@colornick sanırım yanlış anladın .Biz bu sistemin ram ve işlemci yetersizliğinden dolayı daha iyileştirilebilmesini zor bir ihtimal olarak gördüğümüz için bize yeterli diyoruz .Yoksa araştırılmasın daha iyisini bulmayalım demedikki .Tabiiki de araştırlsın .Anck bu konu beni aşan bir durum .
Ancak sen bunun için para harcarım diyorsun .Bizde bunun için para harcamayı düşünmüyor olduğumuzdan dolayı eldeki yeter diyoruz .
Bu şahsi görüşümdür.Bana yeterli. Ama durum çok kişi için tabiiki de yeterli olmayabilir .
@TURKER75 Yanlış anlamış olabilirim ama yanlış anlaşıldım diye düşünerek açıklama yaptım özellikle JimBeam arkadaşımıza :)
quote:
Orijinalden alıntı: colornick
@erguder82 Arkadaşım ses ile ilgili dediğin sorunları yaşamadım ben ancak şöyle bir sorunla karşılaştım 3 klip sorunsuz izledim sonra 4. klipte önce ses geldi sonra ses bitince video oynadı böyle saçma bir problem yaşadım bilmem başka yaşayan oldumu böyle bir sorun :(
arkadaşım walla ben bu sayfadan eyvah eyvah 2 filmini indirdim filmin sonuna dogru cok hafif sesle görüntü arasında süre farkı çıkmaya başladı
Bende hafif değil bariz bir şekilde görüntü durdu ses devam etti şarkı bitene kadar sonra da görüntü başladı kaldığı yerden sesiz olarak
quote:
Orijinalden alıntı: erguder82
quote:
@erguder82 Arkadaşım ses ile ilgili dediğin sorunları yaşamadım ben ancak şöyle bir sorunla karşılaştım 3 klip sorunsuz izledim sonra 4. klipte önce ses geldi sonra ses bitince video oynadı böyle saçma bir problem yaşadım bilmem başka yaşayan oldumu böyle bir sorun :(
arkadaşım walla ben bu sayfadan eyvah eyvah 2 filmini indirdim filmin sonuna dogru cok hafif sesle görüntü arasında süre farkı çıkmaya başladı
çok az bir kayma var filmin sonunda. ona yapabilecek pek bir şey yok :(
colornick Tarih 1 Kasım 2011; 16:50:26 Bende hafif değil bariz bir şekilde görüntü durdu ses devam etti şarkı bitene kadar sonra da görüntü başladı kaldığı yerden sesiz olarak
---->olmaması lazım. ayarlarınızda belki problem olabilir. -40 -240 gibi bir değer var. onla biraz değiştirin belki düzelir. yoksa film de problem yok.
ok
tomtom live için tomplayer desteği halaçıkmadımı ? bir sorum daha olacak 2011 temmuz ve temmuzdan sonra alınan araçta tomplayer ı çalıştırabilen oldumu? Bu tarihten sonra üretilen araçlarda tomtom live kullanılıyor sanırım ve bundan dolayı tomplayer yüklenmiyor. Özellikle 2. soruma cevap istiyorum.
quote:
@TURKER75 Yanlış anlamış olabilirim ama yanlış anlaşıldım diye düşünerek açıklama yaptım özellikle JimBeam arkadaşımıza :)
Kırıcı olduysam özür dilerim arkadaşım kusura bakma. Benim için bu video özelliği sürpriz olduğu için kendi düşüncemi söylemek isterken mimikleri pek belli edememiş olabilrim. Malum internet ortamındayız.
Yoksa imkanın varsa elbette daha iyisi olabilir. Bana yeterli şuanda :)
tomtom live da çalişmiyor. Cikarsa bulursam paylasirım. Bu arada foruma girince bana bir gülme geliyor. ama hep böyle devam eder inslh :) Flim indırmek ıstiyenler. mobil. Fullflim .com var oradan part part indirme linki var mpeg4 ve 3gp olarak tomplayer bu formatları acıyor zaten bildığim. Bu dosyalari conwert etmeden izlenir buyuk olasilıkla denemek lazim mobil cözünürlük olaraj convertli olarak indırime sunulmuslar .
quote:
Orijinalden alıntı: excoupe
quote:
Orijinalden alıntı: erguder82
quote:
çok az bir kayma var filmin sonunda. ona yapabilecek pek bir şey yok :(
colornick Tarih 1 Kasım 2011; 16:50:26 Bende hafif değil bariz bir şekilde görüntü durdu ses devam etti şarkı bitene kadar sonra da görüntü başladı kaldığı yerden sesiz olarak
---->olmaması lazım. ayarlarınızda belki problem olabilir. -40 -240 gibi bir değer var. onla biraz değiştirin belki düzelir. yoksa film de problem yok.
