Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
184.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arabanın direksiyonunu deri kaplattım en sonunda birde polen filitrelerini değiştirdim ama resimlerini buraya yüklemeyi beceremedim ilgilenen arkadaş varsa mail olarak atabilirim..
  • alikerimoglu@metroturizm.com.tr

Mail atın ben halledeyim.
  • polen filtersinin nasıl takıldığı varsa çok makbule geçer ben yine çözemedim işi. torpidoyu söktüm ama mandallı gibi olan yerleri açmaya tereddüt ettim. duruyo filtre bagajda
  • anlatmaya calısayım ben kendım değiştirdim torpidoyu aşağıya aldıktan sonra torpidonun arka tarafının tam ortasında klips var klipsi iç tırnaklarında ortaya çekerek klipsi yukarıya alıyorsunuz sonra iki parçalı polen filitresini çıkartıyorsunu burada dikkat edilecek nokta 2 parça birbirinden farklı deneme yanılma yöntemi ile çözülebilir umarım anlatabilmişimdir.
  • arabamı 2003 senesinde mahmutbey çetaşa ilk bakıma götürdüğümde bunlarda polen flitresi yok demişlerdi ama arabada polen flitresi bölümü söktürdüğümde boş çıkınca çetaşın formeni şaşırmıştı.
  • Eee, Ali birşey soracağım. Senin cam kaldırmalı modülün var ya hani, şunu öğrenebilir miyim. Camları aynı anda mı kaldırıyor, yoksa sırayla mı kaldırıyor (önce sağı, sonra solu gibi)?
    Bir de bir Desi bayisine fiyat sordum. Montaj dahil 130tl dedi standart paket için. Ek olarak Motor blokaj özelliği istersem de 160lira dedi.

Motor blokaj =Alarm çalarken marşa basılsa dahi motor çalışmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa982

Eee, Ali birşey soracağım. Senin cam kaldırmalı modülün var ya hani, şunu öğrenebilir miyim. Camları aynı anda mı kaldırıyor, yoksa sırayla mı kaldırıyor (önce sağı, sonra solu gibi)?
    Bir de bir Desi bayisine fiyat sordum. Montaj dahil 130tl dedi standart paket için. Ek olarak Motor blokaj özelliği istersem de 160lira dedi.

Motor blokaj =Alarm çalarken marşa basılsa dahi motor çalışmıyor.

Hepsi, sunroof dahil aynı anda kalkıyor. İlk yapıldığında sırayla kalkıyordu. Takan ustayla sohbet ederken bunun hepsini aynı anda yapamıyor muyuz dedim, olur dedi. İkinci gidişimde beyine yeni bir program attılar hepsi aynı anda oldu.

Sunroof da başta kapanmıyordu. Alarmın kaç tane tetikleme çıkışı olduğunu sordum, 5 tane dedi. O zaman dedim 5. çıkışı sunroof' un ileri-geri hareketine yapabilir miyiz, olur deyip yaptı.

Ben taktırırken fiyatı 99 TL idi. Yaz kampanyası vardı. Cam kaldırma modülü ise 110 TL' ydi. İkisini birlikte zor kütah 200 TL' ye yaptırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: caramurat

Carisma modellerinde Polen filtresi yok arkadaşlar, boşuna filtreyi aramak için zaman harcamayın.

murat bey resimleri polen filtrelerini ali beye attım umarım en kısa zaman içinde koyar...
  • Detaylı cevabın için teşekkür ediyorum Ali. Ayrıca, yazılarında imla kurallarına gösterdiğin özen için de tebrik ediyorum seni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa982

Detaylı cevabın için teşekkür ediyorum Ali. Ayrıca, yazılarında imla kurallarına gösterdiğin özen için de tebrik ediyorum seni.

Rica ederim.

Türkçe ve dilbilgisi adına çok hassasımdır.

