Şimdi Ara

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
866
Cevap
17
Favori
36.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makineyi biraz kullanın, özellikle düşük ışıkta,hareketli nesnelerde ve siyah objeler üzerinde. Zaten anlarsınız durumu. Bir de elinizde hiç zoom lens yok ise 18-55 i satmanızı tavsiye etmiyorum. İşe yarıyor az çok :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 8 Aralık 2014; 2:05:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam, bende 3ay önce full set aldım, 22mm hep üzerinde duruyor, ama onceden d5100 kullaniyordum( hala kullaniyorum). Ama d5100 her zaman yanimda tadiyamiyorum, birde kocaman dslr insanın gözüne batiyor, indanlarin bakışları bazen rahatsız ediyor, ama eos m de ise hic problem olmuyor. Koy cebine dolaş. Yani eos m tam bir gez dolaş fiyat performans canavarı. Iyi ki varsın eos m....

• Arkadaşlar merhaba ben 10-12 gün önce ebaydan bu macro tüplerden aldım ama da halen gelmedi ,sizce bir sorun çıkarmı,çıkarsa ne yapmam gerekir ? iptal edebilirmiyim
  • eniskartal E kullanıcısına yanıt
    30 güne kadar bekleyin hatta 35 güne kadar. Daha sonra satıcıyla iletişime geçin, eğer paypal ödemesi yaptıysanız paypaldan hak talebinde bulunun zaten satıcı illa cevap yazıcaktır. Bi anlaşmaya varabilir ya da para iadesi alabilirsiniz. Herşey size bağlı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: iSpeedy

30 güne kadar bekleyin hatta 35 güne kadar. Daha sonra satıcıyla iletişime geçin, eğer paypal ödemesi yaptıysanız paypaldan hak talebinde bulunun zaten satıcı illa cevap yazıcaktır. Bi anlaşmaya varabilir ya da para iadesi alabilirsiniz. Herşey size bağlı :)

Çok sağolun yardımınız için bakalım beklemedeyim sanırım paypaldan aldım fakatkredi kartı ile ödedim ,kesintide paypal yazıyordu :)
    Paypaldan almanız için paypal hesabınız ile giriş yapıp ödemeyi onaylamanız lazımdı. Yani kredi kartı bilgilerinizi felan girmenize gerek yok. Bir daha kontrol edin paypal ile ödediğinize. Paypal hesabınıza girip işlem geçmişi ya da özetine bakın kayıtlarda ödeme var mı diye. Yok ise paypal üzerinden hak talebinde bulunabilemeyebilirsiniz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: iSpeedy

Paypaldan almanız için paypal hesabınız ile giriş yapıp ödemeyi onaylamanız lazımdı. Yani kredi kartı bilgilerinizi felan girmenize gerek yok. Bir daha kontrol edin paypal ile ödediğinize. Paypal hesabınıza girip işlem geçmişi ya da özetine bakın kayıtlarda ödeme var mı diye. Yok ise paypal üzerinden hak talebinde bulunabilemeyebilirsiniz :D

Ürün 8 dolardı kredi kartı bilgileri ile ödedim extre den paypal kesintisi oldu bilmiyorum ki nerden aldım bu konularda zayıfımdır :(
    problem yok arkadaşım aynı şekilde bende aldım dediğin gibi bendede paypal kesintisi göründü ve ürün sorunsuz 1 ayda geldi sanırım kredi kartı paypala aktarıyor parayı oradan ebaya geçiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue_key

problem yok arkadaşım aynı şekilde bende aldım dediğin gibi bendede paypal kesintisi göründü ve ürün sorunsuz 1 ayda geldi sanırım kredi kartı paypala aktarıyor parayı oradan ebaya geçiyor

Hocam ürün elime geldi bunu nasıl kullanıyoruz takıyorum fakat içeriyi karanlık gösteriyor fotoğraf çekilmiyor..
  • Merhaba arkadaşlar ben de bugün Sirkeci Hayyam pasajından eos M aldım sıfır olarak ama spot mal . Aldığım dükkandaki abi kendi garantisini verdi 2 yıllık . Üzerinde 22mm lensle aldım aslında ona gelen kit 22mm ve adaptör ama adaptörü yok ben 700e aldım bu şekilde sizce iyi etmiş miyim ? :) makine benim hoşuma gitti hobi olsun ve portre çekmek için aldım aşırı bi beklentim olmadan aldım . Dslr istemedim kocaman ayrıca daha fazla para vermek istemedim biraz araştırdım internetten en iyisi bu gibi geldi bana ayrıca fotoğrafçılıkla hiç alakam yoktu bikaç gün önceye kadar ama bi heveslendim birazda kendi fotoğraflarımı çektirmek için istedim :) Önemli bi sorum var şimdi benim makinemin sürümü son sürümmü acaba nasıl öğrenebileceğim son sürüme nasıl güncelleyebilirim ?

