Şimdi Ara

Casper Nirvana CPQ-I740-4L35P | Core i7 İşlemcili Notebooklar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
972
Cevap
1
Favori
105.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ekran kartı daha düşük işlemci bir nebze daha iyi q900 den.ayrıca şuan elime aldım aleti dış görünüş olarak q900den daha iyi. bikaç gün kadar işim var lakin daha sonra puanlamaları koyarım.şuan için 32 bit sistemle direk üzerinde bulunan kurulumlarla işlemci 7.0 ram 7.5 grafikler 6.4 ikisi de sabit disk 5.9 alıyo. win7 güncellemeleri ve driver güncellemeleri şuan yapmaya zamanım yok yapınca eminim değişir. burada ss koyarım.
  • ekran kartı nasıl düşük olur 2 gb diyor
  • paylaşımlı haliyle 2gb yani aslında 1gb keza diğeri de aynı şekilde 2 gb oolabiliyo. ayrıca bunun 128bit q900 256 bit diye hatırlıyorum. ekran kartları sıralamasında da o 25 bu 37 yada ona benzer bişey olması lazım. tam sıralamayı hatırlamıyorum. yani model olarak düşük. çok mu kötü ekran kartı? haşa. gayet gideri var ama hangisi iyi tabi ki diğeri. ben aldım. bu fiyata daha iyisini bulamam die düşündüm aldım. ekran kartı biraz daha yüksek olsun die hem beklemek zor geldi hem de başka markalara ciddi meblalar vermek istemedim. 2100 e bunu aldım. inş iyi olur. şimdilik bi sorun problem yaşamadım. bayram sonrasına ancak testleri yapabilicem. lakin tahminin hayal kırıklığı yaratıcak sonuçlarla karşılaşmam.
  • Ekran Kartı Ram Miktarına Baglı Olarak 2Gb a Kadar Cıkabiliyor Demek Q9000 Serisi İle Temel Fark CPU ve VGA Farkı Var.
    Q9000 de GTS160M Ya da 9800GS Gibi 256Bit 3D06 10000 Alan VGA lar Mevcut Ekran 15,4" Cozunurluk Daha Yuksek 1440*900 iken
    İ7 720 de GT240M 128 Bit Ekran Kartı Mevcut 3D06 6000 Alan VGA Mevcut Ekran 15,6" Cozunurluk Daha Dusuk 1366*768
    Sonucta CPU lar Aynı Sayılır Ort. Fark %5-10 u Gecmez.İ7 720 1,6 - Q9000 2GHZ Hızında Ama Bu Makinalar 3D Perf. İcin Alındıgına Gore Bence Quad Bu Makinadan Cok Daha İyi Cunku Bundaki VGA Orta Seviye 9600GT-4650 Arası Bir VGA
  • quote:

Orijinalden alıntı: onexey

... bayram sonrasına ancak testleri yapabilicem. lakin tahminin hayal kırıklığı yaratıcak sonuçlarla karşılaşmam.

En kısa sürede hem fotoğraflarını hem de test sonuçlarını bekliyorum. Umarım bir sorun yaşamadan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Güle güle kullanın.
  • Ön siparişi verdik bakalım hayırlısıyla Aralık 5 gibi elimizde olur.
  • Ürün tükenmiş, Aralık'ın ilk haftası gelecekmiş. Yoğun ilgi var demek ki. Alan arkadaşlara hayırlı olsun.

• @MaFiAMaX

sağolun. üzerinde 32bit sistem var. ve ilk geldiği haliyle. casper dan 64 bitlik dvd istedim yollayınca onu kurucam yollamazlarsa da elimde olan 64 bitliği kurup testleri yapıcam üzerindeki yazılımlarla ve sistemle temiz bi sonuç çıkıcağını sanmıyorum. ama şöle bişi söyleyebilirim turbo boost sayesinde alet 1.6 yetmediği takdirde 2.6 - 2.7 kadar çıktığını gördüm yani şüpheyle baktığım turbo boost gerçekten çalışıyo:d photoshop kullanıyorum ve gayet hızlı açılıyo. en azından önceki bilgisayarımı hesaba katınca:D ve görev yöneticisinde 8 çekirdek gibi gösteriyo sanırım 8 çekirdek gibi işlem yapıyo.
  • quote:

@MaFiAMaX

sağolun. üzerinde 32bit sistem var. ve ilk geldiği haliyle. casper dan 64 bitlik dvd istedim yollayınca onu kurucam yollamazlarsa da elimde olan 64 bitliği kurup testleri yapıcam üzerindeki yazılımlarla ve sistemle temiz bi sonuç çıkıcağını sanmıyorum. ama şöle bişi söyleyebilirim turbo boost sayesinde alet 1.6 yetmediği takdirde 2.6 - 2.7 kadar çıktığını gördüm yani şüpheyle baktığım turbo boost gerçekten çalışıyo:d photoshop kullanıyorum ve gayet hızlı açılıyo. en azından önceki bilgisayarımı hesaba katınca:D ve görev yöneticisinde 8 çekirdek gibi gösteriyo sanırım 8 çekirdek gibi işlem yapıyo.

