Şimdi Ara

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
866
Cevap
17
Favori
36.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ürünü yeni aldım fakat 18-55 kit hariç başka birşeyim yok ben alan derinliğine sahip fotolar çekmek istiyorum napmam gerekir veya bu kit bana neler yapmamı sağlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eniskartal

Arkadaşlar merhaba ürünü yeni aldım fakat 18-55 kit hariç başka birşeyim yok ben alan derinliğine sahip fotolar çekmek istiyorum napmam gerekir veya bu kit bana neler yapmamı sağlar...

Eğer işi ucuza kapatmak istiyorsanız : EF-M Adaptör ve EF 50MM 1,8 II alın. Eliniz çok titriyorsa iyi olmaz ama.

Adaptör :http://www.ebay.com/itm/Electronic-Auto-Focus-AF-Lens-Adapter-Canon-EF-EF-S-mount-to-EOS-M-EF-M-camera-/331273182148?pt=US_Lens_Adapters_Mounts_Tubes&hash=item4d216b9bc4
    Lens :http://escmarket.com/canon-eos-lens-ef-50mm-18-ii-objektif-canon-eurasia-turkiye-garantili-pmu998

Toplamda 315 TL ye geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 27 Kasım 2014; 20:08:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Arkadaşlar merhaba ürünü yeni aldım fakat 18-55 kit hariç başka birşeyim yok ben alan derinliğine sahip fotolar çekmek istiyorum napmam gerekir veya bu kit bana neler yapmamı sağlar...

Kullanım kılavuzunun;
    75.sayfa....CA modu
    78. sayfa, portre
    79. sayfa, manzara,
    80. sayfa yakın plan çekimlerini anlatan bilgilerde aradığınız olabilir....

bunun dışında çözüm sabit odaklı düşük odaklı lens almak,
    11mm den 50mm ye kadar.

eos-m 22mm sabit lens çözüm olur,

ancak, yetmez dersen diğer lensler için,
    önce eos-m adaptör alın, 32usd ben aldım,
    sonra yeni veya ikinci el değişik odaklı ef lens almak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mimleon kullanıcısına yanıt
    hocam adaptörden memnunsanız aldığınız yerin linkini paylaşabilirmisiniz.? Gerçi ispeedy hocam link vermiş ama sizinki tecrübeyle sabit aynı yerden tedarik edersem isabet olur kanısındayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_key -- 27 Kasım 2014; 21:11:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: iSpeedy

Bende ürünü kullanıyorum. Dediğiniz gibi uçan kaçan hareket eden nesne çekmek çok zor. Özellikle loş ışıkta çekmeye çalışırsak hayal oluyor. Makine fiyatına göre iyi ama AF si yavaş(Teoride değil "Pratikte") ama fiyat ferformas oranı iyi. Özellikle bodyve lens kalitesi oldukça iyi. Ben ilk makine olarak eos m aldım elime. Daha sonra de reyonlarda gezip Samsung ve canonun diğer SLR ve aynasız makinelerine dokundum. Özellikle lens kalitelerini görünce Eos M e hayran oldum. O açıdan iyi bir ürün.

Hocam bunu da söyledim, orada da şahsi hakarete çevirmeye çalıştılar olayı :) Ne iştir anlamadım ben de. Bir makina alan o makinanın ve markanın süper kahramanı kostümünü de mi alıyor nedir. Misal Samsung NX300'ün gövdesi bana pek kaliteli hissi vermedi dedim ve Allaaah ! :) Dediğiniz gibi EOS-M'in tipini, malzeme kalitesini ben de çok çok beğendim. Hatta nice kez bakıp "Aaah ah şu AF olayı olmasa alırdım seni" dedim kendime.

"Bir makina alan o makinanın ve markanın süper kahramanı kostümünü de mi alıyor nedir." cümlenize sonuna kadar katılıyorum.Bizim en büyük sorunumuz bu zaten.Özellikle bu forumda milyonlarca örnekleri mevcut.
    Eos m'nin ucuz olması sıkıntısını gidermiyor.
    Ben de almayı düşünüyorum fakat bunu alırsam elimde bulunan aynalı dslr'dan vazgeçemeyeceğim gibi görünüyor.Fakat 22mm ile sırf cepte taşıyabilmek için alınabilir diye düşünüyorum.Açıkçası çanta taşımaktan bıktım artık.Fakat vizör ve af meselesi yüzünden tam içime sinmiyor.