@excoupe Yanlış anladınız ben filmden bahsetmiyorum ki kendi yüklediğim kliplerden bahsediyorum 3 tane izledim sonrasında sapıttı cihaz bunu anlattım. :)
@JimBeam Estafurullah olur böyle yanlış anlaşmalar haklısın internet ortamı!!
@erkan3300 Neden gülme geliyor anlat merak ettim bak :)) yarım bırakmışsın lafı
bir sevincle bide diğer forum sayfalarında olmayan bu resmi yazısma dilini pek sevmiyoruz ... ondan olsa gerek :D bende öyle oluyor komik ama paylasımcı :D
Evt biraz resmi oluyor ama diğer sayfalara göz atınca bu çok daha iyi :)) Adamlar yoktan yere özelden yaz buluşalım kavga edelim durumuna geliyorlar :)) Ama resmiyet abarmış olabilir :)
Arkadaslar sistemi 4 gb sd hc karta kurdum calisti. Erkan kardesim tesekkur ederim. Ilk izlenim olarak sistem basta biraz yavas aciliyo. Muzik dinlemek istediginizde anladigim kadariyla parcalari tek tek secmek zorundayiz. Ya da bunun baska bir yolu var mi. Yani bir klasoru secip komple dinleyebiliyor muyuz. Izlediginiz filmin ses kalitesi iyi ise resmen sinema kalitesinde. kameranin arkasindan gelen sesler arka hoparlorlerden geliyor ki bu muthis.
Değerli arkadaşlar, çok önce açılmış bir konuyu tesadüfen gördüm, konuyu açan erkan3300 arkadaşıma ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim. Benim yazacaklarım size komik gelebilir ancak inanın teknoloji konusunda çok kötüyüm. Buraya kadar anlatılanlardan şunu mu çıkarmalıyım; 2010 model Clio3'üm var. Üzerinde orijinal Carminat Tom Tom cihazı var, bugüne kadar navigasyon olarak kullandım, şimdi ben de tomtom player ile bu cihazdan video izleyebilir miyim? Eğer öyleyse anlatılanları adım adım izleyerek bunu denemek istiyorum. Beceremezsem -ki muhtemeldir :(- İzmir'de oturan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi? Şimdiden çok teşekkürler ederim...
Herkese selamlar; Uzun araştırmalarım sonucu; malumunuz aracın orjinal navigasyon ekranına kamera bağlamak isteyen bir çok arkadaşım oldu. Yaptığım görüşmeler sonrasında (buna renault istanbul mais genel servis danışmanıda dahildir) böyle birşeyin mümkün olmadığı sonucuna vardım. Çözümü; çoğu kişinin yaptığı gibi sonradan bir ekran temin edilmesi ve kamera bağlatılarak geri görüşün sağlanacağı olmuştur. Yaptığım kamera bağlantısı şuan için çalışmaktadır. İlgilenen arkadaşlara parçaları nerden temin edildiği konusunda yardımcı olabilirim. Amacım 2011 model bir araca az kablolu olarak, aracın garanti dışı kalmayacağı şekilde, göz açısından estetik bir çalışma yapmaktır. Şuan için amacıma ulaşmakda çok az bir çalışma yapmam daha gerekli. Resimleri yükleyerek anlatmak bazı arkadaşların anlamasında sıkıntı yaratacağını düşünürek, o kadar da fazla vakit harcamamak adına video ile gerçekleştirdim. Bu video 1. adım dır. Bundan sonrasında kameranın takılacağı yer, kameranın takılması ve fazlalık olarak kabul ettiğim parça ve kabloların saklanmasıdır. Maliyeti; ekran 70 tl, kamera 67 tl. dir. :D Kullandığım volt düşürücü piyasada cep tel cilerde satılan araç içi tel. şarjı 5 tl. Çakmaklıklar toplamda 10 tl. dir. Kullandığım ekstra kablo ve jacklar içinde 5 tl para verdim. TOPLAM = 160 TL. ye takabül ediyor. Ayrıntı isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim. Keyifli seyirler. http://hotfile.com/dl/138649881/6d36041/Scenic_Cam_1.avi.html
quote:
Orijinalden alıntı: diver26
Değerli arkadaşlar, çok önce açılmış bir konuyu tesadüfen gördüm, konuyu açan erkan3300 arkadaşıma ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim. Benim yazacaklarım size komik gelebilir ancak inanın teknoloji konusunda çok kötüyüm. Buraya kadar anlatılanlardan şunu mu çıkarmalıyım; 2010 model Clio3'üm var. Üzerinde orijinal Carminat Tom Tom cihazı var, bugüne kadar navigasyon olarak kullandım, şimdi ben de tomtom player ile bu cihazdan video izleyebilir miyim? Eğer öyleyse anlatılanları adım adım izleyerek bunu denemek istiyorum. Beceremezsem -ki muhtemeldir :(- İzmir'de oturan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi? Şimdiden çok teşekkürler ederim...
