Şimdi Ara

casper laptop windows yükleme hatası alıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    - İşlemci hızı 2.10GHz.,1MB L2 Cache, 800 MHz FSB
    - Kablosuz Ağ Bağlantısı 802.11 b/g
    • 2 GB DDR2 667 MHz Bellek
    • 250 GB SATA Harddisk
    • 15.6" WXGA (1366x768) TFT Parlak Renkli Ekran
    • 256MB paylaşımlı Ekran kartı
    • 1.3MP Web Camera
    • DVD ± RW DUAL
    • Multi Card reader (MS/MS PRO/MMC/SD)
    • 3X USB 2.0 port

arkadaşlar yukarıda özelliklerini yazmış olduğum casper nirvana w76s laptopa windows xp 32 bit yüklemek istediğimde şu şekilde bir hata alıyorum.

https://store.donanimhaber.com/c2/3f/c6/c23fc650db9a66326a5db5f2d7e0fb71.JPG

hdd 2 bölme ayrılmış durumda ve CHKDSK taramasını yapıyorum.sorun göstermiyor.

windows 7 yüklediğimde ise sorun yok.ancak bu donanımda win7 çok kastığı için xp'ye dönmek istiyorum.

ne yapmam gerekiyor.

ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

casper laptop windows yükleme hatası alıyorum.

• Aynı sorun benim eski bilgisayarda var. Sadece XP yükleniyor.
  • Çok bilmiyorum ama bilgisayarınız mavi ekran hatasını veriyor.Bu donanımsal olabilir ya da yazılımsal olabilir.Windows XP yi kullanması aşırı kolay ve basitdir bu yüzden sevilir.Ama Windows Vista da dersen olmaz Vista zaten sistem canavarı.Windows 7 Home Basic kullanabilirsin.
  • sorunu buldum arkadaşlar.
    sorun windows vista yada win7 yüklü gelen laptopların sata sürücüleri ile alakalı.
    windows 7 ve vistanın kurulumunda gerekli sata driver kurulum içerisinde mevcut iken XP de malesef yok.bu nedenle format cd'sine elimizde bulnan cihazın anakartına uyumlu driverı bulup birkaç işlem ile ekleyerek kurulum yapıyoruz.
    ben bende ki laptopa uyumlu driverı maalesef bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYIN KARANLIK YÜZÜ

sorunu buldum arkadaşlar.
    sorun windows vista yada win7 yüklü gelen laptopların sata sürücüleri ile alakalı.
    windows 7 ve vistanın kurulumunda gerekli sata driver kurulum içerisinde mevcut iken XP de malesef yok.bu nedenle format cd'sine elimizde bulnan cihazın anakartına uyumlu driverı bulup birkaç işlem ile ekleyerek kurulum yapıyoruz.

W7 çok kastığı için xp kullanıcam demişsiniz.Windows 7 nin hangi sürümünü kullanıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: amateur_pc

quote:

W7 çok kastığı için xp kullanıcam demişsiniz.Windows 7 nin hangi sürümünü kullanıyorsunuz ?

Windows 7 Home Basic kullanıyorum.en son dün kurulum yaptım.hatta starter kuracaktım neredeyse.pc.yi ağırlıkla olarak web için kullanıyorum.
    aynı anda 5 ten fazla sayfa açınca öksürmeye başlıyor.
    pc ye upgrate olarak yanlızca 2 gb. ram arttırımı yapılabilirim . birde ssd.oda astarıyüzünden pahalı oluyor ellemeye bile değmez.
    belki dedi xp sistem gereksinimleri daha düşük olduğundan biraz da olsa rahatlatır pc. yi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: amateur_pc

quote:

Windows 7 Home Basic kullanıyorum.en son dün kurulum yaptım.hatta starter kuracaktım neredeyse.pc.yi ağırlıkla olarak web için kullanıyorum.
    aynı anda 5 ten fazla sayfa açınca öksürmeye başlıyor.
    pc ye upgrate olarak yanlızca 2 gb. ram arttırımı yapılabilirim . birde ssd.oda astarıyüzünden pahalı oluyor ellemeye bile değmez.
    belki dedi xp sistem gereksinimleri daha düşük olduğundan biraz da olsa rahatlatır pc. yi

XP sistem gereksinimleri düşük ama Android gibi çok çabuk şişen bir sistem.Üstelik benim tanıdığımın birinde 1gb ram ile windows 7 home premiumu az kasma olsada kullanıyordu.Bu durumu ben pek anlıyamadım doğrusu.Üstelik oyun oynamıyorsanız işlemci-ekran kartı mühim birşey değil.Ben şuan Windows 8.1 Pro yu 4GB RAM ile donma olmadan kullanıyorum.İşlemci hızınızı yazabilirmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeffrey Dahmer -- 1 Mart 2014; 1:28:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşlemci hızı 2.10GHz.,1MB L2 Cache, 800 MHz FSB

bence işlemci ile alakalı.1mb. l2 cache var.ayrıca grafik işlemcisi yerlerde sürünüyor.720p izlemek bile olanaksız.
  • quote:

İşlemci hızı 2.10GHz.,1MB L2 Cache, 800 MHz FSB

bence işlemci ile alakalı.1mb. l2 cache var.ayrıca grafik işlemcisi yerlerde sürünüyor.720p izlemek bile olanaksız.

Bu sorun sistemin kaldırması ile ilgili değil.Çünki şuan yada 6-7 yıl öncesine kadar çıkan bütün bilgisayarlar xpyi kaldırıyor.Bu donanımın bir uyuşmazlığı ile ilgili bir sorun.Benim donanımda çok bilgim yoktur yapamıyacağız sanırım.Bu arada uzaklaşmışsın ben belki foruma bakar görürsün diye gene yazayım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.