Şimdi Ara

Casper'a güvenir misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• normal masaüstü pcsine dizüstü ekran kartı takan markadan ne beklersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MT-07 -- 22 Ağustos 2013; 19:23:12 >
  • CASPER= ÇÖP aksını soyleyen pek cıkmaz bu forumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: grkn is all in

http://www.vatanbilgisayar.com/Masa%C3%BCst%C3%BC%20Bilgisayar/casper-cdvti3770g-intel-core-i7-3770-340-ghz--8-gb-ddr3-1-tb-hdd-2-gb-nvidia-gt630-win-8/productdetails.aspx?I_ID=62660#allImages

Arkadaşlar tavsiye olarak arkadaşım su pc yı attı ve "casper sadece markası içindeki parçalar casper degıl sonuçta" dedi. Sizce nasıl ?

1) İçinde fi tarihinden kalmış anakartlı sistem kuran, Casper.
    2) Tek tek parçaları alarak sistemi toplasan: (atıyorum) 500 lira. Casper ile 1000 lira.
    3) Yıl 2013, hala Casper düşünen var. Sağolun güldüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: icg

quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/Masa%C3%BCst%C3%BC%20Bilgisayar/casper-cdvti3770g-intel-core-i7-3770-340-ghz--8-gb-ddr3-1-tb-hdd-2-gb-nvidia-gt630-win-8/productdetails.aspx?I_ID=62660#allImages

Arkadaşlar tavsiye olarak arkadaşım su pc yı attı ve "casper sadece markası içindeki parçalar casper degıl sonuçta" dedi. Sizce nasıl ?

1) İçinde fi tarihinden kalmış anakartlı sistem kuran, Casper.
    2) Tek tek parçaları alarak sistemi toplasan: (atıyorum) 500 lira. Casper ile 1000 lira.
    3) Yıl 2013, hala Casper düşünen var. Sağolun güldüm.

dusunmuyorum. sadece sordum. ayrıca benım parçalarım hazır. yarın alacağım. ama gozume takıldı, sizlere sormak istedim.

Casper'a güvenir misiniz ?

• GT 630 Nedir Casper'ın hep yaptığı şey, işlemci son model, ekran kartı da ikicigabayt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • casper denilince akla gelen ilk şey "uzak dur aman diyim"
  • quote:

Orijinalden alıntı: csufeardir

GT 630 Nedir Casper'ın hep yaptığı şey, işlemci son model, ekran kartı da ikicigabayt

+1

• ben alamayacam zaten aklımda bulunsun soyledıklerınız dıye soruyorum sizlere :>
    benım parçalar nasıl sizce ? :p
  • quote:

ben alamayacam zaten aklımda bulunsun soyledıklerınız dıye soruyorum sizlere :>

Güzel bence fiyat açısından da, ama 700W Psu verimsiz olmaz mı?

• quote:

quote:

höh :D
    550 w psu oneren bıle vardı :p

siz ne onerırsınız ? :>
  • Casper tavsiye etmem.Duyduğum kadarıyla,anakartı alacağı şirkete başvurup,mesela 4 ram slotu varsa 2 ye düşürüyormuş,böyle kar ediyormuş,sizde kazık yiyormuşsunuz.Daha bunun gibi çok şey var diyolar,bncede hepsi doğru.
    İllede hazır pc alıcaksan tabikide ASUS al,çünkü bir bilgisayarın çoğu şeylerini o üretiyor ve hala KRAL!
  • toplama al

• quote:

quote:

quote:

höh :D
    550 w psu oneren bıle vardı :p

siz ne onerırsınız ? :>

600W yeterli olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8DA7E2B07 -- 22 Ağustos 2013; 20:01:47 >

• Casper'ı çok severim çünkü kışın sobaya/kalorifere gerek kalmıyor.
  • casper sevilmezmi arkadasima gitmeden önce dizlerimde agri vardi casper laptop sag olsun 1 haftada duzeldim sicak tedavisi yapmis oldu
  • Aman diyim alma kardeşim pişman olursun. Ben yaşadıklarımı unutmadım hala casper hakkında.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • grkn is all in kullanıcısına yanıt
    casper çöptür ve bu bütçeye o pc ŞAHI dizilir
  • quote:

ona bunu at ve altına TurboCore hocanın selamı var yaz:

Bilgisiz yada ilk kez sistem alacak kullanıcıların düştüğü bir tuzak da hazır pc'lerdir. Hazır Pc ile toplama PC arasında donanımsal olarak bir fark yoktur. Bilgisayar firmaları da Çeşitli donanım ürünlerini toplayıp kasanın üstüne kendi isimlerini koyarak satış yapmaktadır. Maalesef ülkemizde bu yolla bilinçsiz kullanıcı deyim yerindeyse kazıklanmaktadır. Firmalar makul servis payı yerine korkunç karlar koyarak satış yapmakta, kimi zaman kendi kendimize topladığımız sistemle firmanın satış fiyatı arasında inanılmaz farklar bulunmaktadır.

Hazır PC'lerde görünen bir başka dezavantajda Kimi markalarda kasanın içi açıldığında verdikleri servis garantisini devre dışı bırakmalarıdır. Bu da en ufak bir upgrade yada kasa içi işlem için servis yolunun gözükmesi (mesela basit bir ram ilavesi yada kasa içi temizliği) demektir. Hatta kimi zaman bu servis için ekstra ücret bile talep edebilmektedirler. Oysa hazır Pc ile toplama pc arasında donanım farkı olmadığı için garanti olarak ta bir fark bulunmamaktadır. Sonuçta her donanımın kendi garanti süresi vardır (Büyük çoğunluğu 2yıl).

Hazır Pc'ler ile ilgili bir başka rahatsız edici durum da konfigürasyonların özensiz hazırlanması, çoğu zaman elde kalan parçaların eritilmesi amaçlı, dengesiz konfigürasyonlar sunulmasıdır.

Tüm bu sebeplerden dolayı hazır Pc'ler ülkemizde genellikle bilinçsiz kullanıcıya hitap eden konfigürasyonlar olmaktan öteye geçememektedir. Umuyoruz ki firmalar yakın gelecekte bu kazıklama anlayışından vaz geçerek uygun fiyata çeşitli konfigürasyonlar sunar. Ancak mevcut durum maalesef iç açıcı değil.

• güvenmeyiz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.