Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (55. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
184.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öğtrm hayırlı olsun arabanız güle güle kullanın almışsınız keyfini sürün bende yeni aldım bende baktırmadım ama yanlışmı yaptım bilemiyorum .neyse sonuçta sokağa atılan bir para değil araba arabadır sizi çok iyi anlıyorum bende aldıktan sonra çok evham yaptım ama deymez kullanın beğenmezseniz satarsınız olur gider
  • @öğrtm hayırlı olsun.
    o paraya d segment bir araba almışsınız tuli nin dediği gibi keyfini sürün.
    Kolay kolay sorun çıkmaz. Çıkarsa uğraştırır biraz o kadar:)

Arkadaşlar bugün bujiler arasında ne fark var diye baktım.
    Denso bujiler mitsu workshop unda belirtilen değerlerle birebir örtüşüyor.
    Tam tamına 1mm tırnak aralığı var.
    Ngk buji böyle değil 0.6mm civarında aralığı var.
    Ngk kullanan arkadaşlar kesinlikle aralığı 1-1.1 mm aralığına ayarlatsınlar.
    Çok önemli olduğu ortada.

Edit:yazım

quote:

Orijinalden alıntı: umera

Arkadaşlar buji değişimiyle ilgili bir not:
    Aküm eski. Araç rolantide çalışırken farlar epey bi sönük yanıyordu.
    Dün durumun aynı olmadığını gördüm.
    Buji değişimiyle alakalımı değil mi bilemiycem ama araçta yaptığımız tek değişiklik bujiler.
    Ngk kullanıyordum artık Denso...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umera -- 10 Mart 2010; 20:26:59 >

• öncelikle hayırlı olsun. aramıza hoşgeldiniz.

buji olarak NGK BKR6EIX - 11 alacağım bu gidişle. sondaki 11 tırnak açıklığını belirtiyor. bizim carismaya uyan iridyum IX modeli. normal olanı da BKR6E-11. önceki değiştirdiğimde champion almıştım. yurtdışından araştırıyorum ucuza almak için. amazonda 7 liraya var fakat Türkiye'ye göndermiyor.
  • @night benim kulladığım Ngk nında son rakamı 11 (BKRe6-11 di sanırım) ama malesef aralık 1.1 değil.

• merhabalar arkadaşlar carismanın ön ve arka cam sileceklerini değiştirmem gerekiyor marka ve ölçü olarak hangileri oluyor ve nerde bulabilirim ön camı çizmeye başladı arka silecekte sesli çalışıyor yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim
  • Nerede forumdakiler kimse kalmadımı ? artık kimse carisma ile ilgili birşeyler yazmıyor .
  • herkes diğer mekanda artık. NGK bujilerim geldi. made in france. BKR6E V-line.

ilk bakıma götürdüğümde değiştireceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

herkes diğer mekanda artık. NGK bujilerim geldi. made in france. BKR6E V-line.

ilk bakıma götürdüğümde değiştireceğim.

merhaba şükür birine ulaştım nightmare115 sormak istediğim canımı sıkan bir şey oldu pazar günü keyifle yolculuk yaparken arabanın motor arıza lambası yandı ve sönmedi bende üç gündür korkumdan aracımı kullanmıyorum sebeb ne olabilir ne yapmalıyım neden olmuştur acaba baya canım sıkıldı nereye götürsem ama kazıklamayacak bir usta varmıdır teşekkürler
  • Tulii herhangi bir mitsu servisinde ya da elinde obd1 cihazı olan herhangi tamircide aracının sorununu teşhis edebilirsin.
    Onarım yaptırmaz isen 10-15-20 lira aralığında ücret isterler.
    Lamba yanmasının olası bir çok nedeni olduğundan tahmin edilemez.
    Belirgin herhangi bir sorun var ise söylerseniz ona göre tahmin yapılabilir.
  • @Night buji değişiminden sonra fark olup olmadığını paylaşır isen memnun oluruz.
    Nerden kaça aldın?
    Hayırlı olsun.
  • bi sensörcü daha geliyor.

sanayide vosvos audi falan bakan almancı tamircilerde bile bulunuyor bu cihaz. eger son arıza kaydı sensör ise ve tüm arızaları sildirip bir süre sonra tekrar yanarsa hayırlı olsun Lambda sensörü.

Forum olarak 10 adet gibi toplu alsak bi indirim vs yaparlar mı ki? yurt dışından falan bulsam ucuza alacam 2-3 tane.

