Şimdi Ara

Çarşı pazar yanıyor! Bu ne pahalılık? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
2
Favori
25.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
419 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boşuna Biz Bize Yeteriz Türkiye demediler. :)) Zamlar için dediler onu..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok uzun yıllar hal'de dükkan çalıştırıp, komisyona mal sattırdık. Fiyatları arz-talep/üretim-tüketim/ihracat-ithalat belirler. İstanbulda ki fiyatların bu şekilde olmasının tek sebebi 23-26 nisan tarihleri arasında sebze-meyve haline mal gelmeyecek olması. Mesela yaşadağım şehirde pazarda domates 3, biber 6, çilek 6 tl gibi fiyatlarla satılıyordu.
  • 4 kişilik bir ailem var gıda harcamalarımıza baktımda.
    Allah hepimize yardım etsin , bu gidiş gidiş değil.
  • 2012 fiyatlarına bakın.
    nerde o eski fiyatlartwitter
    nerde o eski fiyatlar
    https://twitter.com/oeskifiyatlar/status/1254409871270830080

• Virüs sonrası asıl bombalar ardı ardına patlayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

Virüs sonrası asıl bombalar ardı ardına patlayacak.
    Evet maalesef virüs sırasında insanlar kısmadan birikimlerinden harcıyor.
    Bunlar azalınca ...
  • hardwind H kullanıcısına yanıt
    Ne demek zannettiğimiz kadar kolay işler değil?

Yani bu düzenden o aracılar da para kazanacak diyorsunuz. 2 TL'ye HAL çıkışı olan şey 6-7-8 olabilir, normal diyorsunuz yani.

Bu ne kadar doğru?

Bu fırsatçılıktır benim gözümde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Ne demek zannettiğimiz kadar kolay işler değil?

Yani bu düzenden o aracılar da para kazanacak diyorsunuz. 2 TL'ye HAL çıkışı olan şey 6-7-8 olabilir, normal diyorsunuz yani.

Bu ne kadar doğru?

Bu fırsatçılıktır benim gözümde.
    Hocam arkadaşta söyler benim ailem çiftçi idi halde öyle bir kazanç yoktur.
    Yaş Meyve sebze işiyle uğraşanlara derler ki bu iş adamı zenginde eder , hasırda da yatırır.
    Ben şu anki fiyat artışlarını sözde ucuzluk marketlerine bağlyorum birazda benim teorim şu.

Bu teorim sizlere garip gelecek ama bence sebep (Bim,A101,Sok,Hakmar gibi marketler).
    Bu marketler son yıllarda artan şekilde fiyat belirleyici hale geldiler.Politikaları gereği personel sayısı minimum.Sebze reyonu ile özel ilgilenen yok.Burada siz seçim yapıyorsunuz ve fire oranları ciddi yüksek.
    Mesela benim evim civarında A101 var fire oranları aşırı yüksek (hiç sebze almadım)
    şok'ta ise bazı ürünler çok fazla geliyor ve fire veriyor.Hassas ürünler defalarca seçilmekten fireye düşüyor.
    Bim'de paketli ürün satılırken fire azdı ama onlarda muhtemel ciro düşüşü nedeni ile hatalı tespit yapıp açık
    üründe satmaya başladılar.Onlarda da fire arttı.

Diğer ürünlerde ucuzluk sağlayan bu marketler meyva sebzede ise bu fireleri fiyatlara yansıttı , normalde ucuzluk sağlarken referans fiyatları nedeni ile bu fiyatlar piyasa standartı haline geldi ve fiyatlar katlandı.

Tabii burada bizlerin tüketimi kısamaması da etken , son dönemde kriz nedeni ile eve bunu yansıtmamak için bilhassa evli erkekler bunu yapmıyor.Ben mesela giderken hanım , domates al diyor artık fiyata bakmıyorum keyifsizlik olmasın diye 8-10 tl neyse alıyorum(Mesela bu kış olduğu kadar kapya biber yediğim nadirdir fiyatı ise ateş pahası).Bu da işin diğer boyutu.

