Şimdi Ara

CASPER 27'' 2K Monitör 1199 TL ( 75 TL Maxipuan hediye ) Gittigidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
6.490
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• fiyat gayet iyi, eski konudan gördüğüm kadarıyla satın alanlar malzeme kalitesinin iyi olduğunu, üreticinin casper olmadığını yazmışlar.

ben de oyun bilgisayarı topluyorum şu günlerde. 60 hz üstünde bir full hd monitor mu almak daha mantıklı, yoksa 2k çözünürlüklü 60 hz bi monitor mu kararsızım.

geçenlerde bi başlıkta görmüştüm, monitor alırken dikkat etmemiz gereken kriterler, en önemliden en önemsize doğru şu şekilde sıralanmıştı:

Ekran Boyutu > Çözünürlük > Panel Tipi > Tepki Süresi > Yenileme Hızı

siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
  • Vigarista kullanıcısına yanıt
    hocam bu sayılanlar bana kalırsa gündelik kullanım için alanların tercih sırası bir oyuncu monitörünün yenileme hızı diğer herşeyden önemlidir ekran kartınız oyunda 200 fps verecek ama siz 60hz yüzünden bundan faydalanamıyacaksınız bu arada iyi fiyat
  • yavuzgurkan Y kullanıcısına yanıt
    Hocam 2k da , cs go, fifa vs gibi oyunlar dışında gtx 1070 - 1080 ekran kartları ile zaten 80-90 fps anca alabiliyorsunuz .

Suan bende Vega 56 var 2 k da bf5 yüksek grafiklerde 80-85 fps civarı alıyorum . Cok üst düzey bir bilgisayarınız 6-7 bin tl üzeri fiyatlı ekran kartınız yok ise zaten 100 fps üstü alamıyorsunuz . O yüzden 75 hz bir 2k monitör idare edecektir. 2k 144 hz monitörlerin de 2700 tl den başladığını düşünürsek , orta segment bilgisayarlar icin fena durmuyor

Tabi oyuncular icin 24” full HD 144 hz mönitör daha iyi bir seçenek olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoodan -- 4 Ocak 2019; 12:38:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoodan

Hocam 2k da , cs go, fifa vs gibi oyunlar dışında gtx 1070 - 1080 ekran kartları ile zaten 80-90 fps anca alabiliyorsunuz .

Suan bende Vega 56 var 2 k da bf5 yüksek grafiklerde 80-85 fps civarı alıyorum . Cok üst düzey bir bilgisayarınız 6-7 bin tl üzeri fiyatlı ekran kartınız yok ise zaten 100 fps üstü alamıyorsunuz . O yüzden 75 hz bir 2k monitör idare edecektir. 2k 144 hz monitörlerin de 2700 tl den başladığını düşünürsek , orta segment bilgisayarlar icin fena durmuyor

Tabi oyuncular icin 24” full HD 144 hz mönitör daha iyi bir seçenek olur
    Hz in ön planda oldugu oyunlar genelde competitive ve multiplayer oluyor. Yani zaten görsel ikinci planda sayılır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyarayım bu monitörde ciddi mitarda input lag testip etmiştim incelememde. Normalden 20 ms kadar. Oyun iin önermiyorum yani. Diğer işler için çok güzel. Parlak bir akranı var çokta ince çerçeve ve paneli. Gosting sorunu da görmedim. Bu çözünürlüğü bu paraya alamazsınız.
  • Bu monitör için gtx750 ti ekran kartı yeterli gelirmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ips panelde 3 ms zor ips olması imkansız heleki bu fiyata üstelik 2k komik
  • Vigarista kullanıcısına yanıt
    Sıralamayı doğru bulmuyorum.