Bende kullandım fakat senin gibi randıman alamadım sadece 7mm lik olanı takarsan iyiye yakın ama sen en iyisi Bu konuyu ispeedy arkadaşımıza sorsan daha net bilgi alırsın Aparatı benim fazla kurcalama şansım olmadı.

• Arkadaşlar bi önceki mesajımda sormuştum güncellemeyi nasıl yaparım diye ama şimdi canon asia dan firmware indirdim 2.0.2 heralde son sürüm ve kurdum ama hala sanki yavaş anlayamadım . Benimde ekstra ayarlar yapmam gerekiyodur mutlaka tabi yeni öğreniyorum ben ama videoda odaklanmış başladım sonra başka yerleri çekerken odaklama gitti blurlu oldu görüntü tamamen . Bunlar oda için akşam ampul altında oluyor

• Arkadaşlar bende bu fotoğraf makinasının küçük oluşu ve büyük sensöründen dolayı dikkatimi çektide otomobilci_x'in dediği gibi bir uçak fotosu çekmek imkansızmı veya çok mu zor veya bir martı fotosu çekmek olağan üstü yetenek mi gerektiriyor.

Basçek'in incelemesinde Murat bey AF si yavaştı Canon bunu toparladı,bir sıkıntısı yok hızlı yapıyor diyor. (yazılım güncellemesi ile) ve giriş seviyesi slr 'lardan daha iyi görüntü kalitesi olduğunu söylüyorlar.Şimdi insanların kafası AF konusunda gerçekten karışıyor kulanan arkadaşlar açıklama yaparlarsa çok faydalı olacağını düşünüyorum.Bir martı ,hareket halindeki futbolcular güzel bir şekilde çekilirmi yoksa martılar uçar kediler kaçar mı ? Teşekkürler.
  • hazımsızlar nedeniyle mesajımı sildim.....
    diğer arkadaşlar kusura bakmasın......
    bu konuya son yazışım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 17 Aralık 2014; 18:18:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mimleon kullanıcısına yanıt
    Teknolojiyi sen yarattın zaten ;)

• ne kadar hazımsız ve bencil bir adamsın?

sildim mesajımı,
    rahat ol......

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam af'si belki aynalı dslr makinelere göre yavaştır ama millet abarttıkça abartıyor. Kedide, köpekte, martıda çektim hiçbir sorun yaşamadım gayet iyi yeterli hızda odaklıyor. Karanlık ortamlarda bazen netleme yapmıyor. Bence bu makinenin sorunu sadece bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adanalivlkn1234

Hocam af'si belki aynalı dslr makinelere göre yavaştır ama millet abarttıkça abartıyor. Kedide, köpekte, martıda çektim hiçbir sorun yaşamadım gayet iyi yeterli hızda odaklıyor. Karanlık ortamlarda bazen netleme yapmıyor. Bence bu makinenin sorunu sadece bu.

Millet dediğiniz ben oluyorum galiba. Kaç gun oldu hocam makineyi alalı kaç fotoğraf çektiniz şu ana kadar. Ben her hafta 100 lerce fotoğraf çekiyorum. Bir profesyonel değilim ama makineyi sizden daha iyi yorumlayacağıma inanıyorum. Daha bu pazar günü bir sincapı çekemedim. Hızlı hareket eden şeyleri bu makine ile çekmek çok zordur arkadaşlar. Amatorleri tatmin eder yeni aldığınız ve bu işe yeni başladığınız için hoşunuza gidiyor ama fotoğrafa gönüllüyseniz bu işe emek ve zaman ayıracaksanız bu soylediklerimi yakın zamanda anlayacaksınız bu kadar açık ve net.

üşenmedim bu makineyi almak isteyenler için ufak bir test yaptım.
    en yavaş dslr'lerden birisi olan 1100 d yi en yavaş odaklayan lenslerden birisi olan 50 mm f1.8 ile eos m 18-55 de aynı manuel ayarlarda teste tuttum.
    dikkat ederseniz eos m de ekranan görüntü gelmeden basıyorum yani ne çektyiğinizden bi habersiniz yinede hız ortada.
    http://youtu.be/2yHrfxrfxwo burada 1100d var (en yavaş dslr)
    buda eos mhttp://youtu.be/jiDDlCO4C6U

