Şimdi Ara

Çarşı pazar yanıyor! Bu ne pahalılık? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
2
Favori
25.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
419 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seneye göre döneme göre değişir, bir sene para eder bir sene etmez. Vişne mesela bir bakarsin 90 kuruş olur bir bakarsın 2 - 2.5 lira civarına çıkar. Erken mevsimde ürün veren kiraz cinsleri var piyasaya ilk çıkar, onları pahalı satıyorlar benim bildiğim onun dışında mevsiminde mevye para etmiyor, ha iyi yanı ne doya doya meyveni yiyorsun bahçe olmasa meyve yiyemezsin fiyatlar ortada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

bu malıyetler sabıttır.
    sebze 5 kuruşta olsa 15 lirada olsa sabittir.

biz bunları RESMI olarak devlete zaten fatura keserek bildiriyoruz.
    faturada işçilik yada masraf olarak görünüyor.
    kamyoncu yada ambarcı nakliye ücreti olarak faturasını kesıyor ve beyanında bulunuyor.

Alıntıları Göster
    Hocam maliyetler 75 kuruş sizde.

E üretici diyelim 2 TL'ye domates verdi.

markette pazarda 8-10 TL'ler nedir peki?

Biri malı götürüyor
  • 15 yıl önce buzdolabı yoktu be heyy. Çilek buluyorsun pazarda daha da laf ediyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Hocam maliyetler 75 kuruş sizde.

E üretici diyelim 2 TL'ye domates verdi.

markette pazarda 8-10 TL'ler nedir peki?

Biri malı götürüyor

Alıntıları Göster
    işte arastırılması gereken şeyde o.

buradan hersey faturalı olarak ıstanbul halıne gırıs yapıyor ondan sonra noluyorda bu fıyatlara cıkıyor anlamıyorum valla :)
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    E haldekiler sorumlu değil, marketler diyor ki bize bu kadara geliyor arada kim götürüyor. Devletin burada mutlaka HÖT demesi lazım ama

Kime diyoruz ki. Demek ki bir güruh var fahiş bir şekilde kar yapıyor. Üretmeden sadece aracılık yaparak
  • quote:

Orijinalden alıntı: td1907

Hocam az önce pazara gittim. Yüzüne bakmayacağın domates 5 TL. Yenebilecek domates 7 TL iyi domates 10 TL.

Aklımın almadığı dünyanın öbür ucundan gelen ithal muzun yerli muzdan ucuz olması. Yol masrafı ve ekstra gümrük vergisine rağmen cuma günü ithal muzu marketten 10 TL ye aldım. Pazarda yerli muzun iyisi 12 TL dandiği 10 TL di.

Geçen haftaya göre fiyatlarda yüzde 20 ile 60 arasında fark vardı. Bir tek çileğin fiyatı aynıydı. Onda da bereket ve bolluk var. Ayrıca çabuk bozuluyor diye uçuk fiyat yoktu.

Alıntıları Göster
    bu sayfadan gunluk fıyatları takıp edebılırsınız.
    www.gazipasa.bel.tr
    Günlük Hal Fiyatları - T.C. Gazipaşa Belediye Başkanlığı Resmi Web Sitesi
    http://www.gazipasa.bel.tr/hal-fiyatlari-32

o yüzüne bakılmayacak domateslerı bız 1-1.5 lıraya gonderıyoruz işte. sizler max 3 3.5 lıraya almanız gerekıyor. ama olmuyor

sarı muz burada 8 lira malesef. biz 6 liradan alıp kendımız sarartıyoruz evde yemek ıcın. gaz verılmemıs oluyor ve daha lezzetlı oluyor.. tabı sızde o ımkan yok :)

• Bu fiyatların yeterli olmadığını düşünüyorum.

1 kg domates 20₺
    1 kg muz 40₺
    Olacağı bir ekonomiye doğru gidiyoruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

E haldekiler sorumlu değil, marketler diyor ki bize bu kadara geliyor arada kim götürüyor. Devletin burada mutlaka HÖT demesi lazım ama

Kime diyoruz ki. Demek ki bir güruh var fahiş bir şekilde kar yapıyor. Üretmeden sadece aracılık yaparak
    istanbul halınden cıkıstan sonra 3 4 kısı el degıstırırse orada vurgun oluyor olabılır. oranın işleyişini bilemiyorum. pazarcı direkt olarak halden mı alıyor yoksa kabzımaldan mı yoksa baska seyler mı var..

marketlerde satılan bir çok sebze bızim İKİNCİ dedğimiz döküntü mallar..şekli bozuk pörsümüş sebzeler oluyor ve bunlar aşırı faiş fiyata satılıyor. onların KAR marjı aşırı yüksektir diye tahmın edıyorum. tabi çöpe döktükleri de azınsanmayacak kadar var.
  • xcorp X kullanıcısına yanıt
    Enflasyonun %6 olduğuna inanan adamla muhattap olma. Böyle adamları değil ciddiye almak, umursamayacaksin.