TN-VA-IPS Paneller arasındaki ciddi farklar varken Panel Tipi nasıl orta noktada önem taşıyor? Öncelikler amaca göre değişir, sıralama vermek çok mantıklı değil. Ekran boyutu kozmetik beklentidir, teknik değil. Bu tercihi kişi yapar, diğer opsiyonlar filtreden geçer. Tepki süresi farklılığı gözle görülemeyen ancak beynin sezgisel olarak idrak ettiği bir şey, yani odaklanılan bir kullanımda rahatsız edici bir durum söz konusu olmaz. VA panellerde zaten 1ms rahat bulunabiliyor, IPS seçilirse de 5MS'i geçmemesi yeterli. TN seçmeyin zaten. Yenileme hızı 4K bir monitörde 60Hz'i şimdilik zaten geçmiyor, 1080p bir monitörde 120Hz'i geçtiğinizde ardından 60Hz bir monitörde aynı şeyi yapmaya kalktığınızda farkın ciddiyetini idrak edebilirsiniz. IPS panellerde yenileme hızı yükseldikçe fiyatlar çok ciddi yükseliyor, 170 derece görüş açısı verebilen bir VA panelli monitör ile bu fark azaltılabilir. Hem VA'larda curved'leri daha ucuza bulmak mümkün. Çözünürlük ise ekran boyutu ile alakalı, 32" yada 27" bir monitörde 1080p ne kadar tatmin edici olur, bu kişinin ilgisi ve ne kadar yakından oturarak kullandığı ile alakalı.

Ezberden yürüyenlerin her zaman ıskaladığı mühim hususlardan aklıma gelen iki tanesi de input lag miktarı ve renk skalası/profilleri. Bunların sadece konsol konularında konuşuluyor olması zaten bilginin eksik kalma sebeplerinden biri. İki eş özellikli görünen monitörden biri 1400 diğeri 2600TL ise bu sadece marka farkından değil arka plandaki teknik detaylardan kaynaklanıyor.

Kişisel öncelikleriniz sizin en önemliden en önemsize sıranızı yapar. Herkes için öncelikler aynı değidlir.

• NoWLoadinG kullanıcısına yanıt
    Görüşlerinize tam olarak katılmıyorum. Aoc g2460 pqu 144 hz kullanıyorum 2 yıldır. Daha önce ips 60hz kullandım. Oyunlarda inanılmaz fark ediyor. Tn panelin neyi kötü de beğenmiyorsunuz anlamıyorum. Tamam ips renkleri daha canlı ama özellikle online oyunlarda canlılık pek aranan birşey değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • burbarian B kullanıcısına yanıt
    Hz ile ilgili yazdığımı anlayarak cevaplamadınız sanırım, aynı şeyden bahsediyoruz ancak siz bana katılmıyorsunuz. TN panelde görüş açısı ve renk aralığı IPS'in çok gerisinde kalıyor, aradaki farkı dengelemek için oyuna yönelik bir ürün alınacaksa ve bütçe kısıtlıysa VA panel öneriyoruz. Mevzu renklerin canlılığı değil, renklerin doğruluğu. TN paneller renk doğruluğunun çok gerisinde, şu an 1 adet IPS ve 1 adet TN ekrana bakarak bunu söylüyorum. Ek olarak oyunlarda renk canlılığı neden aranmayan bir şey olsun? Soluk ve derinlikten uzak renklerle oyundan ne gibi bir keyif almayı hedefliyorsunuz? Oyunu sadece oynamak için oynayacaksak zaten bu konuşmaların bir manası yok, en ucuz ürünle de oynanır.

Ek olarak IPS monitörlerde kalibrasyon ve renk profili ayarlamak gibi özellikler bulunabiliyor, yani fabrika çıkış renk tonları gözünüzü rahatsız ediyorsa bunu değiştirebiliyorsunuz.

Görüş aralığı ne işe yarayacak? Zaten karşısına oturuyoruz. Yandan oynamıyoruz. Renk canlılığı ips panellerde eyvallah. Ama tn panel bana o kadar da kötü gelmiyor. Hz değeri 144 ile aşağısı arasında çok fark var. Akıcılık, yatayda çizgi oluşmaması 144lerde çok güzel. 60tan geçince farkına varılıyor. Bütçe yeterli olsa tabii ki ips, 144hz tercih ederim.

Renk tonunu değiştirme tüplü monitörlerde bile var. Yeni bir teknoloji de ben mi bilmiyorum? Renk doğruluğuna çok takılmıyorum. Sarı açık veya koyu olmuş çok farketmiyor. Bana yeterli geliyor. Grafikle uğraşmıyorum. Varsın donanımhaber açık sarı görünsün.

