Şimdi Ara

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
866
Cevap
17
Favori
36.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iSpeedy

Ben çokta geniş açı olmasını istemiyorm. çünkü insan gözü de 50mm genişliğindeymiş, gördüğümüzü çekeriz :D Bir de 50mm f1.8 prime ile çekilen videolara baktığımda beni benden alıyor. Aynı alan derinliği 22mm f2.0da da verilebilir mi ? Bir de ben 750-800 TL ye 18-55mm alıp bi gidişata bakıp duruma göre ebay dan felan 100-110$ seviyesinde 22mm f2.0 almayı düşünüyorum ustam çünkü sıfırdan başlıcam gibi bişey olucak yürümez se fazla masrafta etmek istemiyorum. Sizce en iyi paket hangisidir ?

ya da şöyle de bkabiliriz olaya : Sıfırdan başlıcak biri için sizce 750 TL ye 18-55 ilerledikçe alırız mi yoksa 1000 TL ye 18-55+22 mi ustam ?

22mm olan , 50mm kadar alan derinliği vermez hocam .

• quote:

Hala bu makinenin afsini hızlı diye savunanlar var. Loş ışıkta bir kedi çekeyim dedim. Girmediğim şekil kalmadı. Hareketli nesne çekmek loş ışıkta nerdeyse çok zor. Ama fiyat performans oranı yüksek bir alet. Yeterli/doğru ışık verirseniz güzel sonuçlar alabilirsiniz.

f/p olarak amatör kullanıcılar için yeterli bir ürün .

Ama gördüğüm kadarıyla , komik bir şekilde Canon 70d - Nikon D7100 ile bile kıyaslayanlar olmuş . Ki cihaz 650d ' den de alt seviye bir cihaz . Giriş seviyesi diye tabir edilen ürünlerin bir altı
  • Batarya alacaklar için link

http://www.amazon.co.uk/LP-E12-Battery-CANON-100D-KISS/dp/B00OZF9E94/ref=sr_1_21?s=electronics&ie=UTF8&qid=1416234925&sr=1-21&keywords=Com2save

10 günde elime ulaştı.Bangooddan şipariş vereli 50 gün oldu hala gelmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: Emphire

Batarya alacaklar için link

http://www.amazon.co.uk/LP-E12-Battery-CANON-100D-KISS/dp/B00OZF9E94/ref=sr_1_21?s=electronics&ie=UTF8&qid=1416234925&sr=1-21&keywords=Com2save

10 günde elime ulaştı.Bangooddan şipariş vereli 50 gün oldu hala gelmedi

İlan ile ilgili mesaj atıp urun iadesi isteyin hocam. Ya da direk paypaldan urun gelmesi şeklinde itiraz açın ama onun için 45 günü geçmemesi lazımdı. Ücret iadesi isteyin hocam ben öyle yapıyorum gelmeyenleri. Banggod da huy edindi 30 günden erken gelmiyor ürünler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• evet yeni gelişmeler var,
    çinden sipariş ettiğim bir kısım filtre ve aksesuarların bir kısmı geldi,
    diğerleri yolda. Yakın zamanda fotoğraflı bir tanıtım hazırlayacağım.

gelelim diğer kısma,
    bende lens olarak 18-55 (kit) ve usa dan gelen 22mm vardı,
    uzun araştırmalardan sonra 55-250 SI almaya karar verdim,
    aslında M için yeni çıkan 55-200 aklımda ama yurtdışı fiyatı 400usd civarında olunca vazgeçtim.

55-250 için sahibinden. com da 409 tl ya kadar buldum ama izmirde değiller ve üründe sıkıntı olursa bayağı bir uğraştırır diye izmirde Erin fotoğrafçılığa gittim. 490 tl ya bir yıl firma garantili aldım geçtim, en azından ilerde danışşacağım birileriyle tanışmış oldum.
    yurtdışında 170usd=380tl ya var ama aynı sebeplerden 100tl fazla olması önemli değil diye düşündüm.
    eos-m ef adaptörü ile sorunsuz çalıştı, iyiki almışım bu adaptörü, (usa 32usd)
    hemen bir kaç çekim yaptım, motordan biraz ses geliyor, ama rahatsız olmadım, videoda sorun olabilir özellikle netleme otomatikteyse.
    250mm zoom olayını sevdim, herşey yakınlaşınca güzel oluyor

