Şimdi Ara

CAPTUR 2 (2020) (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
861
Cevap
22
Favori
76.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yakıt pompası ile ilgisi olması daha olası :) umarım en kısa zamanda çözülür herşey...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: duayen2

Aramızda hybrid akü problemi yaşayan olmuş muydu? 1 ay kadar önce göstergedeki ekranda TEHLİKE başlıklı bir yazı çıkmıştı. Ekran kırmızı olmuştu hatta. Uyarı sesi de gelmişti. 1-2 saniye sürdüğü için okuyamamıştım ayrıntısını. Bugün servise göstereyim dedim belki kayıt tutmuştur diye. Cihaza bağladılar. Onunla alakalı mı bilmiyorum ama aküde arıza tespit ettik araştırmamız lazım dediler aracı bırakmamı istediler. Kullanmamda sakınca olmadığı için bırakmadım. Aktif bir arıza uyarı durumu da yok ekranda. O yüzden soruyorum akü arızası daha önce yaşayan varsa o servise götüreyim. Tecrübesi olduğu için daha çabuk tespit edecektir arızayı.

@_boyacı

Tehlike hatasını da, emisyon hatasını da, acil servise götürün hatasını da aldım. Yazılım attılar bir de aküyü şarj ettiler sanırım. Aracı servisten aldıktan hemen sonra yolda tekrar aynı hatayı bir kere aldım hemen silindi. Daha sonrasında bir daha böyle bir uyarı vermedi. Şu an için bu konulardan bir problemim yok benim.

• Closer kullanıcısına yanıt
    Servisteki arkadaşla birlikte bağladık bilgisayara. Yola çıktık test ettik falan. Aklımdaki her şeyi sordum.

Dediği şey bu aracın sana göstereceği tek mesaj bu. Verdiği hata kodu önemli dedi. Belki bin çeşit hata kodu var dedi. Bakalım bunu da kaydedip fabrikaya bildirdik. Ne olacak.

Ama siz akü deyince şimdi bi ampül yandı beynimde. Çekiciye çıkarma işleri falan derken kontak epey açık kaldı. Akü zayıf uyarısı aldım epey uzun bir süre. Belki de ondan kaynaklı.

Ayrıca şu tüketimin sıfırlanma olayını sordum. Bazı modellerde geçen yıllarda da olmuş. Yazılım hatasıdır muhtemelen yakında güncelleme gönderirler dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _boyacı -- 29 Temmuz 2021; 22:42:54 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sarpuli kullanıcısına yanıt
    Temennim o yönde hocam. Ama üstümde bi uzun yol korkusu kaldı. Aman çıkar da yolda kalırsam diye. Hayırlısı bakalım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: _boyacı

Temennim o yönde hocam. Ama üstümde bi uzun yol korkusu kaldı. Aman çıkar da yolda kalırsam diye. Hayırlısı bakalım :)

Ben ilk 1200km uzun yolu yaptım, 2 hafta sonra dönüş yolu yapacağım, bende bile korku oluştu :)

• duayen2 D kullanıcısına yanıt

Aracım 1.3 140 beygir touch paket. Şu an yaklaşık 3. ayda ve 2500 km civarında. Bu süreçte ben 4-5 kez eşim de 2-3 özellikle düşük devirde kalkış esnasında aracın stop etmesi durumunu yaşadık fakat hiç Bi uyarı lambası yanmadığı gibi kontak kapatıp açıldığında herhangi Bi problem yaşamadan aracı kullanabiliyorum. Ama şikayetvar. com daki akü problemini daha öncesinden bildiğimden servise götürdüm ama tabii ki yardımcı olabilmeleri için arızayı tespit edebilecek elde somut Bi kanıt olmadığı için(gösterge lambasının yanması gibi) yapabileceğimiz bişey yok dediler. Bayramda dik Bi yokuşu yaklaşık 90 km hızla çıkarken birden bilgi ekranı kıpkırmızı ve sesli biçimde TEHLİKE uyarısı verdi ard arda iki kez. Tabi haliyle korkup sağa çektim yine kontak kapat aç yaptım düzeldi yoluma devam ettim. Sonrasında servise götürmek aklımda idi ama fırsat olmadı Bi türlü. Size akü dedilerse muhtemelen aynıdır bendeki de ilk fırsatta götüreyim servise bakalım ne diyecekler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: deorsum