Bunlara ilave olarak yeni köprüler ve mazot zamları nedeni ile maliyet artışları , girdi maaliyetleri artışı vb zaten mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: mgora

Hocam arkadaşta söyler benim ailem çiftçi idi halde öyle bir kazanç yoktur.
    Yaş Meyve sebze işiyle uğraşanlara derler ki bu iş adamı zenginde eder , hasırda da yatırır.
    Ben şu anki fiyat artışlarını sözde ucuzluk marketlerine bağlyorum birazda benim teorim şu.

Bu teorim sizlere garip gelecek ama bence sebep (Bim,A101,Sok,Hakmar gibi marketler).
    Bu marketler son yıllarda artan şekilde fiyat belirleyici hale geldiler.Politikaları gereği personel sayısı minimum.Sebze reyonu ile özel ilgilenen yok.Burada siz seçim yapıyorsunuz ve fire oranları ciddi yüksek.
    Mesela benim evim civarında A101 var fire oranları aşırı yüksek (hiç sebze almadım)
    şok'ta ise bazı ürünler çok fazla geliyor ve fire veriyor.Hassas ürünler defalarca seçilmekten fireye düşüyor.
    Bim'de paketli ürün satılırken fire azdı ama onlarda muhtemel ciro düşüşü nedeni ile hatalı tespit yapıp açık
    üründe satmaya başladılar.Onlarda da fire arttı.

Diğer ürünlerde ucuzluk sağlayan bu marketler meyva sebzede ise bu fireleri fiyatlara yansıttı , normalde ucuzluk sağlarken referans fiyatları nedeni ile bu fiyatlar piyasa standartı haline geldi ve fiyatlar katlandı.

Tabii burada bizlerin tüketimi kısamaması da etken , son dönemde kriz nedeni ile eve bunu yansıtmamak için bilhassa evli erkekler bunu yapmıyor.Ben mesela giderken hanım , domates al diyor artık fiyata bakmıyorum keyifsizlik olmasın diye 8-10 tl neyse alıyorum(Mesela bu kış olduğu kadar kapya biber yediğim nadirdir fiyatı ise ateş pahası).Bu da işin diğer boyutu.

Bunlara ilave olarak yeni köprüler ve mazot zamları nedeni ile maliyet artışları , girdi maaliyetleri artışı vb zaten mevcut.

Alıntıları Göster
    Hocam 20% fire'lerden bahsediliyor. Burada mağazada mı oluyor bu fire yoksa lojistikte mi? siz lojistik demiştiniz.

Neyse arada kazanan devlet ile birlikte bir güruh var demek ki. Ne A101 ne bim ne şok ne de başka discount market. Burada kazanan bana göre çeteleşmiş bir durum maalesef.

Gocunan varsa bloklasın geçsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Hocam 20% fire'lerden bahsediliyor. Burada mağazada mı oluyor bu fire yoksa lojistikte mi? siz lojistik demiştiniz.

Neyse arada kazanan devlet ile birlikte bir güruh var demek ki. Ne A101 ne bim ne şok ne de başka discount market. Burada kazanan bana göre çeteleşmiş bir durum maalesef.

Gocunan varsa bloklasın geçsin.

Alıntıları Göster
    Hocam muhalifiz ve sorunu tespit etmeliyiz.
    Kendi çevremde A101'de en az %30 fire var , Şok'ta gözlemim muz vb fire çok en az %15 fire.
    Bunun dışında soğuk hava deposu vb fire.Kurutulmuş ürünlere destek şart.

Ha bugün özel değil , bu ara fiyatlar çılgın artıyor , paraya güvensizlik , fırsatçılık , maliyet artışları , devletin denetim görevinde kötü olması da etken.Birde bizler tüketmemeyi başaramıyoruz.Bu da gerekli dur demek için.Benim annem turfada sebze-meyve asla yemez mesela.

• Fire her zaman var var olmaya da devam edecek. Yukarıda arkadaş 2012 fiyatlarının linkini paylaşmış kampanyalı yaklaşık 1 dolara 1,5 kilo kadar portakal alıyordunuz. Makro fiyatlarını hatırlıyorum o yıllarında kampanyalı olanları ilk sayfaya basardılar.

Şimdi portakalın kilosu 5 TL civarında yine kampanyalı. Dolar cinsinden bakarsanız üç aşağı beş yukarı aynı fiyatlar mevcut. Üstüne bir de virüs ve görünmez enflasyon var. Yukarıda bir yerde de yazmıştım aslına bakarsanız fiyatlar çok yükselmiyor. Biz bu fiyatları özümseyemiyoruz çünkü harca kalemlerimiz arttığı gibi gelirimiz de aynı seviyede artmıyor.

