Şimdi Ara

Casper Netbook Format Sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar. Casper marka bir minibook elime geçti geçenlerde. Format atmak için usbden boot olabilecek şekilde Casperin orjinal cdsini kopyaladım. Sonra formata hazırladım. Önce bilgisayar hiçbir harddisk görmedi. Daha sonra ise bir kaç denemeden sonra işlemi hallettim ve minibook olduğu için ve uzun sürdüğü için kendi haline bıraktım ve dışarı çıktım. Eve geldiğimde bir hata vermiş bilgisayar ve tekrar denedim format işlemini sonrasında ise meşhur "windows bu diske yüklenemez" uyarısı aldım. Kurulum biosa müdahale etmem gerektiğini söylediği için ordan işlem yaptım ama sonuç alamadım. Bootcd programları ile cmos resetledim ama sonuç nafile. Sonra aklıma ubundu yada diğer oslar ile format atabileceğim geldi. Onlar ise harddiske hiçbir işlem yapmadılar. Yani anlayacağınız sorun harddiskte. Low level format attım şu anda sonucu bekliyorum. Ne yapmamaı önerirsiniz ? Bu srounun başka bir çözümü varmı ?

• nasıl format atmayı planlıyordun ona o makınelerde harddiskler sata dır senin windows CD im ise buyuk ihtimal sata diskleri görmuyor ondandır herşeyden önce XP CD leri Sata Hdd leri tanımaz o yuzden onlara wındows kurmak çok zordur Öncelikle makınenın sata sürücüsünü Nlite programı ile XP nin içine gömmen lazım ancak ondan sonra yapabilirsin senin sorunun sata sürücüyü görememe ve işlem yapamama sorunudur Linux versiyonlarında o yuzden sorun çıkmıyor Windows un sata yı görmesini sağla hallolur o zaman
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.