Merhaba , 1.3 CDTI Opel Astra H sahibiyim. Kamp ,trekking kısa-uzun seyahatlar yapıyorum ,bir transporter alıp hem şehir içinde otomobil hem de uzun seyahatlerde karavan gibi kullanmak istiyorum.Aslında 2.0 TDI 4+1 camlıvan işimi görüyor ancak Caravelle 2.0 TDI Trendline 8+1 de yaklaşık aynı fiyatlarda ,bütçem 160 bin TL ye kadar ve iki aracında 2011-12-13-14 modelleri yaklaşık km ler de yakın fiyatlar. Caravelle MTV si Minibüs olarak geçiyor ,1-6 yaş 1256 TL , 7-15 yaş 830 TL Otomobil olarak geçiyor iki yılda bir muayene , Transporter Panelvan olarak 1-6 yaş 1675 TL , 7-15 yaş 1045 TL ,Caravelle daha avantajlı . Ben de Caravelle istiyorum ancak arada kaldığım konular; -Uzun seyahatlerimde Caravelle nin ön iki koltuk (şoför ve yanındaki)harici sökersem ya da sadece bir arka sıradaki ikili koltuk kalacak şekilde polis kontrolünde ceza olur mu. -Bu şekilde koltuk eksiltilmiş olarak Yurtdışı,Avrupa seyahat edebilir miyim,sınırlardan geçebilir miyim. -İki araç arasında konfor-kullanım olarak çok fark var mıdır. Cevaplar için şimdiden teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi practical mind -- 30 Temmuz 2021; 14:5:51 > |
Transporter mı Caravelle mi: Bir Karşılaştırma
Volkswagen Caravelle ve Transporter, çok yönlülüğü ve taşıma kapasitesiyle bilinen popüler ticari araçlardır. İhtiyaçlarınıza ve tercihlerinize en uygun seçeneği belirlemenize yardımcı olmak için bu iki modelin temel özelliklerini karşılaştıralım.
Taşıma Kapasitesi:
- Caravelle, 9 yolcuya kadar taşıma kapasitesine sahiptir, Transporter ise 6 yolcuya kadar taşıyabilir.
- Caravelle'in daha geniş iç mekanı, daha fazla yolcu veya kargo için alan sağlar.
Süspansiyon:
- Transporter, arkadan itişli bir araçtır ve yaprak yaylı bir süspansiyona sahiptir. Bu, ağır yükler taşırken daha iyi stabilite sağlar.
- Caravelle ise önden çekişlidir ve daha konforlu bir sürüş için coil yaylı bir süspansiyona sahiptir.
Kullanım Amacı:
- Caravelle, yolcu taşımacılığı için tasarlanmıştır ve rahat koltuklar, klima ve eğlence sistemi gibi özellikler sunar.
- Transporter ise çok amaçlı bir araçtır ve inşaat veya kargo taşımacılığı gibi çeşitli ticari uygulamalarda kullanılabilir.
Fiyat:
- Caravelle, Transporter'dan daha pahalıdır, çünkü daha fazla yolcu kapasitesine ve daha fazla özelliğe sahiptir.
- Her iki modelin de donanım seviyelerine ve ek özelliklere bağlı olarak fiyatları değişir.
Karşılaştırma Özeti:
| Özellik | Caravelle | Transporter | |---|---|---| | Yolcu Kapasitesi | 9'a kadar | 6'ya kadar | | Süspansiyon | Coil yaylı | Yaprak yaylı | | Kullanım Amacı | Yolcu taşımacılığı | Çok amaçlı | | Fiyat | Daha pahalı | Daha ucuz |
Sonuç:
Caravelle ve Transporter, benzer özellikler sunan, ancak farklı ihtiyaçları karşılayan iki ticari araçtır. Caravelle, daha fazla yolcu kapasitesi ve konforlu sürüşüyle yolcu taşımacılığı için idealdir. Transporter ise ağır yükler taşıması ve çeşitli uygulamalarda kullanılmasıyla çok amaçlı kullanım için uygundur. Nihai seçiminiz, özel ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlı olacaktır.