Bujileri henüz takmadım. yağın km'sine bakmam lazım. yağla birlikte değiştireceğim. magaza24'ten aldım 4 ü 25 TL. night breaker aldım kargo parası nasılsa vereceğim diye yanına buji attım. yine de 8.5 kargoya verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightmare115 -- 26 Mart 2010; 2:19:47 >
  • @nightmire night braker ampullerin ömürleri nasıl? Önceden aldıkların ne kadar dayandı? Ömürleri kısa diye duyumlarım oldu.
    -Fiyatına bakmadım ama ömürlerininde kısa olduğunu düşünerek şöyle bir hesap yaptım: 1 yılda 2 takım gideceğini düşünerek 2x30=60lira
    -130 liraya monza marka xenon marka H4 bir kit alıp kullanılabilir. Xenon kitlerin ömrü çok uzun ve ışığıda cabası.
    -Lambda sensörü malesef yurtdışında da pahalı. ben birkaç kez göz attım ama malesef uygun bulamadım.
    -Lambda kablolarını kontrol ettirdin mi? Benim aks körüğü sokete takılıp körüğü yırtmıştı ve kabloyu koparmıştı.

@Tulii bataryanın eksi kutbunu çıkarıp yarım saat(süreden emin değilim ben akşam çıkarıp sabah takıyorum) öyle bırak. Sonra takıp 10 dk. gaza falan dokunmadan rolantide çalışmasını bekle. ışık sönecektir,aracın ateşleme haritasını yeniden oluşturacaktır.
    Işık sönünce tahminen 40-45 km sonra ışık yanarsa lambda arızalı olabılır Night ın dediği gibi.
    Bu tespiti kendin yapabilirsin.

• İnternetten alışveriş hoş güzel ama kargo ücretine bir çözüm bulmaları lazım.
    Bende bu soruna çözüm bulanları tercih ediyorum.
    Benim arka amortisörler patlaktı yurt dışından getirmek dahil tüm alternatifleri düşündüm kargo işin içine girince işin rengi değişiyordu.
    Otostart.com dün biten bir kampanya yaptı. 4 amortisör alana %35 indirim diye.
    Bende 4 tane aldım önleride yenilemiş olurum dedim.
    287lira/8 , 2 ön 2 arka amortisör aldım monroe marka gazlı.
    Kargo ücreti ödemedim. tanesini 70 liraya almış oldum. Sanayide tamir edilmişleri 70 liraya satıyorlar:)
    Bugünlerde de debriyaj setlerinde var indirim.
    Elimde 35 liralık indirim kuponu mevcut 300 liranın ustunde alışveriş yapacak birisi var ise aramızda kullanabilir, verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umera -- 26 Mart 2010; 11:16:03 >
  • Night breakerları daha önce almıştım 6 ay dayandı dediğin gibi kısa ömürlü. Narva marka aldım bir dükkandan epey bi sarı sanırım içinin flamanı kalın olduğundan ve de patlamadı bir yıldan fazla oldu. Almak aklımda yoktu Hala oğluna da almıştık önceki aldığımda onunkiler yeni patladı ( 1 yılı aştı Tipoda). Night breaker alalım patladı diyince bende aldım tekrardan. bunlar da patlarsa 6 ayda bir daha almayacağım. 80-90 lira arası bir meblağ olacak ki hiç gerek yok. 7 liraydı Narvanın çifti.

arıza ışığı sönüyor mu aküden elektrik kesince. ben de bir deneyeyim bunu. netten alayım sensörü de takarız bi ara.
  • arkadaşlar günlerdir yazdıklarınızı takip etmekteyim. Ben de bu mitsubishi Carisma'ya kafayı takmışım. İstanbul'da bir tane 2001 model avance hb Carisma var. 9 bin tl istiyor. Aracın trimer kaydına baktım, 2006'da çarpması varmış. Sonra caydım. Şuanda da kararsızım. Sizce eder bu parayı? Bir de bu modellerde klima olduğunu düşünüyordum yalnız bu arabada klima yokmuş. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • @nightmire: Far ampulu konusu aslında çok önemli. Neden önemli?
    Aracımızın ateşlemesi iyi olsun diye bujiler,buji kablolalrı vs. hepsinin iyi olması için çabalıyoruz ama unutulan bir şey var:
    Araçların ampulleri 55-60 w aralığında olmalı. Piyasa da 85-100w aralığında daha çok ışık veren ampuller satılıyor. Geçen ampul istedik yedekçiden onlardan verdi. Bende bunu kullanmak uygun değil dedim almadım.
    85-100w aralığında ampul kullandığımızda aracın normal çalışma düzeni sarsılır,bobini yakmak dahil çeşitli arızalar çıkabilir.
    Tabi bu söylediklerimi night braker için söylemiyorum daha doğrusu onun kaç watt olduğunu bilmiyorum.Eğer onlarda dediğim aralıkta ise uygun olmadığını söyleyebilirim.

