Şimdi Ara

canon ve nikon farkı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nikon D300 yada Nikon D2xs modelleri ile Canon 450D özellik olarak aynı sayılır dolayısıyla bu iki makinayı karşılaştırmak istedim ama aradaki fiyat farkı çok fazal. canon 1500 ytl civarı iken nikon neden 4000-5000ytl civarında bu farkı oluşturan nedir?

Nikon D2x

6000 YTL ~
    Marka Nikon
    Model D2X
    Çözünürlük 12.40 Mpixel
    Maksimum çözünürlük 4288x2448
    Minimum çözünürlük 1600x1064
    Sensör boyutları 23.7x15.7mm
    Sensör tipi CMOS
    Optik Zoom n/a
    Odak uzaklığı çarpanı 01.May
    Geniş açı zoom (mm) n/a
    Tele zoom (mm) n/a
    Dijital zoom n/a
    Otomatik odaklama Evet
    Manuel odaklama Evet
    Odak uzaklığı (cm) n/a
    Makro odak uzaklığı (cm) n/a
    Flaş modları n/a
    Bellek türü CompactFlash type I
    CompactFlash type II
    Microdrive
    ISO oranı 100 - 800
    Diyafram önceliği Evet
    Geniş açı minimum diyafram n/a
    Geniş açı maksimum diyafram n/a
    Telefoto minimum diyafram n/a
    Telefoto maksimum diyafram n/a
    Çekim hızı önceliği Evet
    Minimum çekim hızı (sn) B+30
    Maksimum çekim hızı (sn) Oca.00
    Seri çekim (kare/sn) 8
    Dahili flaş Hayir
    Harici flaş Evet
    Harici flaş türü Hot-shoe
    Metrajlama Centre weighted
    Matrix
    Spot
    Pozlama telafisi -5EV - +5EV with 1/3, 1/2, 1 step
    Beyaz ayarı
    Video çekimi Hayir
    Sesli video çekimi Hayir
    Maksimum video çözünürlüğü n/a
    Minimum video çözünürlüğü n/a
    Kare sayısı (kare/sn) 0
    Ses kayıt Evet
    Optik vizör Evet
    Elektronik vizör Hayir
    LCD ekran Evet
    LCD ekran boyutları 2.5-inch
    LCD çözünürlüğü (piksel) 235
    Kendi kendine çekim Evet
    USB bağlantısı USB 2.0
    Video çıkışı Evet
    Firewire Hayir
    Bluetooth Hayir
    Resim formatı JPEG
    NEF
    TIFF
    Pil-Batarya türü Li-Ion
    Ağırlık 1070g.
    Boyutlar (mm) 157.5x149.5x85.

Canon EOS 450 D

1100 YTL ~
    Marka Canon
    Model EOS 450D
    Çözünürlük 12.40 Mpixel
    Maksimum çözünürlük 4272x2848
    Minimum çözünürlük 2256x1504
    Sensör boyutları 22.2x14.8mm
    Sensör tipi CMOS
    Optik Zoom n/a
    Odak uzaklığı çarpanı 01.Haz
    Geniş açı zoom (mm) n/a
    Tele zoom (mm) n/a
    Dijital zoom Hayir
    Otomatik odaklama Evet
    Manuel odaklama Evet
    Odak uzaklığı (cm) n/a
    Makro odak uzaklığı (cm) n/a
    Flaş modları anti red-eye
    auto
    fill in
    off
    slow flash
    Bellek türü SDHC
    Secure Digital
    ISO oranı auto, 100, 200, 400, 800, 1600
    Diyafram önceliği Evet
    Geniş açı minimum diyafram n/a
    Geniş açı maksimum diyafram n/a
    Telefoto minimum diyafram n/a
    Telefoto maksimum diyafram n/a
    Çekim hızı önceliği Evet
    Minimum çekim hızı (sn) Bulb+30
    Maksimum çekim hızı (sn) Oca.00
    Seri çekim (kare/sn) 3,5
    Dahili flaş Evet
    Harici flaş Evet
    Harici flaş türü Hot-shoe
    Metrajlama Centre weighted
    Evaluative
    Spot
    Pozlama telafisi -3EV - +3EV with 1/2 or 1/3EV steps
    Beyaz ayarı Auto
    Cloudy
    Daylight
    Flash
    Fluorescent
    Shade
    Tungsten
    Video çekimi Hayir
    Sesli video çekimi Hayir
    Maksimum video çözünürlüğü n/a
    Minimum video çözünürlüğü n/a
    Kare sayısı (kare/sn) 0
    Ses kayıt Hayir
    Optik vizör Evet
    Elektronik vizör Hayir
    LCD ekran Evet
    LCD ekran boyutları 3-inch
    LCD çözünürlüğü (piksel) 230
    Kendi kendine çekim Evet
    USB bağlantısı USB 2.0 Hi-Speed
    Video çıkışı Evet
    Firewire Hayir
    Bluetooth Hayir
    Resim formatı JPEG
    RAW
    RAW - JPEG
    Pil-Batarya türü Li-Ion
    Ağırlık 475g.
    Boyutlar (mm) 129x98x62

