Şimdi Ara

Casper Nirvana CPQ-I740-4L35P | Core i7 İşlemcili Notebooklar (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
972
Cevap
1
Favori
105.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. Bu İ serisi işlemciler çoklu işlemlerde performans sağlıyormu yoksa tekil işlemlerde mi daha iyi. Yeni makina alacağım acaba P serisi daha hızlı bir makina mı almak daha iyi yoksa daha yeni teknoloji olan bu İ serisinden mi almak daha iyi. Bakıyorum yeni programların çoğu çift yada 4 çekirdek desteği ile geliyor. Bu durumda İ mi iyidir P mi :D

İyi Çalışmalar
  • Casper'lar hala sık sık bozuluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoktorTR

Casper'lar hala sık sık bozuluyor mu?

hayır
  • quote:

Orijinalden alıntı: anti.abd

quote:

Orijinalden alıntı: Chucky_Horror

bu oyunların kasması ilginç bi şekilde bende de var. Aynı durum mu bilmiyorum ama her oyunda kasıyor. Sanırsam ısınmadan ama 65-70derece arası değişiyor. 10 dakika da bir ses te cızırtılar oluyor ve fps 50-60 iken 10-12'ye düşüyor. 1 dakika içinde düzeliyor.
    Bi yorumu veya çözümü olan var mı?

evet aynı problemı bende yaşıyorum bütün oyunlarda denedım shift cod 6 crasis 2 hepsinde donuyor ustelık son ayarlar bıle değil bunn sebebı ne ola bilir acaba bılen bir arkadas yardımcı ola bılırmı _?

Arkadaşlat dizüstü bilgisayarlarda varolan ısınma sorunu bundada haliyle var.Düz bir masa vb. yere koymıyorsanız makinayı yani yatağın üstüne vs. fanın hava deilkelrini kapatırsınız bu yüzden makina kasmaya başlar.Benim nacizane bir çözüm metodum var ağır oyunları veya programları oytnarken bakinanın altına gözlük kabı gibi bir şey koyuyorum fan deliklerini kapamıyacak şekilde makinada ne ısınma ne kasma oluyor tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: jipsy

Selam

Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. Bu İ serisi işlemciler çoklu işlemlerde performans sağlıyormu yoksa tekil işlemlerde mi daha iyi. Yeni makina alacağım acaba P serisi daha hızlı bir makina mı almak daha iyi yoksa daha yeni teknoloji olan bu İ serisinden mi almak daha iyi. Bakıyorum yeni programların çoğu çift yada 4 çekirdek desteği ile geliyor. Bu durumda İ mi iyidir P mi :D

İyi Çalışmalar

çift çekirdekler için p.4 çekirdekler için i serisi tabikide.Sorunu ben mi anlıyamadım bilmiyorum ama işlemci için tekil çalışma mantığı nasıl olur çözemedim.4 çekirdek ve tekil.:S
  • yani demek istediğim şu cad/cam programlar kullanıyorum analiz ve takım yolu hesaplarken yeni nesil programlar çok çekirdek kullanımı destekliyor. Eskiden işlemcin 8 çekirdek dahi olsa sadece birini kullanarak işini yapmaya çalışıyordu. Bu nedenle acaba İ serisi 4 çekirdeğide 2 GHz in üzerinde kullanabiliyormu. Yoksa sadece tek çekirdeğin kullanıldığı programlarda hızını 2 nin üzerine çıkarıp çok çekirdek kullanan programlarda ise 2 nin altında mı bırakıyor. Okuduğum yazılarda turbo boost ile işlemci hızını 2.8 lere ulaşabiliyor ancak bu hız bütün çekirdeklerde oluyormu yoksa 3 ünü kapatıp sadece 1 çekirdiğin hızı mı 2.8 lere ulaşıyor. Umarım demek istediğimi anlatmışısımdır.

