Şimdi Ara

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
866
Cevap
17
Favori
36.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Maşallah hocam teçhizat tam :) Elinize sağlık. Ama kıt lens ile manzara fotoğrafı güzelmiş. 30dk pozlama da cabası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iSpeedy kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam daha iyileri sizin olsun inşlh :) kit lensin kalitesi gerçekten hoşuma gitti polarize filtre ile daha ayrı tadı olacaktır. en kısa zamanda 52mm polarize edinicem... bu makine ile uzun süreli yıldız pozlamalar hayal gibi görünüyor. bu yıldız pozlamadan önce bi 60-70kare filan çekmiştim. yıldız pozlamadan sonra da bi 20-30 kare çektim. sanırım 40-45 dakikadan fazlası zor görünüyor bu batarya ile
  • Benjamin_09 B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Ucuza yedek batarya temin edebilirsiniz hocam. Ben 2 adet almıştım banggood.com'dan. Konunun önceki sayfalarında da paylaşmıştım linklerini. Birkaç kişi daha da almıştı hatta. Ben performansından memnunum bazen kendi bataryasından bile uzun ömürlü oluyor. 10 dolara 2 adet mi ney almıştım. 3 Tane batarya ile baya gidiyorum ben :) Eğer Polarize filtre alırsanız da bizlerla paylaşmayı unutmazsanız seviniriz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: puncover

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: puncover

Bu makina aynasız değil mi? Bunların da mı shutter ömrü var acaba? Time lapse çalışmaları yapacağım için bunu almayı düşünüyordum. Yardımcı olur musunuz?

Aynasız ve perde ömrü var elbette ki.

Şu kaynakta 1 tane EOS-M'in 20.001 - 35.000 fotoğraf arasında ömrünün bittiği bilgisi var.
    http://www.olegkikin.com/shutterlife/canon_eos_m.htm
    Bu siteyi incelerseniz her zaman aynı modelin aynı sayıda perde ömrünün bitmediği bilgisini de görebiliyorsunuz. Yani bu perde öyle kesin şu sayıda biter diye bir şey söz konusu değil.

Mesela yaygın bir modele bakalım,http://www.olegkikin.com/shutterlife/canon_eos650d.htm
    Göreceğiniz üzere kimi 650D makinaların 10.000, 20.000, 35.000'de perde ömrü bitmiş. Nerede ise 10'da 1'lik bir oranda.

Aynasız makinalardan tek bu makinaya kanım ısındı. Fiyat performansta şuan çok iyi durumda sanırım. Ben elektronik perde kullanıyor sanıyordum. Ancak ben daha çok timelapse çalışması için kullanacağım. Neredeyse haftada 3000 4000 fotoğraf çekilir sanırım. Full elektronik perde kullanan bir alet bulsam bir

Fujifilm X-T1 hem mekanik hem elektronik perde kullanır. ikisi arasında seçim yapabiliyorsunuz. mekanik perde 1/4000 elektronik perde ile 1/32000 zamanlarına kadar elde edebilirsiniz.

hocam yedek batarya olayı sorun değil fakat sürekli pozlamada batarya değişimi gibi bir durum olamıyor. ondan yıldız pozlamalarında yetersiz açıkcası
  • kendi bataryası 876ma
    ben çinden 2000ma getirttim
    470 fotoluk (raw) çektim, sonrasında hala 1/4 güç vardı
    tavsiye ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mimleon kullanıcısına yanıt
    Aldiginiz pilin bir linki var mi hocam

• 2 sipariş vermiştim,
    şarz cihazı + batarya (2300 ma)
    ve iki bataraya,
    böylece 4 bataryam olmuşru, abartmışım sanırım,
    ama sudan ucuz olunca dayanamamıştım...