Denedim ve becerdim arkadaşlar... Hemen herkesin yaşadığı sorunları (Zaman zaman ses problemi ve ekranın üst kısmında bozukluk) yaşamakla birlikte olabildiğini gördüm. Emeği geçen herkese tekrar teşekkürler...
Ben araştırmaya devam edeceğim ama Almanya veya Hollanda da tanidigi olan varsa tedarik ve dokumantasyon konusunda yardımcı olabilirimi acaba? Fiyat olarak 200 Euro arayüz 100 € kamera istenirse 2nci video cihazı olarak media player. Yada tv Tüner 100 € tutar bir adet ses bağlantı konnektoru 10€ yani toplam 410€+kargo gibi birsey tutacak herhalde ... Birde su videoya bakın http://www.youtube.com/watch?v=Z18i3Ug5t8w&feature=youtube_gdata_player Sadece tv Tüner değil film resim müzik herseyi acıyor cihaz lakin ben sesi hiç duymadım Herhalde ses icin sistemi yani arabanın sistemini aux a alınması gerekecek... Henüz arabam gelmediği icin. (Oyak) bir yorum yapamıyorum ama herhalde dediğim gibi olacak...
Bugün; 0:38:49 Arkadaşlar merhaba, geri vites kamerası ve tom player haricinde video izleyebilmek için yaptığım araştırmalar sonucu hollanda menşeili firma ile yapılan mail trafiği aşağıdaki gibidir
###########################################
Aan: CarVision B.V. | info Onderwerp: Re: Renault interface about
Dear Rijk
Thanks For your early reply firstly.. In Turkey sometimes there is a waiting time when you try to buy a brand new car.. So i âm in the middle of this time period. My car Will be in My hands within one month. 20 feb 2012 is the exact time. My model is renault megane 3 sport tourer 1.5 edc privillage , including carminat tom tom nav system. İt's the full version in here but there is No parking camera assistance. When o asked to dealer about this in future , they say surely No. So i started to look options For this system then find your web site. There are 3 of Mine friends looking For the same. İf you assist us about technical information and mounting diagram we are planning to buy some.
My first question is could you able to send these devices to us as a gift package without custom dec.( Because of custom declaration limits ; 75€)
***No problem!!
Then second one is the carminat tom nav system supports which video format . İ mean ntsc or pal? İ think it's probably ntsc Because your cam is ntsc. its important For the second video in source device i think
***The interface is converting a PAL or NTSC signal into a digital signal. So both PAL and NTSC. But it's working better when all sources are from the same format. So all PAL or all NTSC. For this interface, I personally prefer NTSC.
My third question is about your entertainment system which shown in your Youtube carvision videos. As i see driver can select video2 source to entarteinment system by pressing left upper button then how the sounds comes ? automaticly or driver selects aux manually!
***The box also has 2 audio inputs and 1 audio output which can be connected with the aux behind your gearbox. But the line can also be used directly behind the monitor which is easier. We will help when you start installing it.
Then the last one which we wonder is when this source selected what kind of device You use in the ad movie it plays movies, soungs, shows pictures and tuner a tv. And does it have another remote control or the car's original joystick does the selections shown in the ad movie.
***In our car we have a reverse camera and a DVBt player which also can play USB video. But this is done by the tunerbox. It is controlled by an external remote controller and not by the Renault center control. So the only thing we do with the center control is selecting the Video input(s)
Thanks a lot
Ps; you are in global market place via internet and it may be Good idea browsing in english selectable for other worldwide custumers like me Be cause i feel My self disturb you a little bit... Thanks
***We recently changed our website which is only Dutch for the moment. I already asked my colleague to add the Renault TOMTOM page is English as soon as possible. But you can Ask what ever you want and I will answer in English as you can see.
Greetings
Bas ################################################
kıssadan hisse özetle adamlar kendinden emin ve diyorlarki evet sistem takır takır çalışır yarın da detay resimler ve son fiyatlar gelecek eğer benden hariç ilgilenen varsa pm atsin beraber sipariş edelim
*** ile arada yazanlar firmanın cevapları bilginize