Şimdi Ara

Capital' i Okuyupta Anlayan Varmı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Baslıkta da söyledegim gibi; gecen ay arkadasımla bir inatlasma sonucu marks ın kapital kitabına basladım. zorla 400. sayfaya geldim fakat ne yalan söyleyeyim çok agır geldi... Çok merak ettim okuyupta anlayan var mı diye..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirdeniz -- 1 Ocak 2008; 4:14:31 >

• Neyse zaten olacagınıda zannetmiyordum. Ozur dilerim topic kirligi icin
  • propaganda gibi bir amacım yok ama das kapital'i okumaya gerek görmem. yani başarısızlığı çeşitli delillerle sabit bir ideolojiyi anlatan bir kitap ve çok ağırdır, inanın elinize bir şey geçmez. okuyup da kazandıracağı herhangi bir şey yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Robin Hood Theory

propaganda gibi bir amacım yok ama das kapital'i okumaya gerek görmem. yani başarısızlığı çeşitli delillerle sabit bir ideolojiyi anlatan bir kitap ve çok ağırdır, inanın elinize bir şey geçmez. okuyup da kazandıracağı herhangi bir şey yok.

Aynı ideolojiye karşı olsamda karşıtlıklardan faydalanmak gerektiğini düşünüyorum. O ideolojiye yakın olanlarında karşıt fikirleri okumalarını ve değerlendirmelerini dilerim. Dünyanın seyrinde etkili olmuş bir fikir akımı benim açımdan son derece itici olsa bile içeriğinin tümüyle işe yaramaz olacağı fikri bana herzaman yanlış geliyor.
    Kitaba gelince evet ağırdır ama bu hususta özellikle ekonominin dinamikleriyle ilgili altyapınız yetersiz gelmiş olabilir. Bu yüzden konunun yardımcı kaynaklarla (karşıt yada benzer) desteklenmesi alacağınız verimi arttıracaktır.

• yok anniyan
  • düşüncelerine cok deger verdiğim birisi bana das capital in okundugunda herkesin bazı anlamlar cıkarabilecegi bir kitap oldugunu söylemişti.ben okumadım şahsen ama bir insann anlamaya calışması degilde sedece belli kısımlarından kendine pay edinmesi gereken bir kitapmış.

ama daha ne oku dendi ne de arkads cevremde muhabbeti geçti
  • ben okumak istiyorum ama kütüphanede bulamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • okumaya çalıştım olmuyor
    yani siz olsanız 2+2=5 olan bir problemi anlamaya çalışırmısız
  • yaw iyi de ekonomist değilseniz ya da ekonomiden iktisattan anlamıyorsanız tabi ki de bir şey anlamayacaksınız bu kadar basit. illa yok şu şöyle bu böyle demeye gerek yok
  • Temel Ekonomi bilgisi, iktisadi ve mali konular hakkında en azından giriş seviyesinde bilgisi olmayan birisi için ağır kaçacağını düşündüğüm bir kitaptır. İlk Cildini Marx, ikinci ve üçüncü cildini yanılmıyorsam Marx’ın yarım kalan notlarını da düzenleyerek Engels yazmıştır. Kitap aslen bir felsefe kitabıdır ama kapitalist düzene getirdiği eleştiriler sebebiyle çok fazla iktisadi kavram içerir. Ayrıca geleceğe yönelik çok güzel öngörülere de sahiptir bu kitapçık. Maalesef Maliye 4. Sınıf öğrencisi olmasına karşın bu kitabı okuyup bir gram anlayamayan maliyeceler de sahip olduğumuzu bana kanıtlamıştır bu kitap.

Yine belirteyim bu kitap dünyada İncilden sonra, farklı dillere en çok çevirisi yapılmış ve yine incilden sonra en çok satan kitaptır. Belli bir entelektüel birikime ulaşmayı amaç edinmiş her insan evladının "okuması" gereken kitaptır. Türkçe çevirisi SOL Yayınlarından çıkmıştır 2106 sayfadır 3 cildin toplamı. Orijinalinde 1. cilt sermayenin üretim süreci, 2. cilt sermayenin dolaşım süreci, ve 3. cilt bir bütün olarak kapitalist üretim süreci olmak üzere 3 ciltten meydana gelir ama bizdeki çeviri biraz daha farklı olmalı düzenlemeden.

Manifesto kadar okunmasa da, ondan çok daha ünlüdür. Bazı arkadaşların halen ideolojik olarak karşıt görüşten olmaları sebebiyle okumadıklarını hatta okutmamaya çalıştıklarını üzülerek görüyorum. Güzel kardeşlerim, sen karşıt olduğun görüşü tanımazsan, en ince ayrıntısına kadar bilmezsen nasıl o görüşe karşı olabilirsin? Sadece kulaktan dolma birilerinin bizlere öğretmeye çalıştığı “şuculuk kötüdür, kakadır” söylemleriyle mi kendi doğrularımızı bulacağız? Bu mantığın bu gün Türkiye’yi getirdiği nokta görülmektedir. Benim görüşlerimle uyuşmamasına rağmen bir Ziya Gökalp, bir Hüseyin Nihal Atsız okurken zevk duyarım. Savaş karşıtıyım ama Mein Kampf’ı olsun, Malaparte’nin Kaputtu’u olsun insanlara okuyun dediğim kitaplardır.

Lütfen sizler de kitap okuyun ve okutun...

• Başlık Das Kapital olarak değiştirilmeli.
    Böyle olunca Capital Dergisi anlaşılıyor.
  • benim bildiğim capital bulgaristanda bi sigara markası
  • Kapital' i okuyup da tam anlayan insan sayısı bir elin parmaklarını geçmez derler. Kapital kendi içinde bazı sorunlar ve çelişkiler içerir. Kapital'i okumaktansa eleştirilerini okumak daha kolaydır ve daha çok işe yarar. Baudrillard' ın "simgesel değiş tokuş ve ölüm" ile "kötülüğün şeffaflığı" marx'a sağlam eleştiriler getirir. bu iki kitap tamamen Kapital' in yorumları değil bu arada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.