işte şarz cihazlı olan

http://www.dx.com/p/dste-lp-e12-2300mah-li-ion-battery-dc136-us-plug-charger-for-canon-eos-m-100d-more-black-356572#.VapiS0q3yrU

tavsiye ederim

• Merhabalar cihazdan (eos m) sensör den kaynaklı pixel hatası alıyorum normal mı örnekler aşağıda sol alt köşlerde daha belirgin..
    http://fs2.directupload.net/images/150719/n4vjthvs.jpg

http://fs1.directupload.net/images/150719/d9nawjv9.jpg

Not:cihaz 1,5ay lık canon eurasia garantili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekno_gus -- 21 Temmuz 2015; 15:33:47 >

• tekno_gus kullanıcısına yanıt
    İlk resimde sanki balık gözü efekti verilmiş gibi. Eğer normal bir şekilde çektiyseniz ayarlarınız felan normalde ve sonuç böyle oluyorsa sorun var demektir. Bi yazılım güncelleyin sıfırlanması adına. Tekrar deneyin olmadı garanti felan artık
    Uzun pozlamada olabilir böyle şeyler. Uzun pozlama kumlanma giderici özelliği açık mı? O özellik açıksa uzun pozlamada beklediğiniz süre 2 katına çıkar ama büyük oranda temizlenir bu noktalar.
    Sonradan bir işlem yapmadım genel de av modun da çekiyorum makinenin için de böyle bir efek modu varmı bilmiyorum belki eşim getirmiş olabilir siz söyleyince farketim fotograflar da eğim var ama makinenin ayarlarını sıfırladık bide ayarlarda sensör temizleme yaptık beyaz hatalar gitti ama düşük ışık ta kırmızı hatalar yine cıkıyor. Eşim öğlen servise vermiş.. Artık yapacak bişey yok.....

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Kumlama gidericiyi en son ayara getirmiştim belki beyaz noktalar ondan olabilir çünkü ayarları sıfırlayınca beyaz hatalar gitti ama düşük ışık kırmız hataları gene veriyor uzun pozlama ile ilgili mi emin değilim bence değil çünkü gündüz hem beyaz hem kırmız hatalı fotolar var ama bu kadar bariz değil

2 tip kumlanma giderici vardır. Biri yüksek iso sebebiyle yapılan diğeri ise uzun pozlamadan dolayı. En son ayara getirdim dediğiniz yüksek iso ile alakalı olan. Eos M kullanmıyorum da menüde 2 tip kumlanma giderici ayarı var mı? Mesela 15sn uzun pozlama yapıyorsanız ve 30sn sürüyorsa o özellik açık demektir çünkü dediğim gibi süre 2 katına çıkar. Gündüz de varsa bilemem ama gece çıkanlar genelde uzun pozlamadandır.

İşallah sorunsuz bir süreç geçirirsiniz hocam.

• Merhaba arkadaşlar. EOS M makinemi 600 TL'ye satıyorum.
    06.12.2014 tarihinde Mersin Kipadaki Bimeks'ten aldım. Telefon alacağım için satıyorum. (Asus zen phone 2, lg g2, g3 beat telefonları ile takas düşünebilirim) Ekranında küçük bir kılcal çizik var, onun dışında kozmetik olarak tertemiz.
    Almak isteyen varsa iletişime geçebilir.
  • Konuyu canlandıralım birazcık :) Eos m ve nd filtre ile yaptığım bir şelale pozlaması. bu direk makineden çıkan fotoğrafın boyutu küçültülmüş halidir. Şuan yıllık izinde memlekette ailemin yanında olduğumdan raw işleyecek pc bulamadım malesef. aw olarak işlenmiş versiyonunu da paylaşırım en kısa zamanda

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benjamin_09 -- 25 Temmuz 2015; 23:42:08 >

• Benjamin_09 B kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık hocam çok güzel bir kadraj yakalamışsınız Kit lens ile mi çektiniz?

Evet hocam kit lens ile cekildi

• Bu ürünün hic stoğu kalmamis. Nerden bulabilecegimi bilen var mi acaba? Ya da teşhir ürün alınır mı sizce?

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.