İyi Çalışmalar

Kolay Gelsin

quote:

Orijinalden alıntı: LE10

quote:

Selam

İyi Çalışmalar

çift çekirdekler için p.4 çekirdekler için i serisi tabikide.Sorunu ben mi anlıyamadım bilmiyorum ama işlemci için tekil çalışma mantığı nasıl olur çözemedim.4 çekirdek ve tekil.:S

• onu kimse bilmiyo ya
  • quote:

yani demek istediğim şu cad/cam programlar kullanıyorum analiz ve takım yolu hesaplarken yeni nesil programlar çok çekirdek kullanımı destekliyor. Eskiden işlemcin 8 çekirdek dahi olsa sadece birini kullanarak işini yapmaya çalışıyordu. Bu nedenle acaba İ serisi 4 çekirdeğide 2 GHz in üzerinde kullanabiliyormu. Yoksa sadece tek çekirdeğin kullanıldığı programlarda hızını 2 nin üzerine çıkarıp çok çekirdek kullanan programlarda ise 2 nin altında mı bırakıyor. Okuduğum yazılarda turbo boost ile işlemci hızını 2.8 lere ulaşabiliyor ancak bu hız bütün çekirdeklerde oluyormu yoksa 3 ünü kapatıp sadece 1 çekirdiğin hızı mı 2.8 lere ulaşıyor. Umarım demek istediğimi anlatmışısımdır.

İyi Çalışmalar

Kolay Gelsin

quote:

Orijinalden alıntı: LE10

quote:

Selam

İyi Çalışmalar

Bildiğim kadarıyla (sizinde tahmin ettiğiniz gibi) turbo boost ile işlemci hızının artması tekil uygulamalarda geçerli oluyor. Çok çekirdekli kullanımlarda hız artırımı olmuyor.
    Bu durumda işlemci hızı 2.40 GHz, Intel Turbo Boost teknolojisi ile maximum 2.93 GHz olan CPQ.I520-4K25P model ürünü düşünebilirsiniz. Ben bu modeli tavsiye ederim. P serisi işlemciler geçen yılda kaldı.
    http://www.casperstore.net/pinfo.asp?pid=2207

• Arkadaslar burdan anlasılıyo.herkes oyun oynuyor bayagı.touchpadın sol kısmında yapıstırmaların olmadıgı gri kısımda kararma oldu benım bılgısayarda.böle bi sorun yasıyan yokmu?kir mi solma mı anlamadım hiç.siliom cogu kez de yine kalıo biraz.sürekli fifa oynadıgımdan sol elim orda oluor.Yazmısştım onceki sayfalardada resim gondermem istendi.burdan cektiğim resim ile anlaşılmaz yüzden gondemedım.ama farkedilio yani.hayır kir desem neyle silsem geçer:))))
  • @iverson_36
    bende de aynısı oldu. ben sıcaktan olabiliceğini düşünmüştüm ama solmuş da olabilir. tam emin değilim çok da umursamadım açıkçası.
  • quote:

yani demek istediğim şu cad/cam programlar kullanıyorum analiz ve takım yolu hesaplarken yeni nesil programlar çok çekirdek kullanımı destekliyor. Eskiden işlemcin 8 çekirdek dahi olsa sadece birini kullanarak işini yapmaya çalışıyordu. Bu nedenle acaba İ serisi 4 çekirdeğide 2 GHz in üzerinde kullanabiliyormu. Yoksa sadece tek çekirdeğin kullanıldığı programlarda hızını 2 nin üzerine çıkarıp çok çekirdek kullanan programlarda ise 2 nin altında mı bırakıyor. Okuduğum yazılarda turbo boost ile işlemci hızını 2.8 lere ulaşabiliyor ancak bu hız bütün çekirdeklerde oluyormu yoksa 3 ünü kapatıp sadece 1 çekirdiğin hızı mı 2.8 lere ulaşıyor. Umarım demek istediğimi anlatmışısımdır.

