Şimdi Ara

Çarşı pazar yanıyor! Bu ne pahalılık? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
2
Favori
25.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
419 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: acura07

giren üreticiye giriyor..

burada
    domatesın en ıyısı 3 lıra
    salatalık 1.3 lıra
    patlıcan 1.3 lıra

kg da 25 krş pakatleme 50 krş naklıye var.
    ıstanbula varana kadar toplamda 75 krs ...

noluyorsa ıstanbulda oluyor ..
    3.köprü diğer yol-köprü ücretlerin etkisidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

3.köprü diğer yol-köprü ücretlerin etkisidir

Alıntıları Göster
    bilemem.. istanbul halıne bu fıyatlardan ulastırıyoruz bız

istanbul halinden kaça cıkar kım neye ne kadar masraf cıkartır o konuda bılgım yok
  • quote:

bilemem.. istanbul halıne bu fıyatlardan ulastırıyoruz bız

istanbul halinden kaça cıkar kım neye ne kadar masraf cıkartır o konuda bılgım yok

Alıntıları Göster
    Son tüketiciye en az 3 hatta 4 - 5 katına fiyatlandırılıyor. Devlet yeni hal yasası vs. diyip aracıları kısmen aradan çıkarıp hem üreticiyi hem vatandaşı kurtaracaktı bir ara? Noldu o iş? Adamların lobisi ne kadar sağlamsa hiçbir somut adım atamadılar işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Nisan 2020; 17:45:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• acura07 kullanıcısına yanıt
    Nerede yaşıyorsunuz merak ettim açıkçası

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Öyle hocam zaten güya geçen sene aracıları ortadan kaldıracaklardı, haller kalkacaktı ne oldu? Biz de mesela kiraz mevsimi 1.10 - 1.30 - 1.50 civarları satılır kiraz, Ankarada 7 8 den aşağı göremezsin.

• Bir poşet meyve ya da sebze 10 tl..... 3-5 parça bişey alsan gitti 50 TL aile falansan zaten 100 TL gider

Yeteceği de bir hafta bile değil

• quote:

Orijinalden alıntı: knight0fheaven

Nerede yaşıyorsunuz merak ettim açıkçası
    antalya gazipaşa.

biz hem üretici hem satıcıyız.

biz çiftciden ürünü alıp paketletır ve göndeririz.
    çiftçiden de komısyonumuzu alırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Son tüketiciye en az 3 hatta 4 - 5 katına fiyatlandırılıyor. Devlet yeni hal yasası vs. diyip aracıları kısmen aradan çıkarıp hem üreticiyi hem vatandaşı kurtaracaktı bir ara? Noldu o iş? Adamların lobisi ne kadar sağlamsa hiçbir somut adım atamadılar işte.

Alıntıları Göster
    yanlıs bır bılgı var bu konudada.

fiyatlar ürünlerin istek , satış ve miktarına bağlı olarak komısyoncular dernegınde belırlı bır fıyat konularak belırlenır. akdenız kıyısında da 10 ila 20 kurus fark anca olur her urunde. en dogudan en batıya.

yani çiftçi ürününü HAL lere getırır ve satılacagı fıyat bellıdır. komısyoncularda bır kısmı çiftçinin vergısı olmak uzere bu fıyat uzerınden kesıntı yapar.çiftçinin parası komısyonculara emanettır. yani ürünü daha vatandaşa satılmadan parası çiftçinin hesabına geçmektedir.

maliyete dönersek paketleme ve naklıye malıyetı eklenerek ISTANBUL IZMIR ANKARA gıbı büyük şehirlere nakledilir

buraya kadar hersey denetlenır ve fıyatlara etkısı sabittir.
    misal

istanbula
    1 kg sebze;
    25 krsa paketlenır
    18 krs a kamyona yüklenir
    32 krsa da nakledilir.

ve istanbul haline giriş yapar.

• quote:

yanlıs bır bılgı var bu konudada.

fiyatlar ürünlerin istek , satış ve miktarına bağlı olarak komısyoncular dernegınde belırlı bır fıyat konularak belırlenır. akdenız kıyısında da 10 ila 20 kurus fark anca olur her urunde. en dogudan en batıya.

yani çiftçi ürününü HAL lere getırır ve satılacagı fıyat bellıdır. komısyoncularda bır kısmı çiftçinin vergısı olmak uzere bu fıyat uzerınden kesıntı yapar.çiftçinin parası komısyonculara emanettır. yani ürünü daha vatandaşa satılmadan parası çiftçinin hesabına geçmektedir.

maliyete dönersek paketleme ve naklıye malıyetı eklenerek ISTANBUL IZMIR ANKARA gıbı büyük şehirlere nakledilir

buraya kadar hersey denetlenır ve fıyatlara etkısı sabittir.
    misal

istanbula
    1 kg sebze;
    25 krsa paketlenır
    32 krsa da nakledilir.

ve istanbul haline giriş yapar.

Alıntıları Göster
    1 kg sebze;
    25 krsa paketlenır
    32 krsa da nakledilir

Pek güzel, KG'ı hal'den marketlere ve son tüketiciye gidecek yerlere gidene kadar 75 kuruş + geliyor.

Yüzdesel değil yani.