Gerçekten söylediğim şeylere ait hiçbir fikriniz olmadığı gibi öğrenmek üzerine de hiçbir şekilde merakınız yok. Hatta söylediklerimi anlamak gibi bir derdiniz de yok. Renk kalibrasyonu diyorum, renk tonu değiştirmek diyorsunuz; Görüş açısı diyorum, yandan mı oynuyorum diyorsunuz; Size ısrarla renk profillerinden ve renk skalasından bahsediyorum, hala ısrarla renk canlılığından bahsediyorsunuz. Sanki bir müşteri kazıklamaya çalışan teknomarket çalışanı ile konuşuyorum. Kaliteli görüntü almak, kaliteli oyun oynamak; kaliteden bahsediyoruz, sadece iş görmekten ibaret değil. Hayatımda bana sadece 1 kere bahşedilmiş bir çift gözüm varken onlarla en iyisini görmek isterim. İş görmesini istiyorsanız 144Hz'e de ihtiyacınız yok. Siz normal bir monitör kullansanız da size hiçbir şey farketmeyecek.

Tam karşısından bakmak nedir ayrıca 20cm uzaklıktan 21" monitöre mi bakıyorsunuz? Oyun oynarken hiç hareket etmiyor musunuz; Ben IPS'i aldım alalı her yana rahat rahat esneyebiliyorum mesela. Özellikle film izlerken çok işime yarıyor. Önceden aşağı/yukarı eğim dahi renk bozulmalarını farkettiriyordu.

Bir gün kaliteli bir IPS paneli uzun uzadıya kullanırsanız TN panele bakarken kendime nasıl bir zulüm yapmışım diyeceksiniz. O gün muhakkak ki ne anlatmak istediğimi anlayacaksınız.

• monitör amazonda şuan 1200 liranın altına inmiş durumda.

teknosada 1300 lira ama 15 liraya alınabilecek %18 indirim koduyla iyi fiyata gelir.

ayrıca gittigidiyorda da %5 indirim var.

bu monitöre benzer bir de 144hz 2k tn panel var casper'in. yeni çıkmış. şimdilik onu kovalıyorum. 1750 lira onun da en düşük fiyatı.

https://www.hemenaliyorum.net/casper-27-quad-m2758qp-hd-gaming-monitor-1-ms-3303
    Herkesin bildiği şeyleri sanki uzay çağı teknolojisi gibi anlatıyorsunuz. Renk profili veya skalası canlılığı etkiler. Bunu zaten ips monitörlerde herkes (ben de dahil) kabul ediyor. Kalibrasyon için ya ekstra aletiniz olmalı ya da kendi kendini kalbire eden ezio marka servet değerinde monitörü var. Fotoğrafçıysanız, grafik çiziyorsanız tabii ki renk gerçekliği için gerekli olabilir. Oyun oynarken ne kadar hareket edilebilir ki? Siz ediyorsanız o başka. Film izlerken ediyormuşsunuz, olabilir. Ben filmi tv ekranında izliyorum. Monitörümü oyun ağırlıklı kullanıyorum. Oynarken hareket ettiğimi sanmıyorum. Ips 60 hz kullandıktan sonra oyunlardaki akıcılık bambaşka. Herkesin ihtiyacı farklı olabilir. Grafik çizmiyorum, photoshop yapmıyorum, fotoğrafçı değilim. Oyun için 144 Hz aldım, çok da memnunum. Amacım internet sayfalarını veya fotoğrafları, videoları kaliteli renklerle izlemek değil. Sizin de anlamakta zorlandığınız konu bu. 144 Hz farkını çok iyi anlayabiliyorum. Online Doom, Pubg, Cs Go ve tekli bir sürü fps oynuyorum. Fark yok diyen muhtemelen görme bozukluğuna sahiptir.

Hemen kendi monitörümden çektiğim iki resmi göstereyim. Biri yandan, diğeri üstten yaklaşık 170 derece gibi bir açıyla çektim. Kaldı ki bu kadar yandan veya üstten kimse oyun da oynamaz, film de izlemez veya çalışmaz.

İlk mesajınızda şöyle yazmıştınız:"Kişisel öncelikleriniz sizin en önemliden en önemsize sıranızı yapar. Herkes için öncelikler aynı değidlir." Kesinlikle doğru, ben amacıma uygun olanı aldım. 3 yıl önce yakın fiyatlara bulsaydım ips 144Hz alırdım ancak fiyatlar çok yüksekti.