İyi Çalışmalar

Kolay Gelsin

Turbo özelliği 2 çekirdek için çalışır.Diğer iki çekirdek kullanılmaz.Kullanılan çekirdekler ise tam güçte yani 2.8'de çalışırlar. Aşağıda ilk verdiğim adresi inceleyin

http://www.intel.com/technology/product/demos/turboboost/demo.htm?iid=tech_tb+demo
    http://www.intel.com/technology/turboboost/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unLuckyCoder -- 30 Ocak 2010; 17:42:01 >

• bu videoya göre 3 çekirdekte bile oluyo ama
  • arkadaşlar, bu cihazın bios güncellemesini hiç bir yerde bulamadım. acaba başka bir bilgisayarın biosunu yüklesek sorun çıkar mı? aşağıda verdiğim linkteki arkadaş öyle yapmış casper minibook'a.

http://www.chip.com.tr/blog/recepbaltas/bir-bios-guncelleme-macerasi_3425_6.html#yorumlar
  • demolararı seyredince sanki duruma göre işlemcı hızı ayarlanıyor gibime geldi. Sanki yeri geldiğinde 4 çekirdekte maksimum hızda çalışabiliyor. Yada uygulama tek çekirdeği destekliyorsa enerji tasarrufu için sistem diğer çekirdekleri min. çalıştırıyor. Sanki bu nabza göre şerbet gibim bişi güzel özellik bence alınır :D

İyi Çalışmalar

Kolay gelsin

quote:

Orijinalden alıntı: ||_MusTy®_||

quote:

İyi Çalışmalar

Kolay Gelsin

Turbo özelliği 2 çekirdek için çalışır.Diğer iki çekirdek kullanılmaz.Kullanılan çekirdekler ise tam güçte yani 2.8'de çalışırlar. Aşağıda ilk verdiğim adresi inceleyin

http://www.intel.com/technology/product/demos/turboboost/demo.htm?iid=tech_tb+demo
    http://www.intel.com/technology/turboboost/

• bende ole gordum ama bu dh nın yaptığı video inceleme var orda çogul kullanımda 1.7 tekil kullanımda en fazla 2.4 diyo anlamadım
  • Haklısın benimde şimdi dikkatimi çekti laf arasında öyle diyor. O zaman pek espirisi kalmıyorki 1.7 lik işlemcinin. Bende şu anda C2D lu T7200 li monster var onun işlemcisi 2.0 GHz. Yeni almanın pek anlamı kalmıyor ki :) Hız düşük teknoloji yeni :) Ben bir 2 gb ram takıp biraz daha yola devam edeyim en iyisi :D
    Ah şu ekran kartları da bir değişse şu aletlerde :D

İyi Çalışmalar

Jipsy

quote:

Orijinalden alıntı: anti.abd

bende ole gordum ama bu dh nın yaptığı video inceleme var orda çogul kullanımda 1.7 tekil kullanımda en fazla 2.4 diyo anlamadım
  • evet bir analamı kalmıyor ama bende suan bu alet var ve cok memnunum haklsın ama ekran kartı biraz daha iyi ola bilirdi o zamanda fiyat artardı sanırım bu casperin satış sıtratejisi . .
  • şu gelişmiş güç seçeneklerini bi çözebilsem süper olacka ya.Şimdi oyun oynuyorum elektirik kesiliyor pilde kullanıyorum başlıyo kasmaya işlemci hızı 0.1 lere kadar düşüyor güç tasarrufunda bile değil dengelide çok gereksiz ayarlar koymuşlar ya içine etmişler işin yoksa kurcala
  • quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

şu gelişmiş güç seçeneklerini bi çözebilsem süper olacka ya.Şimdi oyun oynuyorum elektirik kesiliyor pilde kullanıyorum başlıyo kasmaya işlemci hızı 0.1 lere kadar düşüyor güç tasarrufunda bile değil dengelide çok gereksiz ayarlar koymuşlar ya içine etmişler işin yoksa kurcala

Gelişmiş güç seçeneklerinden işlemci güç yönetimine ordan da en düşük işlemci durumuna tıkla %5 i %100 olarak değiştir.

• %100 ama 2 si de ama pildeyken feci kasıyo işlemci kullanımı %100 e cıkıyo coşuyo bişeler oluyo acayip yavaşlıyo
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.