Peki ben 22 mm ve F 2 olan lensi nereden alabilirim n11 de falan bu 50 mm F 1.8 olan var o işimi görürmü acaba?
  • iSpeedy kullanıcısına yanıt
    Bunu daha ucuzada kapatamyız sanırım :D yani bu lens 20 mm lik F 2 olan dan daha mı iyidir peki?
  • Birde yedek bir batarya almayı düşünüyorum nereden bulabilirim ....
  • eniskartal E kullanıcısına yanıt
    Yedek batarya için konuda birçok link var. Konuyu dikkatlice okumanızı öneririm. 50mm lense gelince 22mm lense göre daha dar açıdır uzağı gösterir ama daha fazla ışık alır. Nesneye yaklaştıkça net alan derinliği azalır ve kompozisyon dışındaki yerler bulanıklaşır. 50mm 22mmden daha fazla alan derinliği verir(Bokeh). Üretim yılı daha eski olduğu için haliyle teknolojiside eski(Motor) fakat görüntü kalitesi iyi bir lenstir ve hala fiyat performans oranını korur(bence). Yani ne yapmak istediğinize bağlı ; geniş açı mı dar açı mı ? :) Seçim sizin, Lensin fotoğraf ve video kalitesi için bu videoları izleyebilirsiniz :
    http://www.youtube.com/watch?v=QXwWtpMQZug
    http://www.youtube.com/watch?v=eRQrMTJOBrE
    http://www.youtube.com/watch?v=5tSf_nK1Zso
    http://www.youtube.com/watch?v=44FqqE6ukjY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 28 Kasım 2014; 0:49:50 >

• blue_key kullanıcısına yanıt
    22mm eos Ef-M lensi Ebay da aldım, 88usd, orjinal canon, 90-100usd arası bulunuyor, paypal ödedim.
    eos-m adaptörde ebay den alındı, 32usd, hala yaklaşık bu fiyatlarda, kargo ücretsiz.

50mm f/1.8 yerine, 22mm f/2 daha uygun çünkü M uyumlu, adaptöre ihtiyaç yok,
    ayrıca adaptör ve 50mm bayağı bir ağırlığa sahip,
    M in anlamı olan "mobilite" nin ruhuna ters,
    malum "koy cebe çık" havasını bozar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Peki Hocam Teşekkürler Fiyatına Baktığımda Sizin Aldığınız Adaptör Meike Sanırım Orjinal Canonla Bir Farkı Yoksa Benimde Tercihim O Olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir Acayip Adamm

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: iSpeedy

Bende ürünü kullanıyorum. Dediğiniz gibi uçan kaçan hareket eden nesne çekmek çok zor. Özellikle loş ışıkta çekmeye çalışırsak hayal oluyor. Makine fiyatına göre iyi ama AF si yavaş(Teoride değil "Pratikte") ama fiyat ferformas oranı iyi. Özellikle bodyve lens kalitesi oldukça iyi. Ben ilk makine olarak eos m aldım elime. Daha sonra de reyonlarda gezip Samsung ve canonun diğer SLR ve aynasız makinelerine dokundum. Özellikle lens kalitelerini görünce Eos M e hayran oldum. O açıdan iyi bir ürün.

Hocam bunu da söyledim, orada da şahsi hakarete çevirmeye çalıştılar olayı :) Ne iştir anlamadım ben de. Bir makina alan o makinanın ve markanın süper kahramanı kostümünü de mi alıyor nedir. Misal Samsung NX300'ün gövdesi bana pek kaliteli hissi vermedi dedim ve Allaaah ! :) Dediğiniz gibi EOS-M'in tipini, malzeme kalitesini ben de çok çok beğendim. Hatta nice kez bakıp "Aaah ah şu AF olayı olmasa alırdım seni" dedim kendime.

