Şimdi Ara

Çarşı pazar yanıyor! Bu ne pahalılık? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
2
Favori
25.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
419 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YananGülYoldaşlığı

birader,

peynir var, peynir var.

süt var, süt var.

ekmek var, ekmek var.

millet sadece peynirin, sütün, ekmeğin kendisini değil, kalitesini de istiyor.

merdiven altı tabiri ile üretilen ürünlerin tüketilmesinin ileriki yıllarda insan sağlığına olumsuz etkileyecek durumu söz konusu.

size bir soru:

atıyorum bir insan susamış, hangi sudan içebilir

1.) damacana su

2.) musluk suyu.

ikisi de su fakat hangisi daha kalite, sağlıklı, içilebilir su?

ha bir de; her ürünün kalitesini arayan insanları rezidansta, plazada, villada yaşadıklarını zannetmeniz şizofrenliğin bir belirtisidir...
    mevzu yu nereye çektin yahu bim şok merdiven altımı ? sen migros dan kazık fiyata alıyorsun diye herkes pahalı yemiyorki reklam olmasın geçen peytnirci babadan tulum peyniri aldım 32 tl git migrosdan al 60 tl siz kendinizi en kalitelisini yiyip halkın kalitesiz peynir vs.. yedigini nereden çıkarıyorsun şizofren benmiyim sizmi burada itiraz noktası muhalefet yapacagım diye aşırı abartmanız bide haklı imiş gibi kendinizi motive ediyorsunuz hayat ucuz deil pahalı kabul hiçbirzamanda ucuz olmadı ama dogruyu da konuşmak lazım kimseden daha akıllı görmeyni kendinizi hele yumuşak koltularınızda otururken

• SiberProfil S kullanıcısına yanıt
    Bu pahalılığı yaşayan bir tek sizler değilsiniz. Çiftçilerde köylülerde yaşıyor. Doğal olarak fiyatlarda artabilir. Ama alim gücümüz düşük. Nüfus artışımız böyle giderse normal enflasyona ek gıda fiyatları dahada artacak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Hocam market eğer zincirse genelde kendi araclarlariyla alıp dağıtımını kendi marketlerine yapıyor. Genelde de kaliteli ürünleri almaya çalışıyorlar. Halden çıkarken %1 KDV ödüyorlar. Markette satarken %18 KDV yle çıkıyorlar. Kafadan devletin kendi %17 koyuyor. Malın %20 si mal iyiyse zayii oluyor. Kötüyse daha fazlası. Dolayısıyla en az %100 le satmalı ki para kazandım desin. Bide küçük yerler malı kendiler almıyor. Aracılar araçla gelip bırakıyor. Bunlarında nakliye artı komisyonları var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorun nerede kimde bizim bilmemiz zor arkadaş. Üreticiye sorsan o haklı, aracıya sorsan o haklı, satıcıya sorsan en haklı o zaten. Bizim burada işin gerçeğini bilmemiz mümkün değil. Elinde güç olan, yaptırım olan kişiler araştıracak ve müdahale edecek. Bu işin başka bir yolu yok. Önce gramaj düşürdüler yetmedi, sonra kalite düşmeye başladı.

Arkadaş hafta sonu bir zevkim var o da kahvaltıda sucuk. Adını vermeyeyim ünlü bir marka sucuk yerim senelerdir. Artık yiyemiyorum. Pahalılığından değil, kalite kalmadı. Sucuğu yerken ağzıma sert sert sinir eti geliyor. Hükümet fiyatları artırmayın diyor, üretici ya gramajı düşürüyor ya da kaliteyi. Bu işin başka yolu yok çünkü mevcut şartlarda.

Bol sucuklu günler diliyorum.
  • hardwind H kullanıcısına yanıt
    Bana yüzde 18 kdvli bir tane gıda maddesi (sebze, meyve dahil tüm gıda ürünleri olabilir) fatura örneği atabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reyisin hızlı zamanları

• Ya şu toplu alışveriş yapmak dama mantıklındiyen bi eleman vardı. 10kişi çalıştırdığımız işletme vsr her şeyi çuvalla alıyoruz arada migros vs den de alışveriş yapıyoruz 2 sene öncesine 4 alışveril arabası 300 lira falan tutarken geçen gün 850 lira verdik, 450 lirası sadece peynir tereyağı vs. O işleri geççen koçum. Herşey pahalı, gıda çarşısı pahalı toptan almak çok şey farkettirmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mokoko_TR

mevzu yu nereye çektin yahu bim şok merdiven altımı ? sen migros dan kazık fiyata alıyorsun diye herkes pahalı yemiyorki reklam olmasın geçen peytnirci babadan tulum peyniri aldım 32 tl git migrosdan al 60 tl siz kendinizi en kalitelisini yiyip halkın kalitesiz peynir vs.. yedigini nereden çıkarıyorsun şizofren benmiyim sizmi burada itiraz noktası muhalefet yapacagım diye aşırı abartmanız bide haklı imiş gibi kendinizi motive ediyorsunuz hayat ucuz deil pahalı kabul hiçbirzamanda ucuz olmadı ama dogruyu da konuşmak lazım kimseden daha akıllı görmeyni kendinizi hele yumuşak koltularınızda otururken