Ben de CASPER CPM-P860 modelini kullanıyorum. 64 BIT DVD istedikten 3-4 gün sonra kargo ile DVD elime ulaştı. Son zamanlarda CASPER müşteri memnuniyeti konusunda titiz davranıyor. Hyper Threading ne kadar başarılı bilemiyorum ama 8 çekirdeği görmek bile insana keyif verir :)

• @MaFiAMaX
    muhakkak:d valla ben maili attıktan bir ya da iki gün sonra mail elimize ulaştı diye mail geldi onun haricinde dvd yollandı diye bi ibare yoktu. bugüne kadar elime de geçmedi umarım biran önce yollarlar. ayrıca 64 bitlik sistemi de orjinal kullanabiliyo muyuz bunu merak ediyorum.
  • quote:

@MaFiAMaX
    muhakkak:d valla ben maili attıktan bir ya da iki gün sonra mail elimize ulaştı diye mail geldi onun haricinde dvd yollandı diye bi ibare yoktu. bugüne kadar elime de geçmedi umarım biran önce yollarlar. ayrıca 64 bitlik sistemi de orjinal kullanabiliyo muyuz bunu merak ediyorum.

Valla ben 32 BIT sürümün ürün anahtarını girdim ve bir sorun olmadan aktifleştirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaFiAMaX -- 26 Kasım 2009; 10:46:46 >
  • bunu duyduğuma gerçekten sevindim zira aklımda hep bi soru işaretiydi orjinal kullanabilicek miyim diye :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: himmet_dal

casper gene bombayı patlattı türkiyede başka marka kullananları anlamıyom hem ucuz hem iyi casper bende nirvana kullanıyom diğerleriyle aynı özelllkde laptopu ortalama 300ytlaşşa fiyata aldım

Sen merak etme türkiyedeki en berbat marka casper .....ne sürücü güncellemesi var ne de bios.....

kendi,n kullandığın markayı övme
  • quote:

Orijinalden alıntı:

ayrıca suda bır gercek trde bence en iyi hizmet ve teknık hizmet veren 2 marka hp ve casper... hp biraz geç işliyo ssitemi ama onlarda böle seylere cok önem verıyolar

O kadar iyi destek veriyor ki casper, ne sürücü ne de BIOS var. ftp sitesine dosyaları p*ç gibi atmış.....
  • @coolrecep
    driver konusunda haklısın diğer markalardan biraz daha özensiz bi driver download kısmı var lakin zaten işi azçok biliyosan direk donanım şirketlerinin sitesinden indirirsin driveri. manasız tepkiler vermenin manası yok. fiyatları ciddi manada düşük. 3-5 markanın kölesi olup da diğer markalara at gözlüğüyle bakıp pislik atmanın manası hiç yok. servisle alakalı bi sorun yaşadıysan yolu yordamı var gider şikayet edersin illa paylaşmak istiyosan mevzuyu düzgünce anlatırsın. lakin unutmamak gerekir istisnalar kaideyi bozmaz elbet %100 müşteri memnuniyeti sağlanamaz. herkesi aynı anda memnun edemezsiniz. hele de ne istediklerini bilmeyenleri. üslubun bana çok kaba geldi.ayrıca kullandığın markayı övme demişsin ama insanların iyi olduğunu düşündüğü için o markayı kullanabiliceği hiç aklına geldi mi?
  • Ya gençler ben de bu makineyi almayı düşünüyorm :) Alan arkadaşlarla irtibata geçebilr miyim?msn Adresim typo_black@hot..
  • quote:

Orijinalden alıntı: brobiy

ekran kartı nasıl düşük olur 2 gb diyor

2 GB olması iyi olduğu anlamına gelmez. Bellek miktarı, ekran kartında bakılacak son şeydir desek abartmış olmayız. Çok yüksek çözünürlüklerde daha fazla detayı, boğulmadan göstermesine olanak verir. O da her durumda değil tabii ki. Uygulamanın ihtiyacı olduğunda. Bugün bu tür bilgisayarları büyük oranda oyun meraklıların aldığını düşünürsek ve oyunların, bırakın 2 GB'yi, 1 GB'ye bile gereksinimi olmadığını da hesaba katarsak, oradaki 2 GB bellek ibaresinin basit bir tuzak olduğunu anlayabiliriz.