Aracım 1.3 140 beygir touch paket. Şu an yaklaşık 3. ayda ve 2500 km civarında. Bu süreçte ben 4-5 kez eşim de 2-3 özellikle düşük devirde kalkış esnasında aracın stop etmesi durumunu yaşadık fakat hiç Bi uyarı lambası yanmadığı gibi kontak kapatıp açıldığında herhangi Bi problem yaşamadan aracı kullanabiliyorum. Ama şikayetvar. com daki akü problemini daha öncesinden bildiğimden servise götürdüm ama tabii ki yardımcı olabilmeleri için arızayı tespit edebilecek elde somut Bi kanıt olmadığı için(gösterge lambasının yanması gibi) yapabileceğimiz bişey yok dediler. Bayramda dik Bi yokuşu yaklaşık 90 km hızla çıkarken birden bilgi ekranı kıpkırmızı ve sesli biçimde TEHLİKE uyarısı verdi ard arda iki kez. Tabi haliyle korkup sağa çektim yine kontak kapat aç yaptım düzeldi yoluma devam ettim. Sonrasında servise götürmek aklımda idi ama fırsat olmadı Bi türlü. Size akü dedilerse muhtemelen aynıdır bendeki de ilk fırsatta götüreyim servise bakalım ne diyecekler.

Evet bu TEHLİKE uyarısını bende de hep dik bir yokuş çıkarken, inerken veya viraja hızlı girince araç hafif yatınca çıkıyor. 1 saniye durup geçiyor. Okuyamıyorum bile ne yazdığını.

• 1.3 140 bg. Olup akü de sıkıntı yaşayan arkadaşlar araçlarınızın modeli 2020 mi

• mylife84 M kullanıcısına yanıt

Sorun aküdemi tam olarak bilmiyorum ama bana öyleymiş gibi geliyor bu arada aracım 2021 model.

• Değişecek parçalara katalizör de eklendi. Bu gidişle arabayı komple değiştireceğiz gibi geliyor.

Renault genel merkeze mail attım. Bakalım ne dönüş olacak. Ayrıca Fransa’ya da mail atacağım.

Bakalım Renault firması müşteri deneyimine ne kadar önem verecek.

• KorayKorkmaz kullanıcısına yanıt
    Selam arkadaşlar,
    Aynayla ilgili güncelleme var şu şekilde aktarayım sizede.
    Ben ve aldığım bayinin açtığı dosya sonucu arabada olması gereken dikiz aynasını yolladılar. Bantta yanlış montaj yapılmış denildi bana.
    İzmit Ernazdan almıştım aracı, Yalova’da ikamet ettiğim için Yalova bayisine yönlendirilmesi daha iyi olur demiştim müşteri hizmetlerine.
    Geçen hafta ayna geldi ve montajı için dün servise gittim.
    Başta 2 saate yapılır demişleridi bende beklemeye karar vermiştim serviste. Sonradan servis sorumlusu yanıma geldi ve araçta elektro krom aynanın elektrik bağlantısının yapılacağı soketlere göre kablo olmadığını bunun için de belli başlı bazı ölçüm yapacaklarını daha sonra bunları mühendislik birimine bildireceklerini ve ona göre gerekli bağlantı kablolarının talep edileceğini söyledi. İşleminde 3-4 saati bulacağını bildirdi ve en son gene mandallı manuel ayna ile aracı bana teslim edeceklerini söyledi. (Nasıl bi ölçümse o kadar uzun sürüyor anlamadım)
    Tabi bu soket işini anlayabilmek için yağmur sensörü radar vs gibi orda olan bütün sensörleri söküp takmışlar.
    Aracın günün sonunda hazır olduğunu ve alabileceğimi söyleyip beni servise çağırdılar. Aradıklarında da servis ışığının yandığını elektro krom aynanın olmadığı hatasını verdiğini söylediler. Gittiğimde hayalet ekranın ortasında “eror prog.” Diye bir hata mesajıyla karşılaştım tabi. Servis sorumlusunun söylemesine göre elektrokrom ayna olmadığı için hata veriyormuş araç. E dedim size gelemden de ayna yoktu ama hata mesajıda yoktu. Orda bi kem küm etti sorduğum sorular karşısında sonunda itiraf edipbizde tam bilmiyoruz dedi. Elektro krom aynanın elektrik bağlantısı geldiği zaman söylemesine göre hata mesajı gidecekmiş.

