Şimdi Ara

Carbide 400R üst panel için fan tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , kasayı aldığımdan beri stok halde gelen ön panelde 2 adet 120MM soğutucu ve arkada tek 120mm lik egzoz fan ile birlikte kullanıyorum fakat kasanın üst paneli malumunuz toz girişine çok müsait ve özellikle son 2,3 aydır kullandığım RX 480 oldukça ısındığı için elimi üst tarafa biraz yaklaştırdığımda , şu kış havasına rağmen buram buram sıcak hava gelmekte Bundan önce 2 yıl kadar kullandığım ekran kartları giriş seviyesi olduğu ve oyunlarda 50-55 C yi kolay kolay geçmediği için bu durum hiç başıma gelmemişti ancak RX 480 hani gerçekten abartmıyorum oyun oynarken elini üst tarafa tut ısınsın

Esas meseleye geleyim , ben ekran kartı tarafından üretilen bu yoğun sıcak havanın "yeteri kadar" dışarı atılmadığı kanaatindeyim ve 400R ı az buçuk bilen arkadaşlar için değerlendirilmediğinde toz girişine son derece müsait üstteki fan/radyatör için petekli yapıdaki bölüme en azından 2 adet 140MM lik fan almak istiyorum , hem toz girişi asgariye iner hem biraz olsun bahsettiğim yoğun ısı daha kolay dışarı atılır kasa içi biraz olsun ferahlar.Şunu da sorayım , arkada 12 cm lik tek egzoz fan daha var , hemen yanında ki takacağım 14 cm lik 2 adet üst egzoz fanı sirkülasyonu bozar mı ? Ya da hem üste takacağım 2 egzoz fan hem de en arkadaki tek fan uyumlu biçimde hava akışını sağlar mı ve kasanın sağ kapağında ki tek fan için bırakılmış fan boşluğunu da tek bir fan takarak değerlendirmek istesem egzoz fanı mı takmam gerekir ?

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar , kasa fanı tavsiyesi de alabilirim bu işlerle yoğun şekilde uğraşmış arkadaşlardan.

• af140 alabilirsin 2 adet. yada bütçe varsa noctua a15 olabilir.
  • Emre9110 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dostum , peki bunlar üst panele 2 adet 14 cm egzoz şeklinde mi olmalı sence ? Ön panelde kasanın içine hava girişi sağlayan 2 adet 12 cm intake tabir edilen fanlar var , arkada da 12 cm tek egzoz fanı var bana en mantıklısı üste 2 adet 140 lık egzoz eklemek gibi geldi de bu fanların exhaust mu intake mi olduğunu sanırım şekline şemaline bakarak anlamamız isteniyor hiç bir firma sitesinde böyle bir bilgi yok bu içeri üfler bu egzoz fanı dır diye. Biliyorsan sen aydınlat da ona göre uygun bir zamanda sipariş veririm belki.
  • Hocam akasa viiper 140 mm fanlari iyidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Provisioner kullanıcısına yanıt
    İntake dışardaki temiz havayı kasa içine üfleyen fanlara verilen tabir. Exhaust mu neyse işte o da kasa içindeki sıcak havayı dışarı atan fanlara verilen addır.

Siz 14 cm lik fan alın ve üst kısmına takın sıcak havayı dışarı atsın en güzel yol budur.

Carbide 400R üst panel için fan tavsiyesi.

Burada görülüyor fan yönü hava akışı bu şekilde olacak şekilde kasaya montaj yapabilirsiniz.

Mesela resimdeki fanı kasa önüne takarsanız intake olarak olarak kullanmış olursunuz. Kasanın arkasına takarsanız exhaust olarak kullanmış olursunuz. Yani intake fanları ayrı exhoust fanları ayrı diye birşey yok. Onu fanı nereye taktığınıza ve yönünü nasıl seçtiğinize göre siz karar vermiş olursunuz.

•  Carbide 400R üst panel için fan tavsiyesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emre9110 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler kardeşim aydınlattığın için.

İnventus sitesinde , NOCTUA NF-P14s redux 140MM fan var, arkadaşın önerdiği AKASA Viper dan yaklaşık 10-15₺ kadar daha pahalı ama bana daha kaliteli gibi geldi , siz bildiğiniz kaliteli-uygun fanları yazın inşallah bir karara varıcam kısa zamanda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biraz araştırdıktan sonra 2 adet "Noctua NF-P14s Redux" Kasa Fanı siparişi verdim arkadaşlar , cpu pcı kablosunun fanı konumlandıracağım yere çok yakın duruyor olması biraz korkutsa da bir kablo düzeni çekicez artık , Allah utandırmasın hadi bakalım teşekkürler arkadaşlar yardım ve yorumlarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.