Sende bilirsin ki tarım ürünlerinde fiyatı piyasa yani borsa usulü işlem belirler. Üstüne bir de enflasyon olunca fiyatların yükselip alçalması normal. Birçok kişi 2000 öncesini hatırlamıyor ama o zaman da böyle idi. İki bileşen birleşince fiyatlar bazen olması gerektiğinden fazla artabilir.

Bazı arkadaşlar bir ağzına dolamış fırsatçılık,stokçuluk ben 80'ler gençliğiyim bizim nesil dahil bunları görmedi. Fırsatçılık,stokçuluğu 80 öncesi nesil bilir bizim bileceğimiz birşey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Türk_o

Hâlâ kola alan var mıymış? Madem pahalı hayat çöp gıdalara para vermeyin derim.
    Valla eskiden, daha doğrusu bekarken çok alırdım, şimdi çoluk çocuk oldu, çok nadir alıyorum. En iyisi almamak tabi
  • Fire konusunda genel manav market yada lojistikte en az %20 fire olur. Dilerseniz sorabilirsiniz. Zor değil orada çalışanlara sorun. En az %20 diyorum En Az. Fazlası olur azı değil. Siz sanırım çiftçiyi köylüyü bütün ürünleri düzgünce düzleyip fire vermeyecek şekilde koyar zannediyorsunuz.
  • Hayatimda ilk defa 195 lira elektrik faturasi odedim, dogalgazda da 146 lira ile yine bu ayda tum zamanlarin rekorunu kirmistik, bu hastalik zamani herhalde daha pahali uretiyorlar enerjiyi, saka gibi...
  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt
    Mesajimda olmayan seyleri olmus gibi gosterip ustelik de abartanlar sizofrenligin baska bir belirtisi...

Migros'un bir urununu begenmek ali koc'u, migros'u savunmak degildir... bunu 9 yasindaki dayimin oglu bile anlar...

Yazdiklarimi carpitma, mesajima saldirganlik konusuna hic girmiyorum bile...

Son cumlenizin de ne yazdigimla ne de konuyla gram alakasi yok...

Bir de:

Diger mesajlariniza az once bakayim dedim, ne goreyim: Aleviyi, Ateisti, Chplileri Pkklilarla, Fetocularla bir tutup muhalefeti vahsi olarak belirtrmissiniz...

Neyse sizi de buradaki birkac uye gibi elimle konusacaklar listesine alayim... Bu mesajdan sonra yazacaklariniz bana degil elimedir...

Selametle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YananGülYoldaşlığı -- 27 Nisan 2020; 21:4:36 >
  • Herşey ateş pahası..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adana'da yaşıyorum
    1 kilo hıyara 5 TL, domatese 7 tl verdim bugün.

geçen sene bu zamanlarda domates 3 tl, hıyar 2 tl idi.

Çukurovada fiyat böyleyse diğer illeri düşünemiyorum bile
  • Bugün markete gidip domates alayım dedim 8.95 etiketi yazıyordu, bari salatalık alayım dedi oda 6 liraydı, eve eli boş döndüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YananGülYoldaşlığı

Mesajimda olmayan seyleri olmus gibi gosterip ustelik de abartanlar sizofrenligin baska bir belirtisi...

Migros'un bir urununu begenmek ali koc'u, migros'u savunmak degildir... bunu 9 yasindaki dayimin oglu bile anlar...

Yazdiklarimi carpitma, mesajima saldirganlik konusuna hic girmiyorum bile...

Son cumlenizin de ne yazdigimla ne de konuyla gram alakasi yok...

Bir de:

Diger mesajlariniza az once bakayim dedim, ne goreyim: Aleviyi, Ateisti, Chplileri Pkklilarla, Fetocularla bir tutup muhalefeti vahsi olarak belirtrmissiniz...

Neyse sizi de buradaki birkac uye gibi elimle konusacaklar listesine alayim... Bu mesajdan sonra yazacaklariniz bana degil elimedir...

Selametle.
    bir tutuklarım %80 di sen %20 ye de giriyor olabilirsin neyse uzatmayalım en hayırlısı bu

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.