Fotoğrafçıda 12-24mm ef-s lens vardı, adaptörle denedim,
    geniş açısı 12mm de çok iyi, 91derece, bendeki sabit 22mm ise 54 derece.
    (18-55 ve 55-250 lensler için değerler, 18mm=64 derece, 55mm=23 derece, 250mm 5 derece)
    ama ikinci eli bile 1000 tl civarı, şimdilik 22mm yeter.

samyang 500mm aynalı manual focus lensler ucuz, ama tavsiye etmediler, tripod ile dahi verimli çekmiyormuş,
    aslında bayağı niyetlenmiştim. 250mm üzeri defteri kapattım.

yine bu zoom olayını anlatan amatörce bir kaç çalışmam olacak,
    yazarım.

iyi forumlar.....

ek;
    bu eos-m deneyimleri için ayrı bir başlık açmalımıyım, ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 26 Kasım 2014; 20:49:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar. Bu fiyat aralığında en kaliteli fotoğrafı elde edebileceğim makine bu mudur? Af hızının yavaş olmasının benim için hiçbir önemi yok hareketli nesneleri çok nadir çekiyorum.
  • Fotoğrafçının söylediğini aynen aktarıyorum,
    "bu makina ilk çıktığında 2000tl sattık, ama canon arkasını getiremedi, şu an piyasanın en ucuz aynasızı, iso ışık alması yetersiz"

M için ilk firmware de af sorunu vardı, yazlımla biraz düzeltmişler.
    diğer iso ise gündüz/alacakaranlık çekimleri bence iyi, flaşsız gece çekimininde sorun olabilir, ama ben cadde ve sokakları çekince 800isoya kadar pek rahatsız olmadım. sonrasında ise kötü olduğuna hemfikirim.

önemli olan ne için aldığınız,
    benim amacım, amatörce işler yapmak, taşıması ve kullanması kolay, fiyatıda uygun, lensleri pahalı olmayan bir makina seçmekti,
    sonuçta bunda karar kıldım.

bence diğer makinaları bir araştırın,
    ama nikon, canon şaşmayın, dediler.
    çünkü ilerde elden çıkarırken zorlanılmayan markalar bunlarmış,
    sony, samsung, olympus bedavaya yakın gidermiş, hatta elde kalırmış.

hevesle makina ve parçalarını tamamlıyorum,
    yakında doğa çekimlerine başlarım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Fotorafçı kim ?
    Araştırın bi sahibinden.com misal Olympus PL3, Sony Nex var mı kaça gidiyor ? Ben 3 yıldır Olympus kullanıyorum. Şu son 2 yıldır 2.el piyasası cıvıl cıvıl. Nex'lerin de 2.eli epeydir hareketli ve de öyle ölü parasına falan da gitmez hiç. Bu laflar eski, fix laflar. Fakat tabi henüz piyasada Canon, Nikon kadar bilinirliğe erişemediler. Bizim milletin okumak yerine "bir bilene sormak" hareketi yüzünden bence :) Okumak zor iş, git sor fotocuya, satıcıya, reyon görevlisine, onlar herşeyi çok iyi bilir zaten.

Şimdi 2.el EOS-M bakarsanız şaşırabilirsiniz. Çünki aletin sıfırı o kadar büyük düşüş yaşadı ki ! Tutmadı yani ürün Dünya çapında, satmadı. Canon da elden çıkartmak için okkalı indirip yaptı. Marka ezbercileri, sadece isme güvenerek alanlar hem ürünün teknik yönünden hem de bu sebeple ilgi görmemesi ile aldıkları EOS-M ellerinde patladı ! Öte yandan tabi ki ürünü memnuniyetle kullananlar da var(dır). O yüzden sıfırı 800 TL. olan ürünün 2.eli çok yakın fiyatlarda görülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 27 Kasım 2014; 1:59:12 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Olympus'un Türkiye'de toplam sattığı aynasız makine sayısının eos m'den daha az olduğunu düşünüyorum. (marka bilinirliği vb. etkenlerden dolayı). Şartlar böyleyken 2. el sitelerinde eos m'in tüm olympus makinelerden daha fazla sayıda olması beklenen bir durum.
    Eos M'in elde patlama olayına da gelince,
    E-PL2, E-PM1, E-PM2, EOS M gibi giriş seviyesi aynasız makineleri kullanmış birisi olarak içlerinden bana en zevk veren makine EOS M oldu. Bu makineyi alan çoğu kişi (en azından forumları takip eden kesim) yavaş af'yi göze alarak aldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 27 Kasım 2014; 9:40:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR

