Şimdi Ara

Casper Nirvana CPQ-I740-4L35P | Core i7 İşlemcili Notebooklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
972
Cevap
1
Favori
105.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet daha önce geleceğini söylediğim ürün sonunda ortaya çıktı.
    Core i7 işlemcili Casper Nirvana. Söylediğim özelliklerde hemen hemen sadece ekran kartı konusunda yanılmışım.

Ürün Özellikleri
    İşlemci : Intel Core i7 işlemci i7-740QM işlemci hızı 1.73 GHz, Intel Turbo Boost teknolojisi ile maximum 2.93 GHz, 6 MB L3 Cache
    İşletim Sistemi : Windows7 Home Premium
    Bellek : 4 GB DDR3 1066 MHz Bellek
    Harddisk : 500 GB SATA Harddisk
    Ekran Kartı : 2 GB DDR3 Nvidia Geforce GT335M Ekran Kartı (1 GB Ayrılmış Bellek)
    Ekran : 15.6" WXGA (1366x768) HD LED Ekran
    Ana Kart : Intel PM55 Chipset
    Optik Sürücü : DVD±RW DUAL
    Bluetooth : Bluetooth
    Kablosuz Ağ : Kablosuz Ağ Bağlantısı
    Card Reader : Multi Card reader (MS/MS PRO/MMC/SD)
    USB Port : 3X USB 2.0 port
    HDMI Port : 1X HDMI
    E-Sata Port : 1X eSATA Combo
    Batarya : Li-ION smart battery
    Kamera : 1.3MP Web Camera
    Diğer : PCI-e Mini Card
    Ekstra : Casper Mouse, Casper Notebook Çantası HEDİYE

Ürünün fiyatı oldukça ucuz sayılabilir. En azından bekletimin altında diyebilirim.
    Casper Store'da
    Havale İle İndirimli Fiyatı:
    1.540 TL

Kredi kartlarına 12 Taksitli Fiyatı:
    1.621 TL

http://www.casperstore.net/?urun-detay_2174_Casper_Nirvana_CPQ_I740-4L35P.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chic -- 26 Ekim 2010; 19:16:00 >

• Sonunda geldi. Ilk yorumu ben yapmak istiyorum :)
    Ekran karti haricinde diger ozellikle bekledigim gibi. Ben daha cok yeni nesil 250M yada 150M serisi ekran karti bekliyordum ama nVidia nin DirectX 11 icin henuz bir urun cikartmamis olmasindan dolayi sanirim 240M le idare etmemiz gerekiyor. Kasada artik goze hitap eder hale gelmis sadeligini koruyor olsada biraz daha albenisi var.
    CPU olarak i7-720 ler icin pekde iyi olmadigi fakat i7-820 nin tam bir F/P modeli oldugu soyleniyor. Henuz kesin bilgi ve tecrubeye dayali bilgi olmadigi icin bazi sitelerdeki Benchmarklari gozonunde bulundurarak suan piyasadaki en ideal makinalardan birtanesi diyebilirim.
    Ekran cozunurlugu olarak dusmus ama bu dusus 720P lere destek verdigi ve uzerindeki ekran karinin performansi hesaplandiginda bence olmasi gereken ayara gelmis diyebiliriz. Yuksek cozunurluklu ekranlarda goruntu bozulmasin diye daha yuksek grafik acmak zorunda kaliniyor ve bu ekran kartida o kasa icerisinde bu kadar zorlanmasin diye yapilmis olabilir. Tabi bu benim kisisel gorusum.