Zaten biliyorsun, benim öğretmenim annem Kalemi azıcık dibinden tutsam çat diye cetveli elime yapıştırıyordu
  • "akerimoğlu" arkadaşım
    birşey sormak istiyorum. yeni carisma alacaklar için bir liste yapmışssın okudum güzelce ancak bir iki nokta kafama takıldı.
    bu rölanti motoru tamiri olmayan birşeymi? yani bir alternatör gibi sargı ve bilyalardan oluşmuyormu.(çünkü torna ,bobinajcılık dahil tamir imkanları var elimde)
    ayrıca şu cam açma düğmeleri sık bozulan atıyorum ben alırken sağlam olupda 1-2 ay sonra bozulan bir aletmi yani diğer fiat renaultlar gibi yaptır-bozulsun türü kronik sorun mu?
    iyice niyetlendim çünkü temizi bulursam 99 veya 2000 model HB GLX yapışacam
    şimdiden yardım için çok teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akustik

"akerimoğlu" arkadaşım
    birşey sormak istiyorum. yeni carisma alacaklar için bir liste yapmışssın okudum güzelce ancak bir iki nokta kafama takıldı.
    bu rölanti motoru tamiri olmayan birşeymi? yani bir alternatör gibi sargı ve bilyalardan oluşmuyormu.(çünkü torna ,bobinajcılık dahil tamir imkanları var elimde)
    ayrıca şu cam açma düğmeleri sık bozulan atıyorum ben alırken sağlam olupda 1-2 ay sonra bozulan bir aletmi yani diğer fiat renaultlar gibi yaptır-bozulsun türü kronik sorun mu?

Eski bir carisma'cı olarak ikinci sorunuzu yanıtlayayım...

Cam açma düğmelerinin tek problemi,tırnaktan falan kırılması..Ben çakmasını bulmuştum..5 er liraya falan yeniliyordum..Ancak forumda arkadaşlar komple değiştirerek çözümü bulmuşlar..

Not:Zaten arabada çocuk olmazsa,kibar kullanılırsa hiçbir şey olmaz kanaatindeyim.

• quote:

"akerimoğlu" arkadaşım

Rölanti motorunun tamiri yok diye duydum. Fakat elime alıp baktığımda, muhakkak tamir edilebilir bir ürün olduğunu farkettim. Tabi bu parçayı tamir edebilecek bilgi ve ehliyete sahip olmadığım için (bir de o sıra canım çok sıkkın olduğundan arabayı derhal satmayı düşündüm) üzerinde fazla duramadım. Parçanın arkasında bir fişi var, dolayısıyla içinde bir iki devre gibi birşeyler var, arta kalan kısmında ise minik bir motor ve bu motora bağlı ileri geri hareket eden bir mekanizma vardır diye tahmin ediyorum. Zira, parçanın görevi yakıt-hava karışımını ayarlamakmış.

Cam düğmeleri ise kronik diyebilirim. Sağlam alsanız dahi bir müddet sonra kullanıma bağlı olarak bozulacaktır. Tabi bir ağabeyimiz bu düğmelerin tamirini yapmayı bize öğretti. Bu yolla kolaylıkla halledilebilir oldu. Fakat, her ne kadar kronik bir problem olsa da düğmeleri bozmak biraz kullanımla ilgili. Ben arabayı alalı 7 ay oldu, daha bozmadım

Ben biraz bekleyip birikimi artırma fırsatınız varsa yeni kasa avance öneririm. Fakat tamamıyla kendi zevkim.

Umarım gönlünüzdeki araca en kısa zamanda sahip olursunuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: kaf_kaftr

quote:

"akerimoğlu" arkadaşım

Eski bir carisma'cı olarak ikinci sorunuzu yanıtlayayım...

Cam açma düğmelerinin tek problemi,tırnaktan falan kırılması..Ben çakmasını bulmuştum..5 er liraya falan yeniliyordum..Ancak forumda arkadaşlar komple değiştirerek çözümü bulmuşlar..

Not:Zaten arabada çocuk olmazsa,kibar kullanılırsa hiçbir şey olmaz kanaatindeyim.

+1

• Polen Filtresi Foto...

Carisma Sahipleri Buraya...
  • umarım artık mitsubishi carismalarda polen filtresi olmadığı konusu haledilmiştir.Teşekkürler ali bey...
  • Rica ederim...
  • @akerimoğlu foto için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

@akerimoğlu foto için teşekkürler.

Hiç önemli değil,

Bu arada, sen polen filtresini kaça almıştın? Eminim benimki de kömür gibidir.
  • 25 liraydı sanırım. tam hatırlamıyorum. tabi doğru mu değil mi tam da bilemiyorum takmadığım için. artık marta kaldı o da.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.