Şimdi Ara

ÇAP yaparak alınan diploma nasıl oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben bu sene öss'ye giriyorum.istediğim bölüm inşaat mühendisliği.ancak iyi üniversitelerin inşaat bölümleri çok
    yüksek puan istiyor.
    acaba diyorum istediğim üniversitenin herhangi bir bölümüne yerleşip orada inşaat mühendisliği ile ÇAP yapsam olur mu?
    ÇAP'tan bölüm bitirince diplomada ikinci anadal olarak belirtiyormu? Yoksa ÇAP'tan alınan inşaat mühendisliği diplomasının
    normal bölüm bitiren öğrencilerin diplomasından bir farkı yok mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

ÇAP Diploması Hakkında Bilgiler

ÇAP (Çift Anadal Programı) diploması, üniversite öğrencilerine aynı anda iki farklı anadal programını tamamlama fırsatı sunan bir eğitim programıdır. Bu sayede öğrenciler, iki farklı alanda uzmanlık sahibi olabilir ve iş piyasasında daha rekabetçi bir konuma gelebilirler.

ÇAP diploması, öğrencilerin iki farklı anadal programını aynı anda almalarını ve dört yıllık bir sürede tamamlamalarını sağlar. Bu programlar genellikle beş yıllık lisans programlarından daha kısadır. Öğrenciler, her iki anadal programının da gerekliliklerini yerine getirerek ÇAP diploması almaya hak kazanırlar.

Çift Anadal Diploması Örnekleri

ÇAP diploması ile alınabilecek çift anadal kombinasyonlarına örnekler şunlardır:

• İşletme ve Bilgisayar Bilimleri
    • Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler
    • Matematik ve Fizik
    • Psikoloji ve Sosyoloji

Çift anadal diploması, öğrencilerin iki farklı alanda bilgi ve beceri edinmelerine olanak tanır. Bu sayede, öğrenciler disiplinler arası bir bakış açısı geliştirirler ve çok çeşitli kariyer fırsatları için hazırlanırlar.

Çift Anadal Diploması Ne İşe Yarar?

Çift anadal diplomasının birçok faydası vardır. Öncelikle, öğrencilere iki farklı alanda uzmanlık kazandırır. Bu, iş piyasasında daha rekabetçi olmalarını ve daha yüksek maaşlı işlere başvurmalarını sağlar. İkinci olarak, öğrencilere disiplinler arası bir bakış açısı kazandırır. Bu, kompleks sorunları çözme ve yenilikçi fikirler üretme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Son olarak, öğrencilere iki farklı alanda kariyer yapma esnekliği sağlar.

Eğer ÇAP diploması ile ilgileniyorsanız, üniversitenizin akademik danışmanlarına veya bölümlerine başvurarak daha fazla bilgi alabilirsiniz. ÇAP diploması, kariyer hedeflerinizi ilerletmek ve iş piyasasında öne çıkmak için değerli bir seçenek olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çap ne
  • ÇAP : Çift Anadal Programı

Valla bende düşünmüyor değilim. Durumun iyi ama çok zor olduğunu söylüyorlar
  • Benim çift yapan arkadaşlarım var.Çap yapmak o kadar basit değildir.Öncelikle ortalaman çok iyi olmalı.Alttan dersin olmamalı.Ayrıca dersleri almak problem oluyor.Çap yaptığın bölümle senin esas bölümün farklı olan derslerini alıyosun.Bu durumda bölümünün 2. öğretimi yoksa çabuk cozutursun.Dersler çakışır ve derse gitmezsen ne yapacan sınavda?Oldukça zor olsada yapılması mümkündür.

Senin esas soruna gelelim.Diplomada ne fark oluyor demişsin.Ben yıldız teknikten den mezun birinden öğrendim.Endüstri ve kimya müh bitirmiş.Bölümünün olduğu yerde ikiside yazıyormuş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdenar

Benim çift yapan arkadaşlarım var.Çap yapmak o kadar basit değildir.Öncelikle ortalaman çok iyi olmalı.Alttan dersin olmamalı.Ayrıca dersleri almak problem oluyor.Çap yaptığın bölümle senin esas bölümün farklı olan derslerini alıyosun.Bu durumda bölümünün 2. öğretimi yoksa çabuk cozutursun.Dersler çakışır ve derse gitmezsen ne yapacan sınavda?Oldukça zor olsada yapılması mümkündür.

