Tekrar merhaba sevgili carismaseverler, Ben Yüzyıldaki Aldatmaz Fuso ya gittim.Oksijen sensörü arızalı diyorlar.Bu arıza benzin tüketimini bu kadar artırır mı bilemiyorum.Bu sensörün çıkması iş görür mü, ya da yan sanayisi? Yakıta örnek:40 tl benzinle aynı anda 50 tl Lpg aldım yarısı ş.içi, yarısı ş.dışı 180 km gitti. Atiker sıralı 8 ay önce takılmış.Bu sensör LPG yi de etkiler mi?Bunun için herkes farklı şeyler söylüyor. Bu konuda sizin görüşleriniz benim için ustalarınkinden daha önemli.Çünkü ustaların bindiği araçlar Carisma olmayabilir:)
acaba arabayı bilgisayara bağladılar mı acaba? Bİr oksijen sensoru arızası bu kadar fark yaratmamalı diye düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: simrug
Tekrar merhaba sevgili carismaseverler, Ben Yüzyıldaki Aldatmaz Fuso ya gittim.Oksijen sensörü arızalı diyorlar.Bu arıza benzin tüketimini bu kadar artırır mı bilemiyorum.Bu sensörün çıkması iş görür mü, ya da yan sanayisi? Yakıta örnek:40 tl benzinle aynı anda 50 tl Lpg aldım yarısı ş.içi, yarısı ş.dışı 180 km gitti. Atiker sıralı 8 ay önce takılmış.Bu sensör LPG yi de etkiler mi?Bunun için herkes farklı şeyler söylüyor. Bu konuda sizin görüşleriniz benim için ustalarınkinden daha önemli.Çünkü ustaların bindiği araçlar Carisma olmayabilir:)
Hocam arabanıza Alpay Usta' nın elinin değmesi lazım.
Çıkması tabi ki iş görür. Nihayetinde parça ya çalışır, ya çalışmaz.
Şu Meşhur Alpay ustayla tanışma vakti geldi sanırım. Bir de Murat Usta'dan bahsediyordunuz.Hangisi daha mahir, hangisi diğerini döver acaba?:)) Birisi Yıldızlar Yetkili Servisin Ustası diğeri de yetkili servis mi? İlginize çok teşekkür ederim.
Murat usta değil de Murat Kara var, caramurat nickli.
Yıldızlar Mitsubishi' nin satış şefidir. Eski ahbabımız
Bana arkadaşlar ön kol dayamadaki kilit lazım bulabilecek arkadas varsa benim irtibat kurarsa sevinirim 2003 model arabam.
bana kalırsa oksijensensörünün yenisini taktırın kullanıma bağlı olarak işlevini kaybedip iflas eden bir parça gibi geliyor ban. çünkü önceki sahibi de değiştirmiş. ben aldım 20 000 km kadar sonra yine mevta oldu. yakıt ya da rolantide bir sıkıntı yok eskisi gibi çalışıyor. yine aynı menzili yapıyor.
Araca cam filmi çektirmek istiyorum ancak bu konuda hiç bilgim yok.
-Camları sökerek veya sökmeden de yapılabiliyor mu? Hangisi daha sağlıklı olur? -Koyuluk oranı % olarak derecelendiriliyor sanırım. Bu oran %kaç olmalı? Çok koyu olup da polis çevirsin istemiyorum. -Bir de arka camlar ile ön yan camların koyuluk derecesi aynı mı olsun, yoksa önler daha açık mı olsun?
Belki bunlar tercih meselesi diyeceksiniz ama yine de şöyle yaparsan şu açıdan daha iyi olur gibi birşey söyleyebilirseniz ona istinaden karar verebilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Atiker den de, Allah nazardan saklasın çok memnunum şimdilik.
en güzel uygulama sökülerek yapılanı kıyıdan köşeden belli olmaması açısından. genelde önler bir derece daha açık renkli yaptırıldığını gördüm. ha polis anlar çok koyu olduğunda ve plakaya yazıp adresinize cezayı yollar. başıma geldiği için biliyorum.
koyuluk olmayınca da hiç bir albenisi kalmıyor. filmli hali çok daha ağır olduğu kesin. ama malesef ceza tehlikesi sözkonusu. küçük şehirde hiç gözden kaçırmıyorlar. istanbulda falan film ile uğraşacaklarını sanmam.