Marka veya panelin hayranı değilim, üreticisi değilim, satıcısı değilim. Objektif olarak fikrimi beyan ettim. Çok şükür gözlerim iyi görüyor. İlk mesajımda da yazmıştım ips kullandığımı ama sizin gözlerde algılama sorunu var sanki. En iyi monitörü kullansanız da gözler görmeyince monitör bir işe yaramıyor. Ben daha fazla uzatmak istemiyorum. Anlatabileceklerim anlayabileceklerinizle sınırlı. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbarian -- 9 Ocak 2019; 16:30:26 >

• hem 27 hem 4k gayet ucuz aslında. iş bankası kartıyla gayet uyguna geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast

hem 27 hem 4k gayet ucuz aslında. iş bankası kartıyla gayet uyguna geliyor.
    ekran 2k, 4k değil. teknosa da lg ips 4k çek ile 1400 bandına geliyor. Ben aldım ışık sızması yok.
    Ben uzay teknolojisi gibi anlatmıyorum da acaba sizin bilmediğiniz bir kaç husustan ötürü bildiğiniz bir şeyi anlatıyormuşum gibi geliyor olabilir mi?

Kalibrasyon için güncel IPS monitörlerin bir kısmı temel şablonlarını fabrika çıkışı olarak sunuyor, zaman içerisinde bir kayma olursa müdahale edilebilmesi için. Yani bu husus artık kolaylaştırılan bir konu.

En başından beri tabiki ihtiyaçlara yönelik olacağını zaten belirtiyorum. Diyaloğumuzdaki sıkıntı ısrarla TN panelin nesi var ki diyorsunuz, ben de size onları açıklamaya çalışıyorum ve detayları için de ortaya veri atıp merak etmenizi sağlamaya çalışıyorum, fakat görüyorum ki siz hazır bilgi sevenlerdensiniz. Monitöre ait öyle bir beklenti sundunuz ki Hz değeri yüksek olsun geri kalan hiçbir şey önemli değilmiş gibi davranıyorsunuz. Ben de size Hz konusunda katıldığımı daha önce de belirttim.

Fotoğraflardaki renk kaymaları 2011'den kalma bir laptopumla aynı renk kaymalarına sahip.

Bu arada markanın adı Ezio değil Eizo, Ezio Assassins Creed oyunundaki bir karakterin adı. Eizo'nun olayı "Kendi kendini kalibre edebilen" bir monitör modelinin olması. Onun dışında profesyonellere yönelik ürün gamı olduğunu söylüyor ancak bu markayı 10 yıldır arada sırada duymama rağmen henüz hiçkimsede görmedim, siz hatırlatana kadar markayı yine unutmuştum. Görmemize de pek gerek yok çünkü Adobe RGB %96 verebilen bir monitör, NTSC'den daha güçlü mavilere ancak daha zayıf kırmızılara kaynak olur; çok rahat bulunabilir bir IPS monitör profilidir. sRGB %115 veren bir IPS dahi buna yakın hatta bazı noktalarda aynı renk skalası çıkartır. Bu kısımda bir kaç detay daha açıklayacaktım ancak kısa kesme adına: Yani Eizo'yu yapım firmalarında dahi görmememizin sebebi aşırı abartılmış ve muadilinin bolca bulunabildiği (Otomatik kalibrasyon hariç) bir ürün gamına sahip olması.

Bir marka yada panel hayranlığı üzerine bu diyalog gelişmedi, bir takım ısrar ile gelişti. Her IPS'in de aynı olmadığını varsayınca sanırım anlatmak istediğimi görmeyle dahi anlamamanız öğrenme istememeniz ile örtüşüyor. Anlayabileceklerim ile ilgili herhangi bir şüpheniz olmasın, siz sadece anlatabileceklerinizin limitlerini zorlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoWLoadinG -- 9 Ocak 2019; 21:56:7 >

• Çok iyi fiyat bence.

Bu arada 2x3 watt hoparlorü gerçekten iyi. Elimdeki diğer monitörlerin eline verdi geçti testlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vesaire86 -- 16 Ocak 2019; 17:29:26 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.