• Tasarım mükemmel :)

Özellikleri de süper :)
  • Açıkcası daha iyi bir ekran kartı bekliyordum. Fiyatı biraz yüksek tutularak en azından GTS 260M konulabilirdi ki benim beklentim GTX260'dı. Quad işlemcili tükenen modellerin yerini dolduracak bir ürün hazırlanmış sadece. Hem işlemcisi hemde ekran kartının daha iyi olduğu bir üst model olsa bence isabetli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chic

Açıkcası daha iyi bir ekran kartı bekliyordum. Fiyatı biraz yüksek tutularak en azından GTS 260M konulabilirdi ki benim beklentim GTX260'dı. Quad işlemcili tükenen modellerin yerini dolduracak bir ürün hazırlanmış sadece. Hem işlemcisi hemde ekran kartının daha iyi olduğu bir üst model olsa bence isabetli olur.

Aynen katılıyorum fiyatı 2300 lira değilde 1800 lira civarını hak ediyor.
  • Ürünün büyük resmi. Umarım eklemeyi becerebilmişimdir.

• 2. resim. Haksızlık ettim sanırım. Baya hoş bi cihazmış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tek kelime ile mükemmel, tasarım harika sade ve göz yormuyor. casper yine asaletini göstermiş
    Bu özellikler için fiyat gayet uygun..
  • @Gurcellonline
    tam sonunda geldi istediğim pc derken kafama büyük bi kazık çaktın abi:d şimdi büyük tereddüte düştüm açıkçası. casperın önceki 4 çekirdekliyi kaçırdıktan sonra bi süre alma isteğime dur demiştim. şimdi artık alıcam kısmetse ama sence bu ondan daha iyi midir f/p olarak da. ayrıca bunu almasam başka i7 özellikle dediğin 820 modelde alet var mıdır bilgilendirebilrsen beni çok memnun edersin.
  • ya arkadaslar ben casperın t9600 işlemcili bilgisayarını alacktım ama bu bilgisayarı görünce sasırdım doğrusu..
    sizce ne yapayım..
    önerilerinizi bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali439

ya arkadaslar ben casperın t9600 işlemcili bilgisayarını alacktım ama bu bilgisayarı görünce sasırdım doğrusu..
    sizce ne yapayım..
    önerilerinizi bekliyorum..

Bunu al bu daha güzel ve yeni..
  • @onexey
    Aradaki fiyat farkina ve performansa bakilirsa bu model hicde kucumsenmeyecek ozelliklere sahip. Mademki CPQ-Q900-4M35 veya CPQ-Q900-4K35 i kacirdin o zaman sansini bence bunda denemelisin. Sadece diger Quad lardan sadece ekran karti dusuk ama diger utun ozellikleri ayni fazladan kasasi oldukca guzelmus.
    Dolayisi ile 1440x900 High de ayarlarda oyun oynamak yerine 1366x768 High de oyun oynarsin. Cozunurluk dusuk oldugu icin ekran karti fazla zorlanmayacaktir. Buda daha az isinmasi ve Detail olarak daha yuksek goruntu almani saglar. Tek eksigin Resulation olur onuda HD ekrandan aldigin netlik kapatir.
    Kabaca toparlamak gerekirse bence guzel bir urun. Ve fiyat konusunda 2300 degilde 2000 filan olsaydi en yuksek F/P yi elde ederdi diye dusunuyorum. Hem ayrica bu forumda bu notebooku alan olsunki tum Casper CPQ serisi kullanicilari toparlayip Fan Clup olusturalim degil mi :D

Eklenti : i7-820 CPU lu notebook beklemeyin arkadaslar cunku yilbasindan once gelmeyecegi soyleniyor. Ama ilk olarak Asus G serisinin Turkiyede olacagi tahmin ediliyor. Casper in bu konuda bir gelisim yapip yapmayacagi simdilik belli degil. Ben Casper olsam fiyat ve satis rakamlarini iyice incelemeden boyle bir karar vermem. Ustelik 720 ile 820 arasinda kucumsenmeyeck bir rakam soz konusu.