Alıntıları Göster
    2.ci sınıf ürün üretiyorlar. Bariz belli yani 101 bim şok kaliteli diyemezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: lost in turkey

Sorun nerede kimde bizim bilmemiz zor arkadaş. Üreticiye sorsan o haklı, aracıya sorsan o haklı, satıcıya sorsan en haklı o zaten. Bizim burada işin gerçeğini bilmemiz mümkün değil. Elinde güç olan, yaptırım olan kişiler araştıracak ve müdahale edecek. Bu işin başka bir yolu yok. Önce gramaj düşürdüler yetmedi, sonra kalite düşmeye başladı.

Arkadaş hafta sonu bir zevkim var o da kahvaltıda sucuk. Adını vermeyeyim ünlü bir marka sucuk yerim senelerdir. Artık yiyemiyorum. Pahalılığından değil, kalite kalmadı. Sucuğu yerken ağzıma sert sert sinir eti geliyor. Hükümet fiyatları artırmayın diyor, üretici ya gramajı düşürüyor ya da kaliteyi. Bu işin başka yolu yok çünkü mevcut şartlarda.

Bol sucuklu günler diliyorum.
    Hepsi haklı neden mi

Biz 95den beri üreticiyiz, üreticilerin gidip 1. Elden satış yapması zordur vakti ve eforu kalmaz. Anca büyük holding yada gruplar bu işi yapabilir.

Bizim ürettiğimiz mal kafasına göre dağılamaz illa bi hale gidecek. Işınlanmıyacağı için nakliyeci. Var

Haldeki adam satıyor, bize parayı veriyor. Nakliyeciye parasını veriyoruz.
    Oradan el değişmezse son satıcı dükkana gidiyor, o adam da devlet hayrına değil para kazanmak için bu işi yapıyor fiyat artıyor adam emek veriyor çünkü, arada 1 nakliye daha var minimum. Ama gel gelelim, mazot, elektrik gıda her gün artıyor. Yem vs hep artıyor.

Kimse masum değil ama çark kısmen bu şekilde dönüyor. Arada tabiki sütü bozuklar var.

• Bir de OHAL ilan edilsin diyenler var. Düşün bakalım OHAL olup kimse sokağa çıkmadığını, ne üreten var ne de taşıyan hizmet sunan. Pahalı olması bir yana ürünü bulup da alamamak var. Bugün buna da şükür demek lazım.
  • 90 larda enflasyon çok yüksekti ama maaş zamları o oranda yükseldi doğru yanlış ayrı konu ama o zamn hane halkı bu kadar hissetmiyordu. Şimdi rakam resmi olarak düşük gösterildiği için zam da verilmiyor ve alım gücü düştükçe düşüyor.

• Artik avrupada ki gibi domatesi kac eurolara alabiliyoruz :), abi yönetim lutfen dogrulari soyleyince uzaklastirma ve ban atmayin

• Çarşı pazar yanıyor! Bu ne pahalılık?

Çarşı pazar yanıyor! Bu ne pahalılık?
  • Zeen Z kullanıcısına yanıt
    Olmaz mı Pahalıya alıyormuşuz öyle diyorlar.Mokoko bey mesela.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hardwind H kullanıcısına yanıt
    Hocam kdv %8 değil mi?

18 nasıl oluyor?

Malın 20% zayii oluyor demişsin. Hem en kalitelisini alacak hem de zayii edecek. Komik geldi bana. Adam gibi taşısın o zaman. 10 elmadan 2'si çöpe gidiyorsa lojistik sistemi sorunlu bu arkadaşların derim.

Buna rağmen HAL'den alıp 2 katına satıyorsa o zaman da derim ki bırak devleti zincirler bize döşemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 25 Nisan 2020; 12:23:33 >
  • anticor kullanıcısına yanıt
    Köyde yaşıyorsun domates biber ekmiyormusun.
    Sonra fiyatlar niye böyle diye şaşırıyoruz. Millet olarak şımardık.

• quote:

Orijinalden alıntı: slh3772

Köyde yaşıyorsun domates biber ekmiyormusun.
    Sonra fiyatlar niye böyle diye şaşırıyoruz. Millet olarak şımardık.
    Hayır ekiyorum. Ama onların büyüyüp meyve, sebze vermesine daha vakit var.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.