Xenon uygulaması en güzeli kanaatimce.

Evet arıza ışığı söner her şey sıfırlanır. Ama önceki mesajda anlattığım ilk çalıştırmayı ihmal etmemeniz gerekir. Yapılmaz ise araç düzensiz çalışır çeşitli sorunlar çıkabilir düzensiz ateşlemeden dolayı.Bu işlemi yaparken kesilikle gaza dokunulmaması gerekir.
    Bekleme(hafızayı silmek için) süresinden emin değilim. 10 dk da yeterli olabilir 5 dk. da denemedim. Akşam çıkarıp sabah bağlıyorum genelde.

Edit: Not:sizin araçlarda bu işlem yol bilgisayarından da yapılabiliyor diye okumuştum. Yol bilgisayarından yapınca arıza kaydı silinir mi bilmiyorum. Ordan yapınca sadece ateşleme haritasını yeniliyor da olabilir. İşlemden sonra ilk 10 dk. rolantiden yüksek devirde çalışır,devir yükselir,azalır. Bu şekilde de işlem yapıp yapmadığını anlarsınız.
    10 dk nın 2. dk.da elektirikle çalışan bütün her şeyi farları, klimayı,flaşörü vs açıp 1 dk. bunları açık bırakmanız iyi olur.

quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

Night breakerları daha önce almıştım 6 ay dayandı dediğin gibi kısa ömürlü. Narva marka aldım bir dükkandan epey bi sarı sanırım içinin flamanı kalın olduğundan ve de patlamadı bir yıldan fazla oldu. Almak aklımda yoktu Hala oğluna da almıştık önceki aldığımda onunkiler yeni patladı ( 1 yılı aştı Tipoda). Night breaker alalım patladı diyince bende aldım tekrardan. bunlar da patlarsa 6 ayda bir daha almayacağım. 80-90 lira arası bir meblağ olacak ki hiç gerek yok. 7 liraydı Narvanın çifti.

arıza ışığı sönüyor mu aküden elektrik kesince. ben de bir deneyeyim bunu. netten alayım sensörü de takarız bi ara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umera -- 28 Mart 2010; 12:02:37 >

• Bence kazasız,klimalı olanlardan bulup biraz daha fedakarlık ederek onu alın.
    Ali bey 16 küsür istiyor aracına demek ki bu aracın piyasası 9000 değil:)
    Bu araçlar yerli araçlara benzemiyor. Serviste dahi yapılsa orjinalini tutmuyor.Ağız tadıyla araba kullanmak istiyorsak eğer kazasız araç alalım.
    Özellikle önden kazalı araçta çalışma düzeni eski haline gelmez, yanlardan ve arkadan kazalı araçta yol sesi ve rüzgar sesi problemleri had safada olur.
    O araçta kazalı olduğu için klima radyatörü falan takılmamıştır pahalı olduğu için. Bu bağlamda klima yok denilebir size.
    quote:

Orijinalden alıntı: car_oto

arkadaşlar günlerdir yazdıklarınızı takip etmekteyim. Ben de bu mitsubishi Carisma'ya kafayı takmışım. İstanbul'da bir tane 2001 model avance hb Carisma var. 9 bin tl istiyor. Aracın trimer kaydına baktım, 2006'da çarpması varmış. Sonra caydım. Şuanda da kararsızım. Sizce eder bu parayı? Bir de bu modellerde klima olduğunu düşünüyordum yalnız bu arabada klima yokmuş. Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umera -- 28 Mart 2010; 11:56:21 >

• Sayın Umera yorumların için teşekkürler. naghitmare senin bu konudaki fikrin nedir? Bu konuda senin de yorumlarına ihtiyacım var. Saygılar
  • @umera NightBreaker ampuller de 60/55w değerlerinde o açıdan sorun yok. klasiklerden güzel fakat ömürleri kısa. xenon iyi güzel hoş da merceksiz olanlarına şiddetle karşıyım. sislere dahi xenon takıp ufo gibi açanlara çok sinir oluyorum.

2001 model de hangisi acaba makyajlı mı eski kasa mı? sanırım eski kasa yol bilgisayarı olmayanlardan ise eskilerden. o arabaya hiç bulaşmayın klima radyatörü klima kompresörü vs yoktur ki sadece onla da kalmaz sıkıntılar. çok başınızı ağrıtır. eski kasa da olur derseniz bir kaç daha üzerine koyarsanız temiz bir carisma bulabilirsiniz. Bendeki avance kadar donanımlı olmayan comfort modeli ve 2 sene önce 16 500 TL ye aldım. daha ucuza da yok değil fakat çok temiz kullanılmış verdiğim parayı hakediyor.
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.