Merhaba, Ben 10 gün önce 1999 model carisma otomatik vites satın aldım. Aracın otomatik oluşu harika. kullanımı kolay ancak vitesin yanında "HOLD" yazan bir düğme var. Ne işe yaradığını bulamadım. Aracı aldığım adam cruisecontrol gibi çalışır hızını sabitler dedi ancak öyle olmadığını gördüm. Forumlarda aradığımda ise bu düğmeye basılıyken vitesin değişmediğini yazıyorlardı. Ancak düğmeye basılıyken vites değiştirebiliyorum. Bu düğmenin ne işe yaradığını ve nasıl kullanılacağını bilenlerin yardımını rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim...
bir de rampada dene, bakalım geri veya ileri kaçırıyor mu arabayı hold aktifken
hold tuşu kışın karlı ya da buzlu zeminlerde 1.vites yerine 2.viteste kalkış yaparak bir nevi patinaja düşmesini azaltmak için kullanılır, aracın hızı 20 ile 50 km/s arası hıza ulaşınca vites kolunun konumuna göre (d-3-2) şanzıman en yüksek viteste kilitlenir.Örneğin d konumunu seçerseniz araç 2. viteste kalkış yapar, aracın hızı arttıkça vites büyütür ve hız 50 km'yi geçtiği zaman 4.vitese geçer ve 4.viteste kalır.
hayırlı olsun .bende carizma almak istiyorum ama kararsızım .memnunmusun kaç model nekadara aldın ?1.6 mı 1.8 mi