Şimdi Ara

Casper laptop almayın diyor herkez, cidden bu kadar kötümü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benm 2000 liraya kadar çıkabilecek bir bütçem var ve laptop almak istiyorum bu bütçeylede alınabilcek en iyi laptop olsun istiyorum. Sürekli oyun oynarım büyük ihtimal. Nereye baksam casper alma diyorlar halbuki yerli malı olduğu için diğer makinalara göre özellikleri üstün ve fiyatı daha ucuz casper notebookların ama işte yerli malıdır yapmayın etmeyin almayın diyolar. Halbuki içindeki asıl performansı veren aletleri üreten firmalar yine intel yine nvdia, yani casperı değil sonuçta bunları üreten ve her makinada standart olması lazım bunların. Bunlar standart olduğuna göre kötü bilgisayar değil kötü servisi oolmalı casperın ama düşünüyorum sonuçta burda üretilen bi marka olduğuna göre her yerde servis ağıda vardır bunların nasıl oluyorda servisi kötü oluyor? Bana casperı neden almamam gerektiğini biri açıklasın lütfen.

Eğer al diosanız hangi modelini, eğer alma diosanız hangi markanın hangi modelini alabilirim bu bütçeyle onuda yazarsanız çok teşekkür ederim...

• içerisindeki parçalar intel-nvidia tamam...
    peki bunların konfigürasyonu? kasa yerleşimi? sistem uyumluluğu? stabilitesi??
    kasa kalitesi-malzeme özelliği-soğutma düzeni vs....uzar gider...alma diyenleri dinle...
    tavsiye madem bu kadar bütçe var işte şunu al:
    http://www.tobystore.com/urun/asusi7-720qm-4gb-2-2--500-gb-16-win7-prem.aspx

yada:
    http://www.vatanbilgisayar.com/lg-r590-xaru4bt-r590-xaru4bt-core-i7-820qm-1.73ghz-4gb-1024mb-gt230m-320gb-15.6-bt-dvdrw-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=43380

• teşekkürler, madem öle almayacağım. çok fazla sorun çıkarıomuş gibi olmak istemem ama bütçemi 1750 ye çekersem ne önerirsin? bide oyun için işlemcinin i7 olması çok büyük fark yaratıomu? çünkü bakıorum i7 ler 1.60 ghz iken i5 ler en az 2.3 ghz falan. tam anlamam bu konulardan o yüzden şimdiden teşekkürler
  • bazen indirime giriyor 1330 civarına alabilirsin:( oyun-multimedya vs..için gayet yeterli...i7 oyun için biraz gereksiz olur...)
    http://www.vatanbilgisayar.com/lg-r590-uarl3bt-r590-uarl3bt-core-i5-520m-2.40ghz-4gb-1024mb-gt335m-320gb-15.6-bt-dvdrw-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=43942

edit: yada şu var:
    http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/109404/acer-5740g-i3-330m-lx-pmb01-002-.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toz-koparan -- 9 Temmuz 2010; 1:22:53 >

• Oyun ağırlıklı kullanacaksanız Ekran kartı Ati HD5650 yada HD5730dan şaşmayın. Casper'den de uzak durun.

http://www.pcdepo.com/asp/product/67377/ASUS-N61JA-JX114V-i5-430-4GB-320GB-16-W7P-5730
  • teşekkür ederim ilgilendiğiniz için :) başka ilgilenen ve tavsiye vermek isteyen arkadaşlar varsa beklerim :)
  • Yerli malı olması büyük bir balondur. Laptoplar çinde üretiliyor arkadaşlar. Neresini çevirirseniz çevirin Çin yazıyor. Yerli firma olduğu doğrudur. Ama Türk Malı demeyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu pc ne kadar eder ?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Böyle saçma bir ön yargı görmedim, içindeki özelliklere bakmadan: " Casper Dandik Alma " .
    Bu lafa sadece gülüyorum, tamamen ön yargı. Adamlar leptop'un içine casper ram, ekran kartı koymuyor.
    Aynı fiyatta olan casper ile hp'yi karşılaştırın derim, sırf ismi olduğundan insanlar alıyor ancak fiyat/performans olarak bakınca casper genellikle daha iyi oluyor.
    Tabii bu benim düşüncem, amacım tartışma yaratmak değil.

