Şimdi Ara

Macbook'a Torrent Programı Zarar Verir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Ben macbook pro kullanıyorum. Önceki bilgisayarımda torrent programı çok kullanıyordum fakat bir süre sonra bilgisayarım bozuldu özellikle torrent programı çok kasarak açılıyor kapanıyor, indirmeyi iptal etmek istiyorum etmiyor takılıyor, mavi ekran geliyor. (Sorun torrent programından mı kaynaklandı veyahut başka birşeyden mi bilmiyorum başka virüs bulaştırması olası sitelerden şarkılar indirdim şarkı indirirken tehdit içeren uyarılar geliyordu sürekli virüs programıma). Şimdi macbook pro retina ekranlı 13 inç almaya karar verdim fakat bilgisayar biraz pahalı ve dolayısıyla bozulmasından korkuyorum. Macbook'u olup torrent kullananlardan yorumlarını bekliyorum. Memnunlar mı? Bilgisayara zarar veriyor mu ya da verdi mi? Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Macbook'a Torrent Programı Zarar Verir Mi?

Torrent programları, dosyaları internet üzerinden eşler arası (P2P) ağlar aracılığıyla paylaşmanıza olanak tanır. Mac'lerde de kullanılabilen birçok torrent programı mevcuttur. Ancak, Macbook'a torrent programı kurmanın bazı riskleri olduğunu bilmek önemlidir.

Torrent programları, indirdiğiniz dosyalardaki kötü amaçlı yazılımlara ve virüslere açık olabilir. Ayrıca, bazı torrent programları sistem kaynaklarını yoğun bir şekilde kullanabilir ve bu da Macbook'unuzun yavaşlamasına neden olabilir.

Ek olarak, torrent üzerinden telif hakkıyla korunan materyalleri indirmek yasa dışıdır. Bu tür materyalleri indirmek sizi yasal sorunlara sokabilir.

Ancak, torrent programlarının güvenli bir şekilde kullanılabileceğini de unutmamak gerekir. İşte Macbook'ta güvenli bir şekilde torrent kullanmak için bazı ipuçları:

• Saygın Bir Torrent Programı Kullanın: UTorrent veya qBittorrent gibi saygın ve güvenilir bir torrent programı kullanın.
    • Sadece Güvenilir Torrentleri İndirin: Yalnızca güvenilir kaynaklardan torrentleri indirin.
    • Bir VPN Kullanın: Torrent kullanırken bir VPN kullanmak, IP adresinizi gizler ve aktivitenizi şifreler.
    • Antivirüs Yazılımı Kurun: Macbook'unuza güçlü bir antivirüs yazılımı kurun ve güncel tutun.
    • Torrentleri İndirdikten Sonra Silin: İndirdiğiniz torrentleri indirdikten sonra silin.

Macbook'a torrent programı kurmayı düşünüyorsanız, bu risklerin farkında olduğunuzdan ve torrentleri güvenli bir şekilde kullanmak için gerekli önlemleri aldığınızdan emin olun.

Anahtar Kelimeler:

• torrent mac
    • macbook torrent
    • mac torrent
    • macos torrent
    • torrentmac
    • torrent for mac
    • mactorrent
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Torrent hic bir sekilde zararli yazilim degildir sen onu ne maksatla kullaniyorsan ona gore degisir crack iceren programlar yukluyorsan eger torrent zararli eger acik kaynak kodlu veya program yazip torrent ile dagitim yapan kuruluslardan aliyorsan torrent yararlidir senin nasil kullandiginla alakali

soyle dusun araba aldin diyelim eger o arabayi bir yere gitmek icin aldiysan yararli eger o arabayi oldurme maksatli aldiysan zararlidir boyle dusun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torrent programı değil de torrent sitelerinden bazıları, hem de çok popüler olanlardan,bilgisayarınıza istemeyeceğiniz malware-adware benzeri dosyalar kopyalayabiliyor. Benim gördüğüm kadarıyla bunlar MacOS için zararsız Windows için hazırlanmış şeyler. Torrent kullanırken de bilinçli olmak gerek, her önünüze gelen dosyayı çekerseniz, bilgisayarınız iflah olmaz ama yine de MacOS için zarar verecek bir içeriğe rastlamazsınız genelde Windows için sıkıntı.
  • Utorrent pro satın alın yada biryerden indirin. Reklamsız temiz çok iyi torrent programı.
  • Torrenti açık bırakıp indirdiğiniz şeyi başkalarının da indirebilmesi için açık tutuyorsaniz (seed ) özellikle SSD için pek hoş. Kaldıki yüksek upload hızınız varsa o zaman bilgisayarınızı bir hayrat gibi halka açmış olursunuz. Kullanılan her şeyin eskimesi gibi bilgisayarınızı da eskitir. Bozulma mümkün değil belki ama SSD ömrünü azaltır. Özetle ya seed i tamamen kapatın yada indirdikten sonra torrent listesinden o yazılımı silin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 yıla yakın süre önce MacBook Pro mid 2012 Aldım... O zamandan beri torrent kullanıyorum hatta daha öncesindede masaüstü bilgisayarımda Hackintosh diye tabir edilen Os X işletim sistemini kullanıyordum ordada torrent kullandım... Henüz hiçbir sıkıntı yaşamadım.. Tabiki her önüne gelen torrenti indirirsen sıkıntı çıkartabilir...
  • torrent programının kendisi korsan içerik illegaldir ve mac'e zarar verebilir. Hackerlar sahte yazılımlara virüs ve malware yerleştirebiliyor burada önemli olan sizn nasıl kullancağınız. Sorduğunuz sorunun safari kullanmak zarar verir miden pek bir farkı yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben 2 yıldır macbook pro da kullanıyorum.
    ilk açtığım zaman torrent programını safari 5 dk kadar kasıyo ( internete girmiyor) sonrasında safari düzeliyor.
    ben bi zararını görmedim safari haricinde.
  • Mac windows kadar popüler olmadığı için virüs azdır . sistemde değişiklik yapması için sizin şifreniz kesinlikle gereklidir . kimsede o önlemleri aşmak için uğraşmaz çünkü kullanan insan azdır ve emeğine değmez bilmem anlatabildim mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torrent programı zarar vermez, windowsta belirli bir süre sonra(özelliklede çok özenli kullanılmıyorsa) bu gibi sorunlar kaçınılmaz. Ayrıca torrent sadece işime yarayan şeyi indireyim ve sonra sileyim mantığıyla işlemez(ki bir çok torrent sitesinde bunu yaparsanız kısa zamanda banlanırsınız) Yani Seed etmekle SSD'nize bir şey olmaz :)
  • Arkadaşlar Mac için en iyi torent programı hangisidir acaba ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: mericbey

Arkadaşlar Mac için en iyi torent programı hangisidir acaba ??

ben 3 yıldır utorrent kullanıyorum sorun yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgunce

quote:

Orijinalden alıntı: mericbey

Arkadaşlar Mac için en iyi torent programı hangisidir acaba ??

ben 3 yıldır utorrent kullanıyorum sorun yaşamadım.

Kesinlikle katılıyorum bende uTorrent kullanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.