi sanırım EOS M çift lens set.
    Çok mantıklı görünüyor; ama şu odak sorunu herkesin kafasında soru işareti...
    Fiyat olarak nx1000 de aynı seviyelerde ama hem tek lens hem de OIS yok...
    Kullanıcılar 22mm f/2 lensi nasıl buluyor acaba? O da çok yavaş mıdır?
  • Tavsiye edilecek bi ürünmüdür? Nedir arkadaşlar yorumunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExpendabLes

Tavsiye edilecek bi ürünmüdür? Nedir arkadaşlar yorumunuz?

Bu fiyata alınır. Sensörü Canon 700D'deki gibi, aynı derecede iso başarısı var. Düşük ışık koşullarında falan iyi sonuçlar verir. Gövde kaliteli... Tek sorunu otomatik odaklamadaki biraz yavaş olması ama göreceğiniz gibi kullanıcıları bunun ciddi bir sorun olmadığını söylüyor. Bu durumda fiyatını hak eden bir ürün diyebilirim.
  • Taksim de 18-55 is stm lens ile çekildi.
     Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]

• quote:

Orijinalden alıntı: ExpendabLes

Tavsiye edilecek bi ürünmüdür? Nedir arkadaşlar yorumunuz?

Kesinlikle bu fiyata alınacak bir ürün. Heleki daha önceden bir DSLR body niz varsa ve sürekli lens değiştirme derdinden kurtulmak istiyorsanız ikinci body olarak gayet uygun. Bu arada 22mm f2.0 lens sin kalitesi çok iyi ve bu lens gövde üzerinde iken paltomun cebinde çok rahat taşıyabiliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbiroly -- 10 Mart 2014; 10:45:12 >
  • Canon yapmış yav
  • Gündüz çekimleri güzel ancak almadan önce düşük ışık koşullarında netleme ve iso özelliklerine de bakmak lazım.

Canonun yakında birbirine benzer aynasızlar çıkaracağı düşünülürse ilk ürün adı EOS-M yerine EOS-A olsaydı daha iyiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Gündüz çekimleri güzel ancak almadan önce düşük ışık koşullarında netleme ve iso özelliklerine de bakmak lazım.

Canonun yakında birbirine benzer aynasızlar çıkaracağı düşünülürse ilk ürün adı EOS-M yerine EOS-A olsaydı daha iyiydi.

Fotoğraf için bir şey söyleyemeyeceğim fakat düşük ışıkta video performansının kötü olduğunu gözlemledim. Hatta "kötü" kavramını da "çamura yakın" olarak tanımlayabilirim. Bu arada Magic Lantern için kapsamlı türkçe açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.

• merhaba arkadaşlar
    elimde sıfır , sadece kontrol amaçlı paketi açılmış olan 22mm f2.0 lens var ilgilenenler varsa mesaj atabilirler...
    bu arada f 2 değeriyle karanlık ortamlarda mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boracdm -- 11 Nisan 2014; 22:28:18 >
  • Ben de sipariş verdim bakalım umarım memnun kalırız fiyat açısında en cazip bu geldi 700 TL ye (gittigidiyor %10 indirim ile) sony nex serisi ve bazı rakipleri daha iyi ama fiyat olarak herkesin alabileceği düzeyde değil. artık gelince inceleriz.
  • -Alacaksanız 22mm f/2 de olsun. (18-55mm, EF-S 18-55'den daha kaliteli olduğu halde birkaç deneme dışında kullanmadım diyebilirim.)
    -Iso 3200'e kadar çok iyi. 6400-12800 küçük boyutlarda kullanılabilir. 25000 çöp.
    - Kullanımı zor değil. Olympus E-pl2'den geçtim ama çok çabuk alıştım.
    - Kasası ve lenslerinin malzemesi ve işçiliği sağlam.
    - 22mm ile oldukça hafif ve cepte taşınabilir boyutta.
    - Video çok kullanmadığım için bilemeyeceğim.
    - Bataryası yetersiz 200-250 arası çekime izin veriyor.
    - AF hızı yetersiz. Hareketli objelerde zorluk yaşatabilir.
    - gövdede titreşim engelleme yok. 18-55 de var. 22 mm 'de yok.
    1000 tl ye 22 mm f/2 - 18-55mm - flash kutu içeriği ile alınabiliyor ve gerçekten fiyat performası çok çok iyi. Muadili ürünlerde yalnızca 22mm kalitesindeki bir lensin fiyatı 1000 tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 25 Haziran 2014; 15:25:45 >
  • Kit fiyatları oldukça iyi, bence bu fiyat seviyesinde bu kaliteyi sunan herhangi bir rakibi yok. Ancak bu düşük fiyat seviyesinde ilk başlardaki AF yavaşlığını da dikkate almak lazım ki bu konuda sorun yaşanmasa Canon kesinlikle bu fiyat seviyelerine inmezdi. Tabi son firmware ile AF daha iyi bir hale gelmiş, fazla sorun yaşatmıyor bana. Bir güzel kısmı da orijinal ekipmanları pahalı olsa bile kitlerden çıkma aksesuarlar ve lensleri Ebya gibi sitelerde son derece ucuza bulunabiliyor. Örneğin orijinal EF/EF-S adaptörü burada sıfır 500 küsür lirayken Ebay'de Hong Kong satıcılarından 160 TL'ye satın alabiliyorsunuz. 22mm lensi burada 800-1000TL'ye fiyatlar söz konusuyken 220TL'ye Ebay'den temin edilebilir.
  • 22mm avantajı çok güzel, pancake'lerin çoğunda zaten IS ya da benzeri bir şey yok.
    Malzeme kalitesi bence de güzel. Keza yanındaki lenslerin de.
    İmaj kalitesi de tatminkar. 22mm ile çekilen videolara baktım AF handikapını esgeçersek fena değil.
    Ben de oldukça uzun süre bu makinaya takıktım ve almayı düşünüyordum enine boyuna araştırmıştım o nedenle yazıyorum;

Çift lensli fiyatı cezbediyor ama hareketli ekran, daha hızlı AF, görece yüksek ISO başarımı ile benzer rakamlara NEX 3N - X-A1 var artık bu fiyatlara bunu da es geçmemek lazım. (Benzer indirimler çerçevesinde söylüyorum elbette) Lens elbet alırsınız ama gövdeyi değiştirme imkanınız daha kısıtlı.
  • Birkaç örnek fotoğraf ekliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 26 Haziran 2014; 17:08:12 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.