İyi forumlar.
  • Atıp tutan arkadaşlar bol.. peki hiç tesisleri gezdiniz mi ? makinelerin kaç farklı testten geçtiğini vs.
  • şöyle söyliyim sıfır aldığım nirvana serisinden bir notebook en basit bir freeware yarış oyununda kitlenip reset attı , servise verdik adamlara anlatmak haftalarımı aldı sonunda bios update ettiler ama makinenin de içine ettiler , biosu güncellenen makine bu seferde oyunlarda değil ama sistem saatinde sorun çıkarmaya başladı makineyi kapatıp açınca sistem 2007 tarihine geri dönüyorum 2 sefer makine servisten böyle döndü ısrar ettik yeni bir makineyle değiştirin dedik genel müdüre kadar çıktık sorunumuzu sadece dinledi , sonra da biz vazgeçtik , notebook u alalı 1.5 sene oldu bir gün aniden açılmamaya başladı anakart bozuldu , yine servise garantili verdik bir anakart değişmesi 30 gün serviste kalmasına mal oldu . sonunda makine yapıldı çalışıyor . bu arada makinenin tuşlarının üzerindeki silinen karakterleri ve bazen bastığın halde yazıyı yazmaması hiç söylemediklerim. ben 1500 tl ye 2 sene önce almıştım şu an modern oyunlarda en alt seviyede bile kasıyor . nvidia geforce 9300 m gs , sadece 4 gb ramı makinenin artılarından .

• Hocam forumda bir defa sorun yaşayanlara sormayacaksın zaten. Onlara göre o marka lanet olsundur, yerin dibine girsindir. Diğer markaları üstün görürler. Sorun yaşamayanlara da pek yanaşmamak lazım. Bu sefer de en kötü donanımı, en pahalı fiyattan aldırmaya çalışırlar. Aksi nadir görülür. Bunları birçok kez yazdık, çizdik lâkin bıkmadan usanmadan "alma, etme, yanarsın, ölürsün" gibi yorumlar gelmeye devam ediyor.

Belli bir bütçeyle, alınabilecek en iyi cihaz genellikle bellidir ve forumda bazı arkadaşlar uğraştırmadan bunları önerirler. Gerisi fasa fiso. Casper'ı da almamak için hiçbir neden yok. Ben BİM'den alışveriş yapmam diyen adam alışverişten ne anlıyorsa, Casper almam diyen adam da onu anlıyordur.

Hiçbir marka da ürününe sorunsuzluk garantisi veremez. O yüzden herhangi bir markayı tek geçenlerden uzak durman senin yararına.

Kolay gelsin.

• arkadaş burada tecrübelerimizi paylaşıyoruz , kimseye bk atmıyoruz benim eski laptopumda acer dı 2 kere servise gitti hiç bir yerde kötülediğimi hatırlamıyorum . şurada paylaştığımız olası arızalar , servis süreleri ve işin teknik boyutu . bu tecrübelerin yazıldığı yerde , markanın servisinin davranışı tutarlılığı ve ilgisi yadsınamaz .

ben casper aldım . teknik servisi ilgili , yardımcı , dayanışmacı ama gel gör ki bir yandan makinenin klavyesi , tuşları kalitesiz , karakterleri silindi servise gidip yeniden taktırdım . 1 sene önceye kadar tıkır tıkır çalışan makine ortada sebep yokken anakart arızası verdi hemde hiç bir şekil ve şartta zorlandırılmadan .

bu tecrübeleri ne kadar paylaşırsak forum kullanıcılarına o kadar fikir edinmesi hakkında yararımız olur .
  • sorunlu model yada servislerin burada yazılması çok faydalı oluyor kesinlikle..
    bir kez de olsa bin kez de olsa problem çıkaran cihazlar,servis prosedürleri açıklandığında bilinçli müşteriler çoğalır firmalar daha dikkatli olurlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuna3543

Benm 2000 liraya kadar çıkabilecek bir bütçem var ve laptop almak istiyorum bu bütçeylede alınabilcek en iyi laptop olsun istiyorum. Sürekli oyun oynarım büyük ihtimal. Nereye baksam casper alma diyorlar halbuki yerli malı olduğu için diğer makinalara göre özellikleri üstün ve fiyatı daha ucuz casper notebookların ama işte yerli malıdır yapmayın etmeyin almayın diyolar. Halbuki içindeki asıl performansı veren aletleri üreten firmalar yine intel yine nvdia, yani casperı değil sonuçta bunları üreten ve her makinada standart olması lazım bunların. Bunlar standart olduğuna göre kötü bilgisayar değil kötü servisi oolmalı casperın ama düşünüyorum sonuçta burda üretilen bi marka olduğuna göre her yerde servis ağıda vardır bunların nasıl oluyorda servisi kötü oluyor? Bana casperı neden almamam gerektiğini biri açıklasın lütfen.