• quote:

istanbul halınden cıkıstan sonra 3 4 kısı el degıstırırse orada vurgun oluyor olabılır. oranın işleyişini bilemiyorum. pazarcı direkt olarak halden mı alıyor yoksa kabzımaldan mı yoksa baska seyler mı var..

marketlerde satılan bir çok sebze bızim İKİNCİ dedğimiz döküntü mallar..şekli bozuk pörsümüş sebzeler oluyor ve bunlar aşırı faiş fiyata satılıyor. onların KAR marjı aşırı yüksektir diye tahmın edıyorum. tabi çöpe döktükleri de azınsanmayacak kadar var.

Alıntıları Göster
    Hocam marketler, bakkallar ya da ne bileyim manavlar felan nereden alıyorlar?

Hal'den sonra nasıl bir zincir işliyor açıklayabilir misiniz?

• Sen yine iyi hocam

Biz karantina süresi boyunca bu güne kadar ve muhtemelen ramazan ayı sonunankadar 1200 tl lik gıda / temizlik harcaması yapmışız.

2 kişiyiz aldıklarımız öyle ahım şahım şeylerde değil ama maalesef bu süreci biraz keyfi atlatmak için ( örneğin 4 kilo kıyma almışız veya 2 kilo farklı et türevleri ) harcama yaptık.

2 ay önce 36 tl aldığım peynir şuan 60 tl civarında

Ben bu alışverişin bir kısmını 150 tl yapardım çünkü aldığımız herşey bizim sabittir. Sabit marka ve ürünleri alırız değişimi daha net hissedebiliyorum.

Allah alım gücü düşük olan vatandaşlarımıza yardımcı olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 taneke yağ 46 lira olmuş vay ki vay halimize

• Milli sanatımız fırsatçılık, artık kanımız işlemiş. Herkes tuttuğuna geçirme peşinde. Herkes zor zamansa banane, ben kendi cebime bakarım modunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Novagate

Bu mesaj silindi.
    Evet gaz yağına göre çamaşır mandalina göre %6 küçük çomaryus

iş yerinde kahvaltı için 1 pınar krem peynir , 1 16lı üçgen peynir , 1 kalıp beyaz peynir , 1.5 kilo domates , 2 Banvit tavuk döner aldım 75tl ödedim dün bu arada yazayım arkadaşlar hayat çok pahalı

• quote:

Hocam marketler, bakkallar ya da ne bileyim manavlar felan nereden alıyorlar?

Hal'den sonra nasıl bir zincir işliyor açıklayabilir misiniz?

Alıntıları Göster
    o konuda bılgım yok malesef. en azından ıstanbul acısından.

biz bir çok yere mal yapıyoruz.

istanbul harici hepsı dırekt olarak pazarcı yada marketle muhattap.
    kendı kamyonları ıle gelıp paketledıgımız sebzelerı yükleyip giderler.
    20 kurus ıla 50 kurus arasında kar marjı ıle pazarcıya yada marketcıye satarlar..
  • quote:

o konuda bılgım yok malesef. en azından ıstanbul acısından.

biz bir çok yere mal yapıyoruz.

istanbul harici hepsı dırekt olarak pazarcı yada marketle muhattap.
    kendı kamyonları ıle gelıp paketledıgımız sebzelerı yükleyip giderler.
    20 kurus ıla 50 kurus arasında kar marjı ıle pazarcıya yada marketcıye satarlar..

Alıntıları Göster
    Demek ki sizde 3 TL aldığı şeyi 5 TL'ye satıyor.

Hal'e misal isteyen girip 1 kamyonet mal alıp gidip satabilir mi yoksa izin belgesi mi lazım?
  • quote:

Demek ki sizde 3 TL aldığı şeyi 5 TL'ye satıyor.

Hal'e misal isteyen girip 1 kamyonet mal alıp gidip satabilir mi yoksa izin belgesi mi lazım?

Alıntıları Göster
    hale gelırsenız;

parasını verdıkten sonra her turlu malı satın alabılırsınız. ama adınıza fatura kesılemez. ama alırsınız yanı
    satmak ıcın belge gereklı dıye bılıyorum. ama çok pahalı bırsey degıldı burada. seyyar manav olarak çalısabılırsın yanı :)
  • Haha şöyle diyeyim ucuz diye pazara gidenlere :
    pazarda yerli muz 12 tl. Ben ithal muzu bimden 10 tlye aldım

Bunları da gördük ithal muz yerliden daha ucuz

• quote:

hale gelırsenız;

parasını verdıkten sonra her turlu malı satın alabılırsınız. ama adınıza fatura kesılemez. ama alırsınız yanı
    satmak ıcın belge gereklı dıye bılıyorum. ama çok pahalı bırsey degıldı burada. seyyar manav olarak çalısabılırsın yanı :)

Alıntıları Göster
    Hal'den perakende satış olmuyor ama di mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.