Senin esas soruna gelelim.Diplomada ne fark oluyor demişsin.Ben yıldız teknikten den mezun birinden öğrendim.Endüstri ve kimya müh bitirmiş.Bölümünün olduğu yerde ikiside yazıyormuş.

2. öğretimim ve çok zor olduğunu biliyorum. Ama üniden boş olarak çıkmak istemiyorum. Bölüm inşaat müh.

• her üniversitede yapılabiliyor mu bu iş?
  • bu hayal öss ye hazırlanan çoğu gençte vardır, ben de düşünürdüm, işim gücüm yok üniversitede tek yapmam gereken ders çalışmak stres yok, oohhh iyi bi ortalama yaparım bursları toplarım, çift anadal da yaparım ...

gel gör ki olmuyor işte öyle çook çalışmak lazım çook
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sınıfımda 5 arkadaş inşaat okuyorlar ve makineden çift anadal yapıyorlar.Evet güzel bi olay ancak sana pek bi getirisi yok.Çünkü hem inşaat hemde makine mühendisliğini aynı anda yapamıyorsun.Çift diploman oluyor sadece.Ya inşaat mühendisleri odasına,ya da makine mühendisleri odasına kayıt yaptırman lazım.Yani iki odaya kaydolamıyorsun
  • çap yapmak hayalden öteye gitmez benden demesi
  • hahahaa .sen daha össde inşaat kazanamıyorsun,gidip üni.de çapmı yapacaksın.....

kusura bakmada aklını başına topla össye çalış.....
  • ÇAP düşünmek için evvela Bir üniversite kazanmak, hazırlığı da geçip 2 seneyi de alttan ders bırakmadan tamamlamak lazım. Daha gidecek çook yol var :)

Ama kazanabiliren bir başlayınca çabuk bitiyor :)

2. sınıf borçsuz tamamlandıktan sonra, ÇAP başvurusu için Rektörlüğe müracaat eder, ona göre bölümler için extradan dersler alır, 3. ve 4. sınıfta Her dönem 9 ilâ 11 tane ders vererek çift anadal eğitimini tamamlamış olursun. Tabi seçecegin 2. anadala bağlıdır . Adamı zorlar, hele hele Örgün öğretim zamanında standard dersler çok zorlarken üstüne 2. anadal girdiğinde kafa kaşımaya vakit kalmaz.
    Tabi Üniversitedeki Özgür Sosyal Ortamı görünce dersler hususunda yelkenler suya inince o iş direkt hayale kalıyor...
    Ha ineklersen bitiyor ama..

Ama çift diploma sahibi olursun.

Bir de ÇAP yapacaksan, okudugun bölümün de alakalı olması lazımdır. Mesela İşletme okuyana tutup Mühendislik'te ÇAP yaptırmazlar. Yani yine de hedefini yakından vurman lazım ÖSS de...

• quote:

Orjinalden alıntı: tomiken

arkadaşlar ben bu sene öss'ye giriyorum.istediğim bölüm inşaat mühendisliği.ancak iyi üniversitelerin inşaat bölümleri çok
    yüksek puan istiyor.
    acaba diyorum istediğim üniversitenin herhangi bir bölümüne yerleşip orada inşaat mühendisliği ile ÇAP yapsam olur mu?
    ÇAP'tan bölüm bitirince diplomada ikinci anadal olarak belirtiyormu? Yoksa ÇAP'tan alınan inşaat mühendisliği diplomasının
    normal bölüm bitiren öğrencilerin diplomasından bir farkı yok mu?

çift anadal programı her üniversitede farklı olarak uygulanıyor. bazı üniveristelerde kendi alanınınza yakın bölümlerle - örneğin makine müh + end. müh gibi- çap yapılabiliyorken, bazılarında ise bölüm farkı gözetmeksizin - işletme + makine müh. gibi - yapılabiliyor. ben birinici alanım olan iktisat yanında matematik mühendisliğinde çap yaptım. çift anadal programında ikinci dalın diploması diğer normal mezunlarınkiyle aynıdır. hiçbir farkı yoktur. ancak çap yapmanın öyle kolay bir iş olmadığını kesinlikle söyleyebilirim. bazı günler 10-12 saat derse girmek zorunda kalabilirsin ve vize-final zamanlarında sınavların birbiriyle çakışma olasılığı da cabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JSBach -- 21 Şubat 2009; 19:07:37 >

• Arkadaşlar zaten herşeyi belirtmiş hemen hemen. Bölümü kazanacak kapasiten yoksa zaten başaramazsın buna emin ol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.