Eğer al diosanız hangi modelini, eğer alma diosanız hangi markanın hangi modelini alabilirim bu bütçeyle onuda yazarsanız çok teşekkür ederim...

Sakııııın Alma Ben Casper Aldım Allah belamı verdi zaten forumda yeniyim sorunumu çözmek için geldim Casper tmm şık ama bir kaç eksii var o eksiklerde büyük hatalar örnek benim sorunum ekran kartı Nvıdıa gt 630m Ekran kartı win7 32 bit desteklemyio :) değier her sürümü destekliyo Linux bile !!

Alacaksan ASUS al Tank gibi pc :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panikmarley -- 16 Mayıs 2014; 11:26:08 >

• Daha önce 2 yıl kullanma fırsatı bulduğum casper laptop beni markadan bir ömür soğutmaya yetti. Ya sen nasıl bir laptop üreticisiyle çalışıyorsun, adamlar fanı fan deliğine denk getirememişler. Laptopu kaldırıp altına bakınca delikten fanın çeyreği görünüyordu. 90 üstü dereceler günlük şeylerdi o laptop için, kaç kere ısınıp ısınıp kapandı. Soğutucu da bir işe yaramadı. Sonunda ısı laptopuma zarar verdi artık en son saçma salak yerlerde çakılıyordu alet. Kurtuldum çok şükür.

Olay laptopun içindeki nvidia intel meselesi değil. Olay o laptopun mimarisinin, ısı çıkışlarının, parçaların birbirleriyle uyumlarının hiç hesaplanmaması. Yine de şansını denerim alırım dersen senin tercihin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ysgramor -- 16 Mayıs 2014; 12:45:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kötü Bilgisayar yoktur arakdaşlar, kötü kullanıcı vardır :)
  • Casper aldım pişmanım.
  • Konu güzel hortlanmis.D

• 2010-Günümüz

• Ben casper nirvana h36y aldım bundan 2 sene önce ve çok ta titiz kullandım o yüzden şu an hala işini görüyor ve çok övüyorum laptobumu. 2 sene öncesinin parasıyla 1000 liraya almıştım ve şu an league of Legends oyununu ekran kartı ve benden daha iyi laptobu olan oyuncular 30 fps alıyorum diye ağlarken ben ekran kartsız 100 fpa alıyorum. Fightlarda 40a düşüyor tabi orası ayrı konu ama ben bu paraya bu performansı çok iyi buluyorum açıkçası. Ama tabi söylemem gereken bir kaç şey daha var;
    1.si laptobun ekranının açılıp kapanmasını sağlayan 2 tane dönen şey var adını bilmiyorum. Onlarda sorun oldu, sanırım paslandı ve kapalı laptobun ekranını açarkeb zorkuk taşıyorum. Hatta soldaki fan çıkış ızgarasıyla laptop klavyesine bağlı olduğu menteşe kırıldı ve laptop düz durmuyor.
    2.si dvd rw ı 2 senede toplasan 10 kere ya kullandım ya kullanmadım. Şu ab driver bozuldu.
    3.sü fan durduk yere yüksek devirde dönmeye başlayıp bilgisayar kasmaya başlıyor. Reset atınca düzeliyor fakat can sıkıcı bir durum. Düşünün 50 fpste oyun oynuyorsunuz. Bi anda fanın sesi artmaya başlıyor ve fps 15e düşüyor. Bilgisayar ısınıyor desem laptobu 13 saat kullanmayıp açtıktan 10 dakika sonra bile aynı şeyi yapıyor. Anlayabilmiş değilim.
    4.sü batarya ölü. %0 sürekli
    5.si 4-5 ayda bir format atmazsan koydukları dandik hdd çok hantallaşıyor.
    6.sı aldığımda 4 gb ram vardı. Bilgisayar ein 7 Starter sürümüyle gelmiş. 2 gb ram kullanılıyor yazıyordu. Götürdüm aldığım yere bana söyledikleri şey ekran kartının paylaşımlı olduğu ve ramden yediğiydi. Aradan 1.5 sene geçtikten sonra anladım ki win7 Starter maks 2gb ram destekliyormuş

Evet olumsuz yönleri bunlar he ben gidip 1000 lira verdim ve verdiğim 1000 liranın hakkını aldım açıkçası. Siz daha fazla para yatırıcakmışsınız. Bir düşünün derim ben.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.