Bildirim
casioZ-60 mı yoksa canon powershot A530 mu?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Genel kanı sanmıyorum ki z60 kullansa hala o yönde olsun.ben z60 derim nedenleri en başta ufak olması,cepte rahatça taşıncak bir ürün :) canon sa biraz büyük alsam evde durur yanımda götürmem taşıması pratik olmaz. Canon un tek üstünlüğü fotoğraf kalitesi,pil süresi (z60 lithium kullanıyo ondan pek uzun gitmiyo 80 90 resim çekio bi şarjla bende) ve full manual ayarlar olabilir.Z60 ın foto kalitesi oldukça yüksektir, canon u geçiyor diyenler de var.Manual ayarlar ise sanmıyorum ki makinayı çok kurcalama meraklısı diilseniz işinize yarasın eğer profesyonel fotorafçı gibi takılcam derseniz daha pro bi makina peşinde koşarsınız die tahmin ederim.Ki şöyle de bir bilgi vermek isterim casio da 32 kadar ön çekim modu var(isterseniz yenileri yaratabiliyosunuz) ve bu her türlü ihtiyacınıza yeter.Pil biraz sorunlu olabilir casio da cipa standartlarına göre 150 civarı resim çekiliyo deniliyo ama yalan yada bende sorun var benimki 80 90 resim çekip pili bitiyo.z60 oldukça kaliteli video çeker.Teknik özellikleri canondan iyidir ekran boyutu sensor aralığı gibi.Canon elbette kötü bir makina diil ama casio daha avanajlı bana kalırsa.Casio gerçek anlamda kompakt bir makina boyuyla işleviyle herşeyiyle pratik çekimiyle de kaliteli. Canon nun tek cazip yanı adı ve full manual ayarları olabilir, resim kalitesini ekleyemem çünkü casio nun kalitesi de iyi. Karar sizin.Canon cular çok olduğu için eminim canon diyen çok olur.Ama ben aylarca araştırma internette inceleme vs yaptıktan sonra fiyat performans oranı olarak casio larda karar kıldım. 400 milyona kılıfıyla 512 ramiyle idefixe de z60 varken başka makina peşine düşmeniz yanlış olur.Çok güzel bir ürün pil ömrü dışında bir sorun yaşamazsınız.Değil 530 canonun compact makinaları sınıfındaki en baba olanı bile 400 milyona düşse ben onu almam yine z60 alırım,cebimde takozla dolaşmaktan farksız birşey olurdu ki cebe de sığmaz ille taşıma çantası olcak.Oysa z60 ı kışın palto cebinde rahatça taşşırsınız.
-
arkadaşlar eski bir konuydu ama bende 2 haftadır ıkısının arasında kararsız kaldım canon 530 un gece çekimlerinin çok net olduğunu gördüm casio da durum nasıldır aceba? bide 80-90 resimde pil bittiği söyleniyor aslında yeterli gibi yani bir günde en fazla o kadar çeker insan bence amator olarak. diğer arttı ve eksilerini iyi bilen varmı aceba? veya başka ürün öneren? -
canon a530'da diyafram öncelikli veya enstantene öncelikli çekim modu yok ama canon a540'da var.. dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı
-
quote:
Orjinalden alıntı: tafesan
... Teknik özellikleri canondan iyidir ekran boyutu sensor aralığı gibi...
Burda bir düzeltme yapmak istiyorum, dp' den baktığımızda her iki makinanında 1/2.5" lik sensöre sahip olduğunu görüyoruz. Sensör aralığı demekle, sensör boyutunu kastetti iseniz, sensör boyutları aynı yani. -
ikisi arasından kesinlikle z60 ı öneririm -
bencede z60
cunkı amator kulllanıcılarız bız makıneyı telefon gıbı yanında tasımak varken -
valla fotoğraf olarak canon al fotoğrafları daha iyi ama eğer başka yönlere bakıyorsan Z60 canon un bitek fotosu daha üstün -
fotoğraf makinesinin asıl amacınında fotoğtraf çekmek olduğunu düşünürsek..... -
bazıları videoyuda arıyor ama -
quote:
Orjinalden alıntı: kronos_1974
Bir fotoğraf makinası almayı düşünüyorum. Ancak casio Z-60 ile canon powershot A530 arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım? Genel kanı A-530 yönünde. Ancak emin değilim. Ne de olsa bir kere alacağım bir makina. Makinaları kullanan kişiler beni bilgilendirirse sevinirim.
ikiside güzel makina için hangisine ısınırsa onu al derim -
quote:
Orjinalden alıntı: reddes
quote:
Orjinalden alıntı: kronos_1974
Bir fotoğraf makinası almayı düşünüyorum. Ancak casio Z-60 ile canon powershot A530 arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım? Genel kanı A-530 yönünde. Ancak emin değilim. Ne de olsa bir kere alacağım bir makina. Makinaları kullanan kişiler beni bilgilendirirse sevinirim.
ikiside güzel makina için hangisine ısınırsa onu al derim
evet kullanıcıya göre değişir -
ıkısınıde ınceleme fırsatın varsa bı ıncele derım .. böle makınelere turkıye sartlarında az paralar verılmıyo sonuc olarak sonradan keske onu alsaydım demek cok kotu bı ınsan ıcın -
ya arkadaşlar bu iki makinayıda bilen ve yorum yapıcak olan yokmu hangisi daha iyidir diye tamam a530 sanırım biraz daha iyi foto çekiyor ve gece fotoları z60 a nazaran mukemmel mi?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X