Arkadaş belirtmiş zaten. 9800M GS gibi kartların yanında sönük kalıyor. GTS serisinden bir kart olsaymış hiç fena olmazmış.
  • Casper in bu ürünü i7 işlemci olmasından dolayı aklıma yatıyor ama 1.6ghz olması da düşündürüyor.
    ekran ve ekran kartı benim için pek önemli değil , Hız önemli . monster daki 72000RPM HDD , Q9000 işlemci 4 x 2.00ghz daha mı iyi performans verir acaba . laptopu ofiste, ofis programları , internet , görüntü işlemci , vb 7-10 program sürekli açık olarak kullanıyorum. tavsiye verebilecek olan varmı ?

Casper in CPQ-I720-4L25 ile Monster in T4-rex Q90M860TU44 , aşağıda özellikleri olan model arasında kaldım. fiyat farkı da var tabii ama

http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=Q90M860TU44

T4-rex Q90M860TU44
    Intel® Centrino® 2 İşlemci Teknolojisi

İşlemci Intel® Core™ 2 QUAD İşlemci Q9000

(2.00 Ghz, 1066 Mhz FSB, 6 MB Cache, 64 bit, 45W)

Chipset Intel® PM45 + ICH9M
    Turbo Memory Yok ( Opsiyonel )
    99$ farkla 4 GB Turbo Memory
    Kablosuz haberleşme Intel® PRO/Wireless 5100 WI-FI kartı
    Sistem belleği 4 GB DDR3 1066 Mhz Bellek KINGSTON (max. 8 GB)
    Ekran Kartı 1024 MB nVIDIA® Geforce GTX260M
    DirectX 10 ( 256 Bit ) Ekran kartı
    ( Max. 2 GB / 1 GB sistem belleğinden kullanır.)

Ses Özelliği Intel® High definition Audio Interface + 3D stereo enhanced sound system + SRS WOW Surround Sound Technology inside + Sound-Blaster PROTM Uyumlu + S/PDIF Digital output 7.1CH + 1x Built-in Microphone + 2 x Built-in Speakers 1,5 W
    Network 10/100/1000 GIGABIT LAN
    Fax Modem 56k V.92 Dahili Fax Modem
    Bellek Yuvası Card Reader 7.1 ( MMC/RSMMC/SD/Mini-SD/MS/MS Pro/MS Duo)
    Sabit Disk kapasitesi 500 7200 RPM SATA 16 MB CACHE SEAGATE ST9500420AS

Optik sürücü Super Multi DVD-RW Dual Layer ( Çift katmanlı )
    Batarya Li-Ion 8 cell ( 2,5 saat civarında )

Kamera 2.0 Mpixel Dahili Web Camera
    Ekran 15.4" WUXGA+ TFT 1920 x 1200 Full HD MAD EKRAN
    İşletim sistemi FREE DOS !!! ( Ürün üzerinde işletim sistemi kurulu değildir ! )
    199 $ farkla VISTA Ultimate ( Tr / Eng. ) ( 32 / 64 bit )
    149 $ farkla VISTA Business ( Tr / Eng. ) ( 32 / 64 bit )
    119 $ farkla VISTA Home Premium ( Tr / Eng. ) ( 32 / 64 bit )
    99 $ farkla VISTA Home Basic Tr ( Tr / Eng. ) ( 32 / 64 bit )
    149 $ farkla XP Pro ( Tr / Eng. ) ( 32 bit )
    99 $ farkla XP Home ( Tr / Eng. ) ( 32 bit )

Boyutlar 364x269.5x29mm/ 3.2 Kg
    Bluetooth Dahili bluetooth adaptör Ver.2.0
    Güvenlik
    Geliştirilmiş Port'lar
    Biometric Parmak İzi Okuyucu
    YÜZ ALGILAMA TEKNOLOJİSİ
    1 x IEEE1394
    4 x USB 2.0
    1 x eSATA
    1 x DVI-I
    1 x HDMI
    1 x PCMCIA Express 34/54
    1 x Line in / Mic in Jack
    1 x Speaker / Kulaklık çıkışı
    1 x RJ-11
    1 x RJ-45 çıkış

Multimedya
    Özellikleri 1,5W X 2 Adet 18 mm speaker ile oldukça yüksek ses kalitesi
    Hediyeler Deri Notebook Çantası
    Üretici Powered by CLEVO
    Garanti Süresi 2 YIL garanti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atlasyachting -- 3 Aralık 2009; 16:16:29 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.