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hilgin -- 11 Eylül 2008; 10:33:07 >

• karşılaştırmada olan nikon modelleri üst sınıfa denk gelen modeller canonda karşılık olarak xxD serisi 40D 50D gibi modellerin rakipleri xxxD modeller giriş seviyesi nikonda karşılıkları Dxx şeklinde isimlendiriliyor

farklara gelince bildiğim kadarıyla canon 450 plastik gövdeye sahip nikon D300 ve D2xs magnezyum gövdeye sahip d2xs toza suya karşı izole edilmiş falan fişman
  • hocam forumun en bomba karsilastirmasi olmus ve hakkaten de Nikon D2X sahipleri neden Canon 450D almadik diye uzulmuslerdir.
    fiyat farki agirliktan kaynaklaniyor birisi 1kg uzerinde digeri yarim kg bile degil
    saka bir yana da birisi ust sinif model digeri giris seviyesi.
    Bence ozellikler disinda bir de makinlerin resimlerine, uzerlerindeki tuslara da falan da bakin derim ben farklari biraz daha ortaya cikar
  • ama nikonda 12 megapixel ve üstü makineler sadece bunlar. canon da ise 450d yi seçtim. diğer özelliklerde aynı sadece kasasımı bu fiyat farkını veriyor. yada 450d ye karşılık gösterebileceğiniz nikon makine nedir?
  • nikon d2x nikonun pro seviyesi fotoğraf makinesi sınıfında canon 450d ise canon'un en alt seviyesi. yoksa sence de garip değil mi o kadar fiyat farkı? canon 1ds mark3 10000 ytlnin üzerinde
  • :) ben çok bilgili değilim buı konuda o yüzden doğru olanı bulmaya çalışıyorum. peki nikon d80 mi canon 450 d mi desem?
  • su anda makine secerken ki tek kistasinizi megapixel mi? DSLR almak istediginize emin misiniz?
    Nikon'un 450D gibi giris segmentinde olan makineleri D40,D60,D80,D90 dir.

quote:

Orjinalden alıntı: Hilgin

ama nikonda 12 megapixel ve üstü makineler sadece bunlar. canon da ise 450d yi seçtim. diğer özelliklerde aynı sadece kasasımı bu fiyat farkını veriyor. yada 450d ye karşılık gösterebileceğiniz nikon makine nedir?
  • canon 1ds mark3 ın nikonda karşılığı nedir?
  • quote:

:) ben çok bilgili değilim buı konuda o yüzden doğru olanı bulmaya çalışıyorum. peki nikon d80 mi canon 450 d mi desem?

