Şimdi Ara

Canon Vs Nikon Yardım Lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Digital SLR fotoğraf makinesi almak istiyorum.almak istediğim sebeb öncelikle hobi ve mesleki olarak kullanmak.(muhabirlik ve gazetecilik alanlarında) bu makinelerin,kaliteleri özellikleri hakkında bilgimin olduğunu söyleyemem.kendi çapımda bir kaç model araştırdım fakat hangisi iyidir neye göre ne ölçü alınır kalite açısından pixel mi vs vs mi ? Canon ve Nikon makinelerinin modellerinden birini almaya karar verdim şimdi olur yada olmaz ancak en azından alıcağım zaman yapıcağım seçimin isabetli olmasını istedim...bir kaç tane örnek olsun diye modellerin linklerini veriyorum sizce hangisini seçmeliyim? ayrıca kısa film vs çekebileceğim video kalitesi olarak önerebileceğiniz model nedir? siz ne önerirsiniz teşkkürler...

CANON

http://www.bimeks.com.tr/urun/1107/116704/canon-eos-550d-18-135-is-kit.aspx#

http://www.bimeks.com.tr/urun/1107/105740/canon-eos-500d-18-55-is-kit.aspx

NİKON

http://www.bimeks.com.tr/urun/1107/101651/nikon-d90-18-105mm-vr-kit.aspx

http://www.bimeks.com.tr/urun/1107/115201/nikon-d90-18-55mm-vr-kit.aspx#

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=88246&ad=NiKON-D5000-18-55-MM-KiT-D-SLR-Dijital-Fotograf-Makinalari

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=94428&ad=NiKON-D3100-18-55-MM-KiT-D-SLR-FOTOGRAF-MAK-Dijital-Fotograf-Makinalari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red mercury -- 2 Mart 2011; 0:43:26 >

• 1 ay bekle yoksa pisman olursun.

(Bknz. D5100, 600D)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem

1 ay bekle yoksa pisman olursun.

(Bknz. D5100, 600D)

süre hiç sorun değil kalite olması önemli...peki siz olsaydanız bunlardan hangisini seçerdiniz?
  • Canon 550d ve Nikon d90 a yönelin diğer modellerle fazla ilgilenmeyin derim .. 2 makina arasında aman aman farklar yok 550d nin 1080 p çekmesi bir adım öne çıkarsada d90 daki sağlam body , 18-105 kitlens , 2. lcd kısa yol tuşlarının bolloğu vs gibi özelliklrle bir oluyorlar..

Canon 550d ile d90 arasında önemli bir body farkı var elleriniz büyükse 550d yi elinize oturtmanız zor..

Fiyat perfomans bazında 2 makinada iyidir , fotoğraf karşılaştırmalrına bakın ve makinalarla çekilmiş fotoğrafları inceleyin , daha sonra bir tekno markette 2 makinayıda detaylı inceleyin vizör body ele oturuş kullanım menüler..vs seçiminizi ona göre yapın..

2 makinada sizi pişman etmez seçimlerinzde kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

Canon 550d ve Nikon d90 a yönelin diğer modellerle fazla ilgilenmeyin derim .. 2 makina arasında aman aman farklar yok 550d nin 1080 p çekmesi bir adım öne çıkarsada d90 daki sağlam body , 18-105 kitlens , 2. lcd kısa yol tuşlarının bolloğu vs gibi özelliklrle bir oluyorlar..

Canon 550d ile d90 arasında önemli bir body farkı var elleriniz büyükse 550d yi elinize oturtmanız zor..

Fiyat perfomans bazında 2 makinada iyidir , fotoğraf karşılaştırmalrına bakın ve makinalarla çekilmiş fotoğrafları inceleyin , daha sonra bir tekno markette 2 makinayıda detaylı inceleyin vizör body ele oturuş kullanım menüler..vs seçiminizi ona göre yapın..

2 makinada sizi pişman etmez seçimlerinzde kolay gelsin..