Olympus'un Türkiye'de toplam sattığı aynasız makine sayısının eos m'den daha az olduğunu düşünüyorum. (marka bilinirliği vb. etkenlerden dolayı). Şartlar böyleyken 2. el sitelerinde eos m'in tüm olympus makinelerden daha fazla sayıda olması beklenen bir durum.
    Eos M'in elde patlama olayına da gelince,
    E-PL2, E-PM1, E-PM2, EOS M gibi giriş seviyesi aynasız makineleri kullanmış birisi olarak içlerinden bana en zevk veren makine EOS M oldu. Bu makineyi alan çoğu kişi (en azından forumları takip eden kesim) yavaş af'yi göze alarak aldı.

Elbette dediğiniz gibi marka bilinirliği sebebi ile ilk çıktığı dönemde de Dünya çapında da eminim satış rakamı iyi olmuş olabilir. Ayrıca ben "Makina kötü" demiyorum. Makinanın bilinen bir yönden zayıf kaldığını söylüyorum. EOS M'i görünüş olarak, evvelce Canon da kullanmış birisi olarak ben de çok güzel buluyorum. 2.el sitesinde çok olmasını negatif olarak düşünmedim ben. 2.elde de fiyat olarak yüksekliğinden söz ettim, sebebinin büyük indirim yaşaması ve alanların fiyatı yüksekken almış olabileceklerinden dolayı 2.elde fiyatının yüksek olabileceğini söylemek istedim. Zevkler ve renkler tartışılmaz denmiş, ben de zevkler konusuna girmeden bilinen gerçekleri konuşmaya çalıştım.

Düşüncelerinizi, tecrübelerinizi laubali olmadan ve hakaret etmeden paylaştığınız için size teşekkür ederim.

• şu yavaş AF konusunda bilimsel ve ölçülmüş bir yazıyı yakında paylaşırım,
    saniyenin binde 245 i kadar yavaşlık,
    amatör fotoğrafçılıkda bir sorun ise,
    evet,
    ben bu soruna bilerek kullanıyorum.
  • mimleon kullanıcısına yanıt
    Af sorun değil aslında ama asıl sorun bir fotoğraf çektikten sonra 2. fotoğrafa odaklanmak için geçen sürenin uzun olması.
  • Arkadaşlar Bence Bu Fiyata Alınan Bir Makinenin Bırkında O Kadar Kusuru Olsun Fiyatı Bu Durumu Görmezlikten Gelmeye Fazlasıyla Yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_key -- 27 Kasım 2014; 10:41:04 >
  • https://www.flickr.com/search/?q=eos+m linkteki fotoğrafları inceledim hatta bazılarının full frame makine ile çekildiğini sandım ama exif bilgilerinde eos m ve 18-55'i görünce çok şaşırdım.
    Bence bu fiyat aralığında eos m kadar kaliteli fotoğraf çeken makine yok. Uçan kaçan şeyler çekilmiyorsa af hızının yavaşlığınında bir önemi kalmıyor bence.

• Fiyat performans olarak iyi bir ürün. Uçan-kaçan şeylere çocuk da dahil olunca ki yaşadım, biliyorum. İnsan evladının fotosunu istediği gibi yakalayamadı mı hiç keyifli olamıyor o makina artık. Bunlar konuşulunca şimdi sizler kötü mü oluyorsunuz ? Bir ürünü aldığımız için o ürünün kullanım kılavuzunda , garanti şartnamesinde "Ürünü sosyal medyada öveceksiniz ve zayıf yönlerini konuşanlara saldıracaksınız" gibi bir antlaşma mı var ?
    -
    quote:

Orijinalden alıntı: adanalivlkn1234
    Uçan kaçan şeyler çekilmiyorsa af hızının yavaşlığınında bir önemi kalmıyor bence.

quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR
    Af sorun değil aslında ama asıl sorun bir fotoğraf çektikten sonra 2. fotoğrafa odaklanmak için geçen sürenin uzun olması.

Esasında bunları konuşarak bizler tüketici olarak birbirimize daha faydalı oluruz. Bunun neticesinde de üreticiyi daha iyisi için zorlamış da oluruz. Yanlış mı ?