Bakalım bekleyip göreceğiz. Süreç hakkında bilgi vereceğim gene size.

• Opsiyon listesinde olan alaşım jantı nasıl sonradan alamıyoruz ben anlamadım...

CAPTUR 2 (2020)
  • Merhabalar, 0.9 clio mu satıp, 1.3 touch captur ile aranıza katıldım, clio'dan geçince konforum arttı resmen çok memnunum şuan. gerçi daha 260km oldu CAPTUR 2 (2020) yine de almak isteyenlere tavsiye ederim. motor kuvvetli, çift kavramalı şanzıman gayet başarılı. konfor ögeleri beni gayet memnun etti. sadece geri görüş kamerası ve kol dayamanın fazla geride olması tatmin etmedi ama çok da sorun değil, işimi görüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarpuli

Opsiyon listesinde olan alaşım jantı nasıl sonradan alamıyoruz ben anlamadım...

Alabiliyoruz ama biraz tuzlu. Kışlık lastik için 18 sormuştum 15 bine geliyordu. 17 leri sordum o da lastikleriyle 10 bini buluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mylife84

1.3 140 bg. Olup akü de sıkıntı yaşayan arkadaşlar araçlarınızın modeli 2020 mi

140 bg olanlar yanılmıyorsam 2020 Kasım gibi üretilmeye başlandı. Ülkemizde de 2021 gibi satılmaya başlandı. 2020 140 bg modeller de 2021 yılı trafiği çıkışlı. Yani demek istediğim 140 bg olanların 2020 veya 2021 modelleri arasında fark yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: _boyacı

Değişecek parçalara katalizör de eklendi. Bu gidişle arabayı komple değiştireceğiz gibi geliyor.

Renault genel merkeze mail attım. Bakalım ne dönüş olacak. Ayrıca Fransa’ya da mail atacağım.

Bakalım Renault firması müşteri deneyimine ne kadar önem verecek.

Sizin sorununuzun kaynağı olarak servis birşey söyledi mi? Yakıttan kaynaklı bir sorun olabilir mi? Hatırladığım kadarıyla yakıt da azdı aracınızda.

• duayen2 D kullanıcısına yanıt
    Her hangi bi neden belirtmediler. Zaten pompada problem yok. Sigorta atmış. Basınç birden düşünce de katalizör çatlamış. Ama bunlar hep tahmin

• Merhaba Arkadaşlar,
    Captur 2020 İcon 155BG modelini inceliyorum. Bu bahsedilen problemler sadece 140BG modellerde mi var yoksa hepsi için mi geçerli?
    Teşekkürler...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OSİBAY O kullanıcısına yanıt
    Benim araç 130 HP. İlk seri arabalarda kaçınılmaz hocam. Yapacak bir şey yok.

• OSİBAY O kullanıcısına yanıt

Bu sorunlar kronik değil bilgi amaçlı söylüyorum. Captur'un güncel motoru 140 bg ve bu modeller mild hibrit olarak geçiyor. Diğerlerinden farklı olarak araçta yakıt tasarrufu sağlamak için elektrik motoru da var ve bu motorun kendine ait bir bataryası var. Birkaç aracın bu bataryasında sorun vardı, bataryaları değişince sorun düzeldi. Fakat arkadaşın bahsettiği sigorta ve katalizatör arızasını ilk defa duyuyorum.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.