"Bir makina alan o makinanın ve markanın süper kahramanı kostümünü de mi alıyor nedir." cümlenize sonuna kadar katılıyorum.Bizim en büyük sorunumuz bu zaten.Özellikle bu forumda milyonlarca örnekleri mevcut.
    Eos m'nin ucuz olması sıkıntısını gidermiyor.
    Ben de almayı düşünüyorum fakat bunu alırsam elimde bulunan aynalı dslr'dan vazgeçemeyeceğim gibi görünüyor.Fakat 22mm ile sırf cepte taşıyabilmek için alınabilir diye düşünüyorum.Açıkçası çanta taşımaktan bıktım artık.Fakat vizör ve af meselesi yüzünden tam içime sinmiyor.

Hocam tabiki ucuz olması sıkıntısını gidermiyor.
    Ucuz olması tercih edilebilir olmasına yarıyor.
    Tabi tercihler ihtiyaçlara göre şekillenmeli eğer ihtiyacınız uçan kaçan şeyleri çekmekse bunu çekemeyeceğinizi zaten herkes söylüyor.
    Elinizde mevcut bir slr'niz varsa ve onun yerine eos m düşünüyorsanız bunu unutun derim.
    Bende aynı durumdaydım ve detaylı incelemelerim üst kısımlarda mevcut size yardımcı olacaktır.
    Saygılarımla..

• quote:

Peki ben 22 mm ve F 2 olan lensi nereden alabilirim n11 de falan bu 50 mm F 1.8 olan var o işimi görürmü acaba?

hocam bu işe yeni başlıyorsanız lense yatırım yapmanızı tavsiye etmem önce biraz fotoğraf çekin kullanın sonra ne tür bir lense ihtiyacınız olduğuna kendiniz karar verirsiniz.
    yeni başlayanlar bi hevesle oda olsun şuda olsun diyerek gereksiz para harcıyorlar benim kullanım tarzımda 22 mmnin gereği yok mesela o yüzden ben tercih etmedim ancak 50 mm benim için vazgeçilmez bir lens.
    bu bir başkası içinde tam tersi olabilir o yüzden siz belli bir süre sonra kendiniz için en uygun olana kendiniz karar verirsiniz acele etmeyin derim.
  • iSpeedy kullanıcısına yanıt
    Yukarıda batarya ile ilgili evet linkler varmış teşekkür ederim aslında benim amacım böyle yakın çekim yapmak ama bu makinede fazla yaklaşılmıyor sanırım netlemiyor çünkü çiçek böcek tarzı yakın ama arka plan flu olcak şekilde olacak ...
    Bana önerebilceğiniz linkler varmı acaba ben pek anlamam hangi site iyiyse aslında oradan alabilirim bu Ef m lensin 22mm lik olanını :) Şimdiden teşekkürler ...
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Sorduğum herkes 22 mm lik iyi falan demeye başladı bende o yüzden karar verdim doğrusu. Ama isterim elimde bulunsun hani fakat fazla da bir bütçe ayırmamam doğrusu ,

Benim amacımda zaten yakın objeler çekmek çiçek böcek vb ,yakın olucak ve arka plan flu olucak şekilde ...
  • eniskartal E kullanıcısına yanıt
    Sahibinden.com da 220 civarı bir fiyata satılıyordu onu bi inceleyin isterseniz

• Ona 2.el demişler ama ben sıfır ürün almayı tercih ediyorum doğrusu...
  • quote:

Sorduğum herkes 22 mm lik iyi falan demeye başladı bende o yüzden karar verdim doğrusu. Ama isterim elimde bulunsun hani fakat fazla da bir bütçe ayırmamam doğrusu ,

Benim amacımda zaten yakın objeler çekmek çiçek böcek vb ,yakın olucak ve arka plan flu olucak şekilde ...

22 mm zaten iyi bir lens o noktada herkes hem fikir. Neyse takdir sizin ben sadece farklı bir açıdan olaya yaklaşmaya çalıştım.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız teşekkür lerde bende aslında makineyi küçük olsun diye aldım yoksa alırken teknosadkai adam çok ısrar etti nikon d3100 al falan dedi aynı fiyat dedi ben almadım :D lenslerede ihtiyacım var şimdi napcam bilmiyorum...
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.