Malum bayram geliyor Her bölgede üretici farklı oluyor ondan kalitesi bölgeye göre değişebilir ancak uygun fiyatlı ve içindekiler kısmında şeker yazıyor Almadan önce 1 adet tadım yapın ona göre alın https://www.carrefoursa.com/search?q=Baklava%3Arelevance%3Abrand%3ABRN-1358&text=Baklava < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkanbey -- 19 Nisan 2023; 0:8:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Carrefoursa Fıstıklı Baklava 129 TL
-
-
Fiyatı çok iyi ama baklavada hile olduğuna yemin edebilirim ama ispat edemem
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bezelyeli baklava
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ben bezelyeli baklava yerim. bir zararı da olmaz. ama şeker yerine, doygunluk hissini vermeyen glukoz-fruktoz şuruplu gıda yemem. diyabet sevmiyorum, keza kalp krizini de sevmiyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam polemik çıkarmak amacıyla değil bilmediğimden soruyorum, glukoz- fruktoz normal şekerden daha mı fazla diyabete neden oluyor, ayrıca glukoz fruktoz kalp krizine mi neden oluyor? Özellikle kalp krizi riski biraz iddialı değil mi? Yoksa uzun vade ve sürekli kullanım mı buna neden oluyor?
Şemsettin kargo ile gönderime başlamış siparis vereyim dedim Bayram diyemi bu fiyatlar patlamış
Badem içi diye kayısı çekirdeğini karıştırıp satan (sadece bu değil diğer market zincirleri de yapıyor) hiçbir f/p ürününe güvenmem.Antep değil bezelyedir.Şeker diyorsa değil glukozdur.
Ben ispat edebilirim, cevizli kadayıf aldım tam 3 dilim içinden sadece 4 adet mercimek büyüklüğünde kararmış ceviz çıktı:) bir tane diliminden hiç çıkmadı.
Oha Şemsi nolmuş böyle
Geçirgenlik testi
-
cevizli mantıklı.
kabuklu antep 300 tl, normalde baklavaya daha iyi cinsi konuyormuş ama hadi 300lükten konsun, kabuğu da %40 gelsin ve 1 kg baklavaya 100 gr (?) fıstık konsun.300/6=50 tl sadece fıstık masrafı olmalı. un yağ şeker nişasta işçilik elektrik vergi algı ıvır zıvır derken o fiyat zor gibi. aslında bunun da bir tekniği gelişse de mesela pizza tabanı gibi olsa, yani kaliteli boş baklavayı alıp içini sen dolduruyosun ister ceviz ister fıstık..
-
Arkadaşlar belki daha iyi alternatifler vardır ama ben memnun kaldığım için önermek istiyorum. Reklam vs değil.
Geçen Urfa ya gittiğimde deneyip bayağı beğenmiştim. Baklavacı Şemsettin'i öneririm. İnternet siteleri var. Ben bayram için aldım, ama saçma bi şekilde son sipariş Cumartesi verilebiliyormuş (geötiğimiz hafta). Bayrama dayanmaz yani.
Siz denemelik 1-2 kg alın, bayram sonrası kargolanır. Sade fıstıklı baklava öneririm. Sarma da aldım, çok beğenmedim. Gerçek fıstık var, tanelerini görüyorsunuz ve tadını alıyorsunuz. Şahsen yaşadığım yer ufak olduğu için baklava üreten az yer var, onlar 350 liraya sarma satıyor ancak bu fıstık tadı yok, ayrıca aşırı glikozlu. O yüzden önerebiliyorum. Sizin tavsiyeleriniz varsa (kargoyla gönderim yapan) onu da deneyebilirim.
Hocam fıstığı o kadar bol koymuyorlar. Yere, fiyata göre değişir. Önceki mesajımda önerdiğim yerde 1 tepside (3,7 kg) 400-500 gr fıstık kullanıyoruz diyorlar. Fıstık tadı gayet de var ama öyle bol bol değil, zaten fiyatlarını düşününce yeterli. Ki baklavacılar 1 kg fıstık almıyor ki. Belki tonlarca alıyorlar.
normal şeker tükettiğinizde bir süre sonra doyum hissi yaşarsınız. bayar yani, yemeyi bırakırsınız. bunlarda ise o doyum hissi çok geç geliyormuş. yemeye devam ediyorsunuz.uzun süreli tüketimlerde -yağ, şurup, hamur vb- kilonuzda artışa sebep olur. özellikle coğrafyamızda bel çevresi yağlanır. diyabetin, dolaşım sorunlarının temel sebeplerinden biri aşırı kilo, özellikle bel çevresi genişlemesidir. iddia falan yok yani. ayrıca bazı bünyelerde bu çalışmayabilir. ama istisnalar kaideyi bozmaz.
sizin örneğe göre (bolbol değil demişsiniz) kg başına 135 gr yapar, ben kafadan attım daha cimri işi yazmışım. hocam tonlarca da alsan neticede benim dediğimin biraz aşağısı olur başka faktörler vardır kayıp/kaçak olarak vs. demek istediğim doğru fiyat şu olmalı değil zaten, birşey aşırı ucuzsa kendi adıma almamayı tercih ederim. mesela ankara etimesgut civarında oturanlar bilir , kardeşler kadayıf var 129un az üzerine koyup doğru düzgün cevizli baklava alınabilir (150-200 arası). bazen bayram ziyaretlerinde önümüze hazır baklava börek geliyor ve belliki market işi berbat kalitede. yesen bir türlü yemesen ayıp olacak, bazen yalan söyleyip şekerim çıktı bu ara ya da diğer yerlerde çok yemiştim diyorum. bayramda gelenleri sövdürmemek lazım:).
herkese hayırlı bayramlar dilerim, hayat mutlu olmak için biraz zor maalesef ama Allah ağzınızın tadını bozmasın cümleten.
edit: en kötüsü soğuk, kötü peynirli, aşırı kalın yufkadan ve de bol margarinli börektir :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysahin2000 -- 19 Nisan 2023; 12:25:47 >
-
O fiyata baklavanın kutusuyla fıstığın kabuğunu ancak verirler
Yoğunluktan dükkanı kapatmış :)
-
carrefour almayın.
bu paraya gidin yarım kilo adam gibi CEVİZLİ alın daha iyi.
çok dandik bir hamur mikrodalgada biraz çevireyim göreyim bakalım ne akıtacak dedim yeşil bir şerbet aktı
yani bu paraya 1 kg fıstıklı beklemek
--------------------------------------
şemsettincilerde gelmiş.
hamur olayında adamlar çok kötü
ama gerçekten fıstık kullanıyorlar.
Fıstık sarmaları kötü diyemem ama iyi de diyemem. aldığımda hep fıstık sarma aldım
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Fiyatı çok iyi ama baklavada hile olduğuna yemin edebilirim ama ispat edemem
|
ben bezelyeli baklava yerim. bir zararı da olmaz. ama şeker yerine, doygunluk hissini vermeyen glukoz-fruktoz şuruplu gıda yemem. diyabet sevmiyorum, keza kalp krizini de sevmiyorum.
|
Benzer içerikler
- afyon eko sucuk yorumları
- bim soğuk baklava
- oliovilla zeytinyağı yorumları
- bim parfüm erkek
- unify parfüm erkek yorum
- kasım indirimleri ne zaman
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X