Şimdi Ara

Caravelle mi Transporter mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba , 1.3 CDTI Opel Astra H sahibiyim. Kamp ,trekking kısa-uzun seyahatlar yapıyorum ,bir transporter alıp hem şehir içinde otomobil hem de uzun seyahatlerde karavan gibi kullanmak istiyorum.Aslında 2.0 TDI 4+1 camlıvan işimi görüyor ancak Caravelle 2.0 TDI Trendline 8+1 de yaklaşık aynı fiyatlarda ,bütçem 160 bin TL ye kadar ve iki aracında 2011-12-13-14 modelleri yaklaşık km ler de yakın fiyatlar.

Caravelle MTV si Minibüs olarak geçiyor ,1-6 yaş 1256 TL , 7-15 yaş 830 TL Otomobil olarak geçiyor iki yılda bir muayene , Transporter Panelvan olarak 1-6 yaş 1675 TL , 7-15 yaş 1045 TL ,Caravelle daha avantajlı . Ben de Caravelle istiyorum ancak arada kaldığım konular;

-Uzun seyahatlerimde Caravelle nin ön iki koltuk (şoför ve yanındaki)harici sökersem ya da sadece bir arka sıradaki ikili koltuk kalacak şekilde polis kontrolünde ceza olur mu.

-Bu şekilde koltuk eksiltilmiş olarak Yurtdışı,Avrupa seyahat edebilir miyim,sınırlardan geçebilir miyim.

-İki araç arasında konfor-kullanım olarak çok fark var mıdır. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi practical mind -- 30 Temmuz 2021; 14:5:51 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Transporter mı Caravelle mi: Bir Karşılaştırma

Volkswagen Caravelle ve Transporter, çok yönlülüğü ve taşıma kapasitesiyle bilinen popüler ticari araçlardır. İhtiyaçlarınıza ve tercihlerinize en uygun seçeneği belirlemenize yardımcı olmak için bu iki modelin temel özelliklerini karşılaştıralım.

Taşıma Kapasitesi:

• Caravelle, 9 yolcuya kadar taşıma kapasitesine sahiptir, Transporter ise 6 yolcuya kadar taşıyabilir.
    • Caravelle'in daha geniş iç mekanı, daha fazla yolcu veya kargo için alan sağlar.

Süspansiyon:

• Transporter, arkadan itişli bir araçtır ve yaprak yaylı bir süspansiyona sahiptir. Bu, ağır yükler taşırken daha iyi stabilite sağlar.
    • Caravelle ise önden çekişlidir ve daha konforlu bir sürüş için coil yaylı bir süspansiyona sahiptir.

Kullanım Amacı:

• Caravelle, yolcu taşımacılığı için tasarlanmıştır ve rahat koltuklar, klima ve eğlence sistemi gibi özellikler sunar.
    • Transporter ise çok amaçlı bir araçtır ve inşaat veya kargo taşımacılığı gibi çeşitli ticari uygulamalarda kullanılabilir.

Fiyat:

• Caravelle, Transporter'dan daha pahalıdır, çünkü daha fazla yolcu kapasitesine ve daha fazla özelliğe sahiptir.
    • Her iki modelin de donanım seviyelerine ve ek özelliklere bağlı olarak fiyatları değişir.

Karşılaştırma Özeti:

| Özellik | Caravelle | Transporter | |---|---|---| | Yolcu Kapasitesi | 9'a kadar | 6'ya kadar | | Süspansiyon | Coil yaylı | Yaprak yaylı | | Kullanım Amacı | Yolcu taşımacılığı | Çok amaçlı | | Fiyat | Daha pahalı | Daha ucuz |

Sonuç:

Caravelle ve Transporter, benzer özellikler sunan, ancak farklı ihtiyaçları karşılayan iki ticari araçtır. Caravelle, daha fazla yolcu kapasitesi ve konforlu sürüşüyle yolcu taşımacılığı için idealdir. Transporter ise ağır yükler taşıması ve çeşitli uygulamalarda kullanılmasıyla çok amaçlı kullanım için uygundur. Nihai seçiminiz, özel ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Caravelle tabiki

Transporter da arkada oturanlar sövebilir ama Caravelle de bu durum olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caravelle ve trasporter, ikisinde de bagimsiz suspansiyon vardir . İki aracida kullaniyorum çok fark var aralarinda. Butce yetiyorsa kesinlikle caravelle. Alin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

Onu nereden uydurdunuz ya 98 model transporterde dahi bagimsiz suspansiyon var. Ha şu var caravellenin suspansiyonu daha yumuşak

• sinoplu kullanıcısına yanıt
    Evet doğru yokmuş haklısınız çok sert lik farkı vardı o yüzden olduğunu düşündüm sanırım hop hop gidiyorduk.

