Şimdi Ara

Carefour'daki saçmalıklar: Dell Inspiron 1300

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün Bayrampaşa Carefour'da DELL Inspiron 1300 (INTEL Centrino 1.73, 512 RAM, 80 HDD 5400, DVD WR, 15.4' WXGA) gözüme ilişti ve fiyatı bana inanılmaz geldi: 1399 YTL (hatta 15 taksit). Aynı ürün Bimeks'te 1680 ytl, PcDepo'da nakit 1611 ytl (http://pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=LSDTINS130PTXH) ve Nova Bilgisayar'da nakit 1563 ytl (http://novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=1227) iken, kendimi alamadım ve orada görevli olarak dolaşan varlıklardan biriyle muhatap olma hatasını yaptım ve sinirden kudurdum. Fiyat her ne kadar cazip olsa da, forumda carefourla ilgili okuduğum olumsuz tecrübeler aklımı kurcalıyordu. Görevli mahlukatlardan birine, aklıma takılan soruları yöneltmeye başladım. Sorularım, kusurlu mal satışına gelince işin rengi değişti. Diyelim ki ürünü aldık, çıktık, sonra mesela dvd yazmadığını ya da wireless'ında sorun olduğunu ya da daha başka kullanıcı hatası dahilinde olmayan bir problemle karşılaşıldığında, birebir değiştirme yapıp yapmadıklarını sordum. Bu durumların kendilerini hiç bir şekilde bağlamadığını, ürünü bizzat kendimizin servise göndermemiz gerektiğini söyledi. Kendisine herhangi bir "bozulma" durumundan bahsetmediğimi, "kusurlu" sattıkları malın değişiminden söz ettiğimi söylememe rağmen, "hassas ürünlerde" böyle bir değişimi yapamadıklarını söyledi. Hassas ürün de ne yaaaaa İnsanlarla resmen dalga geçiyorlar. Tüketici kanunu sizi bağlamıyor galiba dedim; doğrudur diyip ....nı dönüp gitti herif yaa Sanki bedavaya mal satıyorlar, işinize gelirse der gibi
    Böyle bir durumda, fiyat ne kadar çekici gelse de, insan parayı sokağa atma riskine giremiyor tabi Alırken de her bir özelliğini incelemeye çalışsan da nereye kadar...

• quote:

Orjinalden alıntı: yakamo

Sanki bedavaya mal satıyorlar, işinize gelirse der gibi

İşine Gelirse

Eleman öyle söylemiş olabilir. Bence satış müdürü ile falan konuşsan. Olur mu öyle saçma şey yaw.
  • baya bi saçma.oradan ucuza alacağına git bimeks ten pcdepo dan yada nova bilgisayar dan al.biraz daha pahalı ama bimeks üründe arıza olduğunda değiştirio
  • O değilde kasanın içi boş çıksa gidip derdini anlatamıyacaksın

Ayrıca kesin bişey vardır yaa diğer firmalar arasaında 30-40 ytl oynuyor burada 300ytl,kesin vardır bişey
  • quote:

Orjinalden alıntı: newar61

quote:

İşine Gelirse

Eleman öyle söylemiş olabilir. Bence satış müdürü ile falan konuşsan. Olur mu öyle saçma şey yaw.

Satış müdürleri tembihliyo zaten sonrada aradan sıyrılıyolar. Kendilerine kadar gelirse durum o zaman kanuna göre hareket ediyolar (o da bazen)

• quote:

Orjinalden alıntı: ozdemiralp

quote:

Orjinalden alıntı: newar61

quote:

İşine Gelirse

Satış müdürleri tembihliyo zaten sonrada aradan sıyrılıyolar. Kendilerine kadar gelirse durum o zaman kanuna göre hareket ediyolar (o da bazen)

Evet kafaya taktım yarın bir girişimde bulunacağım "sağlam" biriyle.. bakalım neler olacak.. aktarırım

• 100 - 200 fazla ver başın ağrımasın. Nasıl olsa satacakları ayıplı ürünle uğraşırken o parayı çıkarırsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: ak_onair

100 - 200 fazla ver başın ağrımasın. Nasıl olsa satacakları ayıplı ürünle uğraşırken o parayı çıkarırsın

aynen. Verceğin fazla 100-200 sana huzur ve bilgisayar olarak geri dönecektir..........
  • ya arkadaşlar gidin carrefour'da cep telefonu standında aynen şöyle bi yazı var,

"Cep telefonlarında kesinlikle iade veya değişim yapılmaz!"

Bi de koca koca yazmışlar.
    Bir hafta içinde iade etmek bizim hakkımız değil miydi?
    Nerde Tüketici Hakları.
    Bu yazı resmen delil ya gidip resmini çeksem sonra dava açsam kesinlikle ceza almaları gerekir.

Teknosa ve Carrefour'a binlerce .
    Teknosa'yakla ilgisi yok bu başlığın ama olsun aralarında bi fark yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAG -- 9 Haziran 2006; 18:29:35 >
  • evet arkadaşlar, vazgeçtim zaten, babalar gününü bekliyorum bakalım başımı ağrıtmayacak bir yerden alacağım..
    Ama bu iade prosedürünün üstüne gitmek lazım. Carefour'un web sitesinde tüketici haklarını doğrular nitelikte yazılar varken; standlardali çelişkiler hayret verici. Tüketici kanununu hatırlattığınızda verdikleri cevap ise trajedi: HASSAS ÜRÜNLERDE BU HAKLAR GEÇERLİ DEĞİLDİR dedi adam yaa.. var mı böyle birşey.. elektronik reyonunda hassas olmayan ne var söyleyin bana ??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.