Şimdiye kadar (8 yıldır) cam filmsiz arabaya binmedim.Film yoksa da kendim çektirdim. Filmle ilgili hiç sorgulamaya da rastlamadım.Muayenede de artık "hafif kusurlu" olarak geçiyor.Ön cam genelde tavsiye edilmiyor.Diğerlerine orta koyuluk ideal.Aracın rengi de önemli.Özellikle iç döşeme rengi.İç döşeme siyahsa en açık ton yeterli.Zaten filmli gibi görünüyor. Bir de camlar sökülmeden çok sağlıklı olmaz.İllaki hava kabarcıkları kalır. Ayrıca kışın cam filmi çektirmeyin derim.Zira yapışma oldukça zor oluyor.Sıcak havalarda kuruma hızlı olduğu için mükemmel sonuç veriyor. İstanbul Avrupa yakasındaki arkadaşlara cam filmi konusunda yardımcı olabilirim. Selam ve muhabbetle
quote:
Orijinalden alıntı: nightmare115
en güzel uygulama sökülerek yapılanı kıyıdan köşeden belli olmaması açısından. genelde önler bir derece daha açık renkli yaptırıldığını gördüm. ha polis anlar çok koyu olduğunda ve plakaya yazıp adresinize cezayı yollar. başıma geldiği için biliyorum.
koyuluk olmayınca da hiç bir albenisi kalmıyor. filmli hali çok daha ağır olduğu kesin. ama malesef ceza tehlikesi sözkonusu. küçük şehirde hiç gözden kaçırmıyorlar. istanbulda falan film ile uğraşacaklarını sanmam.
Senin ceza konusu geldi aklıma Ne azimli bir insansın yahu
Bendeki 2001 HB Avance.LPG li.İlk kalkışta çok zorlanıyor.Hiç serî değil.3.4.5.viteste iyi.1 ve 2 de çok nazlı.Tüm 1.6 lar ı böyle acaba.Benzin-LPG farketmiyor.İlk kalkış ve hızlanma zor.Corolla 1.6 GLİ den sonra bana yavaş mı geldi acaba? Selam ve muhabbetle
Merhaba Ali Bey, Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben sattığım aracım Corollaya ses sistemimi gözü kapalı yükleyip indiriyordum.Carismada acemiyim çok cesaret edemiyorum.Biryerleri elimde kalır diye. Bende 2 takım mit var JBL GTO6507C Bu mitleri Pioneer in bir zamanların efsanesi GMX 924 le besliyordum. Bir tanede kabinli 30 cm hertz bass var, onu da JBL 301.1 Bass anfisiyle besliyordum. Bu sistemi carismaya döşesem sanırım mitlerin sadece 1 takımını ön kapılarda kullanabilirim.Arkalar nasıldır bilmiyorum.Oval gibi duruyor yada 13 cm sanki.Kapılar 16 herhalde. Özetle: önde 1 takım mit bagajda bass iş görür mü? Engin bilgileriniz için şimdiden çok teşekkürler.
quote:
Bendeki 2001 HB Avance.LPG li.İlk kalkışta çok zorlanıyor.Hiç serî değil.3.4.5.viteste iyi.1 ve 2 de çok nazlı.Tüm 1.6 lar ı böyle acaba.Benzin-LPG farketmiyor.İlk kalkış ve hızlanma zor.Corolla 1.6 GLİ den sonra bana yavaş mı geldi acaba? Selam ve muhabbetle
Hocam Corolla' dan sonra yadırgamışsınızdır. Corolla bizim araçlara göre alt devirlerde tartışmasız çok daha seri.
Ama 150' den sonra Corolla değil Avensis' in bile aklını alırsınız onu söyleyim
Ali Bey, Avensis 4-D 2.0 sol extra nın da hastasıyım.Onunla kapışmaya cesaret edemem sanırım.Ürperiyorum o makineden:)) Sizinle paylaşım güzel...
quote:
Merhaba Ali Bey, Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben sattığım aracım Corollaya ses sistemimi gözü kapalı yükleyip indiriyordum.Carismada acemiyim çok cesaret edemiyorum.Biryerleri elimde kalır diye. Bende 2 takım mit var JBL GTO6507C Bu mitleri Pioneer in bir zamanların efsanesi GMX 924 le besliyordum. Bir tanede kabinli 30 cm hertz bass var, onu da JBL 301.1 Bass anfisiyle besliyordum. Bu sistemi carismaya döşesem sanırım mitlerin sadece 1 takımını ön kapılarda kullanabilirim.Arkalar nasıldır bilmiyorum.Oval gibi duruyor yada 13 cm sanki.Kapılar 16 herhalde. Özetle: önde 1 takım mit bagajda bass iş görür mü? Engin bilgileriniz için şimdiden çok teşekkürler.