simdi bu soru emin olun forumda yuzlerce kere tartisilmistir bence o forumlari arayin internette baska kaynaklara bakin hem bu forumlari okuyarak bilgili de olmus olursunuz.lakin su anki durumda DSLR almaniz halinde fotograftan cok soguyabileceginiz gibi bir izlenim edindim.ya da direk slr almadan manuel ayarlari olna bir kompak ile baslayabilirsiniz cunku yanlis anlamayin ama su anda bana gore hem D80 hem de 450D sizin icin uygun gorunmuyor.
  • kendime alıyor olsaydım ok ama ben şahıs olarak kendime almıyorum şirkete alıyoruz maalesef ve ben model belirliyorum :) pek de anlamadığım için ikisi arasında gidip geliyorum, daha soğrusu kim ne derse hangisine kafam yatarsa ona yöneliyorum desem yalan olmaz. ürün çekimi vs. yapacağız iyi bir makine olsun istiyoruz.
  • canan mı neriman mı? başlık güzelmiş
  • Ust sınıf makinalar daha dayanıklı, daha uzun omurlu, daha gelismis islemcilerle yapılırlar. Mesela perde sistemi omru, ısık olcum sistemi, netleme nokta sayısı, visor un prizma olması, buffer ve islemci gucunden dolayı seri cekimin daha hızlı olması, cross type sensor sayısının fazla olması, profesyonel kullanıma uygun menu ve tusların yerlesimi vs vs gibi bir suru detay ve etken var. 2 makinayıda alıp bir kac ay kullanıp hakim olunca 450d oyuncak gibi gelecektir.

Ben giris seviyesi pentax k100d super alıp 2 ay kadar kullandım. Makinayı iyice tanıdım sonra bir ust model K10D ye gectim. Arada bir dunya fark var.

Sınıf yukseldikce pro kesimin ihtiyaclarına gore yapılıyor. Cunku giris seviyesi makinalar klasik ev kullanıcıları iken, ust seviye makinalar futbol, savas, doga, magazin vs fotografcılıgı gibi surekli zor sartlarda aktif kullanılan, hata affetmeyen yerlerde gorev yapıyorlar. Ev kullanıcısı aman tozlandı, cizildi, carptı derdiyle ugrasırken pro kesim bunlarla vakit kaybetmez. Elleri hic makinadan ayrılmaz. Ona gorede pro makinalar dayanıklı hızlı ve guclu oluyorlar. Zorlu sartlarda yarı yolda bırakmaması icin ne gerekiyorsa o yonde uretiliyorlar.

• bence o zaman yapacaginiz cekimleri,ne tur urunler cekeceginiz vesaire anlatip sadece makine degil yanina lens onerisi de alabileceginiz bir baslik ya da konu daha dogru olurdu gibime geliyor cunku is makinede bitmeyecek bir de lens sorusu cikacak ortaya.

quote:

kendime alıyor olsaydım ok ama ben şahıs olarak kendime almıyorum şirkete alıyoruz maalesef ve ben model belirliyorum :) pek de anlamadığım için ikisi arasında gidip geliyorum, daha soğrusu kim ne derse hangisine kafam yatarsa ona yöneliyorum desem yalan olmaz. ürün çekimi vs. yapacağız iyi bir makine olsun istiyoruz.
  • :) doğru bildiniz lens işi de var ama yine benim bilidğim kadarı ile lens in de büyüklüğü zoom ile ilgili değil mi. bizde çok uzak çekimler yapmayacağız. o yüzden 18-55 lens yetmez mi.
  • quote:

:) doğru bildiniz lens işi de var ama yine benim bilidğim kadarı ile lens in de büyüklüğü zoom ile ilgili değil mi. bizde çok uzak çekimler yapmayacağız. o yüzden 18-55 lens yetmez mi.

kastettigim zoom degildi bu konuda ustadlar daha iyi yardimci olurlardi ama size 18-55 de yeter bence
  • ne ile ilgili peki ne çekiceksiniz onu belirtinde ona göre birşeyler yazalım
  • Madem şirkete alınıyor ve kimse anlamıyor al bi D90 kurtul. "Video çekiyomu abi bu" diyenlere de mahçup olmazzsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xbagci

Madem şirkete alınıyor ve kimse anlamıyor al bi D90 kurtul. "Video çekiyomu abi bu" diyenlere de mahçup olmazzsınız.

+1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.