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Bende ürünü kullanıyorum. Dediğiniz gibi uçan kaçan hareket eden nesne çekmek çok zor. Özellikle loş ışıkta çekmeye çalışırsak hayal oluyor. Makine fiyatına göre iyi ama AF si yavaş(Teoride değil "Pratikte") ama fiyat ferformas oranı iyi. Özellikle bodyve lens kalitesi oldukça iyi. Ben ilk makine olarak eos m aldım elime. Daha sonra de reyonlarda gezip Samsung ve canonun diğer SLR ve aynasız makinelerine dokundum. Özellikle lens kalitelerini görünce Eos M e hayran oldum. O açıdan iyi bir ürün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 27 Kasım 2014; 12:45:54 >
  • quote:

Bende ürünü kullanıyorum. Dediğiniz gibi uçan kaçan hareket eden nesne çekmek çok zor. Özellikle loş ışıkta çekmeye çalışırsak hayal oluyor. Makine fiyatına göre iyi ama AF si yavaş(Teoride değil "Pratikte") ama fiyat ferformas oranı iyi. Özellikle bodyve lens kalitesi oldukça iyi. Ben ilk makine olarak eos m aldım elime. Daha sonra de reyonlarda gezip Samsung ve canonun diğer SLR ve aynasız makinelerine dokundum. Özellikle lens kalitelerini görünce Eos M e hayran oldum. O açıdan iyi bir ürün.

Hocam bunu da söyledim, orada da şahsi hakarete çevirmeye çalıştılar olayı :) Ne iştir anlamadım ben de. Bir makina alan o makinanın ve markanın süper kahramanı kostümünü de mi alıyor nedir. Misal Samsung NX300'ün gövdesi bana pek kaliteli hissi vermedi dedim ve Allaaah ! :) Dediğiniz gibi EOS-M'in tipini, malzeme kalitesini ben de çok çok beğendim. Hatta nice kez bakıp "Aaah ah şu AF olayı olmasa alırdım seni" dedim kendime.

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Hocam bunu da söyledim, orada da şahsi hakarete çevirmeye çalıştılar olayı :) Ne iştir anlamadım ben de. Bir makina alan o makinanın ve markanın süper kahramanı kostümünü de mi alıyor nedir. Misal Samsung NX300'ün gövdesi bana pek kaliteli hissi vermedi dedim ve Allaaah ! :) Dediğiniz gibi EOS-M'in tipini, malzeme kalitesini ben de çok çok beğendim. Hatta nice kez bakıp "Aaah ah şu AF olayı olmasa alırdım seni" dedim kendime.

forum ortamı demek o marka malı alan, kullanan, personeli olan kişilerin malı övmek için yarıştıkları bir ortam demek oldu.
    1997 yılından beri çeşitli forum sitelerinde yazılar yazıyorum son 10 yıldırda DH deyim.
    artık iş tamamen ilk cümlemde yazdığım noktaya geldi, olumsuz bir şey yazıyorsanız hakarete, aşağılanmaya hazır olmalısınız. (sözlerim bu başlıktaki arkadaşlar için değil kimse üzerine alınmasın lütfen)
    o yüzden eskiden bilgi alınan ve bilgiye birinci ağızdan çok kolay ulaşılmasına ortam hazırlayan forumlar artık tamamen reklamlar mecrasına döndü.(bu başlık için yazmadığımı tekrar ediyorum)
    bu başlık ve eos m özeline gelirsek geçen sayfalarda bir çok arkadaş makinenin olumsuz taraflarına net bir şekilde temas etti bu eksi tarafını (özetle yavaşlık) bilerek alacak herkese eos m i şiddetle tavsiye ederim tam bir fiyat performans canavarıdır zaten bu makine eğer bu olumsuzluğu barındırmasaydı 1500 tl den aşağı olmazdı.
    bundan sonrası araştıran kişinin kendi takdiridir.
    saygılarımla...

• Yazdıklarınızın büyük kısmına katılıyorum,
    malını övenler ve gözü kapalı gidenler var.

ancak,
    bu mala sahip olmayıp, kullanmayan, bilgisi ise birkaç forum yazısından ibaret olan kişilerde var,
    ne mi yapıyorlar,
    muhalefet ve kötüleme.....

Bu cihazı alan kişi bilerek almış ve kullanıyor olması asla onların kıstası olmuyor.....

varsa yoksa kötüleme..............................................

bırakın bunları,
    Eos-M sahipleri kendi aralarında, paylaşımda bulunuyorlar,
    tecrübelerini ve deneyimlerini paylaşıyorlar.

eğer makinalar arası bir karşılaştırma ve yarışma varsa,
    gidin o başlıklarda yorum yapın..........................

bakın bu konunun adı ne?

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.