• Her iki aracıda kullandım hatta şuan bi 98 transporter da yatıyor dede mirası. Konfor odaklı iseniz kesinlikle Caravelle süspansiyondan, yalıtıma çok farkı var koltuk konusuna bir şey diyemiyorum.

• Para yetiyorsa tabii ki caravelle. Transporter ticari arac, caravelle ise binek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fluence mi Fiesta mı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2016 sonrası ehliyetlerde minibüs geçen Caravelle'ler için B sınıfı ehliyet yeterli olmuyor. Polisler ceza kesebiliyor. Aynı şekilde -çok mantıksız gelse de- bazı polisler koltuğu sökülmüş araçları da bağlayabiliyor. Otomobil ruhsatlı Caravelle olursa ehliyet sorunu yok. Onun dışında Caravelle her türlü transporterı ezer

• kesinlikle caravelle, 8 kişilik olanı otomobil olarak geçer bu bir avantaj. ikincisi ikisinin süspansiyon konforları kesinlikle farklı.

• Cevaplar için tesekkurler, şehir içi kullanimda 8+1 oldugu için ve daha konforlu olduğundan Caravella daha iyi ancak ben haftasonları ya da uzun seyehatlerde arka koltukları sökerek kamp malzemeleri, bisiklet vs koyup ,hatta arkadaki bir koltuğu yatirarak yatak haline dönüştürmeyi (nette bir çok örneği var )düşünüyorum yani korsan karavan gibi. Transporter ile Caravelle arasinda ikinci el ilanlara baktiğımda fiyat olarak çok fark yok ama sizin de yorumlarinizda, konfor açısından çok fark var ,bu yüzden caravelle almak istiyorum ama koltuk eksiltme olayı sanırım trafikte sıkıntılı olacak mecburen Transporter 4+1 alıp ,seyehatlerde arka üçlü koltuğu yatiracağım galiba.Bir de yurtdışına da gitmeyi planlıyorum caravelle arka koltukları çıkararak geçilebilir mi sınırdan , o da risk olacak herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: practical mind

Cevaplar için tesekkurler, şehir içi kullanimda 8+1 oldugu için ve daha konforlu olduğundan Caravella daha iyi ancak ben haftasonları ya da uzun seyehatlerde arka koltukları sökerek kamp malzemeleri, bisiklet vs koyup ,hatta arkadaki bir koltuğu yatirarak yatak haline dönüştürmeyi (nette bir çok örneği var )düşünüyorum yani korsan karavan gibi. Transporter ile Caravelle arasinda ikinci el ilanlara baktiğımda fiyat olarak çok fark yok ama sizin de yorumlarinizda, konfor açısından çok fark var ,bu yüzden caravelle almak istiyorum ama koltuk eksiltme olayı sanırım trafikte sıkıntılı olacak mecburen Transporter 4+1 alıp ,seyehatlerde arka üçlü koltuğu yatiracağım galiba.Bir de yurtdışına da gitmeyi planlıyorum caravelle arka koltukları çıkararak geçilebilir mi sınırdan , o da risk olacak herhalde.

caravelle deki koltukları da isterseniz çıkartabilirsiniz, konunun ilgili maddesi (işim gereği öğrenmem gerekmişti) der ki basit mekanizma ile çıkabilen koltuklar sökülebilir, ama aracın tabanına vidalanmak suretiyle takılan koltuklar sökülemez. tabi ulaştırma bakanlığındaki torpilli memurların çoğu okuduklarını anlamadıklarından arada bir problem çıkarmak isteyebilir ama kanunen koltuk sökmenizde bir sıkıntı yok. ayrıca caravelle nin koltuklarını söküp takmak da çok sıkıntılı bir iş değil.

• Koltuk cıkartma sorunu olmaz ise Caravelle almak daha mantikli, ilgili mevzuatı bulabileceğimiz ya da görüntüsü varsa iletebilir misiniz, en azından bir sıkıntı olduğunda gösterilebilir.Koltuk söküp takma çok sorun olmayacaktır hatta arkadaki üçlü koltuk surekli çıkarılmış olarak kullanabilirim.

• Benzer düşünceleri bende yaşıyorum. Bende de Verso var. Bagajı gayet büyük ama kamp işi olunca aile ile gidince yetersiz kalıyor. 2016-17 Caravelle bakıyorum.

• Caravelle tabii ki, sonuçta bir üst klasman

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.