Diyelim çiftçi 1 TL'ye sattı. 1.75 TL oluyor.

E 6-7-8 TL'ler ne?

Hayır paralel devlet felan mı kurmuşlar, 1 sana 1 bana diye. Nedir bu işin açıklaması?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 22 Nisan 2020; 18:14:32 >

• Devlet kendi dağıtım ağını kurmadığı sürece ezilenler, çiftçi ve tüketen halk olacak.

Verdiğimiz fazla para çiftciye gitse üzülmem ama aracılara gidiyor maalesef.

• 4 tane kırmızı bibere (250gr) 5 tl verdim. Tanesi 1.25 tl.
    Papates sogan 5 tl/kg tanesi 1 tl civarinda.
    Zamaninda; 'avrupa meyveyi sebzeyi taneyle aliyor cok pahali' diyenler kina yaksın. biz de aetik taneyle aliyoruz. Tarim ulkesi Turkiye, kendi kendine yetebilen 7 ulkeden biri vsvs... ne hale geldik yazik.

• quote:

Orijinalden alıntı: astegon

1 kg sebze;
    25 krsa paketlenır
    32 krsa da nakledilir

Pek güzel, KG'ı hal'den marketlere ve son tüketiciye gidecek yerlere gidene kadar 75 kuruş + geliyor.

Yüzdesel değil yani.

Diyelim çiftçi 1 TL'ye sattı. 1.75 TL oluyor.

E 6-7-8 TL'ler ne?

Hayır paralel devlet felan mı kurmuşlar, 1 sana 1 bana diye. Nedir bu işin açıklaması?

Alıntıları Göster
    bu malıyetler sabıttır.
    sebze 5 kuruşta olsa 15 lirada olsa sabittir.

biz bunları RESMI olarak devlete zaten fatura keserek bildiriyoruz.
    faturada işçilik yada masraf olarak görünüyor.
    kamyoncu yada ambarcı nakliye ücreti olarak faturasını kesıyor ve beyanında bulunuyor.

• Her sene bir önceki seneyi arar olduk çok yakında bu günleri bile arar hale geleceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

Devlet kendi dağıtım ağını kurmadığı sürece ezilenler, çiftçi ve tüketen halk olacak.

Verdiğimiz fazla para çiftciye gitse üzülmem ama aracılara gidiyor maalesef.
    Dediğim gibi, aracıların, komisyoncuların lobisi çok sağlam. Abd'deki ilaç şirketleri ve sigorta firmalarının baronları gibi içten bir örgütlenme var sanki. Devlet bunlara yılladır dokunamıyor, ancak zaman zaman halkın gazını alıyor ama ve bugün görüldüğü gibi bakıyorsunuz ki aynı noktadayız. Tarlada 1 lira olan mal pazarda/markette 6-7 lira yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Nisan 2020; 18:50:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

Öyle hocam zaten güya geçen sene aracıları ortadan kaldıracaklardı, haller kalkacaktı ne oldu? Biz de mesela kiraz mevsimi 1.10 - 1.30 - 1.50 civarları satılır kiraz, Ankarada 7 8 den aşağı göremezsin.
    Kiraz 1.10 liraysa üreticilikte para yokmuş o zaman. zaten bahçe var yaş satışı gerektiren meyve dikmeyi düşünmüyorum bu nedenle

• Öğle saatlerinde markete gittim. Halk günü(zenginler bilmez: indirim günü) 1 kg fiyatlarını yazıyorum

Ayva: 14 lira
    Çeri domates: 10 lira
    Normal domates: 8 lira
    Muz: 18 lira
    Çilek: 8 lira
    Kivi: 20 lira
    Elma: 6,5 lira
    Çarliston biber: 7,5 lira
    Limon: 10 lira
    Havuç: 5 lira
    Kıvırcık(adet): 4 lira

Uygun diyebileceğim tek ürün mor lahanaydı(kilosu 2 lira).

• Markete pazara gittiğimde okulda matematik derslerinde kurmadığım kadar denklem kurar oldum
  • quote:

giren üreticiye giriyor..

burada
    domatesın en ıyısı 3 lıra
    salatalık 1.3 lıra
    patlıcan 1.3 lıra

kg da 25 krş pakatleme 50 krş naklıye var.
    ıstanbula varana kadar toplamda 75 krs ...

noluyorsa ıstanbulda oluyor ..
    Hocam az önce pazara gittim. Yüzüne bakmayacağın domates 5 TL. Yenebilecek domates 7 TL iyi domates 10 TL.

Aklımın almadığı dünyanın öbür ucundan gelen ithal muzun yerli muzdan ucuz olması. Yol masrafı ve ekstra gümrük vergisine rağmen cuma günü ithal muzu marketten 10 TL ye aldım. Pazarda yerli muzun iyisi 12 TL dandiği 10 TL di.

Geçen haftaya göre fiyatlarda yüzde 20 ile 60 arasında fark vardı. Bir tek çileğin fiyatı aynıydı. Onda da bereket ve bolluk var. Ayrıca çabuk bozuluyor diye uçuk fiyat yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Novagate

Bu mesaj silindi.
    Yönetim köyüne geriye göndermiş
    Forum biraz rahat nefes alsın

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.