Şimdi Ara

Çarşı pazar yanıyor! Bu ne pahalılık? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
2
Favori
25.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
419 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yalnız fırsat bu fırsat zam yapan yapana.
    Finish 101'li 40 küsur idi kampanyalarda 35 tl idi en son 54,75 olmus. https://www.a101.com.tr/market/finish-bulasik-makinesi-tableti-101-li/
    Bu arada yıkama performansı kötü ,tavsiye etmem örnek olarak veriyorum.
  • zamlar yağıyor, enflasyon gene %10 çıkar bak. yazıyorum buraya. temmuz'da maaş artışı belli olacak ya, zam yapmamak için enflasyonu yine %10 çıkaracaklar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eksi çıkmazsa kabul etmem. Damat %5 buyumekten bahsediyor, ben en az %5 kuculecegiz diyorum. Ama kalem onda. İsterse 5 i bırak %55 bile buyur, kainat rekoru kırar. Devlet ve kurumlara güveni dibe indirdiler. Tek örnek 2 hafta once muz aldim 9, TL , simdi 20 TL market ayni, kalite aynı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

OHALde süre 2-3 hafta olur oysa şimdi 2-3 ay sürmekte böylece süre en az 4 kat artmakta.

Ayrıca bir kısım çalışanlar ve üreticiler yasağa sokulmaz Bu kişiler için izin veya çalışma belgesi olur diğer vatandaşlara motorlu taşıt kullanma yasağı olur ve sadece yakındaki markete yürüyerek gidebilir... Böylece ekonomik kayıp daha az olur

Alıntıları Göster
    Onun hesabını yapanlar 28 gün minimum süre olmalı diyordu. Ama teoride kaldığını, pratikte mümkün olmadığını da kabul ediyorlardı.

Olay ölümle alakalı bir durum. İnsanlar kalkmış açlık da değil refah seviyesi koruma, yaşam kalitesi bozulmasın peşinde. Allah kolaylık versin.

• "Merkez Bankası 2020 yılı sonu enflasyon tahminini 0,8 puan düşürerek yüzde 7.4'e indirdi."

çok küfür edesim var. edemiyorum.

• Sarımsak aldım önceki gün. Pazarda tek bir tezgah vardı. Döküntü malı yığmış. Kilosu 100 Lira.
    Ben 20 liraya küçük bir demet aldım. Eşime sürpriz yaptım.

• Bugün mahallemizin manavına uğradım mecbur. Markette kuyruk vardı çünkü.

Kırmızı elma kilo 10 TL
    Badem hıyar kilo 10 TL
    Limon tane 2 TL

Sizce bu durumda bir anormallik yok mu? Özellikle meyve grubu resmen alev almış yanıyor.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Anormallik göremedim enfilazyon %11 biraz dayan yıl sonu beklentisi %7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokbaska -- 1 Mayıs 2020; 17:59:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Bugün mahallemizin manavına uğradım mecbur. Markette kuyruk vardı çünkü.

Kırmızı elma kilo 10 TL
    Badem hıyar kilo 10 TL
    Limon tane 2 TL

Sizce bu durumda bir anormallik yok mu? Özellikle meyve grubu resmen alev almış yanıyor.
    Hocam meyveye sebzeye şaşırıyorsunuz. Kıvırcığın, atom salatanın tane fiyarı 4-5 lira yahu, yere atsan bitecek otlar yapraklar 4-5 lira.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sirkadyen

Hocam meyveye sebzeye şaşırıyorsunuz. Kıvırcığın, atom salatanın tane fiyarı 4-5 lira yahu, yere atsan bitecek otlar yapraklar 4-5 lira.

Alıntıları Göster
    Yok hocam aslında uzun zamandır artık hiç şaşırmıyorum. Ülkemizde tarım resmen bitmiştir. Kalan birkaç idealist emektar çiftçide muhtemelen can çekişiyor. Herşey makul alım gücünün resmen EN AZ 2 katı. Dediğiniz gibi marul 4-5, portakal 7-8 lira. Elma 10 lira nasıl oluyor? Millet A101 ve Bim gibi dandik yerleri bazen örnek veriyor ama bakıyorum şu an oralarda gayet pahalı. Vatandaşın bol bol ucuza iyi sebze meyve almasını istemez mi bir devlet? Amaç nedir, anlamak mümkün değil. Tanzim çadırları ile gaz alırlar seçim zamanı yine geçici olarak, en fazla o kadar.

Not: Dolmalık biber, sarımsak, muz gibi ürünlerin fiyatlarına girmiyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 30 Nisan 2020; 21:10:30 >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Reyizi dilemedin mi?
    www.egedesonsoz.com
    Talimat verdi: Kendi evinizin önünü bile ekin!
    http://www.egedesonsoz.com/haber/Talimat-verdi-Kendi-evinizin-onunu-bile-ekin/1034728

• 1 ay önce kuru fasulye 8- 12 arası değişiyordu bugün 14-18 lira
    2 tane medium boy yumurta 21 liraydı bugün 1 tanesi 16 lira
    Zeytin 31 lira olmuş. Tahin 36 lira, kıyma 61 liradan aldım. Normal etlere yaklaşılmıyor zaten.

• kırmızı et fiyat olarak altın ile yarışıyor arkadaşlar. yenecek gibi olanların fiyatları 50 den başlıyor.

• cokbaska kullanıcısına yanıt
    Bahçeli ev mi kaldı ya, her yer beton. Çiçek ekecek toprak yok

• Enflasyon%6 şaka gibi

• Halde domatesin yetiştiği yerlerde bile halden alınan perakende domatesin kilosu 4,5,salatalık 3 TL, muz 10 TL. Bir de demez mi evinizin önüne bile sebze,meyve ekin tarım önemli diye. Eeee günaydın yani, kandırıla kandırıla bir hal oldular. Ayrıca fiyatlara suni diyenler var,değil arkadaşlar arz-talep dengesi hal fiyatlarını belirler. Lokantalar,oteller bir de kapalı,düşünün onlar açık olsa bu fiyatlar nerelere gidecekti.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.