@ali439
    Bu varken T9600 CPU luyu almanin bir anlami yok. Aradaki fiyat farkina degecek bir urun ve yukaridada belirttigim gibi bnu fiyata bu ozellikle kaliteli bir notebook almak neredeyse imkansiz. Bazi arkadaslarimiz boyle notebooklari kacirdigi icin pisman bile oluyor :D:D:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GurcellOnline -- 10 Kasım 2009; 13:28:42 >

• casper gene bombayı patlattı türkiyede başka marka kullananları anlamıyom hem ucuz hem iyi casper bende nirvana kullanıyom diğerleriyle aynı özelllkde laptopu ortalama 300ytlaşşa fiyata aldım
  • t 9300 işlemcimi işe yara yoksa bu 1.6 işlemcili laptopmu.. hangisini performası iyidir. Özellikler birden fazla uygulama çalıştırıyorum..
  • Ürün çok şık ve kaliteli olmuş bence , fiyatı da uygun , diğer firmalardan çıksa 2500'den aşağı çıkmazdı , almak isteyen alabilir her yönüyle alınacak dizüstü olmuş.
  • Arkadaslar alacak olan VGA ve fiyat farkına baksınlar ama artık Gurcell in dedigi gibi T9600 GT130M alınmaz
    i7 ondan cok daha iyi 9600GS ve GT130M ler artık yalan olmustur fiyat farkı 300-500 olmadıgı surece alınmaz.i7 ler alınır.
    ama GT240 lı T9600 koyarlarsa ve fiyat farkı 200 ve ustu duusk olursa alınabilir.
    Sadece CPU olarak Q9000-T9600-i7 720 arasında fark beklemeyin birri saat hızı farkıyla digerleri de 4 cekirdek olmasıyla 3 assa 5 yukarı aynı perf. verir.
  • i7ler kendini 2.80 ghze kadar overlock ediyomuş ne diyorsunuz buna.
  • @gooogle96
    Evet dogrudur ama bu overclock yuk altindayken yapiliyor. Yani chazi zorlamazsan o farki goremezsin. Daha once CPQ serisi basligi altinda da paylasmistim. Buradada soylemekte fayda var; 720QM yuk altindayken Q9100 kadar peformans sunuyor hatta bircok yerde onu geciyor bile. Ama kulaktan dolma bilgilere gore 720QM dense 820QM in daha uygun oldugu ve cok iyi bir performansa sahip oldugu soyleniyor. i920 icinse parasinin hakkini veremeyen ama yinede en guclu Intel Mobil CPU su oldugu soyleniyor.
    Bu bilgiler dogrultusunda 720QM e kotu demekde sacmalik olur cunku suhaliyle bile Turkiye deki en guclu ve uygun fiyatli CPU olma ozelligini tasiyor. 720QM normal calisma sartlarinda yani ofis uygulamalari ve internet kullaniminda batarya omrunu uzatirken 3D ve rederlama gibi CPU nun canini okuyan islemlerde resmen cosuyor. Standart 4 cekirdek olarak degilde yeri geldiginde tek, yeri geldiginde 8 cekirdekmis gibi calisabilme ozelligi var. Hal boyle olunca 1.60 gibi basta komik gelen rakam gercekten bu CPU icin bicilmis kaftan diyebiliriz.
    Bu CPU nun asil rakibi Q9100 ve muadil seviyeleri oldugunu varsayarak suan piyasadaki P9600 T9600 ve Q9000 CPU lardan ustun oldugunu soyleyebiliriz. Casper in cikardigi bu urunde bulunan 240M Ekran Karti ise yine ayni serideki CPQ-Q900-4M35 de bulunan 9800M GS veya GTS 160M e gore dusuk kalmasina ragmen ekran cozunurlugu ile karsilastirinca Medium+ bir Ekran karti oldugunu soyleyebilrim. Yani bunun anlami ortaust seviye bir Ekran Kartina sahip ve buda demek oluyorki rahat oyun oynayabilirsiniz ayricada HD lerde kesinlikle zorlanmazsiniz.

• Yeni Clevo vatana millete hayırlı olsun :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.