Sayın Hocam,
Midlerinizin iki çiftini de Carisma' da kullanabilirsiniz. Ön ve arkalar ikisi de 16cm genişliğinde.
Aracınız HB olduğu için, kabinli basınız da ayrı bir mono amfiyle beslendiği için Corolla' da aldığınız sesten çok daha baskın bir ses alacaksınız. Onu da ekleyelim.
İstanbul' da olduğunuzu yazmışsınız. Mustafa982' ye yardım ettim, size etmesem olmaz. Haftasonu müsait biryerde buluşalım, ben size yardım edeyim tesisatı bağlayalım. Özellikle teypte oldukça zorlanırsınız. Biraz karışıktır.
Önler cuk oturacak fakat arkalar için çember kasnak gerekebilir. Onu benden önce tespit edebilirseniz işimiz çok daha kolaylaşır.
Yalnız Mustafa beni akşama kadar çalıştırdı, bir çay ısmarlamadı, size bu fırsatı tanımam onu söyleyeyim
quote:
Ali Bey, Avensis 4-D 2.0 sol extra nın da hastasıyım.Onunla kapışmaya cesaret edemem sanırım.Ürperiyorum o makineden:)) Sizinle paylaşım güzel...
Hocam siz yakaladığınız otobanda dibine girin. Eğer Carisma sizi ona mahcup ederse yakarım arabayı, o kadar iddialı söylüyorum.
Ben Giresun' a giderken test etme imkanı buldum. 150' ye kadar bu araba gitmez diyorsunuz. Ama 150' den sonra tamamıyla farklı bir karaktere bürünüyor. 150-200 arası çok kısa ve gaz pedalı mükemmel tepki veriyor. Üstelik yola zamk gibi yapışıyor. Öyle bi tarafları öte beri gidip gelmiyor. Ben 220 gördüm, aracım gazlı. 230 da görür, yani benim arabam görür. Tek olduğum için fotoğraf yada video çekemedim. Birdahakine nasipse çekeceğim.
Alpay Usta' da dün aynısını söyledi. 140-150' ye kadar gıcık eder adamı bu, sonra da altında mercedes var sanırsın dedi
Ali Baba canınız sağ olsun. Ben sizi Meşhur bir ciğerciye götürürüm.Eğer montaj geç (gece saatelerinde) biterse paçacya gideriz.Kınalı'ya falan:)))
Bana carismanın vites mesafeleri de uzun geldi.Şanzjumanda mesafeler biraz uzun tutulmuş. Ama hakkını vermeliyim; sanrufu açıp hafif rüzgar sesiyle 3.viteste araca sert davranınca mübarek uçağın havalanmadan önceki gürültülü hızlanışını andırıyor.Ayaklar yerden kesilecek gibi geliyor.
quote:
Ali Baba canınız sağ olsun. Ben sizi Meşhur bir ciğerciye götürürüm.Eğer montaj geç (gece saatelerinde) biterse paçacya gideriz.Kınalı'ya falan:)))
Bana carismanın vites mesafeleri de uzun geldi.Şanzjumanda mesafeler biraz uzun tutulmuş. Ama hakkını vermeliyim; sanrufu açıp hafif rüzgar sesiyle 3.viteste araca sert davranınca mübarek uçağın havalanmadan önceki gürültülü hızlanışını andırıyor.Ayaklar yerden kesilecek gibi geliyor.
Ciğer mi, paça mııııııııı
Sen bu işi önümüzdeki haftasonu değil de, sonraki haftasonuna organize et hocam. Vallahi fizanda olsan gelirim.
Bu haftasonu malum sevgililer günü. Ben de bizimkine evlenme teklif edeceğim. Biraz sıkıntılıyım anlayacağınız.
Ama ciğer ve paça, yani, nasıl söylesem, hatundan bile vazgeçerim gözüm körolsun
Allah kavuştursun, tamamına erdirsin inşaallah.Öyle çayla falan olmaz.Tesisat işinin acelesi yok.Size ciğer ve paça için söz.En kısa zamanda. Hayırlı geceler