şimdi birisi çıkıp iyebilir ki bukadarcık hız farkı nedir ne işe yarar, fotoğraf hobisi olmayan yanbi düğün dernek çekecek, manzara çekecek birisi için zerrei miskal önemi yoktur ama fotoğrafı bir hobi olarak icra edecek birisi için bu hız farkı çok çok önemlidir, ben balık tutan amcanın oltası ile çektiği balığı çekebilmek isterim (sizin için zerre önemi yokturona birşey demem) ben türk yıldılarının gösterisini fotoğraflamak isterim, ormanda önüme çıkan sincapı çekebeilmeliyim çünkü o tarz şeyleri çekmek için oraya gitmişimdir, bir ufaklığın yüzündeki ani bir hareketi yakalamam gerekir, çocuk koşarken hızlı olmalıyım vesaire vesaire.
    şimdi son olarak şunuda yazayım bu makine hız haricinde her türlü ihtiyaca uygun fiyatı ile karşılık veren bir makinedir, ve çok çok severek kullanıyorum ama yukarıda allah var bu makineye hızlı diyemem bunu dersem yalan söylemiş olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 17 Aralık 2014; 21:43:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seasis

Arkadaşlar bende bu fotoğraf makinasının küçük oluşu ve büyük sensöründen dolayı dikkatimi çektide otomobilci_x'in dediği gibi bir uçak fotosu çekmek imkansızmı veya çok mu zor veya bir martı fotosu çekmek olağan üstü yetenek mi gerektiriyor.

Basçek'in incelemesinde Murat bey AF si yavaştı Canon bunu toparladı,bir sıkıntısı yok hızlı yapıyor diyor. (yazılım güncellemesi ile) ve giriş seviyesi slr 'lardan daha iyi görüntü kalitesi olduğunu söylüyorlar.Şimdi insanların kafası AF konusunda gerçekten karışıyor kulanan arkadaşlar açıklama yaparlarsa çok faydalı olacağını düşünüyorum.Bir martı ,hareket halindeki futbolcular güzel bir şekilde çekilirmi yoksa martılar uçar kediler kaçar mı ? Teşekkürler.

Eğer ömrünüzde hiç fotoğraf makinesi kullanmadıysanız. Benim gibi cep telefonu kamerasından bu makineye terfi edicekseniz hayatınızda fotoğraf anlamında uçurum değişiklikler olucaktır. Çekilen fotoğraflar gerçekten kaliteli olucaktır gözünüzde ki öyle de. Daha sonra hobiye dönücektir alakanız, Diyafram, enstantene, iso gibi kavramları öğrendikçe çekim tekniklerini de öğreniceksiniz ve merakınız artıcak. Daha sonra makro fotoğrafları gördükçe içiniz gidicek ( Benim gidiyor ) ve siz de öyle şeyler çekmek isticeksiniz ama aparatlarınız olmucak. Araştırıcaksınız ve daha çok şey öğreniceksiniz. Gün gelicek uçan kaçan şeyleri çekmek isticeksiniz fakat zorlanıcaksınız ve bunu farkediceksiniz. O zaman artık daha iyisine ihtiyaç olduğunu anlıcaksınız. Ama ben bunca evre ile uğraşmam -ki bu evreler daha başı gibi bişey- işte yoldan geçenleri çekerim ya da durağan objeleri çekerim derseniz fazlasıyla işinizi görücektir ama özellikle 18-55 ile zoom yapıldığında hareketli nesneleri odaklamasında ileri seviye düşünürseniz yavaşlığını hissediceksiniz. Ama yine de fiyat performans oranı güzel bir makine sıfır klansmanında.

• Daha önceleri yarı profesyonel tarzı fotoğraf makinaları kullandım,ben onları taşımakta zorluk çektim çanta falan herzaman olmuyor hiç olmazsa yanıma aldığım çantaya sığsın büyük sensörlü olsun diye düşündüğüm için bu makinaya kanım ısındı ve hala araştırıyorum ve eksiği telefotoda ve düşük ışıktaki Af ise benim için çok problem değil dahada ilerisi için biraz daha büyük düşünüp canonun orta modelleri için alıştırma olur diyede düşünüyorum.Çünkü mercimek kadar sensörü olan fotoğraf makinalarından artık istediğimi alamıyorum.Bu makinanın taşınabilir olması harika ve body'si basçekler gibi küçük benim için önemli olanda bu ve değişebilir lens olması,fiyat-performans oranı iyi olması beni cezbetti.otomobilci_x dediklerine katılmakla beraber oltadaki balığı tam hakkını vererek çekebilmek için bu durumu 650D kurtarırmı bilemiyorum ama Canon 6D kurtarır oda ileride inşallah.Herkese yorumları için teşekkürler arkadaşlar.

Hareketli görüntüler - gece videoları vs video test buldum izlemek isteyenler göz atabilir
    http://www.youtube.com/watch?v=MmpR5nxhNk8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seasis -- 18 Aralık 2014; 4:07:30 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.