|
Bildirim
|
gercek enflasyonun %6 olduguna inaniyorsan arabani aldigin yildaki fiyatin uzerine yillik yuzde 6 artis ile satar misin?
|
Hükümet virüsü ciddiye almayıp 3 haftada bitirmek yerine sürece yaymasının ekonomiye daha büyük zarar vereceğini anlamamasından kaynaklı bu.... Ekonomi zarar görmemesi için yasak getirmedik diyor birde c.baskani sözcüsü... Hesap kitap bilmeyenler başta olursa sonuç böyle olur tabii ki
İşin kötüsü bu daha başlangıç DSÖ en kötüsünü daha yaşamadık diyor |
4 tane kırmızı bibere (250gr) 5 tl verdim. Tanesi 1.25 tl.
Papates sogan 5 tl/kg tanesi 1 tl civarinda. Zamaninda; 'avrupa meyveyi sebzeyi taneyle aliyor cok pahali' diyenler kina yaksın. biz de aetik taneyle aliyoruz. Tarim ulkesi Turkiye, kendi kendine yetebilen 7 ulkeden biri vsvs... ne hale geldik yazik. |
Bir tohum firmasının genel müdürü alt komşumdur. Ondan öğrendiklerime göre...
Hallerde dükkan sayısı belirlidir. Tıpkı taksi plakası gibi. İstanbul için, hepsi aynı bölgenin insanıdır. Milyon dolarlık rezidanslarda oturuyor alayı. Bunlar belirler haldeki fiyatları. Hal yasasını çıkaran bu hükümet zaten. Bakmayın şikayet ettiklerine yalandan. Bu yasaya göre üretici, kendi ürününü satamaz. Marketçi kendisi gidip tarladan mal alamaz. Ama pahalılığın tek sebebi hal yasası da değil. Pazarcının kar marjı yüksek. Ayrıca tarım için ne yapılmamalı bakanlığı var bu ülkede. Aşiret üyesi adamı bakanı yaptılar. "Var ki paramız, ithal ediyoruz." dedi herif. |
Şunu alıntı yapmayın gözünüzü seveyim
|
Bu fiyatların yeterli olmadığını düşünüyorum.
1 kg domates 20₺ 1 kg muz 40₺ Olacağı bir ekonomiye doğru gidiyoruz. |
Enflasyonun %6 olduğuna inanan adamla muhattap olma. Böyle adamları değil ciddiye almak, umursamayacaksin.
|
Öğle saatlerinde markete gittim. Halk günü(zenginler bilmez: indirim günü) 1 kg fiyatlarını yazıyorum
Ayva: 14 lira Çeri domates: 10 lira Normal domates: 8 lira Muz: 18 lira Çilek: 8 lira Kivi: 20 lira Elma: 6,5 lira Çarliston biber: 7,5 lira Limon: 10 lira Havuç: 5 lira Kıvırcık(adet): 4 lira Uygun diyebileceğim tek ürün mor lahanaydı(kilosu 2 lira). |
Yönetim köyüne geriye göndermiş
Forum biraz rahat nefes alsın |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 22 Nisan 2020; 14:34:22 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Nisan 2020; 16:55:32 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 22 Nisan 2020; 17:32:50 > |