çok teşekkür ederim...öncelikle dediğiniz gibi belirli modellere yönelicem ve incelmesini tekno markette yapıcam.dediğiniz gibi ele oturan vs ona göre de seçimi yapmalı... çok teşekkür ederim...

• D5100 henuz lanse edilmedi, ozelllikleride dolayisiyla aciklanmadi. Bu sebeple su diuemiyorum. Ama 5100 3100 den iyi ve bazi eksikleri kapatilmis olacagi 600d icin iyi bir rakip olacagi kesin. Bende 550d alacaktim 1 hafta once ama vazgectim 5100 aciklanmasini bekliyorum acikalansin ona gore karar verecem. Bence biraz hekleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem

D5100 henuz lanse edilmedi, ozelllikleride dolayisiyla aciklanmadi. Bu sebeple su diuemiyorum. Ama 5100 3100 den iyi ve bazi eksikleri kapatilmis olacagi 600d icin iyi bir rakip olacagi kesin. Bende 550d alacaktim 1 hafta once ama vazgectim 5100 aciklanmasini bekliyorum acikalansin ona gore karar verecem. Bence biraz hekleyin.

görüşleriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim sağolun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kalite olarak hepsi çok güzel makineler ama benim önerim
    canon 500d 550d
    nikon d90
    pentax k-r dir.
    nikon d5000 ve d3000 almanız durumunda AF motoru olmamasından dolayı alacağınız lenslerde ek maliyetler gelecektir, ucuz olan ikinci el bir AF motorsuz lens alamayacak ve mecburen af motorlu lens almanız gerekecek.
    sıfır olarak 200tl ye 50mm 1.8 lens alamayacak, yerine mecburen 50mm f1.4 almak zorunda kalacaksınız.
    bu da sizin toplamda lensler ile birlikte bir d90dan daha fazla para vermeniz fakat daha alt düzey bir gövdeye sahip olmanız anlamına gelecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeofizikci

kalite olarak hepsi çok güzel makineler ama benim önerim
    canon 500d 550d
    nikon d90
    pentax k-r dir.
    nikon d5000 ve d3000 almanız durumunda AF motoru olmamasından dolayı alacağınız lenslerde ek maliyetler gelecektir, ucuz olan ikinci el bir AF motorsuz lens alamayacak ve mecburen af motorlu lens almanız gerekecek.
    sıfır olarak 200tl ye 50mm 1.8 lens alamayacak, yerine mecburen 50mm f1.4 almak zorunda kalacaksınız.
    bu da sizin toplamda lensler ile birlikte bir d90dan daha fazla para vermeniz fakat daha alt düzey bir gövdeye sahip olmanız anlamına gelecek.

çok teşşekür ederim gerçekten buradan edindiğim bilgilerle iyi bir seçim yapıcağım sonunda.D3000 de AF motoru olmadığını belirtmişsiniz.peki D3100 de AF motoru var mıdır ? yada canon 500d modelinde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red mercury -- 3 Mart 2011; 2:25:07 >

• Canonlarin hic birinde af motoru yok nikonlardada giris seviyesinde.
  • canondada bu af motoru yoktur ama lensleri hepsinde af motoru var, bu yüzden ucuza temin edebileceğiniz motorsuz lens yada pahalıya alacağınız motorlu lens yok.
    bu ayrım nikonda vardır.
  • ELİMDE 2 ADET SIFIR KUTUSUNDA CANON SX20 VAR. FİYATI 600 TL

emreerdem78xx@hotmail.com ve 0 506 401 68 87 den ulaşabilirsiniz.

SAHİBİNDEN COMDA EMREERDEM78 KULLANICI ADIMLA PROFİLİMİ VE ÜRÜNÜ GÖREBİLİRSİNİZ.

2009 DAN BERİ SX10 SX20 VE SX30 GETİRİYORUM ABD DEN ORJİNAL BEST BUYDAN ALINIP ELDEN GETİRİLİYOR.

CANON SX20 LER ELİMDE HAZIR . ANKARA İÇİ ELDEN DE TESLİM YAPABİLİRİM.

ÜRÜNLER KUTU İÇERİGİYLE VERİLECEKTİR.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.